Dogma o svetom dezinficijensu

Dogma - Papa

Vjerske i ćudoredne istine koje kršćani moraju vjerovati kako bi se spasili poznatije su pod nazivom dogme. Dogme, od Boga objavljene vjerske istine, Crkva proglašava s jamstvom nepogrješivosti, a nepogrješivost dogme prema nauku Katoličke crkve osigurava djelovanje Duha Svetoga u Crkvi. Pet je vjerskih istina univerzalno prihvaćeno u svim kršćanskim crkvama, i te su dogme:

  • Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Otac, Sin i Duh Sveti
  • Bog je sve stvorio, sve uzdržava i svime upravlja
  • Duša je čovječja besmrtna
  • Sin je Božji postao čovjekom, te nas otkupio svojom mukom, smrću i Uskrsnućem
  • Bog će dobro nagraditi vječnom nagradom, a zlo vječnom kaznom

Na osnovu je prve dogme i suštinski zaziv koji je temelj, izričaj, pouzdanje i potvrda vjere „U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amen!“

Pored tih pet glavnih dogmi, dogmatski je nauk Katoličke crkve proučavao i precizirao i druge dogme poput Marijanskih dogmi kao i onih o čistilištu, sakramentima, papinoj nezabludivosti, a izvor je za sve dogme Sveto pismo i predaja. Dogme iskazuje crkveno učiteljstvo, a nijekanje se dogmi smatra herezom.

Međutim, ove se godine unutar kršćanske zajednice pojavljuju doktrine koje iskazuje crkveno učiteljstvo i čije se nijekanje smatra herezom, ali kakvih u Svetom pismu i u predaji nema. Način na koji se crkvena hijerarhija odnosi prema događanjima i prema mjerama koje se poduzimaju u ovoj koronapriči poprima oblik dogme, a za vjernike koji preispituju ili se protive službenom narativu te odlukama kojekakvih stožera ili štabova javno se aludira da su bezbožnici.

Te „bezbožnike“ stežu grudi i rose im se oči dok ih ulazeći u crkve umjesto svete vode čeka dezinficijens. Na stranu to što iza ovakve kao ni iza bilo koje druge odluke ili upute nema nikakvog valjanog dokaza, te medicinsko-pravnog temelja ono što zabrinjava jest smjer kojim se crkva kreće. Blagoslovljena voda, sveta voda, prema nauku nije bilo kakva voda već voda lišena zla i voda od koje bježi svako zlo što znači kako se prema nauku to odnosi i na premoć svete vode nad transmisijom koronavirusa koji usput ni u običnoj vodi nije neki igrač. Teško je povjerovati da crkva zaboravlja kako je blagoslovljena voda prema Svetom pismu i predaji sigurno oružje protiv zloga i kako, a što točno zapaža crkvena naučiteljica sv. Terezija Avilska: „Ništa kao sveta voda ne tjera đavla.“ Kršćani se svetom vodom škrope križajući se prilikom ulaska u crkvu podsjećajući se tim činom svoga krštenja, a prilikom izlaska iz crkve ponovno to čine snažeći se tako onim kakvi bi trebali biti u vanjskom svijetu. Sam Isus Krist ulaskom u rijeku Jordan posvećuje njenu vodu i blagoslovi je, te ga Ivan krstitelj takvom vodom pokrštava. Prema tumačenjima i predaji blagoslovljena voda ima pet učinaka:

  • oprašta lake grijehe
  • oprašta vremenite kazne
  • podjeljuje djelatne milosti
  • otklanja prisutnost i utjecaj zlih duhova
  • ozdravljuje bolesne i vraća život mrtvima

Koliko mi je poznato za vjernika dezinficijens nema ovakav učinak.  Usput, tek mala digresija kako se peti učinak ponajprije odnosi na one koji su oboljeli ili se umrtvili duhom. Dakle, umjesto da blagoslovi svetu vodu i da blagoslovi svetom vodom crkva danas uklanja svetu vodu i zamjenjuje je dezinficijensom. Bez svete vode susreta s Bogom prema predaji nema. Crkva koja potvrdno klima glavom na blasfemiju kako je sveta voda opasnost, a istodobno ne vidi ništa sporno u tome da građani u bazenima plutaju jedan na drugom ili da igraju vaterpolo ili da se bave kontaktnim sportom jest crkva koja poprima oblike svjesne manipulacije i laži.

Identičan je okvir za maske koje su postale neizostavni dio svete mise i bez kojih je boravak u crkvi vjernicima zabranjen. Pored nepostojanja valjanog medicinskog i pravnog temelja donošenju i provedbi takvog propisa crkvena hijerarhija i ovdje neprimjerene mjere i odluke pretpostavlja Svetom pismu. U utrobi je svakoga kršćanina zapis iz Knjige postanka 2,7: „Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.“

Kako ostvariti takav kontakt s prisilno nabijenom krpom za prašinu na lice? Kako ostati živa duša? Kako boraviti s maskom kao simbolom distance, straha i nepovjerenja pred Bogom koji je bližnji, ljubav i povjerenje? Sveto pismo ističe lice kao suštinsku značajku kako odnosa Boga i čovjeka, tako i odnosa među ljudima. Boga se i čovjeka upoznaje licem u lice, dok se nasilno pokrivenoga lica čovjeka kani lišiti njegove ljudskosti, kani ga se lišiti mogućnosti zrcaljenja u Kristu i kani ga se lišiti prisutnosti Božje. Kani ga se u konačnici lišiti vjere jer maska u crkvi nije ništa drugo nego crv sumnje i sjeme straha kojima je zadaća stvoriti nepovjerenje i nevjerovanje. Tako bi globalistički stožer postao novi Bog, a mjere i upute novo Sveto pismo.

Pastire crkve u novonormalnom trojstvu dezinficijensa, maski i distanci predvodi papa Franjo. Tako je nedavno papa povodom stogodišnjice diplomatskih odnosa Svete Stolice i Srbije dao intervju tamošnjem listu „Politika“ u kojem je o temi koronakrize negodovao kazavši kako ima onih koji misle samo na sebe i koji su prosvjedovali ili se žalili na određene restriktivne mjere. S papom se slažem oko toga da ima onih koji misle samo na sebe s tim da je promotrivši ovu njegovu izjavu moj dojam kako se to prije svega odnosi na samog papu. Papa svega nekoliko dana nakon svoje treće enciklike koju je naslovio „Svi smo braća“ ili zaboravlja njen naslov ili je naslov samo za korice.

Dok papa negoduje protiv onih koji postavljaju pitanja, dok na svoje lice stavlja bijelu masku i dok se prisjeća susreta s Thedrosom Adhanomom Ghebreyesusom, generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u kojem mu ovaj 23. listopada 2018. iskazuje zahvalnost što podržava SZO, Hrvatska biskupska konferencija (HBK) 19. ožujka kao privremenu mjeru donosi odredbu o otkazivanju svih misa, sakramenata, pobožnosti i drugih događanja pozivajući se na odluku stožera civilne zaštite koji ni sada, a pogotovo ne tada, za takvu odluku nije ovlašten. Svećenici tako slave misu bez sudjelovanja zajednice prema normama Rimskog misala u obliku „Red mise bez naroda“. Nakon što je izlaskom iz „lockdowna“ kršćanski život obnovljen za obični puk vjernike je umjesto dotadašnje liturgije dočekala novonormalna. Korak dalje HBK odlazi u rujnu prozivajući vjernike i sve ostale koji preispituju mjere „teoretičarima zavjere, ljudima koji ugrožavaju tuđe zdravlje i koji nemaju osjećaj odgovornosti, te onima koji ignoriraju znanstvene spoznaje.“ I tu smo došli do velikog finala današnje crkve. Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.

Primjereno je ovaj tekst završiti posljednjim riječima Svetoga pisma iz Knjige Otkrivenja:

„Milost Gospodina Isusa sa svima!“ (Otk 22,21)

bogcrkvaDogmekatoličanstvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
171 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trt
3 godine prije

Bog sve vidi ali čeka kaže Tolstoj…nadam se…

Brainstorm
3 godine prije

haha. odlican clanak.
crkva postaje ruglo i komedija.

AlanisM
3 godine prije

“Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.”

Bullseye.

Petar
3 godine prije

Ko cita vas i slijedi taj je vec izgubljen….samo sveto Pravoslavlje moze sve nas spasiti

Zoran
3 godine prije

Prodali se svećenici pa i papa za šaku dolara. Kada se sjetim da za Uskrs u Vatikanu nula vjernika a tako će biti i za Božić jer se papa pridržavao uputa ispirača mozgova. Za mene papa(ovaj trenutni) više ne postoji i uopće me nezanimaju njegova laprdanja.Svećenici umjesto da se bore i staju uz narod oni se priklonili političarima naravno zbog novaca. Inače od svi su mi najbolji Kapucini jer nemaju ništa, neprimaju plaću, već žive od milostinje i što im daju vjernici.

oria
3 godine prije

Ne bih se složila da to podržavaju. I oni su primorani kao i svi drugi. Čujem i osjetim to na misi svake nedjelje. Naš svećenik jasno i glasno govori o svom stavu oko nametnutih maski, i cijele propovjedi su mu protiv takvih mjera i razvoja događaja, kritizira kud ide civilizacija koja se sve više okreće od Boga, navješćuje skorašnji sudnji dan kad ćemo se svi morati odučiti na čijoj smo strani. Tako da on možda po drugom kraju malo pretjeruje, ali očito je da su i oni su pod kontrolom i moraju se pridržavati mjera kao i svi drugi…

Pijani nezaposleni k
3 godine prije

Uskrsnja misa u Vaticanu je bilo ruglo i slavlje lucifera. Na ogromnom trgu u polutami sam stari covjek jezuit Papa prica o vjeri i snazi praznom trgu. Nigdi nikoga na ogromnoj povrsini. Pretuzno.
Isus je kazao ne bojte se. Ne bojte se.
200 metara dalje nekoliko politicara sjedu u baru sa starletama i cerekaju se.
Crkva se uljuljala u prsutu i siru zaliveno sa domacim vinom.
Rotarijanci posvuda.

Istražuj
3 godine prije

“…Pastire crkve u novonormalnom trojstvu dezinficijensa, maski i distanci predvodi papa Franjo…” Odlicno je da ste pokrenuli ovu temu g. Ponos… Vec nekoliko dana se, iz okola vode diskusije – upravo o ovoj (po meni najvecoj i najstarijom) – lazi, obmani i indoktrinaciji ljudi. Naime – o religiji. Licno sam sklon, nakon spoznaja iz zadnjih par sedmica – sve ove tzv “religije” zovem jednim imenom “Abrahamske prevare”. Za satanistu i jezutia (stari satanisticki “red”, napravlje iskljucivo protv ljudske rase) – Bergulia – vec pri njegovom izboru za tzv “papu” (Rimskog patrijaha) mnogi vjernici su shvatili da se radi o konacnom KRAJU makar jedne (mozda trenutno i najvece) tzv “Abrahamske prevare”… Mnogi su napustili tzv “katolicku crkvu”, ako se ne varam, kad je ovaj satanist postao patrijah… ( a ne varam se) Upravo zato sto je jezuit (satanist) – dosao na poziciju “patrijaha”, a to ne samo da je neobicno, nego… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Austrijanac101
3 godine prije

Pod silom ognja i lažnih bogova
Nudi nam se uloga robova – band Kamenolom – stvar Krv bogova

Čini se da se/je sveta mater crkva pripremila na događaje u budućnosti. Kada smo imali dvojicu papa? Ne zaboraviti da je brkati čičko iz Gruzije bio školovan u jezuitskoj školi. Sve je položio vidjelo se kasnije.

Ali i činjenica je da su Hrvati jedini u 12. st. imali pravo služiti misu na svom jeziku (staroslavenskom) i naša je crkva po ustroju i djelovanju možda više i pravoslavna od katoličke jer je jače vezana za državu i postoji stupanj neovisnosti klera.
Pouzdano znam za katoličke svećenike koji otvoreno pozivaju ljude sa oltara da skinu maske u crkvi.

Čak i razmišljam o konverziji na pravoslavlje, al teško mi je “učlaniti” se u SPC pošto su blagoslivljali one što su pucali po meni, Hrvatska pravoslavna crkva postoji ali je smijurija, možda Makedonska?

Slonica
3 godine prije

S 19 3 prekinuti su svi obredi u svim vjerskim zajednicama u Hr,dakle i crkve pravoslavne,katoličke, đamije,sinagoge..koliko je je meni poznato..
Nigdje nije pisalo da se ijedan vjerski vođa pobunio protiv mjera(osim mozda par Daruvar,Sinj)
A pošto je Hr sekularna država i to se u svim prilikama voli naglasiti , tako je i u ovom slučaju-čisto zbog sekularizma.

bumbar
3 godine prije

Nije kabala bez razloga izvela presedan i natjerala papu Benedikta XVI na abdikaciju da bi ustoličila svoju kabalističku marionetu Bergoglia. Njegova zadnja, masonska enciklika Fratelli Tutti na prvi pogled zvuči lijepo i humanistički (kao bratstvo i jedinstvo), ali zapravo lažni papa Bergoglio izjednačava nauk Isusa Krista sa svim ostalim vjerovanjima u svijetu. Zato se nije libio u Vatikan pozvati amazonsko pleme i blagosloviti njihovog poganskog idola Pachamamu. A nakon zadnje enciklike Svi smo braća, sasvim je jasno da je i vudu šamanizam stavio u istu ravan s kršćanstvom.
Očito je, stigli smo do zadnjeg poglavlja Biblije, Otkrivenja.

AAron Đ.
3 godine prije

Ovo je tzv. Crni Papa pravim imenom Milojko Jeftić, inače rodom is Šumadije.

piždro
3 godine prije

Slika ko iz stednjeg vjeka..

marty
3 godine prije

OT:
Samo bih kratko podsjetio čitatelje da se na jučerašnji dan odvijala radnja iz filma V for Vendeta. Ako vam je u sjećanju iz tog filma ostala samo maska, toplo preporučam da ga ponovo pogledate.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Druga:
“Bog je sve stvorio, sve uzdržava i svime upravlja”

E bas se moze ponosit s ovakvim svijetom kojim upravlja…

pantagana
3 godine prije

Hebes Papu, Aj pisi kako Putin ima Parkinsona.

Drago
3 godine prije

Ovaj tango plesač čak i uživa u razbijanju Crkve i rastjerivanju vjernika.

jablan u žitu
3 godine prije

E , ovo je “prstić u krstić” Papi , svaka čast , gospodine Ponoš 🙂

Spacevoodoo
3 godine prije

Pokušaj racionalizacije religijskih ili znanstvenih dogmi je besmislen i tu osim generiranja daljnjih podjela nema drugih rezultata. Radi se o placebo i nocebo efektu koji nadilazi logiku i percepciju.
Ipak su potrebni viši uvidi koji se uz razum temelje i na intelektu.

Joža
3 godine prije

Rim je bio i ostao “poganski što se elite i vlasti tice. Pustimo sad narod…
Zar ima stvarno netko tko vjeruje da je rimska elita prije skoro 2000 godina promijenila vjeru zbog Isusa! Ne, samo su izvana promijenili zbog ljudi i vlasti…
Tako je i danas.

A u Hrvatskoj ponekad izgleda da Katolička crkva hoće sama sebe uništiti s svojim postupcima. Na žalost.

fnviuerwtgvuewnrnvwe
3 godine prije

Tko do sada nije progledao da SVI rade za tatu stvora nikad ni neće.

Eto i mene
3 godine prije

Gdine Ponoš, nije mi jasno cemu se cudite… Ako je netko u stanju prihvatiti sve te vjerske dogme kao istinu i ne postaviti ni jedno pitanje, a kamoli pokusati dokazati nesto vezano uz to, onda mu nije ni najmanji problem prihvatiti neke nove dogme. Tako je kako je, tko sam ja da u to sumnjam – i slicne spike… A inace, velika vecina vjernika ne da ne propituje dogme, nego niti nema pojma najosnovnije stvari iz biblije ili crkvenih obicaja, pa kod njih nema ni najmanje sumnje u micanje svete vode i postavljanja dezinficijensa umjesto nje, kad ionako nemaju pojma cemu ijedno od toga sluzi. Bitno je samo da je netko prije rekao da je sveta voda bila za nase dobro, a danas se govori da je dezinficijens za nase dobro… A spominjati ovog papu u ovom kontekstu niti nema nekog smisla, znamo svi iz kojih redova dolazi i tko… Čitaj više »

savtvoj
3 godine prije

Ovo se odnosi na kler i one koji im vjeruju.

O bezumni Galaćani, tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti. Ovo bih samo htio doznati od vas: jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku? Tako li ste bezumni? Započeli ste u Duhu pa da sada u tijelu dovršite? 

Zar ste toliko toga uzalud doživjeli? A kad bi doista bilo uzalud! Onaj dakle koji vam daje Duha i čini među vama silna djela, čini li to zbog djelâ Zakona ili zbog vjere u Poruku?

POSLANICA GALAĆANIMA

Max
3 godine prije

Sadašnje ovozemaljso vodstvo Crkve ide u korist gospodarima kaosa.

CAN
3 godine prije

“…koji usput ni u običnoj vodi nije neki igrač. Teško je povjerovati da crkva zaboravlja…”
Crkva je pojedinac,a ne neka tamo novoustanova.
Ja imam svoj 8G warp za direktan kontakt s Onim Gore…a i nije mi do cirkuza…

armagedon
3 godine prije

Razlika između ateista i teista je ta da ateisti misle da su bogovi,a teisti su izmislili Boga, a sve u svrhu manipulacije masama i vladanja. Ne očekujte nikakve mesije i uskrsnuća nego spašavajte gole živote otporom.

Emiliano Zapata
3 godine prije

“dok postoje primitivne religije u bivsoj SFRJ”???

HAHAHAHHAHAHAHA
Ranije sam mislio da si sendwichar sad sam siguran da imas puno vecih problema u glavi…

Kkk
3 godine prije

Ako pobijedi pedofilija u usa , iskreni vjernici su nagrabusili.

Doktori nisu bogovi
3 godine prije

3Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze – na djeci do trećeg i četvrtog koljena, 6a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

Starina
3 godine prije

Autor članka navodi uglavnom dogme Rimokatoličke crkve, a koje nisu temeljene na Svetom pismu nego na učenjima grčkih filozofa ( nauka o besmrtnoj duši), ili na tumačenjima koja nemaju uporište u recima zapisanim u Bibliji. Sve te dogme nisu privukle ljude Bogu, niti su im pomogle bolje upoznati Boga. Recimo nauka o Trojstvu je toliko nelogična, toliko je sakrila i razvodnila našeg Stvoritelja da nije ni čudo što ljudi uopće nisu zainteresirani upoznati tog trojstvenog Boga. A jasno sam Isus navodi da on nije jednak Ocu, da je u nižem položaju od Njega i da mu je poslušan i podložan. Nigdje se ne navodi da je Sveti duh osoba, nego se lako uviđa da je to energija putem koje Bog pomaže ljudima, bezlična, bezosobna i bezimena energija od Boga. I dalje bih mogao rastakati te nelogičnost u dogmama, ali nije to tema. Zaključak je slijedeći: Što očekivati od ekipe koja… Čitaj više »

mario
3 godine prije

Vjerujem u Troglavog Boga čije ime je MMV=medicina-mediji-vlast.                                                                            
Bojim se đavola, čije ime je virus Covid-19.                                                                                 
Bit ću poslušan i neću griješiti protiv Boga.                                                                             
Pridržavat ću se pokorno svih novovjerskih pravila.                                                                                               
Vjerujem u spasenje.                                                                                                                  
Otkupit ću svoj spas, time što ću u potpunosti odustati od svega svoga, svega individualnog.                            
Svečano se odričem svojih odluka, osjećaja, percepcije, objašnjenja, misli i imaginacije.                         
Svečano se odričem svoje svijesti i svoje energije.                                                         
Vjerujem u spasenje i uskrsnuće kao bio-robot, kao savršeni sluga, kao ne-čovjek. 

Hattori Hanzo
3 godine prije

Ako si vjernik,katolik niko ti nije zabranio da koristis mozak.Katolici trebaju prekrižiti Papu i Vatikan to je zavrsena prica.Podjele su neizbježne a i žrtva isto tako.
Malo ih je spremno na promjene i žrtve,malo je pravih vjernika baš sad kad je najvažnije.

NekiOvcoid
3 godine prije

Dakle, ovaj članak je primjer kako to izgleda kada laici tumače Bibliju i pokušvaju svoja tumačenja koristiti kao oružje – uzimaju samo one dijelove koji im odgovaraju, kako bi “dokazali” da su oni u pravu. I kad crkva radi tako nešto, onda to nije u redu, a kad oni, ranije spomenuti laici, to rade, onda je to savršeno u redu.

Helena
3 godine prije

Odličan članak. Sve je s Franjom od početka bilo naopako. Izabran dok je Benedikt XVI bio još živ, dakle ispada nelegitiman. Benedikt se povuko, ko fol bio praktički na samrti, a odonda napisao i knjigu i svašta. Masoni bili izrazito oduševljeni izborom Franje. Poslije zna se…sve više i više je pokazivao da služi interesima globalista. Danas nema više nikakve sumnje. A taj njegov lažni humanizam, ista globalistička retorika. Ljude koji se bune protiv mjera naziva sebičnima i egoistima. Glavna mu je furka ta globalistička zelena agenda i održivi razvoj što je isto vrhunska klopka na koju ce mnogi nasjesti, al to je posebna priča. Crkva ga i dalje opravdava ko fol ispada da su falsificirali njegove izjave u onom filmu o homoseksualcima. A svaki sljedeci dan ce potvrđivati da je on globalni igrač. Koja vremena!!

Istina
3 godine prije

Odlična tema, odličan članak Velimire!
Ima ovo ludo vrijeme i poneku korisnu stvar.
Npr razotkrivanje dvoličnih i lažnih vjernika, svećenika i njihove hijerarhije (čast rijetkim izuzecima).

Vidi se kako crkveni poglavari prešutno podržavaju ovaj fašizam umjesto da se prvi pobune protiv njega!

Pokazali su da ne vjeruju u Svetu vodicu, pokazali su da ne vjeruju u hostiju (tijelo Kristovo) jer je sada samo daju na ruke.
Strah je da se ljudi ne zaraze preko svete vodice i Tijela kristovog!

Boje se da stožer ne zatvori crkve. Kao da je bitnija crkva kao gràđevina od crkve ljudi. A nekad su se kršćani tajno sastajali neovisno o strahu od progona.

Svećenici su samo pokazali da su dio piramide tj Vatikanske korporacije.
Ako ne igraju po pravilima, slijede sankcije i izopćenje iz korporacije. A toga se skoro svi boje.

Vatikan ima ogromnu moć i bogatstvo i upravlja kraljevskom krunom.

Maya
3 godine prije

Samo u jednoj knjizi je opisana razumljiva povijest. Razumljiva jer objašnjava smisao besmislenog:
*Senzei IV* Anastazija Novykh.
Tko je tu još čemu vjeran pa može i tradicionalno ocjenjivati?!
P.S. Ili si za mene ili protiv, parola ne samo tzv. vjerskih skupina. Politika živi samo od podjela gdje god da su prisutne, a vjerskih je također sve više valjda u ime rastućeg broja “bogova” na takvom jeziku.

Stara kuka
3 godine prije

Nažalost Crkva se sada nalazi usituaciji vrlo sličnoj onoj u 16. stoljeću kada je krenuo pokret reformacije. Papa i crkveni vrh su korumpirani i izdali su vjeru i Kristov nauk. Prodali su se. Pederski lobi je uz svesrdnu pomoć Obamine i EU administracije uklonio papu Benedikta XVI (Ratzingera) i instalirao argentinsku masonsku marionetu. U Hrvatskoj isto tako imamo kombinaciju otvorenih izdajnika vjere poput biskupa Uzinića i korumpiranih slabića i karijerističkih oportunista (skoro sviostali biskupi osim biskupa Košića). Epicentar te sveopće izdaje crkvenih vrhova su Njemačka i Belgija odnosno njihovi crkveni vrhovi osobito kardinali Marx i Daneels kao i crkva u SAD gdje prednjače neki ženski redovi u koje se infiltrirao feminizam.

Ne treba biti jako pametan ni povijesno obrazovan pa predvidjeti novi crkveni raskol u slijedećih 20-30 godina. U protivnom Katoličku crkvu čeka sudbina propadajućih i umirućih protestantskih sekti.

bumbar
3 godine prije

Krivo ste razumjeli. Članak uopće ne govori protiv kršćana, nego protiv onih koji se pretvaraju da su kršćani, a nisu. Pa, i sam Isus proziva takve licemjere i farizeje:
“13”Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli.” 14
ili
2»Na Mojsijevu stolicu zasjedoše pismoznanci i farizeji. 3Činite dakle i obdržavajte sve što vam kažu, ali se nemojte ravnati po njihovim djelima jer govore, a ne čine. 4Vežu i ljudima na pleća tovare teška bremena, a sami ni da bi ih prstom maknuli.”
Pročitajte evanđelje po Mateju 23, 1-36 još jedan put. O tome ovaj članak govori.
Ako Vam se ne sviđa, znači da imate problem s Isusovom naukom.

zeus
3 godine prije

Njegova religija naziva se “ateizam” i njen glavni cilj, pazi sad, nije dokazivanje da nema Boga, nego da ne treba štovati Boga
————-

to da boga nema , ne treba dokazivati a čega nema ne treba poštovati . Poštovani vjernici trebali bi da nam daju dokaze o postojanju tog ,,biča,, ili da prestanu lagati samom sebi i drugima . As simple as that …

MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

Pored živućeg pape Reinzeigera instaliran je novi papa. Mnogi drže da je ovaj Franjo instaliran od nazovimo to SILA ZLA.

zeus
3 godine prije

Autor je potpuni nepoznavatelj kršćanstva i Biblije, brka kruške i jabuke, katoličanstvo i kršćanstvo,
————

a što ima u bibliji neizmišljenoga ? Gde su dokazi ? dobro je rekao Marx : vjera je opium za narod …

zeus
3 godine prije

Do prije kojeg stoljeća crkva je „u ime vjere“ na lomači spaljivala znanstvenike, a danas „u ime znanosti“ izopćuje vjernike.
————-

mnogo puta rečena laž uvjek postaje istina . To je jedini ,,dokaz ,, o postojanju boga …

VladoGrozny
3 godine prije

Raskinuti Vatikanske ugovore, lovu usmjeriti u obrazovanje, bolnice, vrtice. Crkvi i pastirima oduzeti lopovlukom stecenu imovinu, uvesti ih u porezni sistem, zabraniti pojavljivanje na Tv, zabraniti im zvonjavu, pa ovce imaju i sat i mobitel 🙂
Drugim rijecima, nogu u dupe, a ovce bi se malo za promjenu mogle prebaciti na humanizam!

darko rafael
3 godine prije

potpisujem svojom krščanskom savješću vaš tekst..Bože oprosti im(zavedenim malovjernim crkvenim vlastima),ne znaju što ćine.!Amen

Air Brush
2 godine prije

Zvanične religije, poglavitno RLC nisu nikada bile Isusova crkva. Ne zovite ocem (papa) nikoga na zemlji ker je jedan vaš nebeški otac. A i riječ crkva je ecclesia, skup, skupština, zbor. Isus nikad nije rekao napravite mi religije nego učenike.

Markagionne
2 godine prije

Netko je rekao prije neki dan; od kada su izbacili iz svetih kuća krštenu vodu i zamjenili je dezinficijensom, otada tu BOG više ne stanuje.
Izbaciše ga sotonske sluge.
Nastani ga u svojoj duši.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI