Američki sotonisti pripremaju tužbu i žele isti tretman kao i kršćani

Baphomet
71 komentar

Ako ateistička skupina, sotonistički hram, uspije u svome naumu, glavni grad Arkansasa postat će dom idola krilatog jarca, postavljenog pored spomenika Deset Božjih zapovijedi, dok će Minnesota doći u posjed nove znamenitosti: kipa koji je “otvoreno,” ali “ukusno sotonski”.

Sotonski hram, neteistička crkva s otprilike 300.000 sljedbenika, vodi pravnu bitku diljem SAD-a za vjersku slobodu, ne bi li dobio ista prava i tretman s kršćanskim crkvama.

Crkva koja u isto vrijeme propovijeda empatiju istovremeno uz ”slobodu za nanošenje povreda drugome” ako to zahtijeva borba “za pravdu,” pokrenula je sedam tužbi u različitim državama, osporavajući koncept vjerske slobode i njegove temeljne značajke te zahtijevajući jednak tretman s kršćanskim skupinama u javnoj domeni.

“Ljudi nam se smiju kada vide da naš, sotonistički spomenik stavljamo pored spomenika s Deset Božjih zapovjedi, ali hoćemo li uspjeti ili ne, nije nevažno”, rekao je Lucien Greaves, koji je 2013. osnovao takozvanu crkvu, kako navodi Bloomberg.

On tvrdi da je njihov cilj jednostavan i da se podudara s američkim duhom.

“Ne možete dati prednost određenom vjerskom stajalištu i također reći da smo nacija u kojoj postoje vjerske slobode”, rekao je Greaves rođen u Detroitu, koji trenutno živi u Massachusettsu, dodajući: “Vjerska se sloboda nikada nije trebala primjenjivati na jedno stajalište.”

U svojoj najnovijoj tužbi, u Teksasu, sotonistički hram nastoji dovesti do toga da se neka pravila o pobačaju počnu smatrati neustavnima kada se primjenjuju na bilo kojeg od članova te crkve, inzistirajući na tome da pravila, koja uključuju zahtjev da žena posjeduje sonogram i da odlazi na redovite kontrole, u stvari, kako oni tvrde, ometaju njezina vjerska stajališta i slobode.

U isto vrijeme, u Arizoni se organizacija nada da će oživjeti tužbu koja traži pravo na vlastitu molitvu na početku sastanka Gradskog vijeća, dok je u slučaju iz Bostona crkva optužila da su muslimani i Židovi bili previše zastupljeni u molitvama tijekom sastanka Gradskog vijeća zbog toga što su te molitve, za razliku od molitva neteista, članovima vijeća “sigurne i poznate.”

U Minnesoti je skupina podnijela tužbu radi mogućnosti podizanja svog idola, za kojeg kažu da je “otvoreno sotonski”, iako “s ukusom.”

Slično tome, u Little Rocku u državi Arkansas, sotonisti su uključeni u parnicu sekularista, koji žele ukloniti granitni spomenik Deset Božjih zapovijedi s obrazloženjem da taj spomenik tobože krši klauzulu Prvog amandmana, jer navodno spomenik favorizira jednu religiju nad svim ostalim. Pod jednakim uvjetima, crkva želi postaviti svog krilatog jarca, Baphometa, kako bi njime obilježila ljude koji su bili ubijeni u lovu na vještice, koji bi stajao uz kršćanski spomenik.

Državne vlasti, međutim, nastoje ne dopustiti da sotonistički hram ostvari svoje ciljeve, nazvavši ga “notorno transparentnim u svom vrijeđanju vrednota naroda”. U sudskom se spisu također citirao suparnik sotonističkog hrama, Sotonina crkva, koja je nagađala kako članovima Hrama nedostaju prava vjerska uvjerenja te da oni zbog toga sotonizam stavljaju na ”loš glas.”

ArkansasBaphomethrišćanstvoSotonisti
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Ako dobiju isti tretman kao kršćani, onda su ga nahebali.

ledeno doba
3 godine prije

pa ovo je isti igrokaz, kakav je već bio prije nekih 6-7 godina..
Kada je “Church of Satan”, zahtjevala uklanjanje spomen ploče sa Deset Božjih zapovjedi ispred zgrade parlamenta savezne države Oklahoma.. Odnosno, zahtjevali su postavljanje spomenika Bafometa, u ime “vjerske slobode”…
A taj su spomenik postavili, koliko se sjećam u Detroitu, prije 7 godina,. U onom skoro opsutošeno m Detroitu, kojega su lihvari opustošili, kada je propala vellika tvornica General Motors…
Church of Satan nastupa u javnosto kao zajednica nekih otkačenjaka… ali zna se da najuži vrh kabale stoji iza nje

inače, i u Indexu ima obožavatelja Svjetklonoše, sjećam se kada je Index objvaljivao članke sa bloha svjetlonoša,– hrvatskih pristalice Lucifera

tomislav
3 godine prije

Kada bi teroristi tražili isti tretman kao mirovnjaci, vjerojatno bi odmah bili pohapšeni jer su priznali da su teroristi. To se sa sotonistima sigurno neće dogoditi, poglavito u zemlji gdje su sotonisti na vlasti. Kako se one koji veličaju sotonu može nazivati ateistima?Oni su antiteisti. Zar se može vjerovati da sotona postoji a da Svevišnjega nema? Oni znaju da bog postoji ali slijede onoga koji se od postanka svijeta pokušava boriti protiv Stvoritelja i njegova dijela.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Ateisticka skupina, sotonisticki hram???
Otkad ateisti vjeruju u Sotonu???

3 godine prije

Hoćete društvo koje prava pojedinca postavlja iznad društvenog interesa? Pa dobro…

ledeno doba
3 godine prije

pogledajte ove slike sa bloga Ratka Martinovića, na Večernjakovoj blogosferi. Martinović se bavi temama društvenig inžinjeringa, slično kao Mišak..

subliminrane sotonističke poruke nekih pop zvijezda..ono što mi je upalo u oči ovdje je slika omota albuma Justina Timberlakea, izišlog prije 7 godina: “Experience 20/20″…. da li se tu mislilo na godinu 2020?
https://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/pogledajte-subliminalne-poruke-koje-su-obiljezile-2013-godinu-3960

Marina Abramović sa J. Rotschildom ispred umjetničke slike Sotone
https://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/marina-abramovic-je-li-srpska-umjetnica-doista-luciferijanska-svecenica-11680

Starina
3 godine prije

Ništa novoga. Stvarni vladar ovoga sistema se zna odavna tko je.
1 Ivanova 5:19 kaže:
“Znamo da potječemo od Boga, a cijeli je svijet pod vlašću Zloga”
Opsjenar se dosad skrivao, sve je svoje zle postupke klevetnički prebacivao na Stvoritelja Boga, a pošto mu ističe vrijeme očigledno će se javno pokazivati.

... ....
3 godine prije

Mensecini ovi redneksi stvarno nemaju pojma sta pitaju.

Brainstorm
3 godine prije

tko je tko tek ce se vidjeti. broje da je sotona po bibliji ubio 2 covjeka, jehova na milijune.
ali valjda sa dobrom namjerom, da ih pozove ka sebi. smrt je za vjernika radost. radujte se sa njima. kad vam umre bliznji, voljeni, radujte se jer odlazi na bolje mjesto.
nije moje misljenje. biblija kaze.

piždro
3 godine prije

svašta u toj zemlji gmiži i ima – da te bog sačuva

3 godine prije zadnji put uredio piždro
Max
3 godine prije

Gorjet će u paklu.

M.Glišić
3 godine prije

Apsolutno predviđeno ponašanje Patokrata,koji pokušavaju da ostvare svoju agendu!
Kao dodatak uz ovaj članak, postavio bih link za dokumentarni film “Sodom” https://www.youtube.com/watch?v=kWfSMOdcQsE
Pre objavljivanja mog komentara,zamolio bih redakciju portala “Logično”,da analaziraju film koji sam poslao,kako ne bi imali neke neugodnosti od strane patokratskih medija i raznih patokratskih udruženja i organizacija,u slučaju da objave link za ovaj dokumentarni film,jer je film zabranjen na patokratskim medijima (MSM).
Ne želim na bilo koji način da ugrozim funkcionisanje portala “Logično”, jer je takav mediji neizmerno dragocen u ovoj trenutnoj globalnoj “realnosti”!

Edina
1 godina prije

Sve što je nakaradno svakako je došlo iz SAD. U Bosni taj film neće gledati!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI