Slučajnim samoubistvom u Americi pogine jedno dete u roku od 48 časova

Dječak, sa oružjem, ubistvo, samoubitstvo
0
0

U roku od dva dana u Americi slučajnim samoubistvo umre jedno dete. Ponekada su druga deca odgovorna nenamerno za smrt svojih prijatelja, tako što bivaju usmrćeni od strane njihove ruke.

Ponavljamo, sasvim slučajno i nenamerno. Naravno, mnogo više je dece koja su svoju smrt prouzrokovala sama, nego što su slučajno bila usmrćena. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti kao i ostale američke agencije obajvili su poražavajuće podatke koje se tiču ove problematike.

Samo u toku ove godine u proteklih deset meseci poginulo je ili se povredilo 804 dece u uzrastu do 11 godine, isto tako i 750 tinejdžere u uzrastu od 12-17 godine. Najveći broj slučajnih samoubistva beleži se upravo kod tinejdžera, koji se usmrte pucajući iz pištolja. Većina ovih slučajeva su se dešavala najčešće u domovima gde su živeli ili na proslavama ili pak u školama. Deca su koristila priliku kada su im roditelji van doma da se dokopaju pištolja kojim se najradije igraju, dok ih tinejdžeri uzimaju upravo iz zabave kao i dokazivanja pred drugovima.

Ovakva samoubistva se javljaju uglavnom vikednom ili kada su veće proslave, uglavnom oko Božića. Američki centar za kontrolu, iznoseći ove podatke, najoštrije osuđuje roditelje koji su nemarni i one koji ne vode dovoljno računa o svojoj deci, apelujući da se posvete svojoj deci maksimalno kako bi ih naučili opasnosti koje može da donese jedno vatreno oružije.

Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Comments
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI