Rijedak pogled u Černobilski osuđeni reaktor br.4 (VIDEO)

Reaktor u černobilu
16 komentara

Prenosimo video koji pokazuje kakvo je stanje u olupini černobilskog reaktora br. 4, mjestu najteže civilne nuklearne nesreće u povijesti, u kojoj je 1986. poginulo na desetine ljudi, a zračenju su bili izloženi su bili milijuni ljudi.

Novinari Ruptlya, čiji video prenosimo, bili su među malom skupinom novinara koji su putovali u ukrajinski grad Pripjat i imali su dopuštenje za razgledanje kontrolne sobe ovog reaktora, koji i ima daje 40.000 puta veću razinu zračenja od normalne.

Interes za stranicu skočio je nakon objavljivanja američke TV serije “Černobil”, koja govori o katastrofi i njenim posljedicama.

černobilNuklearna nesreća
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Vjerojatno je u Černobilu bilo više mrtvih, jer se Japanci nisu usudili slati svoje dragovoljce u reaktor. “Glupi” Sovjeti su se odmah odazvali pozivu. Zato ih je umrlo toliko, kad su išli čistiti svaka skupina po tri sata. Ali je pogrešno u smislu onečišćenja gdje je Fukushima 30 puta gora. Dokazano, čak i po mrtvima, uključujući američke mornare koji su odmah čistili Fukušimu i svi koji su pili radioaktivnu desaliniziranu vodu na “USS Ronald Reagan” koji je tamo bio usidren za pomoć i obolili od karcinoma u nevjerojatno kratkom roku. Više puta su ruski i ukrajinski izvori, ne vlada u Kijevu, već stručnjaci prosvjedovali zbog HBO serije Černobil

Lucija
4 godine prije

Pa bio bi red da se snimi jedna dokumentarna serija o tome…dok su živi oni koji se svega sjećaju…

Koba
4 godine prije

Inače prikazano nije reaktor već kontrolna soba. Koliko jepogled “rijedak” može se viditi po opljačkanoj opremi. Cijeli obližnji Pripijat je u potpunosti opljačkan. Izvučeno je sve od gusanih radijatora do kablova iz zidova.

B.A.N.
4 godine prije

Oko dvije godine nakon Černobilske katastrofe, slučajno sam na tv-u naletio na dokumentarac sovjetske proizvodnje. Liječnici su snimali sve što su ozračene majke nakon toga rađale. Kao što znamo, sjeme svega živog nosi precizne informacije o tome što iz njega treba nastati. Ionizirajuće zračenje oštećuje taj zapis, a priroda pokušava stvoriti biće iz onoga što može pročitati. Tada nastaje nešto toliko jezivo da to mnogi ljudi ne mogu gledati (nikako trudnice).
Sve što je kasnije prikazano nije ni kamilica prema tom dokumentarcu. Ne znam da li je dostupan na internetu ili je završio u nekom bunkeru.
Nuklearni lobi je toliko jak da statistika i nakon katastrofe u Japanu bilježi veći broj poginulih u solarnim elektranama nego u nuklearnim, (to se lijepo upakira prema proizvodnji).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI