fbpx

Volkswagen započinje razgovore o nagodbi s njemačkim potrošačkim skupinama zbog skandala s dizelom

Mercedes

Volkswagen je priznao da je koristio softver za maskiranje prekomjerne razine zagađenja kako bi manipulirali s motorima u svojim dizelskim automobilima u 2015. godini, što je izazvalo mnoštvo procesuiranja i tužbi u cijelom svijetu.

Volkswagen je u četvrtak rekao da je u pregovorima razgovarao o nagodbi s njemačkim vlasnicima vozila koji tuže proizvođača automobila zbog prekomjernog zagađenja uzrokovanog VW-ovim dizelskim automobilima.

U 2015. godini proizvođač automobila priznao je da koristi softver za manipuliranje motorom za prikrivanje prekomjerne razine zagađenja u njihovim automobilima s dizelskim motorima, što je pokrenulo niz kaznenih progona i tužbi koje su dovele do najmanje 30 milijardi eura pravnih troškova i novčanih kazni.

“Volkswagen i Savez njemačkih potrošačkih organizacija složili su se da će započeti razgovore o mogućoj nagodbi”, rekao je proizvođač automobila.

“Rasprave su u vrlo ranoj fazi i nema garancije da će rezultirati nagodbom. Obje strane su se složile da rasprave trebaju ostati povjerljive.”
Njemački potrošači imali su manje uspjeha od vlasnika vozila u Sjedinjenim Državama u osiguravanju odštete od VW-a, jer njemački automobili nisu izgubili certifikat o prometnoj sposobnosti nakon skandala s dizelom.

U Njemačkoj su VW-ova dizelska vozila zadržala certifikat o valjanosti na cestama ako su kupci pristali na ažuriranje softvera za upravljanje motornim vozilima, što je navelo VW da koristi drugačiji pristup kako bi kompenzirao potrošače.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
wioefuvnqfrnvqewfqwdnfcwndjcwjdc
Gost
wioefuvnqfrnvqewfqwdnfcwndjcwjdc
8 mjeseci prije

Znači po the thing čildrensima samo je VW imao taj softver………………….ostali nevini ko djevice rajske……….evidentna je namjera uništenja VW-a od strane dotičnih kad ga i u matici dojčland uništavaju isti a pošto je teutonija okupirana od isti entitetom onda ništa čudno………..

Mishko
Gost
Mishko
8 mjeseci prije

Nebi bas rekao,lesinari bi isli skidati kozu i drugima.Mada su cak u njrmackoj podigli optiznicu protiv kvazi premijum trojca u svezi nekakvih dogovora.Inace i njemci su sami fuseri bili i bit ce,samo kod glupavih indijansca na jugistoku drze mit.Jebes narod kojiem je kuhinja knedle i kobasice.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
8 mjeseci prije

VW je najveci, da ne trose vrijeme s ovim drugima. Nord strem 2 nije obustavljen, Angela merkel ne slusa Trumpa i VW je kriv, i… i…jednostavno.

Starina
Gost
Starina
8 mjeseci prije

Ne razumijem kako su vlasnici vozila tu oštećeni kad su “vozila zadržala certifikat o valjanosti na cestama ako su kupci pristali na ažuriranje softvera za upravljanje motornim vozilima”
što znači da su dobili Zelenu paketu i da normalno voze te aute. Može im se odobriti novac za neophodni odlazak u servis i to je to. Sve drugo je napuhavanje šteta u američkom stilu..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
4
0
()
x