Iran je poručio da su protuvladini prosvjedi završili

Iran - reakcija na Američke sankcije
18 komentara

Zapovjednik Iranske revolucionarne garde, general Mohammad Ali Jaafari, rekao je da je val protuvladinih prosvjeda u zemlji završio. “Najavljujem neuspjeh nemira koji su pčeli krajem 2017. godine. Broj prosvjednika bio je mali i nije prelazio 15 tisuća u cijelom Iranu”, kazao je general Mohammad Ali Jafari.

Vojni zapovjednik je optužio američke, izraelske i saudijske službe politički vrh da su poticali pobunu. Prema njegovim riječima, te su zemlje “zapovjedile teroristima Islamske države da uđu na teritorij Irana i obavljaju subverzivne aktivnosti”.

Tijekom sukoba u prosvjedima su ubijena trojica pripadnika Iranske revolucionarne garde, najmanje je 20 osoba izgubilo život u pobuni. Uhićeno je još 450 osoba, uključujući jednog građanina neimenovane europske zemlje.

Ranije je američki predsjednik Donald Trump obećao prosvjednicima “ogromnu američku pomoć u odgovarajućem trenutku”. Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je istaknulo da Washington koristi iransku krizu kako bi potkopao nuklearni sporazum.

“Trenutna situacija, kada Washington pokušava dobiti na vremenu kako bi otvorio nova pitanja vezana za nuklearni sporazum, ukazuje na namjerni pokušaj potkopavanja uspjeha međunarodne zajednice u postizanju Zajedničkog sveobuhvatnog akcijskog plana. To ne služi na čast našim američkim kolegama”, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke je također pozvalo na oprez i pozvalo da se ne zlorabi tema prosvjeda u Iranu.

“Ono što snažno tražimo jest da se suzdržimo od pokušaja da se unutarnji iranski sukob koristi na međunarodnom planu”, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel.

animirani filmiranska revolucionarna gardaMinistarstvo vanjskih poslova NjemačkeMohammad Ali JaafariNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Đuro
6 godine prije

Kao što rekoh-Iran je tvrd orah!
Ne ide izvana,ne ide iznutra.
Sad ostaje vidjet koji im je plan B(C…)

Georgij Žukov
6 godine prije

“Proljeca” su sve kraca , dobro je to , jako dobro .

tuf
6 godine prije

“Ogromnu američku pomoć u odgovarajućem trenutku” – znamo koji bi to trenutak bio – pocetak invazije. Iranci – pamet u glavu, sjetite se kako je vas bivsi predsjednik Ahmadinejad zvao te sociopate: Jahaci Apokalipse !

Ivo
6 godine prije

plan D – preseljenje izrahella u Patagoniju.

Georgij Žukov
6 godine prije

Prosto je nevjerojatno da te americke psihopate ne odustaju od svog cilja a on je definitivno porobiti i baciti u lance cijeli svijet .1%najbogatijih posjeduje 80 % bogatstva svijeta a 10 % najbogatijih posjeduju 98 % bogatstva citavog svijeta .Zanima me , da li se je ikad upitala ta bagra kako je moguce sretno zivjetu u svijetu u kojem oko tebe zivi 99% nesretnih .Normalni ljudi sirom planete zemlja nesrecni su ne zbog toga sto zele biti i imati bogatstva kao oni ,vec samo zele zivjeti dostojno covjeka , skolovati i prehranjivati svoju djecu , zar je to zbilja neshvatljivo za te psihopate? Svoju bolestinu su upakovali u globalizacijski celofan i na taj nacin jedan psihopatsko postavljen sustav vrijednosti preslikali na cijelu planetu , ako je netko nastradao od tih monstruma onda smo mi na balkanu . Pogledajte na sto nam zivoti lice od kad smo prihvatili njihovu ideologiju ,1… Čitaj više »

HEKPCT
6 godine prije

Mene ne bi čudilo da su Iranci sami odradili ovu subverziju kako bi ispuhali pobunjenički potencijal. Ovime su si kupili nekoliko godina pobunjeničkog mira i tako sad-u i Izraelu izbili najbitniju polugu protuiranskog djelovanja.

Cardinal Pattrone
6 godine prije

Policiju I vojsku treba slusati kazu nama u eu. Bravo I cestitke iranskoj policiji u odrzavanju reda. Tih 15 000 huligana protjerati u pustinju bez vode.
Mir I red u svijetu. Svak svoje smece cisti.

Kk ty
6 godine prije

Uredno uklonjena inozemna prijetnja. Svaka čast.

Majk Majers
6 godine prije

Jel se đihad pero samoobisija?

Borac2
6 godine prije

Kada progovori kapaciteta ko sto je Genral Jafari… tad se sjedi i slusa svaka njegova rijec.

Aria
6 godine prije

Izlizan scenarij svako normalan to zna

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI