fbpx

Dogma o svetom dezinficijensu

Dogma - Papa

Vjerske i ćudoredne istine koje kršćani moraju vjerovati kako bi se spasili poznatije su pod nazivom dogme. Dogme, od Boga objavljene vjerske istine, Crkva proglašava s jamstvom nepogrješivosti, a nepogrješivost dogme prema nauku Katoličke crkve osigurava djelovanje Duha Svetoga u Crkvi. Pet je vjerskih istina univerzalno prihvaćeno u svim kršćanskim crkvama, i te su dogme:

 • Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh Sveti
 • Bog je sve stvorio, sve uzdržava i svime upravlja
 • Duša je čovječja besmrtna
 • Sin je Božji postao čovjekom, te nas otkupio svojom mukom, smrću i Uskrsnućem
 • Bog će dobro nagraditi vječnom nagradom, a zlo vječnom kaznom

Na osnovu je prve dogme i suštinski zaziv koji je temelj, izričaj, pouzdanje i potvrda vjere „U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amen!“

Pored tih pet glavnih dogmi, dogmatski je nauk Katoličke crkve proučavao i precizirao i druge dogme poput Marijanskih dogmi kao i onih o čistilištu, sakramentima, papinoj nezabludivosti, a izvor je za sve dogme Sveto pismo i predaja. Dogme iskazuje crkveno učiteljstvo, a nijekanje se dogmi smatra herezom.

Međutim, ove se godine unutar kršćanske zajednice pojavljuju doktrine koje iskazuje crkveno učiteljstvo i čije se nijekanje smatra herezom, ali kakvih u Svetom pismu i u predaji nema. Način na koji se crkvena hijerarhija odnosi prema događanjima i prema mjerama koje se poduzimaju u ovoj koronapriči poprima oblik dogme, a za vjernike koji preispituju ili se protive službenom narativu te odlukama kojekakvih stožera ili štabova javno se aludira da su bezbožnici.

Te „bezbožnike“ stežu grudi i rose im se oči dok ih ulazeći u crkve umjesto svete vode čeka dezinficijens. Na stranu to što iza ovakve kao ni iza bilo koje druge odluke ili upute nema nikakvog valjanog dokaza, te medicinsko-pravnog temelja ono što zabrinjava jest smjer kojim se crkva kreće. Blagoslovljena voda, sveta voda, prema nauku nije bilo kakva voda već voda lišena zla i voda od koje bježi svako zlo što znači kako se prema nauku to odnosi i na premoć svete vode nad transmisijom koronavirusa koji usput ni u običnoj vodi nije neki igrač. Teško je povjerovati da crkva zaboravlja kako je blagoslovljena voda prema Svetom pismu i predaji sigurno oružje protiv zloga i kako, a što točno zapaža crkvena naučiteljica sv. Terezija Avilska: „Ništa kao sveta voda ne tjera đavla.“ Kršćani se svetom vodom škrope križajući se prilikom ulaska u crkvu podsjećajući se tim činom svoga krštenja, a prilikom izlaska iz crkve ponovno to čine snažeći se tako onim kakvi bi trebali biti u vanjskom svijetu. Sam Isus Krist ulaskom u rijeku Jordan posvećuje njenu vodu i blagoslovi je, te ga Ivan krstitelj takvom vodom pokrštava. Prema tumačenjima i predaji blagoslovljena voda ima pet učinaka:

 • oprašta lake grijehe
 • oprašta vremenite kazne
 • podjeljuje djelatne milosti
 • otklanja prisutnost i utjecaj zlih duhova
 • ozdravljuje bolesne i vraća život mrtvima

Koliko mi je poznato za vjernika dezinficijens nema ovakav učinak.  Usput, tek mala digresija kako se peti učinak ponajprije odnosi na one koji su oboljeli ili se umrtvili duhom. Dakle, umjesto da blagoslovi svetu vodu i da blagoslovi svetom vodom crkva danas uklanja svetu vodu i zamjenjuje je dezinficijensom. Bez svete vode susreta s Bogom prema predaji nema. Crkva koja potvrdno klima glavom na blasfemiju kako je sveta voda opasnost, a istodobno ne vidi ništa sporno u tome da građani u bazenima plutaju jedan na drugom ili da igraju vaterpolo ili da se bave kontaktnim sportom jest crkva koja poprima oblike svjesne manipulacije i laži.

Identičan je okvir za maske koje su postale neizostavni dio svete mise i bez kojih je boravak u crkvi vjernicima zabranjen. Pored nepostojanja valjanog medicinskog i pravnog temelja donošenju i provedbi takvog propisa crkvena hijerarhija i ovdje neprimjerene mjere i odluke pretpostavlja Svetom pismu. U utrobi je svakoga kršćanina zapis iz Knjige postanka 2,7: „Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.“

Kako ostvariti takav kontakt s prisilno nabijenom krpom za prašinu na lice? Kako ostati živa duša? Kako boraviti s maskom kao simbolom distance, straha i nepovjerenja pred Bogom koji je bližnji, ljubav i povjerenje? Sveto pismo ističe lice kao suštinsku značajku kako odnosa Boga i čovjeka, tako i odnosa među ljudima. Boga se i čovjeka upoznaje licem u lice, dok se nasilno pokrivenoga lica čovjeka kani lišiti njegove ljudskosti, kani ga se lišiti mogućnosti zrcaljenja u Kristu i kani ga se lišiti prisutnosti Božje. Kani ga se u konačnici lišiti vjere jer maska u crkvi nije ništa drugo nego crv sumnje i sjeme straha kojima je zadaća stvoriti nepovjerenje i nevjerovanje. Tako bi globalistički stožer postao novi Bog, a mjere i upute novo Sveto pismo.

Pastire crkve u novonormalnom trojstvu dezinficijensa, maski i distanci predvodi papa Franjo. Tako je nedavno papa povodom stogodišnjice diplomatskih odnosa Svete Stolice i Srbije dao intervju tamošnjem listu „Politika“ u kojem je o temi koronakrize negodovao kazavši kako ima onih koji misle samo na sebe i koji su prosvjedovali ili se žalili na određene restriktivne mjere. S papom se slažem oko toga da ima onih koji misle samo na sebe s tim da je promotrivši ovu njegovu izjavu moj dojam kako se to prije svega odnosi na samog papu. Papa svega nekoliko dana nakon svoje treće enciklike koju je naslovio „Svi smo braća“ ili zaboravlja njen naslov ili je naslov samo za korice.

Dok papa negoduje protiv onih koji postavljaju pitanja, dok na svoje lice stavlja bijelu masku i dok se prisjeća susreta s Thedrosom Adhanomom Ghebreyesusom, generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u kojem mu ovaj 23. listopada 2018. iskazuje zahvalnost što podržava SZO, Hrvatska biskupska konferencija (HBK) 19. ožujka kao privremenu mjeru donosi odredbu o otkazivanju svih misa, sakramenata, pobožnosti i drugih događanja pozivajući se na odluku stožera civilne zaštite koji ni sada, a pogotovo ne tada, za takvu odluku nije ovlašten. Svećenici tako slave misu bez sudjelovanja zajednice prema normama Rimskog misala u obliku „Red mise bez naroda“. Nakon što je izlaskom iz „lockdowna“ kršćanski život obnovljen za obični puk vjernike je umjesto dotadašnje liturgije dočekala novonormalna. Korak dalje HBK odlazi u rujnu prozivajući vjernike i sve ostale koji preispituju mjere „teoretičarima zavjere, ljudima koji ugrožavaju tuđe zdravlje i koji nemaju osjećaj odgovornosti, te onima koji ignoriraju znanstvene spoznaje.“ I tu smo došli do velikog finala današnje crkve. Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.

Primjereno je ovaj tekst završiti posljednjim riječima Svetoga pisma iz Knjige Otkrivenja:

„Milost Gospodina Isusa sa svima!“ (Otk 22,21)

4.5 98 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
171 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Trt
Gost
Trt
23 dana prije

Bog sve vidi ali čeka kaže Tolstoj…nadam se…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
23 dana prije
Reply to  Trt

Zar je vidio i mene kad sam pokriven maskom plazio jezik svećeniku koji vodi misu ?
Ma nije me vdio nitko pa ni Bog, maska je nova, troslojna s cetifikatom stožera.
Nije to ni loše, čak te teško otkriju kad baciš koju doskočicu, teško odrediti tko je rekao, uživam !

Bruce
Gost
Bruce
23 dana prije
Reply to  Trt

Papa i Putin redovito surađuju radi zajedničke borbe protiv vračarskih vradžbina.

Davor
Gost
Davor
22 dana prije
Reply to  Bruce

Sve je to Babilon Veliki iz Otkrivenja. Dogme drevnog Babilona su bile : Trojstvo( Nimrod,Semiramis,Tamuz) , besmrtnost duše, Kult Sunca….a koristili su “svetu vodu”, zvona, simbole…
Današnji simboli kojih su crkve Babilona Velikog pune ,su križevi,trokuti,piramide,svevideće oko,prikazi sunca. Križevi su drevni simboli Sunca , trokuti i piramide su isto tako prikazi Sunca. Oni imaju tri točke…izlazak ,podne, zalazak. Unutar njih je oko, simbol svevidećeg Sunca. To je simbol trojstva bogova. Znamo da je prvi bog Sunca bio Nimrod. Kako su godine prolazile narodi su ga nazvali i Baal(gospodar) , Moloh , Mitra. Svi su oni rođeni 25.12. I taj dan se brižno slavi uz trokutasto zimzeleno drvo, te ceremoniju donošenja darova i kićenja po svim kućama svijeta. Nije čudo što je nedavno papa donio kip Moloha unutar Vatikana.
Ti simboli trokuta i sunca su na svim mitrama ili kapama papa. Oni na svojim doslovnim čelima nose natpis tajne Babilona Velikog.
Babilon Veliki stoluje nad cijelim svijetom po Otkrivenju, te je po Otkrivenju Babilon Veliki ili svijet krivih religija proizašlih iz babilonskih učenja prikazan i kao Bludnica koja jaše Zvijer( svjetski politički poredak) U tom svjetskom političkom poretku su također prisutni isti simboli jer su naučeni i stvoreni od Babilona Velikog. Zato se križeve, zvijezde,sunca,trokute,piramide,svevideće oko…mogu vidjeti po svim Vladama, zastavama,korporacijama,armijama,tajnim mističnim organizacijama. Zašto? Jer je svjetski politički poredak dijete Bludnice,Babilona Velikog. Danas taj poredak predstavlja UN. Uskoro će UN i vodeće sile svijeta postati Svjetska Vlada i uspostaviti NWO,novi svjetski poredak. Taj poredak je podvala Babilona Velikog kao zamjena za Božje Kraljevstvo ili Vladavinu nad Zemljom. Zato će tim činom,uspostave NWO po Otkrivenju 17. i 18.poglavlje Bog nadahnuti Zvijer da napadne onog koji ga je stvorio,rodio,koji ga jaše i kontrolira, a to je svijet religija s babilonskim dogmama Bludnica,Babilon Veliki.
Svijet će to odvesti u neviđeni kaos,anarhiju,veliku nevolju do potpunog sloma Sotoninog političkog vladanja na Zemlji. Kroz Harmagedon će se uspostaviti teokracija, Božja vječna Vlast na Zemlji.
Tko preživi,pričat će!

Fecesponoš
Gost
Fecesponoš
23 dana prije
Reply to  Trt

Bakir je kriv za zvjersko ubojstvo Hrvata povratnika u Bugojnu!

Kora
Gost
Kora
22 dana prije
Reply to  Trt

“Te ‘bezbožnike’ stežu grudi i rose im se oči dok ih ulazeći u crkve umjesto svete vode čeka dezinficijens. Na stranu to što iza ovakve kao ni iza bilo koje druge odluke ili upute nema nikakvog valjanog dokaza, te medicinsko-pravnog temelja ono što zabrinjava jest smjer kojim se crkva kreće.”

Gospodin Ponoš je izrekao živu istinu. Vjernici “bezbožnici” su totalno razočarani reakcijom inih ekscelencija u ovoj situaciji. Dezificijens umjesto svete vode, mislim da je to presedan u povijesti Svete Crkve.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije
Reply to  Trt

Lava Nikolajevica Tolstoja su ekskomoniciarli iz ruske pravoslavne crkve .

Vjerovatno najveci knjizevnik ikada.

B.L.
Gost
B.L.
22 dana prije
Reply to  Trt

L.R.
Od tebe očekujem ovakav članak o muslimanskoj i pravoslavnoj vjeri.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
23 dana prije

haha. odlican clanak.
crkva postaje ruglo i komedija.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
23 dana prije
Reply to  Brainstorm

Postaje?
Oduvijek je bila uvreda za zdrav razum, barem meni..

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
23 dana prije

Što je neko tačno opisao “Bog je vera , crkva je institucija” .

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
22 dana prije
Reply to  jablan u žitu

vjera je bog, al’ boga mi i batina, pa nek’ sad vjeruje svako u sto i kako hoce, da, iskustvo je iznad znanja;)

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
22 dana prije

A kad spomene :
OMNIBUS ?

Last edited 22 dana prije by Umpah Pah
Fecesponoš
Gost
Fecesponoš
23 dana prije
Reply to  Brainstorm

Fecesponoš
Ti bi napravio nešo bolje?
Hehehehe

valkira
Gost
valkira
23 dana prije
Reply to  Brainstorm

Crkva je poduzeće s podružnicama u svakom selu.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
22 dana prije
Reply to  Brainstorm

jeli bog musko ili zensko…….?

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
22 dana prije
Reply to  Malomorgen

Hrv. znanstvenik koji je i vjernik inače, rekao je da su oni tj znanstvenici utvrdili da je Bog čak bliže ženskom,nego kako mi inače smatramo po nekoj dogmi da je Bog “starac sa bradom”

xxx
Gost
xxx
22 dana prije
Reply to  Brainstorm

crkva je oduvijek bila ruglo i komedija

AlanisM
Gost
AlanisM
23 dana prije

“Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.”

Bullseye.

Moris
Gost
Moris
23 dana prije
Reply to  AlanisM

Ne u ime vjere nego u ime dogme, a to je ogromna razlika.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
23 dana prije
Reply to  AlanisM

Crkva je do prije kojeg stoljeća imala znanost pod kontrolom, odnosno imala je monopol nad komunikacijom s bogom i monopol nad znanošću, a ti koje ti nazivaš znanstvenici u to doba su bili otpadnici ili kako se to danas kaže pseudoznanstvenici.
Znanost i crkva su samo dijelovi kontrolnog sistema koji uz ostale dijelove sistema sinhronizirano rade na njegovom održanju.

Pero
Gost
Pero
23 dana prije
Reply to  AlanisM

Da, samo ti znanstvenici su bili vjernici, ali crkva nije prihvaćala da se to znanje objavi svijetu. A oni su to odlucili objaviti i zato ih se riješilo.

fnviuerwtgvuewnrnvwe
Gost
fnviuerwtgvuewnrnvwe
23 dana prije
Reply to  AlanisM

Religija i znanost su sredstva putem kojih onaj koji vlada programira resurs.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije

Bravo Puno Slova !

Petar
Gost
Petar
23 dana prije

Ko cita vas i slijedi taj je vec izgubljen….samo sveto Pravoslavlje moze sve nas spasiti

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
23 dana prije
Reply to  Petar

Hebate, sjećam se kao klinac, a bio sam dijete miješanog braka, još uvijek sam :), kad su me pitali; jesil’ katolik il’ pravoslavac!?
A ja kao dijete nekrst 🙂 odgovaram; šta ja znam, ovo pravoslavac mi zvuči logičnije, imam pravo slavit, pa onda sam pravoslavac…
Razmišljanje jednog, tada 7-8-godišnjeg balavca :)))))))))))))

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije

Postovani Pizistrat Nelson !

Ja sam cisti Srbin ,nisam pravoslavac jer me nisu krstili.

Obadvije vjere su zatrovane .

Moja majka je bila u ustaskom logoru u Sisku.

Postoje fotografije.Plovila su tijela dijece rijekom Savom.

Nije me naucila da mrzim.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
22 dana prije
Reply to  Hornet 68

Onaj koji mrzi sebi radi štetu… Ali teško se osloboditi okova mržnje, ni sam ne znam kako se cijepiti protiv toga!!??

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije

Kolega Pizistrat Nelson .

Vi ne mrzite nikoga .

To se prepoznaje iz Vasih rijeci .

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije

Tako je Pizistrat Nelson !!!

Samo ljubav .

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
21 dana prije

Samo molitvom

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
23 dana prije
Reply to  Petar

I ja sam Pravoslavac ali ti razmišljaš poput vjerskog fanatika.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
23 dana prije
Reply to  Petar

Ili da se blagosivlja alkohol i ostali dezificijensi!?

Zoran
Gost
Zoran
23 dana prije

Prodali se svećenici pa i papa za šaku dolara. Kada se sjetim da za Uskrs u Vatikanu nula vjernika a tako će biti i za Božić jer se papa pridržavao uputa ispirača mozgova. Za mene papa(ovaj trenutni) više ne postoji i uopće me nezanimaju njegova laprdanja.Svećenici umjesto da se bore i staju uz narod oni se priklonili političarima naravno zbog novaca. Inače od svi su mi najbolji Kapucini jer nemaju ništa, neprimaju plaću, već žive od milostinje i što im daju vjernici.

oria
Gost
oria
23 dana prije

Ne bih se složila da to podržavaju. I oni su primorani kao i svi drugi. Čujem i osjetim to na misi svake nedjelje. Naš svećenik jasno i glasno govori o svom stavu oko nametnutih maski, i cijele propovjedi su mu protiv takvih mjera i razvoja događaja, kritizira kud ide civilizacija koja se sve više okreće od Boga, navješćuje skorašnji sudnji dan kad ćemo se svi morati odučiti na čijoj smo strani. Tako da on možda po drugom kraju malo pretjeruje, ali očito je da su i oni su pod kontrolom i moraju se pridržavati mjera kao i svi drugi…

bumbar
Gost
bumbar
23 dana prije
Reply to  oria

Primorani? Što, bacit će ih lavovima? Da su se tako ponašali rani kršćani, nikada za Isusa ne bismo čuli.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
23 dana prije
Reply to  bumbar

Sada ti dode policija kad drzis misu na uskrs i oblate te u svim medijima da napadas novinarke… Slicno ko bacanje lavovima. Samo sto nije….

bumbar
Gost
bumbar
22 dana prije
Reply to  Eto i mene

Onda ostaje pitanje jesu li svećenici, koji gorljivo propovijedaju nauk Isusa Krista razapetog na križu, spremni na ikakvu vlastitu žrtvu da bi ostali doslijedni Njegovom nauku?
Evo što Isus kaže o farizejima i licemjerima: “Tada Isus prozbori mnoštvu i svojim učenicima: 2»Na Mojsijevu stolicu zasjedoše pismoznanci i farizeji. 3Činite dakle i obdržavajte sve što vam kažu, ali se nemojte ravnati po njihovim djelima jer govore, a ne čine” (Mt 23, 1-4)

Eto i mene
Gost
Eto i mene
22 dana prije
Reply to  bumbar

Oni svi misle da jesu i da se stvarno i zrtvuju. Ovi koji postuju novonormalno misle da se tako zrtvuju da bismo svi bili zdravi, onaj koji se suprotstavlja narativu i drzi misu na uskrs se stvarno (po meni) zrtvuje izlazuci se riziku da ga izbace s posla i da unisti ugled koji je godinama stvarao,da na njega bace kamen svi oni koji su ga do jucer hvalili… Bilo je malo zalosno gledati kako susjedi gledaju s balkona sto se dogadja i ne reagiraju… Sutra ce tako i nas ostale “obraniti” kad nas dodju hapsiti…
A ovi sto se zrtvuju tako da nose maske i micu svetu vodu su u svojim ocima najvece zrtve uvijek…. Cula sam vise puta svecenike kako govore da su se odrekli svega zemaljskog radi boga… A onda zavrsi misa a on sidne u novo auto, a ja pjeske kuci… Ne znam, trebalo bi uci duboko u psihu svakog od njih pa viditi u sto to tocno oni vjeruju, meni su takvi mentalni sklopovi nedokucivi…

Last edited 22 dana prije by Eto i mene
Pijani nezaposleni k
Gost
Pijani nezaposleni k
23 dana prije

Uskrsnja misa u Vaticanu je bilo ruglo i slavlje lucifera. Na ogromnom trgu u polutami sam stari covjek jezuit Papa prica o vjeri i snazi praznom trgu. Nigdi nikoga na ogromnoj povrsini. Pretuzno.
Isus je kazao ne bojte se. Ne bojte se.
200 metara dalje nekoliko politicara sjedu u baru sa starletama i cerekaju se.
Crkva se uljuljala u prsutu i siru zaliveno sa domacim vinom.
Rotarijanci posvuda.

Istražuj
Member
Istražuj
23 dana prije

“…Pastire crkve u novonormalnom trojstvu dezinficijensa, maski i distanci predvodi papa Franjo…”

Odlicno je da ste pokrenuli ovu temu g. Ponos…
Vec nekoliko dana se, iz okola vode diskusije – upravo o ovoj (po meni najvecoj i najstarijom) – lazi, obmani i indoktrinaciji ljudi.
Naime – o religiji.
Licno sam sklon, nakon spoznaja iz zadnjih par sedmica – sve ove tzv “religije” zovem jednim imenom “Abrahamske prevare”.

Za satanistu i jezutia (stari satanisticki “red”, napravlje iskljucivo protv ljudske rase) – Bergulia – vec pri njegovom izboru za tzv “papu” (Rimskog patrijaha) mnogi vjernici su shvatili da se radi o konacnom KRAJU makar jedne (mozda trenutno i najvece) tzv “Abrahamske prevare”…
Mnogi su napustili tzv “katolicku crkvu”, ako se ne varam, kad je ovaj satanist postao patrijah… ( a ne varam se)
Upravo zato sto je jezuit (satanist) – dosao na poziciju “patrijaha”, a to ne samo da je neobicno, nego je i protiv tih obicajnih zakona u Vatikanu.
Naime – jezuti (satanisti) polazu dozivotnu zakletvu – iskljucivo “nadredjenom bratu” (tog satanistickog “reda”) a u konacnici Generalu jezuita… Da… Bas ima cin “general”.
To je danas spanac Arturo Sosa.
Dakle Vrhovni General (Superior General) jezuitskog (satanistickog) reda – prakticno je predpostavljeni ovom Berguliu…Naravno, do toga nikad nije niti smjelo doci – jer tzv “papa” (Pontif ili Pontifus Maximus) morao bi biti neprikosnoveni vladar tzv “katolicke crkve”…
Danas – nije.
Vladar je njegov nadredjeni (neko ga zove i “crni papa”) – satanist Vrhovni General Jezuita…

Kako lazna pLandemija – raskrinkava sve jednu do druge prevare koje sacinjavaju cijelu ovu Piramidu ZLA (u kojoj Vatikan igra vrlo bitnu ulogu) – neminovno dolazimo i do “zavrsnog cina”, o kojem prica g. Ponos…

A taj zavrsni cin – nije samo u tzv “katolickoj” crkvi, nego i u svim ostalim “Abrahamskim prevarama” – toliko jasan i toliko stvaran – da samo najgora indoktrinirana budala jos ne vidi o cemu se radi.

Naime – niti jedan jedini “najvisi vjerksi velikodostojnik” – niti u jednom jedinom trenutku NIJE postavio niti jedno jedino pitanje kontra ove Svjetske prevare, koji i malo dijete moze razvaliti sa nekoliko izuzetno dokumentovanih i logicnih argumenata.

Niti jedan!
Na cijoj su onda strani ti “visoki vjerski velikodostojnici”?
Pa ocito – NISU na strani ljudske rase…

Ovo je vjerovatno osnovna, a time i najveca “kognitivna disonanca” u ljudima koji su slijepo vjerovali u “vjerske autoritete”.
Danas je malo kome nejasno (… samo indoktriniranim budalama, a i njih je sve manje kako vrijeme odmice…) – da svaka od ovih “Abrahamskih prevara” – iskljucivo sluzi:

 • obmani i kontrolisanju ljudi (tj “gojima”) od strane onih koji imaju novac. To se u tzv “bibliji” zove “sveti zlatni shekel”…
 • ispunjavanju zelja i potencijalnog PLANA onih koji tim “shekelima” vladaju cijelim svijetom… Dakle “najvisi vjerski velikodostojnici” – iz svih Abrahamskih prevara, samo se utrkuju ko ce vise svojih “ovaca” (Gojima) – pripremiti za “ritualno klanje” u cast laznog “boga Jehove” inace podmetnutog iz lazne tzv “zidovske religije”…
 • … oni tvrdi vjernici – vec se mjesecima pozivaju na zadnju knjigu tzv “biblije” poznatiju kao Otkrivenje (Apokalipsa) tvrdeci da je to “prorocanstvo”… Medjutim, i ovi satanisti tj “filantropi” poput familija Gates ili Rockfeller (a Rotschild su odavno “svetci” u satanistickoj sekti Habad-Lubawich) – takodjer se pozivaju na tu knjigu! Zar to bilo kome ko je u stanju sabrati 2+2 nije bar makar malo – sumnjivo…?

Naime, trebalo je prvo:

 • “gojime” prvo poduciti laznoj zidoiziranoj “Abrahamskoj prevari”…
 • onda napraviti totalnu kontrolu nad pseudo-naukom (tu je Vatikan 1000 puta jaci i vazniji “partner” satanistima nego ostale “Abrahamske prevare”, ali ni ostali ne zaostaju za tzv “naukom”… specijalno RPC.)
 • a sada izgleda da su GAZDE tih “Abrahamskih prevara” – odlucile da su dosli “Zadnji dani” (upravo kako satanisticka sekta Habad i “predvidja”… samo jos nisam skontao KO im je “Meshiah”… Da li Trump? … Da li Putin?… ili neko treci…)

Sve sto se desava u tzv “katolickoj crkvi” tj sve ovo ruglo koje vrijedja zdrav razum i iskrene vjernike – desava se i u svakoj od ostalih “Abrahamskih prevara”?
Zasto ?

Da nije mozda Gazda tih “Abrahamskih prevara” – upravo onaj kojem ne smiju “ime spominjati” …? 😉

Naravno da NIJE.
Gazde su im oni zlocinacki kamatari (danas “filantropi”) – koji su i kreirali prvu i izvornu zlocinacku instituciju “Dvorski zidov” – jos prije par stotina godina!
Danas je ta institucija – “moderna Centralna banka”…
Iste te familije – kontroliraju i najvece “komercijalne banke” – a time cijeli sistem moci!
A tzv “teologija” – jeste samo sredstvo – obmane “gojima” i skrivanja Boga i Bozanskog u ljudima i Svijetu oko nas.

Misljenja sam da upravo gledamo ono sto je kolega Moreno – vise puta c/p o Sistemu kontrole…
Dakle cini mi se, da se nalazimo pred ogromnom promjenom paradigme…
Piramida moci – zasnovana na obmani, prevari, kamatarenju i pijenju krvi – koja se bazirala na “Abrahamskim prevarama” – raskrinkava se iz casa u cas!

Jedina svrha tih tzv “Abrahamskih prevara” – bila je i ostala – SKRIVANJE BOGA.

Cini mi se da to jos nece tako dugo ostati… premda ce ooooogroman broj ljudi vjerovatno dozivjeti oooogromnu “kognitivnu disonancu”…tj cijeli “njihov svijet” (konstrukt) u kojem su manje vise naucili da plivaju – rusi se sada pred ocima…

Bukvalno SVE sto su “ucili” tj na sta su ih programirali – ovi (voljni ili nevoljni) agenti one kamatarske bande (danas “filantropa”) a koji su poprilicno dobro opisani u Knjizi Brojeva (4. Mojsijeva) – izlaze iz Tame
Ovaj satanist Bergulio – zasigurno je voljni agent Tame – tj ovih “filantropa” koji kontroliraju Sistem.. To vazi i za ostale “najvise vjerske duznosnike” svij Abrahamskih prevara. Gledamo to!
Samo nizi slojevi zlocinacke Piramide moci, koje je “Abrahamska prevara” glavni oslonac – pojavljuju se neovisno od ovih satanista (zlocinaca) poput Bergulija i govori jasno – za ljude i ljudsku rasu!
Ostali – definitivno ne.
Sta vise – ocito je da cak pokusavaju izazvati ponovo “vjerske sukobe i ratove”!

Ja licno sam optimist – u pogledu toga sta ce se desiti…
Raskrinkavanje i unistenje ove satanisticke bande poznatije kao “Abrahamske prevare” – prosto je neumitno… Vec nekoliko stoljeca ne samo da uspjesno sakrivaju Boga i Bozansko u nama ljudima – nego su i glavni pokretaci ratova i ubijanja, za one kamatarske krvopije danas (i oduvijek) poznatije kao “filantropi”…
Tome – cini mi se – dolazi kraj.

Ocito je da je Moreno, sa onom recenicom bio u pravu…
Nije moguce praviti “novi konstrukt” (mozda ovaj put kuglu) – sve dok se stvari posmatraju iskljucivo iz starog (satanisticka piramida moci, bazirana na “shekelima”)…
Medjuitm – meni se cini da je to prosto . neumitno i neizbjezno…

Subaru rece neki dan – “samo visa sila” moze promijeniti konstrukt (i zaglupljenost “gojima” Svijeta)…
Cini mi se da cemo biti svjedoci te “vise sile”…

Last edited 22 dana prije by Istražuj
bumbar
Gost
bumbar
23 dana prije
Reply to  Istražuj

Mali ispravak. Nije baš istina da “niti jedan jedini “najvisi vjerksi velikodostojnik” – niti u jednom jedinom trenutku NIJE postavio niti jedno jedino pitanje kontra ove Svjetske prevare…”
Naime, nadbiskup Carlo Maria Viganò itekako diže glas protiv covid prevare, kao i protiv lažnog pape Bergoglia. Imamo ovih dana i otpor crkvenih velikodostojnika u Engleskoj i Walesu, u Njemačkoj otpor predvodi Kardinal Gerhard Ludwig Müller.

Istražuj
Member
Istražuj
22 dana prije
Reply to  bumbar

Slazem se, ali kad sam rekao nizi slojevi klera – podrazumijevao sam sve ispod patrijaha…
Sta vise potpisao sam onu peticiju nadbiskupa Vigana, ali je upravo satanist (jezuit) Bergolio osudio i zabranio da se dalje siri… Svaka cast Viganu i Mülleru – medjutim to je kap u moru, protiv ovog kvazi-vrhovnog (jer Vrhovni je General Jezuita) sataniste Bergolija.

Dakle na samom vrhu tzv “katolicke crkve” – u totalnoj i neprikosnovenoj vlasti – jeste ustolicen tipicni predstavnik satanista.
To su oduviek bili tzv “jezuiti”…
Kako u zadnje vrijeme pokusavam pohvatati te skrivene (okultne) dogadjaje iz 17 vijeka – sve sam blize tvrdnji da je taj zlocinacki (satanisticki) “red” tzv “katolicke” crkve – takodjer povezan sa oni Sabatenijancima (kvazi “zidovima”)…
Dakle u konacnici – ista satanisticka banda.
To uistinu moram jos malo protabiriti…ali ima izvjestan broj poveznica upravo na tu pricu… Dakle tzv “jezuiti” (satanisti) – u stvarnosti jesu oni kripto-zidovi iz sabatenijanske “mesijanske” sekte…

Last edited 22 dana prije by Istražuj
Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije
Reply to  Istražuj

Israzuj !

I dalje istrazuj i daj nam to na znanje.

CAN
Gost
CAN
22 dana prije
Reply to  Istražuj

nikako mi nisi novonormalan i baš zato si mi drag.

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
23 dana prije

Pod silom ognja i lažnih bogova
Nudi nam se uloga robova – band Kamenolom – stvar Krv bogova

Čini se da se/je sveta mater crkva pripremila na događaje u budućnosti. Kada smo imali dvojicu papa? Ne zaboraviti da je brkati čičko iz Gruzije bio školovan u jezuitskoj školi. Sve je položio vidjelo se kasnije.

Ali i činjenica je da su Hrvati jedini u 12. st. imali pravo služiti misu na svom jeziku (staroslavenskom) i naša je crkva po ustroju i djelovanju možda više i pravoslavna od katoličke jer je jače vezana za državu i postoji stupanj neovisnosti klera.
Pouzdano znam za katoličke svećenike koji otvoreno pozivaju ljude sa oltara da skinu maske u crkvi.

Čak i razmišljam o konverziji na pravoslavlje, al teško mi je “učlaniti” se u SPC pošto su blagoslivljali one što su pucali po meni, Hrvatska pravoslavna crkva postoji ali je smijurija, možda Makedonska?

Kkk
Gost
Kkk
22 dana prije
Reply to  Austrijanac101

Vrlo dobro.pozz

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Austrijanac101

A DA OSTANEŠ VAN SOTONISTA

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
22 dana prije
Reply to  mario

pa zapravo sam najviše paganin. Sunce mi je nekako najbliže. Kad grmi sjetim se i Peruna i Ilije. Zahvalim prije jela. U sebi ili javno.
Ugl mislim da je to jako intimna stvar i da je većina duhovnih praksi u osnovi u redu. Ljudima je lakše ako sve te potrebe mogu uklopit u neku već formiranu priču i na taj način ih ispuniti, nema ništa loše u tome dok prenosiš prave poruke.

Ali ako u to umiješaš pare i materijalizam, onda dobiješ ovo danas.

Američki komičar G. Carlin je super opisao taj odnos. Bog sve vidi, sve čuje, sve zna samo ne zna s novcima. Nekako je svaki mjesec malo kratak. Samo još malo.

Još se po Međimurju viđa Jure Zeleni, a u mom selu se pale vatre sasvim slučajno na solsticij (sv. Ivan). Imamo mi to još u sebi!

LP

SvakiOvcoid
Gost
SvakiOvcoid
22 dana prije
Reply to  Austrijanac101

dobro si to napisa

Istražuj
Member
Istražuj
22 dana prije
Reply to  Austrijanac101

“…Čak i razmišljam o konverziji na pravoslavlje…”

Meni se cini da tu nema nekakve velike razlike kolega.
Ima nizih svestenika ili u SPC i monaha – koji su praovalili ovaj satanizam, i zestoko mu se protive, medjutim sami vrh SPC – isto smece kao i Bergulio.
“Abrahamska prevara”.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije
Reply to  Istražuj

Pola Sinoda su prodane duse .

Ukljucujuci Patrijarha naravno.

Istrazujte !

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
22 dana prije
Reply to  Istražuj

Mora da si negdje naletio na Istarhova.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
22 dana prije
Reply to  Austrijanac101

Naravno.
Medjutim ne slazem se iskljucivo sa jednim stanovistem. Koritim vise izvora, a naravno i tzv “originale” koliko se to moze reci za tzv “bibliju”.
Istrahov je dobar, ali po meni fula u istorijskoj kronologiji, jer koristi jezuitsku. Uz to negira bilo kakvo postojanje Isusa, premda smo i sami prakticno “savremenici” slicne price u Bruni Gröningu.
Zbog jezuitske tzv “istorije” prinudjen sam koristiti A. Fomenka za logicno i kronolosko povezivanje cinjenica.
Sa druge strane, Mauro Biglinjo – bez dvojbe daje dodatno svjetlo na cijelu pricu o tzv “bibliji”, medjutim ne slazem se sa njim glede “vanzemaljaca”…
Naravno, to su samo niki izvori informacija, a svi mi imamo od blagog Boga na dar – mogucnost promatranja i analiziranja…

Slonica
Gost
Slonica
23 dana prije

S 19 3 prekinuti su svi obredi u svim vjerskim zajednicama u Hr,dakle i crkve pravoslavne,katoličke, đamije,sinagoge..koliko je je meni poznato..
Nigdje nije pisalo da se ijedan vjerski vođa pobunio protiv mjera(osim mozda par Daruvar,Sinj)
A pošto je Hr sekularna država i to se u svim prilikama voli naglasiti , tako je i u ovom slučaju-čisto zbog sekularizma.

Ana
Gost
Ana
22 dana prije
Reply to  Slonica

Nitko osim svećenika iz Splita (kojeg su napadali za Uskrs). Inače Ratko Perić, bivši mostarsko-duvanjski biskup je dopustio održavanje misa i za vrijeme pandemije. Hvala im na tome.

bumbar
Gost
bumbar
23 dana prije

Nije kabala bez razloga izvela presedan i natjerala papu Benedikta XVI na abdikaciju da bi ustoličila svoju kabalističku marionetu Bergoglia. Njegova zadnja, masonska enciklika Fratelli Tutti na prvi pogled zvuči lijepo i humanistički (kao bratstvo i jedinstvo), ali zapravo lažni papa Bergoglio izjednačava nauk Isusa Krista sa svim ostalim vjerovanjima u svijetu. Zato se nije libio u Vatikan pozvati amazonsko pleme i blagosloviti njihovog poganskog idola Pachamamu. A nakon zadnje enciklike Svi smo braća, sasvim je jasno da je i vudu šamanizam stavio u istu ravan s kršćanstvom.
Očito je, stigli smo do zadnjeg poglavlja Biblije, Otkrivenja.

AAron Đ.
Gost
AAron Đ.
23 dana prije

Ovo je tzv. Crni Papa pravim imenom Milojko Jeftić, inače rodom is Šumadije.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
23 dana prije
Reply to  AAron Đ.

Nije valjda onaj naš Šumadinac?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
23 dana prije
Reply to  AAron Đ.

😁

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
22 dana prije
Reply to  AAron Đ.

Alias Kara-Milojica 😁

Nego…već dugo kanim upitati – uz ispriku za offtopic – zašto više nemam mogućnost upisa komentara preko desktopa? Opcija “Vaš komentar” naime uopće ne postoji, niti mogu upisati odgovor. Ulogirati mogu, no niti to ne otvara mogućnost upisa.
Jel’ to samo moj “problem” i ima li netko ideju u čemu je stvar? ( Mda…upitno, nakon ovako šturog opisa…ali, stručnije ne umijem 😊)
‘Fala!!!

Last edited 22 dana prije by VasilisaPremudra
piždro
Gost
piždro
23 dana prije

Slika ko iz stednjeg vjeka..

marty
Gost
marty
23 dana prije

OT:
Samo bih kratko podsjetio čitatelje da se na jučerašnji dan odvijala radnja iz filma V for Vendeta. Ako vam je u sjećanju iz tog filma ostala samo maska, toplo preporučam da ga ponovo pogledate.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
23 dana prije
Reply to  marty

Ja sam se nekako sve do nedavno nadala da ce fifth of november biti bas ovaj, taman se poklopile stroge mjere, poceci prosvjeda, izbori u americi…
Al eto nista…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
23 dana prije

Druga:
“Bog je sve stvorio, sve uzdržava i svime upravlja”

E bas se moze ponosit s ovakvim svijetom kojim upravlja…

pantagana
Gost
pantagana
23 dana prije

Hebes Papu, Aj pisi kako Putin ima Parkinsona.

Drago
Gost
Drago
23 dana prije

Ovaj tango plesač čak i uživa u razbijanju Crkve i rastjerivanju vjernika.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
23 dana prije

E , ovo je “prstić u krstić” Papi , svaka čast , gospodine Ponoš 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
23 dana prije

Pokušaj racionalizacije religijskih ili znanstvenih dogmi je besmislen i tu osim generiranja daljnjih podjela nema drugih rezultata. Radi se o placebo i nocebo efektu koji nadilazi logiku i percepciju.
Ipak su potrebni viši uvidi koji se uz razum temelje i na intelektu.

fnviuerwtgvuewnrnvwe
Gost
fnviuerwtgvuewnrnvwe
23 dana prije

Tko do sada nije progledao da SVI rade za tatu stvora nikad ni neće.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije

Tako je amigo Puno Slova !!!

Eto i mene
Gost
Eto i mene
23 dana prije

Gdine Ponoš, nije mi jasno cemu se cudite… Ako je netko u stanju prihvatiti sve te vjerske dogme kao istinu i ne postaviti ni jedno pitanje, a kamoli pokusati dokazati nesto vezano uz to, onda mu nije ni najmanji problem prihvatiti neke nove dogme. Tako je kako je, tko sam ja da u to sumnjam – i slicne spike…
A inace, velika vecina vjernika ne da ne propituje dogme, nego niti nema pojma najosnovnije stvari iz biblije ili crkvenih obicaja, pa kod njih nema ni najmanje sumnje u micanje svete vode i postavljanja dezinficijensa umjesto nje, kad ionako nemaju pojma cemu ijedno od toga sluzi. Bitno je samo da je netko prije rekao da je sveta voda bila za nase dobro, a danas se govori da je dezinficijens za nase dobro…
A spominjati ovog papu u ovom kontekstu niti nema nekog smisla, znamo svi iz kojih redova dolazi i tko su oni… Iznad pape je uvijek crni papa, ali ovaj put su i bijeli i crni iz iste ekipe…
I nekako mi se cini da je bas to filanje ljudi s “vjerom” u zadnje vrijeme napravilo njesra… Ali ne s ovom abrahamskom, nego s vjerom u znanost… Stalno slusamo da treba vjerovati znanosti, vjerovati znanstvenicima, vjerovati mjerama… Pa sad ljudi nose maske jer vjeruju da stite i njih i druge od bolesti i spricaju ruke sumnjivim sredstvima jer vjeruju da ce to otjerati koronu… A rugaju se onome tko pljune za crnom mackom…

Istražuj
Member
Istražuj
22 dana prije
Reply to  Eto i mene

“…Ali ne s ovom abrahamskom, nego s vjerom u znanost…”

Bravo kolega.
Mislim da je upravo to ono sto nam se desava u ovom gadnom i zlobnom sistemu koji ide na pogonsko gorivo ljidska-krv koja se pretvara u “biblijske” zlatne shekele…

Ovim banditima koji su na vrhu piramide (ukljucujuci naravno i Abrahamske prevare) – savrseno je sve jedno da li ce individua (“gojim”) vjerovati u “abrahamske prevare” ili u pseudo-nauku koju mi zovemo “renimirana nauka”…
Apsoluto sve jedno.
Oboje su sistem obmane i kontrole “gojima”.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
22 dana prije
Reply to  Istražuj

A bitno je da je mozak ispran, a sad cime, nije toliko vazno… Ionako je poruka slicna, treba sijati strah. Stalno spominjati smrt. U religiji, medijima, filmovima… Nije bitno… Bitno da se bojimo…. Tekst koji je kolega mario dolje postavio, sa zivi covjek, mi je odlican na tu temu i taman objasnjava sve…

savtvoj
Gost
savtvoj
23 dana prije

Ovo se odnosi na kler i one koji im vjeruju.

O bezumni Galaćani, tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti. Ovo bih samo htio doznati od vas: jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku? Tako li ste bezumni? Započeli ste u Duhu pa da sada u tijelu dovršite? 

Zar ste toliko toga uzalud doživjeli? A kad bi doista bilo uzalud! Onaj dakle koji vam daje Duha i čini među vama silna djela, čini li to zbog djelâ Zakona ili zbog vjere u Poruku?

POSLANICA GALAĆANIMA

Stina Didova
Gost
Stina Didova
22 dana prije
Reply to  savtvoj

” Poslanica Ggalaćanima(3-1,2,3,4,5,)
II.Odnos IZMEĐU ZAKONA I EVANĐELJA:
VJERA OPRAVDAVA, A NE ZAKON
Vlastito iskustvo Galaćana
3 O nerazumni Galaćani! Tko vas začara,vas kojima je Isus Krist kao razapeti bio stavljen pred oči? 2 Htio bih od vas doznati samo ovo: jeste li primili Duha vršenjem Zakona ili prihvaćanjem vjere? 3 Jeste li tako nerazumni da počinjući s Duhom sad svršavate s tijelom? 4 Jeste li uzalud toliko toga doživjeli? Ako je doista uzalud! 5 A onaj koji vam daje Duha i čini među vama čudesa, čini li to zbog vršenja Zakona ili zbog prihvaćanja vjere?”

Ne izvrći bibliju svoim riječima,nego citate izvorno prepisuj,jer izvrtanjem gube svj smisao!

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Stina Didova

IZGUBILA JE ONA SMISAO ODUVIJEK

Max
Member
Famed Member
Max
23 dana prije

Sadašnje ovozemaljso vodstvo Crkve ide u korist gospodarima kaosa.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Max

I PRIJAŠNJE

CAN
Gost
CAN
22 dana prije

“…koji usput ni u običnoj vodi nije neki igrač. Teško je povjerovati da crkva zaboravlja…”
Crkva je pojedinac,a ne neka tamo novoustanova.
Ja imam svoj 8G warp za direktan kontakt s Onim Gore…a i nije mi do cirkuza…

armagedon
Gost
armagedon
22 dana prije

Razlika između ateista i teista je ta da ateisti misle da su bogovi,a teisti su izmislili Boga, a sve u svrhu manipulacije masama i vladanja. Ne očekujte nikakve mesije i uskrsnuća nego spašavajte gole živote otporom.

Kkk
Gost
Kkk
22 dana prije

Ako pobijedi pedofilija u usa , iskreni vjernici su nagrabusili.

Doktori nisu bogovi
Gost
Doktori nisu bogovi
22 dana prije

3Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze – na djeci do trećeg i četvrtog koljena, 6a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

mario
Gost
mario
22 dana prije

PSIHOPATA

Doktori nisu bogovi
Gost
Doktori nisu bogovi
22 dana prije
Reply to  mario

Mislim da stiže Božja kazna

mario
Gost
mario
22 dana prije

Pa, nije za sve, stiže pravda, mnogi neće iskusit strahote, svak ide po zaslugama svojima, a neodlučni ostaju ovdje ,u novi svemirski ciklus oko 300000godina,

Starina
Gost
Starina
22 dana prije

Autor članka navodi uglavnom dogme Rimokatoličke crkve, a koje nisu temeljene na Svetom pismu nego na učenjima grčkih filozofa ( nauka o besmrtnoj duši), ili na tumačenjima koja nemaju uporište u recima zapisanim u Bibliji.
Sve te dogme nisu privukle ljude Bogu, niti su im pomogle bolje upoznati Boga. Recimo nauka o Trojstvu je toliko nelogična, toliko je sakrila i razvodnila našeg Stvoritelja da nije ni čudo što ljudi uopće nisu zainteresirani upoznati tog trojstvenog Boga. A jasno sam Isus navodi da on nije jednak Ocu, da je u nižem položaju od Njega i da mu je poslušan i podložan. Nigdje se ne navodi da je Sveti duh osoba, nego se lako uviđa da je to energija putem koje Bog pomaže ljudima, bezlična, bezosobna i bezimena energija od Boga.
I dalje bih mogao rastakati te nelogičnost u dogmama, ali nije to tema.
Zaključak je slijedeći: Što očekivati od ekipe koja samog Boga skriva od ljudi, želi mu pripisati svo zlo koje vladar ovog svijeta nanosi ljudima?! Što očekivati od ekipe koja uopće ne zaziva Boga Svemogućeg u pomoć niti potiče svoja stada na to?!
Niste valjda mislili da će stati na stranu Istine i Čovječanstva?! Ovdje neki navode da su to otvoreni satanisti, a znamo da je Satana otac laži.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Starina

ZIVI COVOJEK ORG: webinar rimska crkva:
Na taj se način rimska crkva protežirala u duhovnu organizaciju čiji je glavni cilj saklupljenje svjetovnih bogatstava i osvajanje političke, i svekolike druge moći u čemu je bila prilično uspješna. ono u čemu je potpuno podbacila je nažalost ono što se smatra njenom primarnom djelatnošću, a to je “dušebrižništvo”. U ovakvom obliku crkva nikada nije niti organizirana da bude podrška oslobođenju čovjeka i spajanju sa svojim duhovnim potencijalima, već peta mentalna kolona Arimana i njegovih jataka koji u materijalnom svijetu, (kojim i upravljaju) igraju i svjetovne i duhovne uloge, poziciju i opoziciju. Stoga što god izabereš sigurno ćeš pogriješiti.
Na kraju krajeva nije li period od 13 stoljeća dovoljno dobar indikator učinkovitosti. Ako nisi uspio narod produhoviti u 13 stoljeća nećeš ga nikad ni produhoviti .

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  mario

zivi covjek org: religija:
obožavanje i slavljenje u ceremonijalnom smislu tijela bez duha, drugim riječima leša, ja ne mogu protumačiti nikako drugačije nego slavljenje i obilježavanje pobjede smrti nad životom. Leš sveca nas treba podsjetiti da postoji neka uzvišenost u smrti, da je smrt poželjna i na kraju krajeva neizbježna. Naravno da je to iluzija, ali magičari se uvijek bave iluzijom i trikovima i dok je gledatelj hipnotiziran u podsvijest mu se upucavaju slike o prolaznosti i nestalnosti života, a veličaju sveci, svetice, isus, i drugi blaženici od kojih su svi do jednog mrtvi. Nagradu za poslušnost u ovom životu, ali i život vječni, naravno, možeš dobiti tek kad umreš.
Takav čovjek djeluje u kapacitetu obuzetog, hipnotiziranog bića koji više nema svoju volju već je prisiljen djelovati u kapacitetu vjernika/sljedbenika. Takvi sistemi su gotovo patentirani i funkcioniraju tisućljećima a da laik/građanin/ovca o svemu tome ništa ne zna. Stoga da li se klanjaš kipu gospe, svetom luki/josipu/anti, križu ili zastavi sasvim je svejedno – ti si mrtvac u duhu jer ne živiš autentični, spontani, fluidni život ljubavi, već slijediš pravila, kodove, okvire, formule koje u sebi nemaju ništa autentično, ljubavno, spontano. Stoga ja/ti si mrtav. Vlasnik svih mrtvaca na svijetu, a i najveći poticatelj i zagovarač smrti je katolička crkva koja obećava svojim vjernicima život vječni, ali tek kad umru. Ako bi želio čak biti svetac, moraš prvo umrijeti. Stoga svi i umiremo i svi smo ljubitelji smrti, obožavamo je i vjerujemo u nju, točno onako kako program to od nas traži

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  mario

Osnovno obilježje pristupanja katoličkoj crkvi jest u vašem zahtjevu da pristupite istoj kroz magičnu ceremoniju i da se upišete u njene knjige kao vjernik – podanik koji kao takav gubi prirodna prava dobivena svojim rođenjem, i kroz krštenje se ponovo rađa, ali sada u drugom svijetu, svijetu čudesa i pravnog prometa u kojem je isti postao pravna osoba se privilegijama i dužnostima. Takav vjernik-podanik dužan je zastupati i poštovati sve doktrine koje mu vrhovništvo crkve umetne u glavu. Od hrpe zarobljavajućih doktrina koje su doslovno ubojice čovjekove duše izdvojit ću dvije:
1. bog se odrekao čovjeka i protjerao ga iz rajskog vrta te mu oduzeo sva prava koja je u početku imao, razbaštinio ga od zemlje i svu svoju vlast predao katoličkoj crkvi na upravu. I takva crkva je vrhovni tumač božje riječi (zakona) koja je u svojoj biti nepogrešiva, – najviši mogući zakon. Crkveni zbor je od samog početka priznavao papu za vrhovnog poglavara i njegova se riječ u pitanjima vjere i morala oduvijek smatrala konačnom. Kao što je sabor u Jeruzalemu ušutio u trenutku kad je Petar proglasio dogmu, tako je i kroz stoljeća, kad god bi papa progovorio, diskusija je bila završena. Tako sveti Irenej, učenik svetog Polikarpa (koji je sâm bio učenik svetog Ivana apostola), u svojoj poznatoj obrani vjere, Protiv krivovjerja, piše: “S tom [rimskom] crkvom, zbog njezina višega porijekla, sve se druge crkve moraju složiti, dakle svi vjernici u čitavom svijetu, jer su vjerni baš po njoj posvuda sačuvali apostolsku predaju“

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  mario

Zašto se tako često od predstavnika vjerskih ustanova (i ne samo od njih) često može čuti izjava da je „svaka vlast od boga“? Da li ovakav stav ima podršku u Bibliji ili se radi o licemjerju, s obzirom na činjenicu da crkve blisko sarađuju s vlastima? Crkva je lukrativna[1] organizacija i sa te pozicije ona je uvijek uz vlast, bilo da je ona totalitarna ili demokratska. Kao takva (lukrativna), crkva ne proizvodi vrijednosti, ona egzistira na privrženosti ljudi vjeroispovijesti koja se najčešće izjednačava sa nacionalnom pripadnošću.
Ali ono što nas najviše zanima je biblijski stav prema ovom pitanju. Da bi se opravdalo pristajanje uz vlasti, tekst koji se najčešće koristi je Rimljanima 13:1: „Neka se svaka duša pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od boga, a što su vlasti, od boga su postavljene.“
Iz ove izjave, dakle, možemo jasno razumjeti da biblijski religiozna osoba nije buntovnik u smislu oportunizma svjetovnim vlastima.
Da bismo shvatili o čemu Pavle govori, moramo razmotriti cijeli kontekst:
„Zato, ko se suprotstavlja vlasti, protivi se božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe.“ (13:2)
Kasnije ćemo razmotriti odnos božjeg uređenja i svjetovnih vlasti. Očigledno, ako se protivimo državnom poretku, ono što neminovno slijedi je navlačenje problema.
„Jer onih koji vladaju ne treba se bojati kad se čini dobro, nego kad se čini zlo. Dakle, ako ne želiš da se bojiš vlasti, čini dobro, pa ćeš dobiti pohvalu od nje.“ (13:3)
Ovdje je Pavle još precizniji. Ako se ponašamo u skladu sa zakonom, ako se ne ponašamo kao prestupnici i kriminalci, nemamo razloga da se plašimo vlasti.
„Jer ona je božji sluga za tvoje dobro. Ali ako činiš zlo, boj se, jer ne nosi mač bez razloga. Ona je božji sluga, osvetnik koji iskaljuje njegov gnjev nad onim koji čini zlo.“ (13:4)
Drugim riječima, svakom uređenju je potrebna zakonodavna, sudska i izvršna vlast. U postojećem sistemu, zbog pale ljudske prirode koja ima sklonost ka zlu, vlast se mora osigurati silom. Tako je ona „Božji sluga“ u izvršnom smislu, jer sprečava anarhiju i sankcionira prestupnike zakona.
Stoga ne možete tvrditi da država porobljava, a da je crkva osloboditelj jer država je religijom ustanovljena i svi ovi biblijski citati dokazuju da je bog mrzitelj čovjeka i da ga treba silom utjerati u red i sankcionirati, a da je čovjek obavezan poštivati zakone ma kako idiotski oni bili. Ali, što se mora nije teško, jer usput budi rečeno, strah od vječnog ognja uvijek iza ćoše vreba.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  mario

„Prije svega to je pobuna protiv tiranije vrhovnog teološkog oličenja, tj. Boga. Očito je da dokle god imamo gospodara na nebu, na Zemlji smo robovi. Naš razum i volja također se poništavaju. Dok god vjerujemo da mu dugujemo apsolutnu poslušnost, a pokraj boga i nema druge apsolutne poslušnosti, neminovno ćemo se morati pasivno i bez ikakva otpora podvrći svetom autoritetu njegovih posrednika i izabranika: mesijama, prorocima, božjom voljom nadahnutim zakonodavcima, carevima, kraljevima i svim njihovim službenicima i ministrima, predstavnicima i službenicima dviju najvećih institucija koje nam se nameću kao određene božjom voljom da upravljaju ljudima: crkve i države. Svaki svjetovni ili ljudski autoritet dolazi izravno od duhovnog ili božjeg autoriteta. Međutim, autoritet je negacija slobode. bog, ili bolje reći, božja fikcija je potvrda ili intelektualni i moralni uzrok robovanja na Zemlji, i ljudska će sloboda tek onda biti potpuna kad potpuno uništi kobnu fikciju nebeskog gospodara.„ – Mihail Bakunin
Stoga osnovno shvaćanje dokumenta i osnivanju i želje za tvorenjem društva živih ljudi na ovim principima jest da je čovjek u biti Bog, i da je stvoritelj prvenstveno u nama. Kako u meni tako i u svakome ostalome. Pa šta god napravio drugome Bogu sam napravio, sebi sam napravio.
Raskidanje veza sa religijom još je nužnije od raskidanja veza sa državom u namjeri ostvarivanja slobode, jer su te veze mnogo dublje ukorjenjene i teže za uočavanje. Na kraju krajeva nastale su magičnim ritualnim procesima. Kidanje veza sa religijama ne znači i kidanje veza sa ljudima koji religiju predstavljaju. I tu kao i u bilo kojem sistemu ima dobronamjernih i pravih ljudi koji su izgubljeni kao i velika većina i ne znaju kamo bi i što bi. Članovi ovog društva bi mogli biti ti koji će donijeti pravu informaciju i znanje unutar zatvorenih religioznih zidova, ali naravno, samo onima koji žele čuti

Istražuj
Member
Istražuj
22 dana prije
Reply to  mario

“… Raskidanje veza sa religijom još je nužnije od raskidanja veza sa državom u namjeri ostvarivanja slobode, jer su te veze mnogo dublje ukorjenjene i teže za uočavanje …”

Bravo kolega.
Cijela diskusije ja dobra, ali sam samo izdvojio ovaj dio – jer mi se naprosto cini da je to ovo sto gledamo ovih zadnjih 10tak mjeseci…
Vec nekoliko dana pokusavam formulirati stajaliste koje se zasniva – na nekom osjecaju da se naprosto cijeli Sistem – uz ovaj nevidjeni Teror mijenja. Mnoge stvari postaju jasnije, a neki stari oblici kontrole (Religija tj “abrahamske prevare”) je prakticno najstarija ili bolje – izvorna.
Sva ta obmana je – sada vise nego ocito – sluzila (i jos uvijek sluzi, ali ne vjerujem da ce dugo) – skrivanju Boga i Bozanskog…
Medjutim – jasno mi je da ovakve velike promjene – prave oooogromnu kognitivnu disonancu kod mnogih ljudi… Nekad je ta disonanca toliko velika da se covjek naprosto u strahu drzi onih dogmi koj je naucio… Imam cak ocjecaj da je i g. Ponos – naprosto dozivio kognitivnu disonancu – svativsi u ovoj laznoj pLandemiji na cijoj je strani prakticno tzv “katolicka crkva” (cast rijetkim izuzetcima u Kleru)…

Dakle – kontra ovih “abrahamskih prevara” – postojao je uvijek sistem razmisljanja i shvatanja Svijeta koji je imao drugaciji pogled na sve… Recimo kontra onom strahu i strahopostovanju – koji ste spomenuli gore, a koji izricito zahtijeva Kler kroz laznu nauku “teologiju” – sufisti su imali drugacije shvatanje Boga i Bozanskog… Puno logicnije i jasnije:
“…Kako doživljavamo Boga – izravan je odraz toga kako doživljavamo sebe. Ukoliko pomisao na Boga u nama izazaiva strah i krivnju – iz nas izvire puno straha i krivnje. Ako Boga doživljavamo kao punog ljubavi i suosjećanja – mi smo isti takvi….”
(Rumi; 40 pravila sufija)

Zasto “abrahamske prevare” insistiraju na – strahu?
Pa zato sto se iskljucivo strahom – “gojimi” najlakse i kontroliraju…

Last edited 22 dana prije by Istražuj
SvakiOvcoid
Gost
SvakiOvcoid
22 dana prije
Reply to  Istražuj

Drago mije da si sufiste spomenio, davno sam se bavio s njima.
“Vec nekoliko dana pokusavam formulirati stajaliste koje se zasniva – na nekom osjecaju da se naprosto cijeli Sistem – uz ovaj nevidjeni Teror mijenja.”
Slično i kod mene, (osjećaj=impuls duše) osjećam da se sve mjenja, razotkriva i dijeli. Osjećaj da je ovo već bilo, prošlo, i da iz neke daljine gledam sa tugom na sve, znajući ipak da oni koji su zaslužili nemoraju se ničega bojat.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  SvakiOvcoid

da to sam ja, samo dolje maltretiram nekog trola sa promjenom imena

Slonica
Gost
Slonica
22 dana prije
Reply to  SvakiOvcoid

Bravo ….odličan komentar

Last edited 22 dana prije by Slonica
Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije
Reply to  mario

Bravo Mario !

Citajmo Drazena !

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Hornet 68

tocno

Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije
Reply to  mario

Bravo Mario .

Pratite svi stranicu

ZIVI COVOJEK ORG

Davor
Gost
Davor
22 dana prije
Reply to  Starina

Starina….sve je to Babilon Veliki iz Otkrivenja. Dogme drevnog Babilona su bile : Trojstvo( Nimrod,Semiramis,Tamuz) , besmrtnost duše, Kult Sunca….a koristili su “svetu vodu”, zvona, simbole…
Današnji simboli kojih su crkve Babilona Velikog pune ,su križevi,trokuti,piramide,svevideće oko,prikazi sunca. Križevi su drevni simboli Sunca , trokuti i piramide su isto tako prikazi Sunca. Oni imaju tri točke…izlazak ,podne, zalazak. Unutar njih je oko, simbol svevidećeg Sunca. To je simbol trojstva bogova. Znamo da je prvi bog Sunca bio Nimrod. Kako su godine prolazile narodi su ga nazvali i Baal(gospodar) , Moloh , Mitra. Svi su oni rođeni 25.12. I taj dan se brižno slavi uz trokutasto zimzeleno drvo, te ceremoniju donošenja darova i kićenja po svim kućama svijeta. Nije čudo što je nedavno papa donio kip Moloha unutar Vatikana.
Ti simboli trokuta i sunca su na svim mitrama ili kapama papa. Oni na svojim doslovnim čelima nose natpis tajne Babilona Velikog.
Babilon Veliki stoluje nad cijelim svijetom po Otkrivenju, te je po Otkrivenju Babilon Veliki ili svijet krivih religija proizašlih iz babilonskih učenja prikazan i kao Bludnica koja jaše Zvijer( svjetski politički poredak) U tom svjetskom političkom poretku su također prisutni isti simboli jer su naučeni i stvoreni od Babilona Velikog. Zato se križeve, zvijezde,sunca,trokute,piramide,svevideće oko…mogu vidjeti po svim Vladama, zastavama,korporacijama,armijama,tajnim mističnim organizacijama. Zašto? Jer je svjetski politički poredak dijete Bludnice,Babilona Velikog. Danas taj poredak predstavlja UN. Uskoro će UN i vodeće sile svijeta postati Svjetska Vlada i uspostaviti NWO,novi svjetski poredak. Taj poredak je podvala Babilona Velikog kao zamjena za Božje Kraljevstvo ili Vladavinu nad Zemljom. Zato će tim činom,uspostave NWO po Otkrivenju 17. i 18.poglavlje Bog nadahnuti Zvijer da napadne onog koji ga je stvorio,rodio,koji ga jaše i kontrolira, a to je svijet religija s babilonskim dogmama Bludnica,Babilon Veliki.
Svijet će to odvesti u neviđeni kaos,anarhiju,veliku nevolju do potpunog sloma Sotoninog političkog vladanja na Zemlji. Kroz Harmagedon će se uspostaviti teokracija, Božja vječna Vlast na Zemlji.
Tko preživi,pričat će…

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Davor

oidlično

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
22 dana prije

Ako si vjernik,katolik niko ti nije zabranio da koristis mozak.Katolici trebaju prekrižiti Papu i Vatikan to je zavrsena prica.Podjele su neizbježne a i žrtva isto tako.
Malo ih je spremno na promjene i žrtve,malo je pravih vjernika baš sad kad je najvažnije.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

P a to je jedna od dobrih stvari ove diktature, PODJELA. Ljudi traže istomišljenike, slične duše. Teško se družiti sa nekim tko podržava ove sotoniste u upropaštavanju ljudi, ekonomije i slobode. Druga stvar je da 80% ljudi imaju duhovno-životni smjer takav da oduzimaju energiju svima oko sebe, a posebno onima koji spadaju u 20% ostalih. Tih 20% inače energiju dobijaju kroz saradnju, darivanje i toleranciju sa ljudima koji imaju takav isti životno duhovni smjer. Vidiš, ta nasilna većina sada ostaje bez energije odnosno bez društva onih koje su energetski iskorištavali, pa je za očekivati veliko rasulo i nered u njihovim redovima. Dakle, ovi zločinci sa plandemijom nesvjesno rade i dobre poteze, a njihovo željeno razmišljanje (što se babi htilo, to se babi snilo), sigurno ći ih dovesti do većih pogrešaka

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
22 dana prije
Reply to  mario

Ta nasilna većina je oko nas,možes je osjetit svakim danom sve vise,ko šuga su.
Vidi sad,sva sramota,izdaja i kukavičluk ce se sakriti iza jedne riječi ODGOVORNOST.U danasnje vrijeme odgovornost možes citati kao izdaja i kukavičluk.
Ta rijec dolazi kao spas za njih,mislim na ove kukavice koje znaju,nisu glupi ali drze se zvanicne price jer u suprotnom puno gube,takvi svojoj djeci nabijaju maske i cine nepopravljivu stetu.Bas takvi ce ti govoriti da su oni odgovorni a ti nisi,da oni stite svoju obitelj a ti ne.To je parazit koji je u većini i koji svaku situaciju koristi i okrece u svoju korist.To je 80%.
Ja se slažem da ce zlocinci napraviti greske ali pitanje je ko ce te greske iskoristiti,ako sa druge strane ne postoji organizirana oporba,snaga koja je sposobna napraviti promjene.
Ako logično sagledamo situaciju i odnos snaga sve je protiv nas i ja opet nemam straha bas radi vjere.
Vjera a ne Papa i Vatikan ,samo vjera bez institucija i hijerarhije.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

a sve si dobro napisa, točno tako

Istina
Gost
Istina
22 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Slažem se 100%

Last edited 22 dana prije by Istina
Hornet 68
Gost
Hornet 68
22 dana prije
Reply to  Hattori Hanzo

Bravo Hattori Hanzo .

NekiOvcoid
Gost
NekiOvcoid
22 dana prije

Dakle, ovaj članak je primjer kako to izgleda kada laici tumače Bibliju i pokušvaju svoja tumačenja koristiti kao oružje – uzimaju samo one dijelove koji im odgovaraju, kako bi “dokazali” da su oni u pravu. I kad crkva radi tako nešto, onda to nije u redu, a kad oni, ranije spomenuti laici, to rade, onda je to savršeno u redu.

SvakiOvcoid
Gost
SvakiOvcoid
22 dana prije
Reply to  NekiOvcoid

Šta ti radiš ovdje, meni su dodjelili ovu stranicu da trolam

ObicanOvcoid
Gost
ObicanOvcoid
22 dana prije
Reply to  SvakiOvcoid

Tko tu trola ? Prije bi moglo bi bit da ovaj portal trola protiv katoličke crkve.

svakiovcoid
Gost
svakiovcoid
22 dana prije
Reply to  ObicanOvcoid

makni se s moje stranice

Helena
Gost
Helena
22 dana prije

Odličan članak. Sve je s Franjom od početka bilo naopako. Izabran dok je Benedikt XVI bio još živ, dakle ispada nelegitiman. Benedikt se povuko, ko fol bio praktički na samrti, a odonda napisao i knjigu i svašta. Masoni bili izrazito oduševljeni izborom Franje. Poslije zna se…sve više i više je pokazivao da služi interesima globalista. Danas nema više nikakve sumnje. A taj njegov lažni humanizam, ista globalistička retorika. Ljude koji se bune protiv mjera naziva sebičnima i egoistima. Glavna mu je furka ta globalistička zelena agenda i održivi razvoj što je isto vrhunska klopka na koju ce mnogi nasjesti, al to je posebna priča. Crkva ga i dalje opravdava ko fol ispada da su falsificirali njegove izjave u onom filmu o homoseksualcima. A svaki sljedeci dan ce potvrđivati da je on globalni igrač. Koja vremena!!

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Helena

dobar

Istina
Gost
Istina
22 dana prije
Reply to  Helena

Odmah mi je bio sumnjiv. Mediji su naglašavali kako je izuzetno skroman i dr…

Istina
Gost
Istina
22 dana prije

Odlična tema, odličan članak Velimire!
Ima ovo ludo vrijeme i poneku korisnu stvar.
Npr razotkrivanje dvoličnih i lažnih vjernika, svećenika i njihove hijerarhije (čast rijetkim izuzecima).

Vidi se kako crkveni poglavari prešutno podržavaju ovaj fašizam umjesto da se prvi pobune protiv njega!

Pokazali su da ne vjeruju u Svetu vodicu, pokazali su da ne vjeruju u hostiju (tijelo Kristovo) jer je sada samo daju na ruke.
Strah je da se ljudi ne zaraze preko svete vodice i Tijela kristovog!

Boje se da stožer ne zatvori crkve. Kao da je bitnija crkva kao gràđevina od crkve ljudi. A nekad su se kršćani tajno sastajali neovisno o strahu od progona.

Svećenici su samo pokazali da su dio piramide tj Vatikanske korporacije.
Ako ne igraju po pravilima, slijede sankcije i izopćenje iz korporacije. A toga se skoro svi boje.

Vatikan ima ogromnu moć i bogatstvo i upravlja kraljevskom krunom.

Mladen Ivošević
Gost
Mladen Ivošević
22 dana prije

Sramota od članka!
Autor je potpuni nepoznavatelj kršćanstva i Biblije, brka kruške i jabuke, katoličanstvo i kršćanstvo, nema ni osnovnog pojma o stvarima o kojima govori!

Ovaj članak je na razini Jutarnjeg, a autor može odmah dobiti posao u Indexu!

Uvredljivo, neprofesionalno, nesposobno i neutemeljeno… U najmanju ruju – žalosno!

zeus
Gost
zeus
22 dana prije

Autor je potpuni nepoznavatelj kršćanstva i Biblije, brka kruške i jabuke, katoličanstvo i kršćanstvo,
————

a što ima u bibliji neizmišljenoga ? Gde su dokazi ? dobro je rekao Marx : vjera je opium za narod …

Mladen Ivošević
Gost
Mladen Ivošević
22 dana prije

Gledam i nevjerujem…
Gore u adresnoj traci piše “logicno.com”, ali tekst vrišti između redova “Index.hr”…?!

Zašto se nečiji osobni stav i mržnja prema kršćanima prikazuje kao “novinski članak”?
Ovo je čisti primjer mržnje prema ljudima koji ne misle isto! Ovaj članak nije uperen protiv nijedne crkve, nego protiv svih onih koji sebe (manje ili više, s pravom ili ne) smatraju kršćanima!
Čisti primjer govora mržnje!
Autor se nije udostojio upoznati se uopće s “drugom stranom ogledala”, nego iznosi sve svoje frustracije nagomilane kroz tko zna kakva osobna iskustva ili nedoumice, kako bi naizgled popljuvao neke crkvene hijerarhije, ali u stvari pljuje po svima koji imaju različito religijsko opredjeljenje.
dfa – religijsko, jer i autor je duboko religiozan! Njegova religija naziva se “ateizam” i njen glavni cilj, pazi sad, nije dokazivanje da nema Boga, nego da ne treba štovati Boga.
Ateisti najviše predbacuju kršćanima kako nema dokaza za postojanje Boga, pa onda svoje stavove potkrepljuju – uvjerenjima! Bez dokaza!
No, ne smetaju meni ateisti i nihova uvjerenja.
Smeta mi vrijeđanje, izrugivanje s onima koji nisu isti kao i ti, podcjenjivanje, omalovažavanje i vrijeđanje, generaliziranje i otsustvo svakog realnog, kritičkog i nepristranog pisanja.

Gospodine Ponoš – ne mrzim vas, ali mi se ovo što ste napisali uistinu duboko gadi!

bumbar
Gost
bumbar
22 dana prije

Krivo ste razumjeli. Članak uopće ne govori protiv kršćana, nego protiv onih koji se pretvaraju da su kršćani, a nisu. Pa, i sam Isus proziva takve licemjere i farizeje:
“13”Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli.” 14
ili
2»Na Mojsijevu stolicu zasjedoše pismoznanci i farizeji. 3Činite dakle i obdržavajte sve što vam kažu, ali se nemojte ravnati po njihovim djelima jer govore, a ne čine. 4Vežu i ljudima na pleća tovare teška bremena, a sami ni da bi ih prstom maknuli.”
Pročitajte evanđelje po Mateju 23, 1-36 još jedan put. O tome ovaj članak govori.
Ako Vam se ne sviđa, znači da imate problem s Isusovom naukom.

zeus
Gost
zeus
22 dana prije

Njegova religija naziva se “ateizam” i njen glavni cilj, pazi sad, nije dokazivanje da nema Boga, nego da ne treba štovati Boga
————-

to da boga nema , ne treba dokazivati a čega nema ne treba poštovati . Poštovani vjernici trebali bi da nam daju dokaze o postojanju tog ,,biča,, ili da prestanu lagati samom sebi i drugima . As simple as that …

Istina
Gost
Istina
22 dana prije
Reply to  zeus

Ima Boga itekako. Ali ne na ovaj načine kako nam to Korporacija zvana crkva želi prezentirati.

Puno toga je skriveno i mi nemamo pojma o pravoj istini o tome

Dobro da oni nemaju veze sa Stvoriteljem inače bi svi mislili (gledajući njihova djela) da Boga nema.

Jedno sam siguran.
Boga ima.
Svugdje je oko nas.
A na neki je način i u svima nama.
I većina to zna duboko u svom srcu.

Jednostavna istina.

zeus
Gost
zeus
22 dana prije
Reply to  Istina

Svugdje je oko nas.
A na neki je način i u svima nama.
————–

tako je – postoji i u meni – inače se na bi zvao ,,zeus,, verujem u sebe i to je to . Nietzsche kaže na tu temu : istina je da nema jednog boga ali da ima bogova koliko hočeš – svaki ima svoga …

Maya
Gost
Maya
22 dana prije

Samo u jednoj knjizi je opisana razumljiva povijest. Razumljiva jer objašnjava smisao besmislenog:
*Senzei IV* Anastazija Novykh.
Tko je tu još čemu vjeran pa može i tradicionalno ocjenjivati?!
P.S. Ili si za mene ili protiv, parola ne samo tzv. vjerskih skupina. Politika živi samo od podjela gdje god da su prisutne, a vjerskih je također sve više valjda u ime rastućeg broja “bogova” na takvom jeziku.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
22 dana prije

Nažalost Crkva se sada nalazi usituaciji vrlo sličnoj onoj u 16. stoljeću kada je krenuo pokret reformacije. Papa i crkveni vrh su korumpirani i izdali su vjeru i Kristov nauk. Prodali su se. Pederski lobi je uz svesrdnu pomoć Obamine i EU administracije uklonio papu Benedikta XVI (Ratzingera) i instalirao argentinsku masonsku marionetu. U Hrvatskoj isto tako imamo kombinaciju otvorenih izdajnika vjere poput biskupa Uzinića i korumpiranih slabića i karijerističkih oportunista (skoro sviostali biskupi osim biskupa Košića). Epicentar te sveopće izdaje crkvenih vrhova su Njemačka i Belgija odnosno njihovi crkveni vrhovi osobito kardinali Marx i Daneels kao i crkva u SAD gdje prednjače neki ženski redovi u koje se infiltrirao feminizam.

Ne treba biti jako pametan ni povijesno obrazovan pa predvidjeti novi crkveni raskol u slijedećih 20-30 godina. U protivnom Katoličku crkvu čeka sudbina propadajućih i umirućih protestantskih sekti.

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  Stara kuka

U 3 godine

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
22 dana prije
Reply to  Stara kuka

sve to skupa na kraju krajeva za svjesnog covjeka ne bi trebalo biti vazno, davno upoznah na oko malog covjeka iz vatikana, kad smo se rastajali stavi mi ruke na ramena i rece: nemoj nikad zaboravit, tvoj je zivot tvoja religija!

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
22 dana prije

Pored živućeg pape Reinzeigera instaliran je novi papa. Mnogi drže da je ovaj Franjo instaliran od nazovimo to SILA ZLA.

Marty
Gost
Marty
22 dana prije

Mislim da je obratno, Njofra je taj koji instalira….

zeus
Gost
zeus
22 dana prije

Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.
————-

mnogo puta rečena laž uvjek postaje istina . To je jedini ,,dokaz ,, o postojanju boga …

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
22 dana prije

Raskinuti Vatikanske ugovore, lovu usmjeriti u obrazovanje, bolnice, vrtice. Crkvi i pastirima oduzeti lopovlukom stecenu imovinu, uvesti ih u porezni sistem, zabraniti pojavljivanje na Tv, zabraniti im zvonjavu, pa ovce imaju i sat i mobitel 🙂
Drugim rijecima, nogu u dupe, a ovce bi se malo za promjenu mogle prebaciti na humanizam!

mario
Gost
mario
22 dana prije
Reply to  VladoGrozny

Ta nasilna zvonjava je posebna priča, vjera se traži nenametljivo i iznutra, a ne nasilno i vanka

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
22 dana prije
Reply to  mario

Potpisujem

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
22 dana prije
Reply to  VladoGrozny

humanizam, vidi vraga, bas i toga ima;)

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
22 dana prije

Ima, sve manje, ali ima ga jos uvijek.

darko rafael
Gost
darko rafael
20 dana prije

potpisujem svojom krščanskom savješću vaš tekst..Bože oprosti im(zavedenim malovjernim crkvenim vlastima),ne znaju što ćine.!Amen

POVEZANE VIJESTI

Izbornik