fbpx

Vatroslav: “Otklonio sam svaku sumnju da noću dok ja i žena spavamo, djeca komuniciraju s Kremljom”

Djeca špijuni

Riječi su ovo našeg čitatelja Vatroslava, koji je komentirao članak o sumnji Britanaca da je najpopularniji ruski crtani film na svijetu Maša i medvjed obična ruska propaganda, a da mala Maša predstavlja, ni manje ni više nego Vladimira Putina.

Providna propaganda zapadnih medija nema granica. Za sve optužuju Rusiju i njenog predsjednika Vladimira Putina. Istina, na početku je bilo smiješno. Vjerujte nam, lijepo smo se zabavljali. Svaka nova optužba nam je izmamila osmijeh na licu. Ne samo nama, nego i našim čitateljima. Danas slične optužbe ne izazivaju osmijeh, nego nelagodu i sažaljenje prema novinarima koji su se spustili na razinu jadnosti. Stid nas je njihove sramote. Ovo nije tekst o njima, nego o našim dobrim i kreativnim čitateljima.

Komentar našeg čitatelja Vatroslava nam je izvukao osmijeh. Ne samo redakciji, nego i drugim čitateljima. Iz komentara smo shvatili da Vatroslav ima dva sina stara oko 6 godina. Vatroslav je na televiziji gledao vojnu paradu u Rusiji koju je pratila ruska patriotska koračnica Slavjanka u izvedbi vojnog orkestra. U tom momentu je „shvatio“ da su mu sinovi ruski špijuni i da komuniciraju s Kremljom.

Evo kako je Vatroslav opisao scenu:

I u mojoj kući se redovito gleda Maša. Doduše moji klinci imaju 6, ali prošle sam godine otklonio svaku sumnju da noću dok žena i ja spavamo, komuniciraju direktno s uredom u Kremlju. Na TV-u je bio prijenos vojne parade u Moskvi, vojni orkestar svira Slavjanku, a moja dva klipana ispred televizije plješću i viču: ‘Maša! Maša!’.

U prvom momentu smo pomislili da se Vatroslav samo šali, ali smo ugledali link koji vodi na crtani film gdje doista možemo čuti Slavjanku (04:40).

Što reći, radi se o Plena Probatio da je Rusija kriva za sve nevolje ovoga svijeta, jer se ne ponaša kao Hollywoodska produkcija koja stvara filmove bez skrivenih poruka i u svakom momentu vodi računa o mentalnom zdravlju naše djece. Za kraj ćemo i mi uzviknuti “Maša, Maša!”

Poslušajte rusku patriotsku koračnicu  Slajvanka u videu ispod:

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
50 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Damir
Gost
Damir
2 godine prije

Jučer sam ovo pročitao. Ludilo. 🙂

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Uf….ne bih voleo upasti Maši u ruke, žao mi mede kao samog sebe.

Ian
Gost
Ian
2 godine prije

Ahahaah stisnio play a mala 2 godine samo skocila na mene i vice Masa Masa XD

Helena
Gost
Helena
2 godine prije

Živela Slavjanka! Na mnogaja ljeta !!!

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  Helena

Zna li neko kako je Slavjanka nastala?

towarmagarski
Gost
towarmagarski
2 godine prije
Reply to  Mak

tako što su cenzurirali orginalnu pjesmu ustaj za vjeru ruska zemljo

Ime amatera
Gost
Ime amatera
2 godine prije

Hoolywood gubi monopol na propagandu …hihihihihih

oddball
Gost
oddball
2 godine prije

bojim se da ste kompletno sve krivo skontali, times je u pravu, u slučaju ovoga crtića u pravu, to je tkz. soft propaganda, poanta je da je to kada dolazi iz Rusije prilično nova stvar, mi smo već desetljećima tretirani sa zapada toliko da danas mi čak i na balkanu živimo američki san, standard koji smo desetljećima gledali na tv ekranima i filmskim platnima uzimamo kao nešto čemu treba stremiti po defoltu, npr. apple proizvodi, dva auta, kuća od 200 kvadrata, bazen, 2-3 kredita sa hipotekom itd., svjesni smo svih slabosti truloga zapada ali priznali to ili ne svi želimo živjeti kao na zapadu, jer budimo iskreni život prosječnog Rusa je sranje i zato ovi soft pokušaji iz Rusije da osvoje srca i umove ljudi Svijeta su u smiješni jer Rusija nema što ponuditi jednom Europljaninu, uvijek će ostati divlji Istok gdje je život jeftin i težak, a Car je Bog, na kraju budite iskreni, gledao sam kao dijete u SFRJ Rockia, knedla mi je stala u grlu kada je Ivan Drago Ubio Apolla, a u finishu tko nije navijao za ROckia?! ha? e to ja zovem propagandom,…

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  oddball

Oddball ti si na ovom portalu odavno pročitana knjiga. Stručnjak si za cjepiva, politiku, a sada i za rusku propagandu. Javljaš se na svaku pozitivnu stvar iz Rusije. Sve fino upakiraš u gotovo neutralan komentar. U ruskom crtiću vidiš miša, a u američkim ti ni slon ne smeta.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Jole

ja uvijek napišem što mislim i ne umišljam da sam stručnjak za išta, tako da ne moraš mene čitati, čitaj knjige pa ćeš teže postati žrtva propagande 😉 ovaj portal vidim kao koristan alternativni izvor pogleda na stvari iako je evidentno proruski i tu ne vidim problem, bilo bi lijepo da se to jasno kaže, a ne glumi nepristranost jer po izboru tema je evidentno da je portal itekako pristran, nađi mi i jedan članak koji donosi nešto negativno o Putinu i Rusiji, e sad ili je Rusija postala raj na zemlji ili je netko tu pristran

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  oddball

Oddball, kažeš da ne umišljaš. Idi pogledaj svoje komentare ispod članaka o cjepivima, pa se vrati i reci da ne umišljaš i da ja lažem.

Rusija nije raj, ali svoje građena vodi prema boljem društvu. Samo pogledaj statistike od 2000. pa do danas.

Pošto portal bira vijesti, de nam reci što ne valja kod Putina, a valja kod Merkel ili Trumpa. Da svi čujemo što se prešućuje.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Jole

Po struci jesam stručan da pišem o cjepljenju i sve što sam na pisao stojim iza toga, apsolutno sam generalno govoreći za cjepljenje i točka, … u ostalim temama iznosim svoje viđenje stvari, trudim se argumentirati, ako ne uvažavaš moje argumente tvoja stvar,…

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  oddball

Znači ipak umišljaš da si stručan?

Samo ti argumentiraj, ali argumentima, ne etiketama.

Odgovori mi s argumentima na gornje pitanje koje sam ti postavio.

Da ponovim:

Pošto portal bira vijesti, de nam reci što ne valja kod Putina, a valja kod Merkel ili Trumpa? Da svi čujemo što se prešućuje.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Jole

ok, ti si u stanju vjerovati nekakvim kvazi radovima koje u propagandne svrhe prenose neki portali i to ti je dovoljno da se ne cijepiš, a ako neko iznese znanstveno utemeljene argumente za, taj si umišlja da je stručan, živio rođo,….
2. ja nemam ništa protiv Rusa ili Rusije pa mi nije zadatak da ističem probleme kod njih a bogme ih ima, samo uočavam da se o problemima ovdje ne priča svi su članci usmjereni protiv Zapada, to lako možeš sam provjeriti,…. Trump je posebna priča, napda ga se ovdje u kontekstu kada njegova politika šteti ruskim interesima ali se uvijek podcrta kako je to dašak svješe politike iz SAD-a nešto pozitivno i puno bolje nego bi bila Clintonica (baba wanga je to utvrdila valjda), kako god vrlo šizofren stav prema Trumpu, ja nemam tu iluzija, Trump je glup, opasan i izrazito negativan u svemu čega se dotakne, toliko o tome, a Merkelica, o njoj sude nijemci na izborima, čega u Rusiji nema, toliko i otome

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  oddball

Vidiš kako si se otkrio.

Niti na jedno pitanje nisi dao argument.

Nazivaš kvazi znanstvenim radovima knjige po kojima uče studenti na fakultetu, a nisi u stanju napisati jednu rečenicu bez tri pravopisne greške.

Nazivaš jednog predsjednika glupim, a tko zna gdje sjediš i iz koje vukojebine pišeš.

Ako već nemaš svoje mišljenje ili ga ne želiš iznositi, kako onda možeš reći da je nešto propaganda?

Dobro ti je rekao Ante. Vjerojatno si dobio diplomu, a hranu ti osigurava javni proračun.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Jole

Poštovani gospodine Jole, iskoristit ću ovaj forum i ovaj portal da uputim iskrenu ispriku vama i svima ostalima koje su moji komentari povrijedili i iziritirali. Prvo se ispričavam zbog pravopisa, broj pravopisnih pogrešaka koje su mi se dogodile je nedopustiv tako da vašu kritiku shvaćam dobronamjerno i kanim u buduće pripaziti na pravopis, hvala što ste mi ukazali na to. Drugo, ispričavam se što sam iznio drugačije mišljenje na mjestu gdje je to nepoželjno, žao mi je ako sam vas gospodine Jole uopće naveo na pomisao da istina uopće može biti drugačije doli one koju ste pomno godinama gradili sa drugovima na ovome portalu. Na kraju se ispričavam predsjedniku SAD-a kojega sam bezobrazno nazvao glupim, naime osobama sa posebnim potrebama treba dati priliku da se dokažu u svakom poslu pa makar to bilo i vođenje najmoćnije zemlje na Svijetu, na kraju krajeva što može poći po zlu,…

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  oddball

Bez obzira na vaš sarkazam, ipak hvala na pravopisno ispravno napisanom komentaru.

U vašem komentaru nisam pronašao kritike, nego etikete koje su me pogodile.

Zašto ne možete razgovarati bez uvreda? Netko s posebnim potrebama ne može postati predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Čemu takva komunikacija?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  oddball

Oddball, vjesto skrivas cinjenicu da ovaj portal sto se tice Rusije (kao i svih drugih zemalja) prvenstveno govori o njihovoj vanjskoj politici, a ne unutarnjoj.
Moras priznati da ona daje nadu u bolji pravedniji svijet.
Sto se tice stvari unutar Rusije, situacija sigurno nije tako bajna, Logicno bi moglo tu i tamo napisati i neki kriticni objektivni clanak o tome, a ne govoriti samo o gospodarskim uspjesima Rusije.

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  oddball

Ti ne shvataš da je ovaj portal nastao kao mala protivteža izopačenoj, bolesnoj, nezajažljivoj antiputinovskoj, ali pre svega antiruskoj propagandi i antiruskom šovinizmu, antislovenskom, anti-istočnom rasizmu, koji su posledica materijalne nezajažljivosti i samoproklamavanog prava da se živi eksploatišući druge i uništavajući sve koji tom cilju stoje na putu.

Ti misliš da smo mi ovde glupi i neobjektivni i neki smo obožavaoci idola. Ne, nismo. Naprotiv. Nama je pun klinac neobjektivnosti, propagande, manipulacije sa Zapada, njihovih zamena teza, obmana, laži, prevara, šikaniranja, etiketa. Protivno tvom ubeđenju, pun nam je klinac onih koji se postavljaju prema drugim ljudima kao bogovi, smatrajući da su iznad prirode i drugog čoveka uskraćujući mu bogom dano, prirodno, urođeno pravo da misli, govori, sluša, gleda, oseća, odlučuje, bira, živi kako želi. Pun mi je klinac i onih koji se žale na idolatriju drugih, na to da su nam carevi bogovi, a obožavaju i pravdaju to isto sa druge strane.

Ako hoćeš da razgovaraš, mladiću, nikad ne potcenjuj sagovornika. Ne potcenjuj nikad i ništa! Ako hoćeš da kritikuješ druge, prvo upoznaj sebe i kritikuj sebe. I shvati da tvoj sistem vrednosti nije opšteprihvaćen. Nije svakom teško ono što je tebi, ni lepo, ni važno ili najvažnije ono što je tebi. Ti nisi ništa bolji od nas i nije ti misija da otvaraš oči drugim ljudima. Otvori ih sebi,
onda ćeš svojim uzorom tako osvešten menjati ljude. Tiho.

Spock
Gost
Spock
2 godine prije
Reply to  oddball

E moj Odd, kupi kartu aviokartu za Moskvu pa vidi malo divlji istok, ima više AMG Mercedesa nego VW-a u Zagrebu, divlji istok smo nažalost mi, samo se pravimo da smo bečka škola..

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Spock

Niti je New York = SAD, niti je Moskva = Rusija, zađi malo u unutrašnjost Rusije pa ćeš vidjeti i blata i sranja,… a AMG u Moskvi je samo dokaz moći Zapada i činjenice da obični Rusi streme zapadu što Putin želi preokrenuti, …

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  oddball

Jesu li ovi plaćeni da budu veseli?

https://www.youtube.com/watch?v=h9RwYPsVpfM

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oddball

Hm….ništa Putin ne pokušava, imaš samo dvije opcije:okrenuti se sebi i pokušati sarađivati a ne ratovati, ili se poklonuti zapadu i dopustiti im da dovrše započeto Februara 1917.,dopustiti im da podijele Rusiju na interesne/okupacione zone “velikih sila” .
Kako je tada Staljin spasao USSR tako danas Putin spašava Rusiju;Rusija je natjerana na ovaj pravac, nisu je prihvatili kao partnera zato sada imaju konkurenta.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oddball

Zamisli apsurd….1917. Veliki rat,stotine ljudi gine dnevno, ne zna se ko će pobijediti a USA,GBR, FRA pokušavaju razgraditi i okupirati Rusiju pa čak i šalju svoju vojsku na teritoriju Rusije da ratuje protiv Boljševika;Njemačka koja ne zna svoju sudbinu organizuje kontra/Oktombrsku revoluciju i dovode komuniste u Rusiju koji ipak spasavaju današnju Rusiju a Britanci ubijaju Rusku carsku porodicu.
Zamisli, ovamo se gine a oni koriste resurse na tu komplikovanu akciju.

kurjaca
Gost
kurjaca
2 godine prije
Reply to  oddball

A kao na engleskom selu nema blata?

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oddball

Ako nikada nisi imao posla sa ovakvim malim fašistom kao što je Maša onda nešto nije u redu sa tobom….djeca te izbjegavaju.

Ante
Gost
Ante
2 godine prije
Reply to  oddball

Ovaj lik oddball vjerojatno radi u državnoj upravi dobiva plaću od 10 000 kuna, oko 1300 Eura pa živi američki san dok velik dio naroda zbog takvih muku mući kako platiti račune i ostalo sa 300 do 450 eura plaće. Takvi su u vrijeme Jugoslavije lijepo živjeli na državnim jaslama i na leđima ostalih građana. Kada je bila kriza takvi su uvijek imali love, a ako ima je usfalilo love onda su krali.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Ante

ok, sad smo krenuli i na osobnoj razini, uzalud čekam neki protuargument za ono što sam napisao, volio bih da radim u državnoj upravi sa 10000 mjesečno, Ante hvala na komplimentu 😉 kada bi to i bila istina kako me to diskvalificira da iznosim svoje mišljenje?

Ante
Gost
Ante
2 godine prije
Reply to  oddball

Ako ti vidiš ovaj crtić kao propagandu, onda ja smatram da si neozbiljan čovjek, kao i ovi novinari koji su iznijeli te tvrdnje. Po meni jedino što zaslužuješ je da te trolam.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Ante

da si pročitao moj komentar od jučer znao bi da dotični crtić gledam sa mojom djecom i da ne vidim u njemu ništa loše, također i da je propaganda kao i što sve je danas propaganda, radi se o propagandi za osvajanja srca i umova ljudi koju zapad strpljivo gradi destljećima, naime postoji istraživanje od prije desetak godina gdje se generalno u Svijetu (stvar varira od države do države, jasno) SAD pozitivno percipira kod 80 % svjetske populacije, tu leži najveća moća SAD-a i zato se Rusija maksimalno trudi stvar promijeniti i stvar se mijenja ali većinom pogreškama samoga SAD-a, prvenstveno likom i djelom D.Trumpa,…evo ja o tome pričam, a vi koji ste se sa mnom posvađali na ovome forumu, ne znam o čemu pričate

Ante
Gost
Ante
2 godine prije
Reply to  oddball

Istina je daje današnja propaganda profinjena u tančine. Problem je u tome što to koriste za osvajanje, i to mi se ne sviđa kod amera, jer su toliko agresivni u tome, da ako im se suprotstaviš onda si tek nastradao. Zato Rusiju I Kinu smatram dobrom protutežom Americi.

cicos
Gost
cicos
2 godine prije
Reply to  oddball

oddball,
Ne znaju ciji su ovo tbani u prvom planu USrA ili Ruski.
http://arhiva.alo.rs/resources/img/12-05-2014/lightbox_portrait/1173673-sweet-dreams-2.jpg

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  oddball

Oddball, tih 80% svjetske populacije koje pozitivno percipira SAD.. Mozda je to bilo 1995., u 2018. mislim da je 20 %.
Ako dolar i NATO odu k vragu, bit ce 4%. Toliki je naime udio Amera u svjetskom stanovnistvu.
Rusija se ne trudi da taj postotak sve ove godine pada, to cine sami Ameri, narocito Trump.
Sahista na svaki napad odigra pravi potez, i to ne samo da ga neutralizira 😉

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oddball

Istorija ti je kontraargument, Istorija se ponavlja i to je neko video i na vrijeme reagovao o i poveo Rusiju u pravcu suverenosti od Zapada. Rusija dans i pre 20 godina je ogromna razlika, ti ako ne shvataš proces i ne shvataš da taj proces traje onda ne shvatam št se tebi može nacrtati da bi to spoznao;ne moguće je odbaciti nešto šta je dobro (AMG recimo) a ne posumnjati u svoj zdrav razum, treba li Rusija da se vrati u kmeno doba da bi vi takvi rekli “bravo”…..zapad nije truo zbog AMGa ili Fendta ili izuzetnih naučnika već zbog globalnog nacizma i parazitskog sistema bez kojeg ne mogu da prežive. Samo budala može da ne prihvati progresivne ideje ma od koga one dolazile.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije
Reply to  Siniša

Dijelom se slažem sa tobom, AMG sam spomenuo jer je kolega gore to iskoristio kao argument da masa AMG-ova u Moskvi govori kako je Rusija danas napredna, pa sam poentirao u smislu da primjerice nećeš vidjeti Ladu u Minhenu ili New Yorku, slažem se da je Rusija pod Putinom snažno zagrabila naprijed, ali svatko tko je bio i u Rusiji i u SAD-u ili Njemačkoj ako hoćeš, može posvjedočiti koliko je Rusija još u zaostatku, od cesta, infrastrukture, uređenosti, sređenosti, stambenih i sanitarnih uvjeta, generalnog standarda ljudi, razlika je još uvijek ogromna, evo “glasno” ću napisati da usprkos svemu Rusija u usporedbi sa zapadom je smiješna zemlja, sviđalo se to nekome ili ne to je fakat, zapravo se SAD puno više boji Kine, ali to je već neka druga tema, možda kada uvezemo neki Kineski crtić popričamo i o tome (kao da ne uvozimo iz Kine sve ostalo, jelte;) )

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  oddball

Apsolutno si i pravu osim da Lade nema na Zapadu.
Zato sam i stavio komparaciju “sada i pre”, dug je put pred Rusijom….izuzetno dug ali je put dobar. Nemaš razloga umanjivati uspjeh Rusije, pa i Kina je bila crna rupa a vidi je sada Zapd je bio vrh a vidi kako gube tlo pod nogama…..

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  oddball

Oddball, smijesna zemlja ako gledas samo materijalno (ali i to se mijenja).

Blues
Gost
Blues
2 godine prije
Reply to  oddball

Ne znam zašto toliko negativnog naboja samo zato što si iznio svoje mišljenje, a da pri tom nisi ikog uvrijedio, pa čak ni Putina.

kurjaca
Gost
kurjaca
2 godine prije
Reply to  oddball

evo ja ponekad na htv (mi se cini) naletim na taj crtani.Iako sam blize 50tim nego 40 svaki put ga pogledam jer je realno gledajuci prezabavan.Masa je pravo hiper dijete i do jucer ni na kraj pameti mi nebi bilo da je crtani nastao u Rusiji.

Moreno
Gost
Moreno
2 godine prije
Reply to  oddball

Pa ti si osta dite iz SFRJ i nisi skužija kako ni ta Amerika više nije on dok je SFRJ postojala . . . a niti je SSSR Rusija . . . šta se onog materijalnoga tiće sve ove današnje napetosti na globalnome nivou se događaju zato šta zapadno carstvo sa Amerikom na vrhu nemore više pljačkat ostatak svita ka šta su to radili do sad . . .

jezevakucica
Gost
jezevakucica
2 godine prije

Udarajte po meni ali mi ne dirajte Mašu i medu.Braneći Mašu ja branim i svoja dva unuka!

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Ruska genijalnost je epska. Nakon svih povijesnih turbulencija, svih društvenih eksperimenata, rasula i raspada, evo ih u poziciji da cijeli svijet drže izravno ili neizravno pod kontrolom, a da pri tomu agresorskog garda niti na vidiku. Korak po korak, ali Rusija je teritorijalno najveća država na svijetu i istovremeno najbogatija.
Dok je s američke strane sve agresivno, od nametanja stilova, liste želja, ukusa, sustava vrijednosti.
Rusi nisu razvijali Hoolywood, ni Cinne Citta, ni Boolywood, ni špageti vesterne. Psihološka manipulacija možda manipulatorima donosi korist na kratki rok, Rusi igraju na duge staze i manipulacije te vrste im nisu potrebne. S ovim crtićem su pokazali da znaju napraviti simpatičnim ono što Zapad desetljećima uporno prikazuje antipatičnim – Ruse same.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Jedini grijeh ovog crtića je što je Сделано в России.

Odisea
Gost
Odisea
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ne volim Rusiju koliko mi je zapad i njegove lažne vrijednosti odbojan.Amerika je razvijena kao i većina Eu zemalja na muci drugih nacija,kolonijalizam je uzdigao te zemlje,ali ih potopio u moralnom smislu.Šta očekivati od potrošačkog mentaliteta,što neko reče uključi tv da čuješ šta misliš o tome.Na ovom sam portalu jer su komentari smisleniji od 99% novinara kojima je zapadni san vodilja u životu.

krivA
Gost
krivA
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

…Hoolywood…film..”Noa”. U prvim minutama filma izjavljena je i za nastavak filma osnovna smjernica..”opasnost dolazi sa istoka”..! Propaganda..?…, ma neeee..!

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Hej, nemoj špageti vesterne…!!! 🙂 :-!

krivA
Gost
krivA
2 godine prije

..i jos jedan detalj.., ako se dobro sican.., “barbari”.., negativci koji napadaju arku, Nou i njegove uoci pocetka potopa…, gledajuci na ekran, napad krece sa desne strane gledaocu dok je arka smjestena na ljevoj. I sad gledatel filma ili bilo tko od nas, kada se nadje pred kartom svjeta…sa koje je nase strane zapad a sa koje istok.

Stephen.
Gost
Stephen.
2 godine prije

GENIJALNO !!

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije

Pjesma se zove Prašćanije Slavjanki i govori o ruskim vojnicima koje u bitke prvog balkanskog rata 1912 god. ispraćaju Slavenske žene/djevojke.Najprepoznatljiviji je muzički simbol Rusije.Autor kompozicije Agapkin napisao je kompoziciju oduševljen ruskom hrabrošću i istovremeno potresen scenama opraštanja mladića,muževa ,žena i djevojaka na željezničkoj stanici.S obzirom da je u crtiću Maša željeznica,scena opraštanja i muzička pozadina je marš “opraštanje Slavenki”,sigurno je da sve to pozitivno asocira na Rusiju.Kombinacija Rusija+simpatično/grljenje/ljubav+gledatelji dječjeg uzrasta je inače dobitna kombinacija podsvjesnog stvaranja pozitivnih dojmova i to od najranije dobi.Tipa coca cola i osmijeh….
Takvu suptilnu propagandu i treba raditi ako je cilj dobar…Propagandi zla se ni ne može konkurirati na drugačiji način…
Sve je slatko i simpatično a ako djeca pri tome na subliminalnom nivou zavole Rusiju ,u tome nema nikakvog zla ni štete.
Za razliku od Disney crtića gdje se u kadrovima pojavljuju zakamuflirani spolni organi,riječ sex i slične zlurade poruke..

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Xahaxa…nađoh ovaj članak na Kuriru!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik