fbpx

TIJELOVO je Lijek za svaku bolest Čovjeka i Crkve

Blagdan Tijelovo

Danas je Blagdan Tijelovo.

Fra Mario Knezović, FB:

Mi kršćani imamo od čega i zašto živjeti!
Dušo Isusova, posveti me!
Tijelo Isusovo, spasi me!
Krvi Isusova, napoj me!
Vodo iz prsiju Isusovih, operi me!
Muko Isusova, pokrijepi me!
O dobri Isuse, usliši me!
U rane svoje sakrij me!
Ne dopusti mi da se odijelim od tebe!
Od zla neprijatelja brani me!
Na času smrti moje zovni me!
I zapovjedi mi da dođem tebi,
da te sa svetima tvojim hvalim i slavim
u vijeke vjekova!
Amen.

Blagdan Tijelovo je spomen na ustanovljenje Euharistije na Posljednjoj večeri, na Veliki četvrtak prije muke Isusa Krista.

Blagdan je Tijelova, blagdan koji se slavi u prvi četvrtak poslije nedjelje Presvetoga Trojstva, odnosno na deveti četvrtak nakon Uskrsa, a njime Katolička crkva slavi ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak.

Obilježavanje Tijelova počinje u 13. stoljeću, kada se augustinskoj redovnici svetoj Julijani iz samostana kod Liegea u Belgiji, u jednom viđenju punoga mjeseca na mjesecu pokazala mrlja. Puni je mjesec redovnica protumačila kao Crkvu, a mrlju kao svetkovinu koja Crkvi nedostaje, kojom bi se častio Presveti oltarski sakramenat.

Svetkovina Tijelova povezana je i s procesijama. Prva Tijelovska procesija održana je u Kölnu sedamdesetih godina 13. stoljeća, a taj se običaj u 14. stoljeću proširio po mnogim katoličkim zemljama. U procesiji svećenik u pokaznici nosi posvećenu hostiju, dok vjernici pjevaju, mole i nose cvijeće.

Na toj sinodi, održanoj 1246., zaključeno je kako se svetkovina ne suprotstavlja nauku Crkve te kako će biti utemeljena kao zahvala svemogućem Bogu jer nam je dao Presveti oltarski sakrament. Za prvo slavlje nove svetkovine, prvotno nazvane Blagdan euharistijeodređena je sljedeća godina, no biskup De Thorete nije to doživio.

Svetkovina je prvi put obilježena u župi sv. Martina u Liègeu. Papa Urban IV, veliki štovatelj nove svetkovine, izdao je u rujnu 1264. bulu Transiturus kojom je odredio da se slavi svake godine u četvrtak nakon nedjelje Presvetog Trojstva. Njome je želio proširiti svetkovinu na cijelu Crkvu, no brza smrt spriječila ga je u tome. Tek u 14. stoljeću papa Ivan XXII širi blagdan na cijelu Rimokatoličku crkvu.

Na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove katolički se vjernici prisjećaju kako je Bog uzeo ljudsko tijelo da bi svima nama postao dohvatljiv i blizak. Isus je tajnu svog utjelovljenja utkao na posljednjoj večeri u znakove kruha i vina, koji snagom njegove riječi postaju Tijelo i Krv Kristova, odnosno sakrament euharistije.

Ludbreg, Hrvatska – jedinstveno svetište na svijetu

TIJELOVO je Lijek za svaku bolest Čovjeka i Crkve 1

Krv Kristova u Ludbregu pretvorila se iz vina 1411. godine u trenutku kad je svećenik koji je slavio svetu misnu žrtvu posumnjao u pretvorbu. Krv je u kaležu provrla, a on je u užasnom strahu zazidao tu krv te tek na samrti rekao nadređenima što se dogodilo. Krv je tada otkrivena, prošla je brojne znanstvene studije u kojima je dokazano da je riječ o krvi muškarca tridesetih godina s istoka. Krv je i danas netaknuta, vidljiva, cjelovita, tekuća što je također čudo kojem se svijet može samo pokloniti. Pred tom Krvi poklonili su se brojni svjetski velikani kroz stoljeća, a čuda koja su se događala su nevjerojatna – i mrtvi su ustajali. Moramo napomenuti da niti jedan grad i niti jedan narod na svijetu nema ono što mi imamo, krv u tekućem stanju našeg Spasitelja Isusa Krista. Ta krv nalazi se u Ludbregu izložena javno već stoljećima, točnije oko 600 godina.

Na našu žalost, najdublja kriza Crkve je ova koju sada prolazimo, a to je euharistijska kriza – odnosno vjera u Istinsku Prisutnost koja se smanjila, i to je razlog zbog čega nam Gospodin daruje ova čuda,  a važnost vjere u istinsku prisutnost Boga u Euharistiji mnogi u današnjem vremenu teško obezvrjeđuju.

Iako je velik broj euharistijskih čuda datiran u Srednjem vijeku, mnoga su se pak dogodila u ovom stoljeću, te su uz pomoć znanosti mogla biti proučavana, a znanost je pred ovakvim čudima nijema jer čuda su jedino mogla biti potvrđena kao neobjašnjiva razumu.

Kako reče fra Mario Knezović u velikom intervju za naš portal:

„Bog nije došao ovaj svijet osuditi i uništiti, nego spasiti i obnoviti. Kad je Isus plakao nad Jeruzalemom, a to bi mogla biti slika svijeta, rekao je da se uzvisio do neba, ali da od njega neće ostati ni kamen na kamenu. Dakle, čovjek bira svoju propast. Ako porušimo sva moguća pravila i nametnemo diktaturu relativizma onda smo sami izabrali put.

Fra Mario Knezović

U ovim teškim vremenima za vjernike i crkvu, sve je izrekao don Anđelko Kaćunko (predlažem svima ponovo pročitati cijeli intervju koji smo objavili, danas ima još veću snagu),

Veliki intervju s Don Anđelkom Kaćunkom

citiram jedan mali ulomak:

U cijeloj toj igri, u tome skazanju na globlanoj pozornici ipak, unatoč vjerničkom i medijskom iskustvu, nisam očekivao kukavnu reakciju Crkve “in capite et in membris”. Zgrožen i tužan zbog svega toga odlučio sam napisati niz priloga s namjerom razkrinkavanja obmane, pod radnim naslovom “praksa zavjere”, kako bi se što više laž razotkrila i istina otkrila. Prvi komentar, pod naslovom “Crkva u katakombama 21. stoljeća”, objavljen mi je u Hrvatskom tjedniku upravo na blagdan Sv. Josipa (19. ožujka), kada je najavljeno “zatvaranje crkava”, tj. dokidanje svete mise s narodom, i to – nimalo slučajno…

O sukobu Božjega duha i Zloduha, o borbi Antikrista protiv Evanđelja i kršćana, tj. ovdje se najozbiljnije radi o “DUHOVNOM BOJU”, kako kaže Sv. Pavao u Poslanici Efežanima (6,10-20). Taj dio je tako važan, znakovit i aktualan da ga moram navesti cijeloga, a on je zapravo recept i formula kako se kršćani trebaju ponašati u okolnostima globalne ugroze kao što je ova sadašnja:

“Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate. Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju. Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete, i za me, da mi se otvore usta i dade riječ hrabro obznaniti otajstvo evanđelja kojeg sam poslanik u okovima, da se ohrabrim o njemu kako treba govoriti.”

Te su Božje riječi toliko važne da bismo ih svi trebali imati istaknute u svojim domovima pa i nositi napisane stalno uza se, kao što mnogi u novčaniku nose fotografije dragih osoba, ili kao što su pobožni Židovi nosili rečenice iz svetih Pisama i oko ruke i oko čela – jer te su nam riječi Božji “SMS” i “status” odnosno poruka Nebeskog Oca za sadašnji i za svaki trenutak našega života.“

I za kraj,  Sv. Pavao u Poslanici Rimljanima: “Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.”

Kristu na Slavu i Hvalu!

S ljubavlju, Arna Šebalj

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
87 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Moreno
Member
Famed Member
Moreno
4 mjeseci prije

Diktaturu relativizma je KC odavno dopustila i uz to ogrezla u hipokriziju.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Kao institucija DA! Kao crkva Isusa Krista ,opstati će,obnovit će se ,biti će ono što i treba da bude,problem je što veliki otpad od vjere uzima svoj danak,očito

smug
Gost
smug
4 mjeseci prije

Hvala na lijepom članku.
Sve najbolje za blagdan.

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije
Reply to  smug

Slažem se .
Tijelovo Brašančevo

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije

Tijelovo nije biblijski praznik, ali tko slavi nek slavi, ne smeta.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Prijatelju,ne znam baš da nije biblijski? Spomen na veliki četvrtak,tj,prvu misu-svetu Euharistiju.Nije propisan,to stoji,ali,posvetiti dan kao dar-hvalu-poklon isusu Kristu uvijek je dobro.biblijski nije ni božić propisan,ni uskrs.Propisana je samo subota kao dan spomena tko nas je stvorio.Sabat . Ja sam dugo razmišljao o tome da Isus U BIBLIJI UPRAVO uvijek… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Prijatelju, slazem se. Ono sto mene ohrabruje, je da se na sirem planu sve vise ljudi zanima za ove teme, osjecaju u kojem smjeru idemo.

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Tijelovo nema korijen u Bibliji. Nigdje u Djelima Apostolskim nema naznake da su prvi kršćani tako nešto slavili… Isus je rekao da se čini spomen na njega i napravio je običaj djeljenja kruha i vina koje predstavljaju njegovo tijelo i krv. Taj običaj se vršio na blagdan židovske Pashe 14.Nisana.… Pročitaj više »

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

Upozorenje iz Otkrivenja 18:1-5 onima koji misle da su kršćani ,a robuju Babilonu i njegovim slugama….. 1 Nakon toga vidio sam jednog drugog anđela kako silazi s neba s velikom vlašću i njegova je slava obasjala zemlju. 2 Povikao je na sav glas: “Pala je, pala je bludnica Babilon Veliki i… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

Davoreeee………pogledaj ovaj svježi pokaz
https://youtu.be/gIY8j5_AHqw

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

Zadnjih nekoliko godina pojačavaju se agende o vanzemaljcima, samo sa ciljem da se legalizira demonsko prisustvo, znači biti će dosta prilika u kojima će demoni igrati žikino kolo, mainstream će pričati o NLOima ili satelitima demoniziranog Elona Muska.

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Istina, taj trend je vrlo primjetan. Hoce li biti sto od toga vidjeti cemo. Ukoliko ima neke istine u tome mozete biti sigurni da nas vanzemaljci nisu dosli ni maziti, ni paziti.

Davor
Gost
Davor
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

Iza ovoga sigurno ne stoje vanzemaljci s druge galaktike. Bit će ovakvih igrokaza sve više i više,tek su počeli… Iza ovih prevara nesumljivo stoji Sotona ,nešto slično je izvodio kad se Isus rodio. NLO svjetlo u niskom letu je vodilo aatrologe do kuće Heroda kojeg je trebalo potaknuti na ubojstvo… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

naravno da znam za bluebeam i još puuunooo zanimljivosti koje nije baš za iznositi po ovom portalu što se i vidi kod Semira Osmanagića no ipak je on za mnoge nedostižaaaan pogotovo mirnoća kojom komunicira a zna naći i dobre uvjerljive činjenice-artefakte za ono o čemu govori.A tko se sve… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

.…..jer mi ovdje uglavnom….nagađamo iz “ponude neta i pisanoga”…..

dà, sreca vasa😉

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije

oooooo Semjase pa kak’je bilo na slapovima Rajne i si vidio ovo…neda mi kopirati snimak ogromne rupe u oblacima How did these eerie cylindrical clouds formed in the sky over the Eiger in the Swiss Alps? via ch The eerie sky formation hovered over the Eiger, a 3,967-metre (13,015 ft)… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

upoznao sam na rajni zanimljivog starca, bosonog, duge kose i brade, kaze da je inace sa svarcvalda. o cemu god da pricamo, ista prica, i to u najfinije detalje. a za te oblake i carolije vec znam, ma, nista to nije, al’ opet ti pitaj one tamo, znas vec koga… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

Valter brani Sarajevo……ok…gledaj materijala je puno i kako je dostupno sa tražilicom svakome izvoli sam pregledati što je sve Semir ponudio i pokazao pronađene artefakte koje je pokazao u videima i napisanim knjigama a dao je i izvještaj o stanju baze D e n v e r…..pa nakon toga reci… Pročitaj više »

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

Takodjer jos jedan lazov vulgaris, a ta mirnoca kojom komunicira je jedan vrlo jeftini psiho trik, koji ocito prolazi.

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

Jeidno sto je sigurno je da ne mozemo nista tvrditi sa sigurnoscu jer niti znamo otkud smo stigli niti sto uopce ovdje radimo.

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

ukoliko si u stanju odgonetnuti poruku – počasti nas…što je to poručeno Londonu ili je netko prisutan tko je u stanju ovo očitati ?????

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

Sve je jasno, i sam Sunday, odnosno nedjelja znači Sunčev dan. Međutim, ako ljudi slave Tijelovo, ili ne znam Krsnu slavu, sve ono čega nema u Bibliji ali je iz pozitivnih namjera meni je to ok, naravno ako je cilj krkanluk i slobodan dan, to je ništa pametnoga. Sotona manipulira… Pročitaj više »

Piretis
Member
Famed Member
Piretis
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Ok, nemam ništa protiv “pozitivnih namjera”, dapače, ali govorimo li onda o izvornom kršćanstvu ili Frankensteinu koji je malo po malo nastajao kroz protekla dva milenija. Bi li neki od apostola da danas dođe među nas prepoznao “naše” kršćanstvo kao nešto što je dio njegove vjere ili ne bi razumio… Pročitaj više »

02d64fd4a21b6234c14a0e5c00cb53b0.jpg
Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Nije izvorno, i naravno da bi bilo bolje bez paganstine i raznoraznih dodataka, ali sta je tu je.

Piretis
Member
Famed Member
Piretis
4 mjeseci prije
Reply to  Davor

Nadam se da si svjestan da to što govoriš razumije manje od 1 promil kršćana. Onih koji to drže još je manje, uglavnom su to oni koji su van bilo koje crkve. Nakon više od 1600 godina upornog ponavljanja zaključaka 1. Nicejskog i 1. Carigradskog Sabora trinitizam je postao standard… Pročitaj više »

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije

Neka Bog poadir Mir mojoj Baki.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
4 mjeseci prije
Reply to  Max

Bog joj da pokoj vječni. Moja sućut.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Moreno

baki spokoj dusi, al’ zao mi tebe. podsjecas me na
jednog brata koji je najvise volio baku – moja sucut.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije

sorry rodijak, ostarilo se;)

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije

sad jos bolje, haha

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Max

Baka spokojno spava. Nista tu nije vjecno. Ceka momenat uskrsnuca. Njoj ce to biti tren, kao da je zaspala navecer i probudila se ujutro.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Ja nisam baš sklon tom tumačenju da “baka spava”.Mnogi tumače bibliju doslovno u nekom slučaju a u drugom ignoriraju napisano.JOŠ DANAS ĆEŠ BITI SA MNOM U RAJU,,,reče Isus razbojniku,,,,??? bi značilo da baka je u raju ili proklestvu zar ne? Ja ne tvrdim ni jedno ni drugo,kažem samo šta je… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Na puno mjesta je explicite receno da mrtvi spavaju, da ce u trenutku Drugog dolaska dobri Uskrsnuti, a losi kod Treceg dolaska biti unisteni za vjecnost. Covjek ne moze egzistitati nematerijalno. Ovo cak koliko se sjecam kad se procita na originalnom hebrejskom ima isti smisao

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Naravno da Petar nije Sotona ali to je jasno. Kao i recenica ,Nema Boga, rece neznabozac u srcu svome. Sad bi se reklo nema Boga samo za prvi dio. Kontekst je bitan.

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Evo iskreno, ja ako umrem ili me netko rokne prije Drugog dolaska pa budem neka ziva dusa ne znam kud bi sa sobom u tom obliku. Bolje da se spava. Jos da posjecujem svoje pa vidim sta misle o meni i deprimiram se… Ovo drugo je neprirodno, a ako je… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Zašto prijatelju?Ono JA,mojaa duša,tj. duh života koji mi je Bog udahnuo se vraća Gospodinu a valjda ima mjesta (stanova) kod Gospodina?Tijelo je propadljivo i u prah se vraća,kaput,recimo to tako

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Na stanove kod Gospodina se misli nakon Uskrsnuca tijela, dobijanja neraspadnutog tijela koje ne umire niti oboljeva

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

To ti je netko javio brzoglasom ili samo pises na pamet stvari iz glave?

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije

Citaj Bibliju

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Max

Neznabosci kad grade grobnice pisu “vjecno pocivaliste”‘ jer zbilja vjeruju da je to konacni rastanak.

pero
Gost
pero
4 mjeseci prije

Jao, kuda ode ovaj portal. Brišem poveznicu a vi se molite.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije
Reply to  pero

Molit cu za Vas.
Trebat ce Vam. Vjerujte mi.
Pogubljeni, bez ikakvih vrijednosti. Sve ode u komformizam.

Zato nam se ovo sad i dogadja.
Lp

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

pozdrav svim vrijednim tragaocima u koje se i ti ubrajaš bez obzira što ti mnogi još nisu skužili poveznicu no intuicije nekima ne fali a da će nam “štošta trebati” i uz molitve si u pravu a “tko to” se pobrine za nama neobjašnjive pojave ćemo izostaviti ali evo zanimljiva… Pročitaj više »

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

a zbog …Lp…. dio sa wikipedije ali ima i drugih tekstova proučavanja činjenica osim Božje muzike i boje koje nisu na platnu već lebde i ne propadaju…. Oči Alfonso Marcué, službeni fotograf bazilike u Guadalupeu u Ciudad de Mexico, otkrio je 1929. nešto što je nalikovalo na sliku bradatog čovjeka… Pročitaj više »

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Maaja

Bajke su na drugom odjelu, hvala.

Lux
Gost
Lux
4 mjeseci prije

Hvala na lijepim ohrabrujućim riječima poštovana g. Šebalj.

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije

Hoću li, Gospode, i ja u raj? Želim, al’ sve se bojim. Jer tamo će biti slava i sjaj, A ja na niskom stojim! Već ako imaš gdjekoji kutić, I to je mnogo za me. Stisnut ću tamo se, suhi k’o prutić, Usko je moje rame. Nikomu neću praviti sjene… Pročitaj više »

Slow motion
Gost
Slow motion
4 mjeseci prije

Meni je jednom davno jedan kolega, inace ok covjek i veliki vjernik, rekao da “kakav sam ja to covjek posto ne idem u crkvu”..
Sto to govori o njemu..?

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Slow motion

Možda govori da mu je stalo do tebe?Možda da je bolji onaj koji ide od onoga koji ne ide?Tko bi ga znao što se u dubini ljudskoga srca krije?

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Slow motion

Da je kompletni idiot i jos veci licemjer. Odvrato stvorenje.

Biskup liberalni
Gost
Biskup liberalni
4 mjeseci prije

druže velečasni vratite stari kalendar ovako su sveci,stoljeća i tisućljuća pogrešna i još 33 godine nejasnoča oko početka nove ere imate bibliju, i pomrčinu pa računajte

Kihot
Gost
Kihot
4 mjeseci prije

Ovo:

Uzmite i jedite ovo je Tijelo moje. Uzmite i pijte ovo je Krv moja

je morbidni kanibalizam koji su kao ciljanu perverziju uvalili resursu.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Jedenje kruha i pijenje vina NIJE KANIBALIZAM.Isus je točno pokazao što da jedemo i pijemo Njemu na spomen.Šta nije jasno tu?

Kihot
Gost
Kihot
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

ti si indoktriniran

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Ma on je budala koja vjeruje u bajke.

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
4 mjeseci prije

sramota! ovo ne bi ni maaja iiiiistina napisao: “Krv Kristova u Ludbregu pretvorila se iz vina 1411. godine u trenutku kad je svećenik koji je slavio svetu misnu žrtvu posumnjao u pretvorbu. Krv je u kaležu provrla, a on je u užasnom strahu zazidao tu krv te tek na samrti rekao… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
4 mjeseci prije

podrzavam drugove sektase, zagtena i davora, u raskrinkavanju cirkusa zvanog katolicka crkva. samo bi im porucio da ne stanu na pola posla. raskrinkati se mora do srzi. cijelu bibliju i prethodujuce mitove. drug istrazuj je skovao genijalan izraz “abrahamske prijevare”. sve raskrinkati ukljucujuci tog ogavnog svodnika kao i demona jhvh.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Neka vam je sa srećom,2000 godina nitko nije uspio.I vrata pakla ,,,,,,,neće,,,,,

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Bistvo postoji malo duze od tih tvojih 2000 godina tako da ne beri brigu.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Odavno se zna da Vatikan radi s globalistima, a da je prijetvorna religioznost na temelju fiktivne priče prepisane iz drugih izvora samo maska za ono što oni stvarno rade.
Neki jako kasne s tom spoznajom, pa i dalje gaje iluzije o Vatikanu.

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Aha znaci netko je to planirao 1000 i vise godina..

Zagten
Gost
Zagten
4 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Sotona pokusava na sve moguce nacine ocrniti Tvorca i njegovu Rijec, iz tog razloga ne napadaju se niti Vede, Buda, Svarog, Perun, tzv staroverci samo se Biblija napada. Pametnome dosta.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Upravo je Vatikan glavni napadač na Yogu, Vede, Budizam, Sufizam i sve ostale stare izvorne duhovne tradicije.

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Naravno, jer svako se cese gdje ga svrbi.

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Kad mi neko zavrsi tekst sa “pametnome dosta” znam da se radi o kompletnom idiotu.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Naravno da Vatikan radi sve planski, kao i svi drugi. Njihova prevara s neprikrivenim nasiljem i fiktivnom pričom traje skoro 1700 godina – od 325. godine kada je bio koncil u Nikeji, gdje su spajali Irsku Bibliju, koju danas mnogi u neznanju citiraju kao vatikansku bibliju, s Indijskim Vedama, čiji… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

sklepavali su od svega i svacega, znanjima koja su im bila pri ruci. najvise drevne mitologije, popularnim prorocanstvima, old age (kao kontrast od new age) trenutnim popularnostima, istinitim povijesnim dogadjajima, ponesto kodiranih znanja drevnih civilizacija, numerologije, astrologije, culi naculi, popularnim erotskim pricama. europski paganski folklor takodjer ali taj se vise… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Postoje dvije prastare irske knjige koje govore o prepisivačini Vatikana: ttp://www.hyksos.org/index.php/IRISH_WISDOM_PRESERVED_IN_BIBLE_AND_PYRAMIDS – 1923 ttp://www.hyksos.org/index.php/IRISH_WISDOM_Highlights – 1973 Prekopirali su ime i život irskog Iesa Chriosta (živio je oko 2600 godina prije Nove Ere) i prebacili radnju na Bliski Istok. Namjerno su uzeli razmak od 325 godina da se nitko ne može… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Hvala Grce. Nekako sam nesklon davati irskoj centralno mjesto. bogu iza ledja su, mali i nepovezani za znacajniju civiliziranost, vise su vikinski i nordijski, klima nezgodna, nepismeni do jucer a tek onda. jesu li imali alfabet? postoje slicni mitoloski elementi kod raznih naroda. ja mislim da su istu pricu sirile… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Druže,netočno! Sjedi 1. Prijevodi biblije su Vulgata i Septoginta.To su originalna 2 prijevoda na latinski i grčki,uz hebrejski izvornik-naravno.Malo je poznato da ne postoji novi zavjet na hebrejskom izuzem po Mateju.E sad, šime iz irske,Milojko iz engleske,Pantelija iz zanzibara ,,,itd nisu relevantni nigdje,nikome,nikada,niti će bbiti.Iznimka su sektaši,novokomponovani sveznadari,reklo,pisalo,čulo,amo,tamo,jeste,kako da nije,brlj… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Uzalud pokušavate bez pravih argumenata umanjiti vrijednost irske tradicije i Irske Biblije iz koje je Vatikan prepisivao. Radije pročitajte te dvije knjige, pa će vam biti jasna prevara Vatikana. Klanje koje je za “nevjernike” organizirao car Konstantin je dovoljan dokaz da s tom pričom nešto nije u redu – ne… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Ma da,naveo sam izvornike biblije a za taj irski roman nikad čuo.Mislim,pa da,svašta imaš danas u ponudi.Tom i jery su također štivo.Konstantin ima svoju povijest i uopće nije nešto spektakularan glede kršćanstva.Promijenio dan odmora u nedjelju i odlučio preći na kršćanstvo,i što??? Više formalno zanimljiv lik no suštinski .Šta je… Pročitaj više »

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

ne mogu se ja zakaciti punom predanoscu na ideju koju cujem prvi put. mozda je “irska knjiga” uvjerljiva ili cak istinita ali to cu ostaviti za neko drugo razmatranje. za mene dovoljno da je biblija kompilacija a kakva to su vec detalji. jasno da se radi o prijevari. koga su… Pročitaj više »

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Sve i jedna abrahamska religija je jednako zlo stvoreno na istom izvoru.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije

A šta je onda “dobro” po vama? Ne nudite ništa a abrahamske religije nazivate zlim bez da ste pročitali moralne upute iz tih religija.To je otprilike na razini,,,svi srbi su zlo a ne taj jedan dio promašene politike kod njih.Za mene nisu svi srbi zlo,kao što niti hrvati nisu svi… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije

…velikoj bludnici samo Sotona pomaže, a ti, draga Arna, živa bila, iskoristi svoje pravničko umijeće i oštar jezik u borbi koju nam je voditi, za ljudska prava u zajednici koju nazivamo država.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
4 mjeseci prije

Čudim se svima Vama koji od žene očekujete da sve odradi, sama. A što Vi radite?
LP

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

…ja? Dobro pazim da se svojim bogougodnim djelima ne razmećem pred ljudima.

Brainstorm
Member
Famed Member
Brainstorm
4 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

nesto kao i vi zagrepcanko. komentira.

lazuVasSveNonStop
Gost
lazuVasSveNonStop
4 mjeseci prije

To tijelovo, sto god to znacilo, je obicni lazni blagdan jednako lazne abrahamske religije imena krscanstvo. A vi to sve fino jedete to zlicom i bojite se nekih imaginarnih nepostojecih likova i jos njima plasite vlastitu djecu, odvratni ste.

Bogdan
Gost
Bogdan
4 mjeseci prije

Lijepo i točno rečeno … samo ne treba ih prezirati, nisu ni toga vrijedni.

Komplicirano
Gost
Komplicirano
4 mjeseci prije
Reply to  Bogdan

kakva sebi suprostavljena konstrukcija,,,,ne treba nekoga prezirati a odmah po tom kako nisu ni toga vrijedni,,,ono “ni toga” je reklo sve,,,,da si napisao nisu toga vrijedni imalo bi dosljedan kontekst ovako,samo si sam sebe demantirao.sjedi 1

Ponistra
Gost
Ponistra
4 mjeseci prije

Zasto portal Logicno objavljuje tekstove sa popovima koji podzavaju i slave fasisticku i zlocinacku NDH ??? !!!

Zar nema drugih popova za citirat a ne te nakaze kako u fizickom tako i u moralnom smislu…?

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
4 mjeseci prije

Hrvatski tisak. Fra Mario Knezović inače je došao u centar pažnje javnosti nakon što je lani organizirao malonogometni turnir u Širokom Brijegu, a na kojem je pobijedila skupina djece odjevene u majice s natpisom “Crna Legija”. Radi se o elitnoj zločinačkoj postrojbi ustaške vojske nastale za vrijeme Drugog svjetskog rata,… Pročitaj više »

laziobmana
Gost
laziobmana
4 mjeseci prije

Lazni kanibalski blagdan jos laznije odvratne abrahamske religije odgovrne za smrt stotina i stotina milijuna ljudi, smo iskonsko zlo i zalutana ovca moze slaviti tako nesto.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik