fbpx

Dogma o svetom dezinficijensu

Dogma - Papa

Vjerske i ćudoredne istine koje kršćani moraju vjerovati kako bi se spasili poznatije su pod nazivom dogme. Dogme, od Boga objavljene vjerske istine, Crkva proglašava s jamstvom nepogrješivosti, a nepogrješivost dogme prema nauku Katoličke crkve osigurava djelovanje Duha Svetoga u Crkvi. Pet je vjerskih istina univerzalno prihvaćeno u svim kršćanskim crkvama, i te su dogme:

  • Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh Sveti
  • Bog je sve stvorio, sve uzdržava i svime upravlja
  • Duša je čovječja besmrtna
  • Sin je Božji postao čovjekom, te nas otkupio svojom mukom, smrću i Uskrsnućem
  • Bog će dobro nagraditi vječnom nagradom, a zlo vječnom kaznom

Na osnovu je prve dogme i suštinski zaziv koji je temelj, izričaj, pouzdanje i potvrda vjere „U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amen!“

Pored tih pet glavnih dogmi, dogmatski je nauk Katoličke crkve proučavao i precizirao i druge dogme poput Marijanskih dogmi kao i onih o čistilištu, sakramentima, papinoj nezabludivosti, a izvor je za sve dogme Sveto pismo i predaja. Dogme iskazuje crkveno učiteljstvo, a nijekanje se dogmi smatra herezom.

Međutim, ove se godine unutar kršćanske zajednice pojavljuju doktrine koje iskazuje crkveno učiteljstvo i čije se nijekanje smatra herezom, ali kakvih u Svetom pismu i u predaji nema. Način na koji se crkvena hijerarhija odnosi prema događanjima i prema mjerama koje se poduzimaju u ovoj koronapriči poprima oblik dogme, a za vjernike koji preispituju ili se protive službenom narativu te odlukama kojekakvih stožera ili štabova javno se aludira da su bezbožnici.

Te „bezbožnike“ stežu grudi i rose im se oči dok ih ulazeći u crkve umjesto svete vode čeka dezinficijens. Na stranu to što iza ovakve kao ni iza bilo koje druge odluke ili upute nema nikakvog valjanog dokaza, te medicinsko-pravnog temelja ono što zabrinjava jest smjer kojim se crkva kreće. Blagoslovljena voda, sveta voda, prema nauku nije bilo kakva voda već voda lišena zla i voda od koje bježi svako zlo što znači kako se prema nauku to odnosi i na premoć svete vode nad transmisijom koronavirusa koji usput ni u običnoj vodi nije neki igrač. Teško je povjerovati da crkva zaboravlja kako je blagoslovljena voda prema Svetom pismu i predaji sigurno oružje protiv zloga i kako, a što točno zapaža crkvena naučiteljica sv. Terezija Avilska: „Ništa kao sveta voda ne tjera đavla.“ Kršćani se svetom vodom škrope križajući se prilikom ulaska u crkvu podsjećajući se tim činom svoga krštenja, a prilikom izlaska iz crkve ponovno to čine snažeći se tako onim kakvi bi trebali biti u vanjskom svijetu. Sam Isus Krist ulaskom u rijeku Jordan posvećuje njenu vodu i blagoslovi je, te ga Ivan krstitelj takvom vodom pokrštava. Prema tumačenjima i predaji blagoslovljena voda ima pet učinaka:

  • oprašta lake grijehe
  • oprašta vremenite kazne
  • podjeljuje djelatne milosti
  • otklanja prisutnost i utjecaj zlih duhova
  • ozdravljuje bolesne i vraća život mrtvima

Koliko mi je poznato za vjernika dezinficijens nema ovakav učinak.  Usput, tek mala digresija kako se peti učinak ponajprije odnosi na one koji su oboljeli ili se umrtvili duhom. Dakle, umjesto da blagoslovi svetu vodu i da blagoslovi svetom vodom crkva danas uklanja svetu vodu i zamjenjuje je dezinficijensom. Bez svete vode susreta s Bogom prema predaji nema. Crkva koja potvrdno klima glavom na blasfemiju kako je sveta voda opasnost, a istodobno ne vidi ništa sporno u tome da građani u bazenima plutaju jedan na drugom ili da igraju vaterpolo ili da se bave kontaktnim sportom jest crkva koja poprima oblike svjesne manipulacije i laži.

Identičan je okvir za maske koje su postale neizostavni dio svete mise i bez kojih je boravak u crkvi vjernicima zabranjen. Pored nepostojanja valjanog medicinskog i pravnog temelja donošenju i provedbi takvog propisa crkvena hijerarhija i ovdje neprimjerene mjere i odluke pretpostavlja Svetom pismu. U utrobi je svakoga kršćanina zapis iz Knjige postanka 2,7: „Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.“

Kako ostvariti takav kontakt s prisilno nabijenom krpom za prašinu na lice? Kako ostati živa duša? Kako boraviti s maskom kao simbolom distance, straha i nepovjerenja pred Bogom koji je bližnji, ljubav i povjerenje? Sveto pismo ističe lice kao suštinsku značajku kako odnosa Boga i čovjeka, tako i odnosa među ljudima. Boga se i čovjeka upoznaje licem u lice, dok se nasilno pokrivenoga lica čovjeka kani lišiti njegove ljudskosti, kani ga se lišiti mogućnosti zrcaljenja u Kristu i kani ga se lišiti prisutnosti Božje. Kani ga se u konačnici lišiti vjere jer maska u crkvi nije ništa drugo nego crv sumnje i sjeme straha kojima je zadaća stvoriti nepovjerenje i nevjerovanje. Tako bi globalistički stožer postao novi Bog, a mjere i upute novo Sveto pismo.

Pastire crkve u novonormalnom trojstvu dezinficijensa, maski i distanci predvodi papa Franjo. Tako je nedavno papa povodom stogodišnjice diplomatskih odnosa Svete Stolice i Srbije dao intervju tamošnjem listu „Politika“ u kojem je o temi koronakrize negodovao kazavši kako ima onih koji misle samo na sebe i koji su prosvjedovali ili se žalili na određene restriktivne mjere. S papom se slažem oko toga da ima onih koji misle samo na sebe s tim da je promotrivši ovu njegovu izjavu moj dojam kako se to prije svega odnosi na samog papu. Papa svega nekoliko dana nakon svoje treće enciklike koju je naslovio „Svi smo braća“ ili zaboravlja njen naslov ili je naslov samo za korice.

Dok papa negoduje protiv onih koji postavljaju pitanja, dok na svoje lice stavlja bijelu masku i dok se prisjeća susreta s Thedrosom Adhanomom Ghebreyesusom, generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u kojem mu ovaj 23. listopada 2018. iskazuje zahvalnost što podržava SZO, Hrvatska biskupska konferencija (HBK) 19. ožujka kao privremenu mjeru donosi odredbu o otkazivanju svih misa, sakramenata, pobožnosti i drugih događanja pozivajući se na odluku stožera civilne zaštite koji ni sada, a pogotovo ne tada, za takvu odluku nije ovlašten. Svećenici tako slave misu bez sudjelovanja zajednice prema normama Rimskog misala u obliku „Red mise bez naroda“. Nakon što je izlaskom iz „lockdowna“ kršćanski život obnovljen za obični puk vjernike je umjesto dotadašnje liturgije dočekala novonormalna. Korak dalje HBK odlazi u rujnu prozivajući vjernike i sve ostale koji preispituju mjere „teoretičarima zavjere, ljudima koji ugrožavaju tuđe zdravlje i koji nemaju osjećaj odgovornosti, te onima koji ignoriraju znanstvene spoznaje.“ I tu smo došli do velikog finala današnje crkve. Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.

Primjereno je ovaj tekst završiti posljednjim riječima Svetoga pisma iz Knjige Otkrivenja:

„Milost Gospodina Isusa sa svima!“ (Otk 22,21)

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
167 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Trt
Gost
Trt
8 mjeseci prije

Bog sve vidi ali čeka kaže Tolstoj…nadam se…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
8 mjeseci prije
Reply to  Trt

Zar je vidio i mene kad sam pokriven maskom plazio jezik svećeniku koji vodi misu ?
Ma nije me vdio nitko pa ni Bog, maska je nova, troslojna s cetifikatom stožera.
Nije to ni loše, čak te teško otkriju kad baciš koju doskočicu, teško odrediti tko je rekao, uživam !

Bruce
Gost
Bruce
8 mjeseci prije
Reply to  Trt

Papa i Putin redovito surađuju radi zajedničke borbe protiv vračarskih vradžbina.

Davor
Gost
Davor
8 mjeseci prije
Reply to  Bruce

Sve je to Babilon Veliki iz Otkrivenja. Dogme drevnog Babilona su bile : Trojstvo( Nimrod,Semiramis,Tamuz) , besmrtnost duše, Kult Sunca….a koristili su “svetu vodu”, zvona, simbole… Današnji simboli kojih su crkve Babilona Velikog pune ,su križevi,trokuti,piramide,svevideće oko,prikazi sunca. Križevi su drevni simboli Sunca , trokuti i piramide su isto tako… Pročitaj više »

Fecesponoš
Gost
Fecesponoš
8 mjeseci prije
Reply to  Trt

Bakir je kriv za zvjersko ubojstvo Hrvata povratnika u Bugojnu!

Kora
Gost
Kora
8 mjeseci prije
Reply to  Trt

“Te ‘bezbožnike’ stežu grudi i rose im se oči dok ih ulazeći u crkve umjesto svete vode čeka dezinficijens. Na stranu to što iza ovakve kao ni iza bilo koje druge odluke ili upute nema nikakvog valjanog dokaza, te medicinsko-pravnog temelja ono što zabrinjava jest smjer kojim se crkva kreće.”… Pročitaj više »

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  Trt

Lava Nikolajevica Tolstoja su ekskomoniciarli iz ruske pravoslavne crkve .

Vjerovatno najveci knjizevnik ikada.

B.L.
Gost
B.L.
8 mjeseci prije
Reply to  Trt

L.R.
Od tebe očekujem ovakav članak o muslimanskoj i pravoslavnoj vjeri.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
8 mjeseci prije

haha. odlican clanak.
crkva postaje ruglo i komedija.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Postaje?
Oduvijek je bila uvreda za zdrav razum, barem meni..

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
8 mjeseci prije

Što je neko tačno opisao “Bog je vera , crkva je institucija” .

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 mjeseci prije
Reply to  jablan u žitu

vjera je bog, al’ boga mi i batina, pa nek’ sad vjeruje svako u sto i kako hoce, da, iskustvo je iznad znanja;)

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
8 mjeseci prije

A kad spomene :
OMNIBUS ?

Tvrtko
Gost
Tvrtko
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Nije to ništa, u jednom sjeverozapadnom hrvatskom selu svećenik je povalio sve što nosi suknju, čak je jednoj ženi i njenoj kčerki napravio djete, navodno su ga preselili u inozemskvo radi osobne sigurnosti. To je pop !

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
8 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

pop, pop, popčina , ja sam prava momčina

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
8 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Brži i od poštara ?

šimun
Gost
šimun
8 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Tamo se puno pije gemišt, ljudi su zauzeti gemištom, a žene traže sex,pa kad se uspaljenice uspale dogodi se svašta,tu nije kriv pop,nego gemišt,a netko mora i vrućicu tim uspaljenicama snizivati!

Stina Didova
Gost
Stina Didova
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

đavao i njegova svita iz straha napadaju Crkvu, vjeru i kler,tako i zagorci, bili oni svećenici ili komunisti,razmišljaju kao i zloćudni tito :”sve privatno pretvoriti u državno, sve žen da pripadaju njima”,odnosno da ih mogu prskat, kao i jarci koze, u njima pravit dicu,kao i jarci u kozama kozliće ,… Pročitaj više »

Kkk
Gost
Kkk
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

Zato i je Yuga najbolja drzava ikad,jer je vas kamenoglave tretirala kako i zasluzujete.A i abrahamci su bili pod kush.

šimun
Gost
šimun
8 mjeseci prije
Reply to  Kkk

“komšija”, ne kmeči, nego više vrimena provodi sa ženama u krevetu,pa nas one neće tražiti,da im skinemo vrućicu!

Pingvin
Gost
Pingvin
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

Tebi je Martinje od rodjenja domobrancek!

Stina Didova
Gost
Stina Didova
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

Evo jedan zagorski zate! Izlaze četri Zagorca iz birtije pa kaže jedan od njih: “Đuro, ti buš vozil jer si preveć popil da bi mogal popevat z nami.” Evo i drug za tebe PIMPEK Udala se Fata za Zagorca i nakon par mjeseci dolazi u posjet svojoj rodbini. Pita ju… Pročitaj više »

Stina Didova
Gost
Stina Didova
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

Isti ka ti i tvoja punica!

Stina Didova
Gost
Stina Didova
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

Na njoj!

Fecesponoš
Gost
Fecesponoš
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Fecesponoš
Ti bi napravio nešo bolje?
Hehehehe

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Sve to nasleđuje Vatikan , ništa narodu , još manje vernicima .

valkira
Gost
valkira
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Crkva je poduzeće s podružnicama u svakom selu.

CAKE
Gost
CAKE
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Ne diraj vraga u gnjezdu?!

Pingvin
Gost
Pingvin
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Daj pijani istraumatizirani domobrancek od..bi vise! Nije te sram?!

Mikojan
Gost
Mikojan
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Isto kao da pitaš ko je premijer Srbije !

xxx
Gost
xxx
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

crkva je oduvijek bila ruglo i komedija

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
8 mjeseci prije
Reply to  Brainstorm

Hrv. znanstvenik koji je i vjernik inače, rekao je da su oni tj znanstvenici utvrdili da je Bog čak bliže ženskom,nego kako mi inače smatramo po nekoj dogmi da je Bog “starac sa bradom”

AlanisM
Gost
AlanisM
8 mjeseci prije

“Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.”

Bullseye.

Moris
Gost
Moris
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Ne u ime vjere nego u ime dogme, a to je ogromna razlika.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Nažalost Isusovo učenje je na tragu socijalizma i komunizma a to nikome ne odgovara. Svi jednaki, da, pod zemljom, pa čak ni to.

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Isus je trgovce izbacio iz hrama, a ovi imaju jednu od najmoćnijih banaka na svijetu.

Pingvin
Gost
Pingvin
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Novac, ljubavnice, dobra auta, sve sto ti nemas i nikad neces imati. Zavist je cudna stvar, zar ne domobrancek?

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

To ti je kao kad deca u knjigu za školu ubace strip , pa “vredno uče” .

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
8 mjeseci prije
Reply to  jablan u žitu

Ne daj im Bože da stvarno zajašu magarca , linčovalo bi ih neko odruženje za zaštitu životinja 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Crkva je do prije kojeg stoljeća imala znanost pod kontrolom, odnosno imala je monopol nad komunikacijom s bogom i monopol nad znanošću, a ti koje ti nazivaš znanstvenici u to doba su bili otpadnici ili kako se to danas kaže pseudoznanstvenici. Znanost i crkva su samo dijelovi kontrolnog sistema koji… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Da, samo ti znanstvenici su bili vjernici, ali crkva nije prihvaćala da se to znanje objavi svijetu. A oni su to odlucili objaviti i zato ih se riješilo.

fnviuerwtgvuewnrnvwe
Gost
fnviuerwtgvuewnrnvwe
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Religija i znanost su sredstva putem kojih onaj koji vlada programira resurs.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije

Bravo Puno Slova !

Pingvin
Gost
Pingvin
8 mjeseci prije
Reply to  AlanisM

Novac, novac, novac- ono o cemu ti samo sanjati mozes, Hrvatek.

Petar
Gost
Petar
8 mjeseci prije

Ko cita vas i slijedi taj je vec izgubljen….samo sveto Pravoslavlje moze sve nas spasiti

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
8 mjeseci prije
Reply to  Petar

Hebate, sjećam se kao klinac, a bio sam dijete miješanog braka, još uvijek sam :), kad su me pitali; jesil’ katolik il’ pravoslavac!? A ja kao dijete nekrst 🙂 odgovaram; šta ja znam, ovo pravoslavac mi zvuči logičnije, imam pravo slavit, pa onda sam pravoslavac… Razmišljanje jednog, tada 7-8-godišnjeg balavca… Pročitaj više »

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije

Postovani Pizistrat Nelson !

Ja sam cisti Srbin ,nisam pravoslavac jer me nisu krstili.

Obadvije vjere su zatrovane .

Moja majka je bila u ustaskom logoru u Sisku.

Postoje fotografije.Plovila su tijela dijece rijekom Savom.

Nije me naucila da mrzim.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
8 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

Onaj koji mrzi sebi radi štetu… Ali teško se osloboditi okova mržnje, ni sam ne znam kako se cijepiti protiv toga!!??

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije

Kolega Pizistrat Nelson .

Vi ne mrzite nikoga .

To se prepoznaje iz Vasih rijeci .

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije

Tako je Pizistrat Nelson !!!

Samo ljubav .

Samo da rata ne bude
Gost
Samo da rata ne bude
8 mjeseci prije

Samo molitvom

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

Tito je dio iste price .

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

Ma kakav Tito?

Zar je netko mogao zaboraviti materinji jezik kao Tito ?

Istrazuj !

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

Ma kakav Tito?

Mozda onaj Tito sto je nahranio gladne i napojio zedne, a onda se raja zasitila dobra?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
8 mjeseci prije
Reply to  Petar

I ja sam Pravoslavac ali ti razmišljaš poput vjerskog fanatika.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Petar

Ili da se blagosivlja alkohol i ostali dezificijensi!?

Zoran
Gost
Zoran
8 mjeseci prije

Prodali se svećenici pa i papa za šaku dolara. Kada se sjetim da za Uskrs u Vatikanu nula vjernika a tako će biti i za Božić jer se papa pridržavao uputa ispirača mozgova. Za mene papa(ovaj trenutni) više ne postoji i uopće me nezanimaju njegova laprdanja.Svećenici umjesto da se bore… Pročitaj više »

oria
Gost
oria
8 mjeseci prije

Ne bih se složila da to podržavaju. I oni su primorani kao i svi drugi. Čujem i osjetim to na misi svake nedjelje. Naš svećenik jasno i glasno govori o svom stavu oko nametnutih maski, i cijele propovjedi su mu protiv takvih mjera i razvoja događaja, kritizira kud ide civilizacija… Pročitaj više »

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije
Reply to  oria

Primorani? Što, bacit će ih lavovima? Da su se tako ponašali rani kršćani, nikada za Isusa ne bismo čuli.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Sada ti dode policija kad drzis misu na uskrs i oblate te u svim medijima da napadas novinarke… Slicno ko bacanje lavovima. Samo sto nije….

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Onda ostaje pitanje jesu li svećenici, koji gorljivo propovijedaju nauk Isusa Krista razapetog na križu, spremni na ikakvu vlastitu žrtvu da bi ostali doslijedni Njegovom nauku? Evo što Isus kaže o farizejima i licemjerima: “Tada Isus prozbori mnoštvu i svojim učenicima: 2»Na Mojsijevu stolicu zasjedoše pismoznanci i farizeji. 3Činite dakle… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Oni svi misle da jesu i da se stvarno i zrtvuju. Ovi koji postuju novonormalno misle da se tako zrtvuju da bismo svi bili zdravi, onaj koji se suprotstavlja narativu i drzi misu na uskrs se stvarno (po meni) zrtvuje izlazuci se riziku da ga izbace s posla i da… Pročitaj više »

Pijani nezaposleni k
Gost
Pijani nezaposleni k
8 mjeseci prije

Uskrsnja misa u Vaticanu je bilo ruglo i slavlje lucifera. Na ogromnom trgu u polutami sam stari covjek jezuit Papa prica o vjeri i snazi praznom trgu. Nigdi nikoga na ogromnoj povrsini. Pretuzno. Isus je kazao ne bojte se. Ne bojte se. 200 metara dalje nekoliko politicara sjedu u baru… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije

“…Pastire crkve u novonormalnom trojstvu dezinficijensa, maski i distanci predvodi papa Franjo…” Odlicno je da ste pokrenuli ovu temu g. Ponos… Vec nekoliko dana se, iz okola vode diskusije – upravo o ovoj (po meni najvecoj i najstarijom) – lazi, obmani i indoktrinaciji ljudi. Naime – o religiji. Licno sam… Pročitaj više »

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Mali ispravak. Nije baš istina da “niti jedan jedini “najvisi vjerksi velikodostojnik” – niti u jednom jedinom trenutku NIJE postavio niti jedno jedino pitanje kontra ove Svjetske prevare…” Naime, nadbiskup Carlo Maria Viganò itekako diže glas protiv covid prevare, kao i protiv lažnog pape Bergoglia. Imamo ovih dana i otpor… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Slazem se, ali kad sam rekao nizi slojevi klera – podrazumijevao sam sve ispod patrijaha… Sta vise potpisao sam onu peticiju nadbiskupa Vigana, ali je upravo satanist (jezuit) Bergolio osudio i zabranio da se dalje siri… Svaka cast Viganu i Mülleru – medjutim to je kap u moru, protiv ovog… Pročitaj više »

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Israzuj !

I dalje istrazuj i daj nam to na znanje.

CAN
Gost
CAN
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

nikako mi nisi novonormalan i baš zato si mi drag.

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
8 mjeseci prije

Pod silom ognja i lažnih bogova Nudi nam se uloga robova – band Kamenolom – stvar Krv bogova Čini se da se/je sveta mater crkva pripremila na događaje u budućnosti. Kada smo imali dvojicu papa? Ne zaboraviti da je brkati čičko iz Gruzije bio školovan u jezuitskoj školi. Sve je… Pročitaj više »

Kkk
Gost
Kkk
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

Vrlo dobro.pozz

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

A DA OSTANEŠ VAN SOTONISTA

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
8 mjeseci prije
Reply to  mario

pa zapravo sam najviše paganin. Sunce mi je nekako najbliže. Kad grmi sjetim se i Peruna i Ilije. Zahvalim prije jela. U sebi ili javno. Ugl mislim da je to jako intimna stvar i da je većina duhovnih praksi u osnovi u redu. Ljudima je lakše ako sve te potrebe… Pročitaj više »

SvakiOvcoid
Gost
SvakiOvcoid
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

dobro si to napisa

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

Znam da je Međimurje prekrasno mjesto puno radišnih ljudi. Mentalni sklop na drugom levelu. Kad voziš onuda točno znaš kad si prešao u Međimurje. Kuće sređene, polja uzorana. Sve je puno kružnih tokija… Svakoj prirodnoj pokrajni u RH bi dao VISOK stupanj autonomije, a onda bi svi (još više) mogli… Pročitaj više »

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

znam za to Đuro i mislim da bi to bio korak u pravom smjeru!

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

“…Čak i razmišljam o konverziji na pravoslavlje…”

Meni se cini da tu nema nekakve velike razlike kolega.
Ima nizih svestenika ili u SPC i monaha – koji su praovalili ovaj satanizam, i zestoko mu se protive, medjutim sami vrh SPC – isto smece kao i Bergulio.
“Abrahamska prevara”.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Pola Sinoda su prodane duse .

Ukljucujuci Patrijarha naravno.

Istrazujte !

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Mora da si negdje naletio na Istarhova.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

Naravno. Medjutim ne slazem se iskljucivo sa jednim stanovistem. Koritim vise izvora, a naravno i tzv “originale” koliko se to moze reci za tzv “bibliju”. Istrahov je dobar, ali po meni fula u istorijskoj kronologiji, jer koristi jezuitsku. Uz to negira bilo kakvo postojanje Isusa, premda smo i sami prakticno… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
8 mjeseci prije

S 19 3 prekinuti su svi obredi u svim vjerskim zajednicama u Hr,dakle i crkve pravoslavne,katoličke, đamije,sinagoge..koliko je je meni poznato.. Nigdje nije pisalo da se ijedan vjerski vođa pobunio protiv mjera(osim mozda par Daruvar,Sinj) A pošto je Hr sekularna država i to se u svim prilikama voli naglasiti ,… Pročitaj više »

Ana
Gost
Ana
8 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Nitko osim svećenika iz Splita (kojeg su napadali za Uskrs). Inače Ratko Perić, bivši mostarsko-duvanjski biskup je dopustio održavanje misa i za vrijeme pandemije. Hvala im na tome.

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije

Nije kabala bez razloga izvela presedan i natjerala papu Benedikta XVI na abdikaciju da bi ustoličila svoju kabalističku marionetu Bergoglia. Njegova zadnja, masonska enciklika Fratelli Tutti na prvi pogled zvuči lijepo i humanistički (kao bratstvo i jedinstvo), ali zapravo lažni papa Bergoglio izjednačava nauk Isusa Krista sa svim ostalim vjerovanjima… Pročitaj više »

AAron Đ.
Gost
AAron Đ.
8 mjeseci prije

Ovo je tzv. Crni Papa pravim imenom Milojko Jeftić, inače rodom is Šumadije.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
8 mjeseci prije
Reply to  AAron Đ.

Nije valjda onaj naš Šumadinac?

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
8 mjeseci prije
Reply to  AAron Đ.

😁

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
8 mjeseci prije
Reply to  AAron Đ.

Alias Kara-Milojica 😁 Nego…već dugo kanim upitati – uz ispriku za offtopic – zašto više nemam mogućnost upisa komentara preko desktopa? Opcija “Vaš komentar” naime uopće ne postoji, niti mogu upisati odgovor. Ulogirati mogu, no niti to ne otvara mogućnost upisa. Jel’ to samo moj “problem” i ima li netko… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
8 mjeseci prije

Slika ko iz stednjeg vjeka..

marty
Gost
marty
8 mjeseci prije

OT:
Samo bih kratko podsjetio čitatelje da se na jučerašnji dan odvijala radnja iz filma V for Vendeta. Ako vam je u sjećanju iz tog filma ostala samo maska, toplo preporučam da ga ponovo pogledate.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  marty

Ja sam se nekako sve do nedavno nadala da ce fifth of november biti bas ovaj, taman se poklopile stroge mjere, poceci prosvjeda, izbori u americi…
Al eto nista…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Druga:
“Bog je sve stvorio, sve uzdržava i svime upravlja”

E bas se moze ponosit s ovakvim svijetom kojim upravlja…

pantagana
Gost
pantagana
8 mjeseci prije

Hebes Papu, Aj pisi kako Putin ima Parkinsona.

Drago
Gost
Drago
8 mjeseci prije

Ovaj tango plesač čak i uživa u razbijanju Crkve i rastjerivanju vjernika.

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
8 mjeseci prije

E , ovo je “prstić u krstić” Papi , svaka čast , gospodine Ponoš 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
8 mjeseci prije

Pokušaj racionalizacije religijskih ili znanstvenih dogmi je besmislen i tu osim generiranja daljnjih podjela nema drugih rezultata. Radi se o placebo i nocebo efektu koji nadilazi logiku i percepciju.
Ipak su potrebni viši uvidi koji se uz razum temelje i na intelektu.

Joža
Gost
Joža
8 mjeseci prije

Rim je bio i ostao “poganski što se elite i vlasti tice. Pustimo sad narod… Zar ima stvarno netko tko vjeruje da je rimska elita prije skoro 2000 godina promijenila vjeru zbog Isusa! Ne, samo su izvana promijenili zbog ljudi i vlasti… Tako je i danas. A u Hrvatskoj ponekad… Pročitaj više »

fnviuerwtgvuewnrnvwe
Gost
fnviuerwtgvuewnrnvwe
8 mjeseci prije

Tko do sada nije progledao da SVI rade za tatu stvora nikad ni neće.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije

Tako je amigo Puno Slova !!!

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije

Gdine Ponoš, nije mi jasno cemu se cudite… Ako je netko u stanju prihvatiti sve te vjerske dogme kao istinu i ne postaviti ni jedno pitanje, a kamoli pokusati dokazati nesto vezano uz to, onda mu nije ni najmanji problem prihvatiti neke nove dogme. Tako je kako je, tko sam… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

“…Ali ne s ovom abrahamskom, nego s vjerom u znanost…” Bravo kolega. Mislim da je upravo to ono sto nam se desava u ovom gadnom i zlobnom sistemu koji ide na pogonsko gorivo ljidska-krv koja se pretvara u “biblijske” zlatne shekele… Ovim banditima koji su na vrhu piramide (ukljucujuci naravno… Pročitaj više »

Eto i mene
Gost
Eto i mene
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A bitno je da je mozak ispran, a sad cime, nije toliko vazno… Ionako je poruka slicna, treba sijati strah. Stalno spominjati smrt. U religiji, medijima, filmovima… Nije bitno… Bitno da se bojimo…. Tekst koji je kolega mario dolje postavio, sa zivi covjek, mi je odlican na tu temu i… Pročitaj više »

savtvoj
Gost
savtvoj
8 mjeseci prije

Ovo se odnosi na kler i one koji im vjeruju. O bezumni Galaćani, tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti. Ovo bih samo htio doznati od vas: jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku? Tako li ste bezumni? Započeli… Pročitaj više »

Stina Didova
Gost
Stina Didova
8 mjeseci prije
Reply to  savtvoj

” Poslanica Ggalaćanima(3-1,2,3,4,5,) II.Odnos IZMEĐU ZAKONA I EVANĐELJA: VJERA OPRAVDAVA, A NE ZAKON Vlastito iskustvo Galaćana 3 O nerazumni Galaćani! Tko vas začara,vas kojima je Isus Krist kao razapeti bio stavljen pred oči? 2 Htio bih od vas doznati samo ovo: jeste li primili Duha vršenjem Zakona ili prihvaćanjem vjere?… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

IZGUBILA JE ONA SMISAO ODUVIJEK

Stina Didova
Gost
Stina Didova
8 mjeseci prije
Reply to  Stina Didova

A ti, ko baba Joka u krivi kurac!

Max
Member
Famed Member
Max
8 mjeseci prije

Sadašnje ovozemaljso vodstvo Crkve ide u korist gospodarima kaosa.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Max

I PRIJAŠNJE

CAN
Gost
CAN
8 mjeseci prije

“…koji usput ni u običnoj vodi nije neki igrač. Teško je povjerovati da crkva zaboravlja…”
Crkva je pojedinac,a ne neka tamo novoustanova.
Ja imam svoj 8G warp za direktan kontakt s Onim Gore…a i nije mi do cirkuza…

armagedon
Gost
armagedon
8 mjeseci prije

Razlika između ateista i teista je ta da ateisti misle da su bogovi,a teisti su izmislili Boga, a sve u svrhu manipulacije masama i vladanja. Ne očekujte nikakve mesije i uskrsnuća nego spašavajte gole živote otporom.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

“dok postoje primitivne religije u bivsoj SFRJ”???

HAHAHAHHAHAHAHA
Ranije sam mislio da si sendwichar sad sam siguran da imas puno vecih problema u glavi…

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
8 mjeseci prije

pridružujem se. HAHAHAHA, rečenica je novonormalni govor, ha? (ovaj čovjek nikad ništa nije napisao a da ne spomene bivšu državu, ako on nije taj neki nostalgičar, ne znam tko je)

Kkk
Gost
Kkk
8 mjeseci prije

Ako pobijedi pedofilija u usa , iskreni vjernici su nagrabusili.

Doktori nisu bogovi
Gost
Doktori nisu bogovi
8 mjeseci prije

3Nemoj imati drugih bogova uz mene. 4Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

PSIHOPATA

Doktori nisu bogovi
Gost
Doktori nisu bogovi
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Mislim da stiže Božja kazna

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

Pa, nije za sve, stiže pravda, mnogi neće iskusit strahote, svak ide po zaslugama svojima, a neodlučni ostaju ovdje ,u novi svemirski ciklus oko 300000godina,

Starina
Gost
Starina
8 mjeseci prije

Autor članka navodi uglavnom dogme Rimokatoličke crkve, a koje nisu temeljene na Svetom pismu nego na učenjima grčkih filozofa ( nauka o besmrtnoj duši), ili na tumačenjima koja nemaju uporište u recima zapisanim u Bibliji. Sve te dogme nisu privukle ljude Bogu, niti su im pomogle bolje upoznati Boga. Recimo… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Starina

ZIVI COVOJEK ORG: webinar rimska crkva: Na taj se način rimska crkva protežirala u duhovnu organizaciju čiji je glavni cilj saklupljenje svjetovnih bogatstava i osvajanje političke, i svekolike druge moći u čemu je bila prilično uspješna. ono u čemu je potpuno podbacila je nažalost ono što se smatra njenom primarnom… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  mario

zivi covjek org: religija: obožavanje i slavljenje u ceremonijalnom smislu tijela bez duha, drugim riječima leša, ja ne mogu protumačiti nikako drugačije nego slavljenje i obilježavanje pobjede smrti nad životom. Leš sveca nas treba podsjetiti da postoji neka uzvišenost u smrti, da je smrt poželjna i na kraju krajeva neizbježna.… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Osnovno obilježje pristupanja katoličkoj crkvi jest u vašem zahtjevu da pristupite istoj kroz magičnu ceremoniju i da se upišete u njene knjige kao vjernik – podanik koji kao takav gubi prirodna prava dobivena svojim rođenjem, i kroz krštenje se ponovo rađa, ali sada u drugom svijetu, svijetu čudesa i pravnog… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Zašto se tako često od predstavnika vjerskih ustanova (i ne samo od njih) često može čuti izjava da je „svaka vlast od boga“? Da li ovakav stav ima podršku u Bibliji ili se radi o licemjerju, s obzirom na činjenicu da crkve blisko sarađuju s vlastima? Crkva je lukrativna[1] organizacija… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  mario

„Prije svega to je pobuna protiv tiranije vrhovnog teološkog oličenja, tj. Boga. Očito je da dokle god imamo gospodara na nebu, na Zemlji smo robovi. Naš razum i volja također se poništavaju. Dok god vjerujemo da mu dugujemo apsolutnu poslušnost, a pokraj boga i nema druge apsolutne poslušnosti, neminovno ćemo… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije
Reply to  mario

“… Raskidanje veza sa religijom još je nužnije od raskidanja veza sa državom u namjeri ostvarivanja slobode, jer su te veze mnogo dublje ukorjenjene i teže za uočavanje …” Bravo kolega. Cijela diskusije ja dobra, ali sam samo izdvojio ovaj dio – jer mi se naprosto cini da je to… Pročitaj više »

SvakiOvcoid
Gost
SvakiOvcoid
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Drago mije da si sufiste spomenio, davno sam se bavio s njima. “Vec nekoliko dana pokusavam formulirati stajaliste koje se zasniva – na nekom osjecaju da se naprosto cijeli Sistem – uz ovaj nevidjeni Teror mijenja.” Slično i kod mene, (osjećaj=impuls duše) osjećam da se sve mjenja, razotkriva i dijeli.… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  SvakiOvcoid

da to sam ja, samo dolje maltretiram nekog trola sa promjenom imena

Slonica
Gost
Slonica
8 mjeseci prije
Reply to  SvakiOvcoid

Bravo ….odličan komentar

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Bravo Mario !

Citajmo Drazena !

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Hornet 68

tocno

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Bravo Mario .

Pratite svi stranicu

ZIVI COVOJEK ORG

Davor
Gost
Davor
8 mjeseci prije
Reply to  Starina

Starina….sve je to Babilon Veliki iz Otkrivenja. Dogme drevnog Babilona su bile : Trojstvo( Nimrod,Semiramis,Tamuz) , besmrtnost duše, Kult Sunca….a koristili su “svetu vodu”, zvona, simbole… Današnji simboli kojih su crkve Babilona Velikog pune ,su križevi,trokuti,piramide,svevideće oko,prikazi sunca. Križevi su drevni simboli Sunca , trokuti i piramide su isto tako… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Davor

oidlično

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

Vjerujem u Troglavog Boga čije ime je MMV=medicina-mediji-vlast.                                                                             Bojim se đavola, čije ime je virus Covid-19.                                                                                  Bit ću poslušan i neću griješiti protiv Boga.                                                                              Pridržavat ću se pokorno svih novovjerskih pravila.                                                                                                Vjerujem u spasenje.                                                                                                                   Otkupit ću svoj spas, time što ću u potpunosti odustati od svega svoga, svega individualnog.                             Svečano… Pročitaj više »

Austrijanac101
Gost
Austrijanac101
8 mjeseci prije
Reply to  mario

hahah odakle ovo? genijalno!

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Austrijanac101

zivi covjek org

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Ponavljam

zivi covjek org.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Bravo majstore!

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
8 mjeseci prije

Ako si vjernik,katolik niko ti nije zabranio da koristis mozak.Katolici trebaju prekrižiti Papu i Vatikan to je zavrsena prica.Podjele su neizbježne a i žrtva isto tako.
Malo ih je spremno na promjene i žrtve,malo je pravih vjernika baš sad kad je najvažnije.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

P a to je jedna od dobrih stvari ove diktature, PODJELA. Ljudi traže istomišljenike, slične duše. Teško se družiti sa nekim tko podržava ove sotoniste u upropaštavanju ljudi, ekonomije i slobode. Druga stvar je da 80% ljudi imaju duhovno-životni smjer takav da oduzimaju energiju svima oko sebe, a posebno onima… Pročitaj više »

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Ta nasilna većina je oko nas,možes je osjetit svakim danom sve vise,ko šuga su. Vidi sad,sva sramota,izdaja i kukavičluk ce se sakriti iza jedne riječi ODGOVORNOST.U danasnje vrijeme odgovornost možes citati kao izdaja i kukavičluk. Ta rijec dolazi kao spas za njih,mislim na ove kukavice koje znaju,nisu glupi ali drze… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

a sve si dobro napisa, točno tako

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

Slažem se 100%

Hornet 68
Gost
Hornet 68
8 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

Bravo Hattori Hanzo .

NekiOvcoid
Gost
NekiOvcoid
8 mjeseci prije

Dakle, ovaj članak je primjer kako to izgleda kada laici tumače Bibliju i pokušvaju svoja tumačenja koristiti kao oružje – uzimaju samo one dijelove koji im odgovaraju, kako bi “dokazali” da su oni u pravu. I kad crkva radi tako nešto, onda to nije u redu, a kad oni, ranije… Pročitaj više »

SvakiOvcoid
Gost
SvakiOvcoid
8 mjeseci prije
Reply to  NekiOvcoid

Šta ti radiš ovdje, meni su dodjelili ovu stranicu da trolam

ObicanOvcoid
Gost
ObicanOvcoid
8 mjeseci prije
Reply to  SvakiOvcoid

Tko tu trola ? Prije bi moglo bi bit da ovaj portal trola protiv katoličke crkve.

svakiovcoid
Gost
svakiovcoid
8 mjeseci prije
Reply to  ObicanOvcoid

makni se s moje stranice

Helena
Gost
Helena
8 mjeseci prije

Odličan članak. Sve je s Franjom od početka bilo naopako. Izabran dok je Benedikt XVI bio još živ, dakle ispada nelegitiman. Benedikt se povuko, ko fol bio praktički na samrti, a odonda napisao i knjigu i svašta. Masoni bili izrazito oduševljeni izborom Franje. Poslije zna se…sve više i više je… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Helena

dobar

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije
Reply to  Helena

Odmah mi je bio sumnjiv. Mediji su naglašavali kako je izuzetno skroman i dr…

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije

Odlična tema, odličan članak Velimire! Ima ovo ludo vrijeme i poneku korisnu stvar. Npr razotkrivanje dvoličnih i lažnih vjernika, svećenika i njihove hijerarhije (čast rijetkim izuzecima). Vidi se kako crkveni poglavari prešutno podržavaju ovaj fašizam umjesto da se prvi pobune protiv njega! Pokazali su da ne vjeruju u Svetu vodicu,… Pročitaj više »

Maya
Gost
Maya
8 mjeseci prije

Samo u jednoj knjizi je opisana razumljiva povijest. Razumljiva jer objašnjava smisao besmislenog: *Senzei IV* Anastazija Novykh. Tko je tu još čemu vjeran pa može i tradicionalno ocjenjivati?! P.S. Ili si za mene ili protiv, parola ne samo tzv. vjerskih skupina. Politika živi samo od podjela gdje god da su… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije

Nažalost Crkva se sada nalazi usituaciji vrlo sličnoj onoj u 16. stoljeću kada je krenuo pokret reformacije. Papa i crkveni vrh su korumpirani i izdali su vjeru i Kristov nauk. Prodali su se. Pederski lobi je uz svesrdnu pomoć Obamine i EU administracije uklonio papu Benedikta XVI (Ratzingera) i instalirao… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

U 3 godine

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

sve to skupa na kraju krajeva za svjesnog covjeka ne bi trebalo biti vazno, davno upoznah na oko malog covjeka iz vatikana, kad smo se rastajali stavi mi ruke na ramena i rece: nemoj nikad zaboravit, tvoj je zivot tvoja religija!

bumbar
Gost
bumbar
8 mjeseci prije

Krivo ste razumjeli. Članak uopće ne govori protiv kršćana, nego protiv onih koji se pretvaraju da su kršćani, a nisu. Pa, i sam Isus proziva takve licemjere i farizeje: “13”Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji… Pročitaj više »

zeus
Gost
zeus
8 mjeseci prije

Njegova religija naziva se “ateizam” i njen glavni cilj, pazi sad, nije dokazivanje da nema Boga, nego da ne treba štovati Boga ————- to da boga nema , ne treba dokazivati a čega nema ne treba poštovati . Poštovani vjernici trebali bi da nam daju dokaze o postojanju tog ,,biča,,… Pročitaj više »

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije
Reply to  zeus

Ima Boga itekako. Ali ne na ovaj načine kako nam to Korporacija zvana crkva želi prezentirati. Puno toga je skriveno i mi nemamo pojma o pravoj istini o tome Dobro da oni nemaju veze sa Stvoriteljem inače bi svi mislili (gledajući njihova djela) da Boga nema. Jedno sam siguran. Boga… Pročitaj više »

zeus
Gost
zeus
8 mjeseci prije
Reply to  Istina

Svugdje je oko nas. A na neki je način i u svima nama. ————– tako je – postoji i u meni – inače se na bi zvao ,,zeus,, verujem u sebe i to je to . Nietzsche kaže na tu temu : istina je da nema jednog boga ali da… Pročitaj više »

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
8 mjeseci prije

Pored živućeg pape Reinzeigera instaliran je novi papa. Mnogi drže da je ovaj Franjo instaliran od nazovimo to SILA ZLA.

Marty
Gost
Marty
8 mjeseci prije

Mislim da je obratno, Njofra je taj koji instalira….

zeus
Gost
zeus
8 mjeseci prije

Autor je potpuni nepoznavatelj kršćanstva i Biblije, brka kruške i jabuke, katoličanstvo i kršćanstvo,
————

a što ima u bibliji neizmišljenoga ? Gde su dokazi ? dobro je rekao Marx : vjera je opium za narod …

zeus
Gost
zeus
8 mjeseci prije

Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.
————-

mnogo puta rečena laž uvjek postaje istina . To je jedini ,,dokaz ,, o postojanju boga …

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
8 mjeseci prije

Raskinuti Vatikanske ugovore, lovu usmjeriti u obrazovanje, bolnice, vrtice. Crkvi i pastirima oduzeti lopovlukom stecenu imovinu, uvesti ih u porezni sistem, zabraniti pojavljivanje na Tv, zabraniti im zvonjavu, pa ovce imaju i sat i mobitel 🙂 Drugim rijecima, nogu u dupe, a ovce bi se malo za promjenu mogle prebaciti… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  VladoGrozny

Ta nasilna zvonjava je posebna priča, vjera se traži nenametljivo i iznutra, a ne nasilno i vanka

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Potpisujem

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 mjeseci prije
Reply to  VladoGrozny

humanizam, vidi vraga, bas i toga ima;)

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
8 mjeseci prije

Ima, sve manje, ali ima ga jos uvijek.

darko rafael
Gost
darko rafael
8 mjeseci prije

potpisujem svojom krščanskom savješću vaš tekst..Bože oprosti im(zavedenim malovjernim crkvenim vlastima),ne znaju što ćine.!Amen

POVEZANE VIJESTI

Izbornik