Nove nevolje s Golfom 8 – Zaustavljena isporuka

Novi Golf 8
19 komentara

Nove nevolje s Golfom 8: Volkswagen mora prestati isporučivati ​​model samo nekoliko mjeseci nakon lansiranja. Razlog su problemi s elektroničkim pomoćnikom za hitne slučajeve. Opoziv je također neizbježan.

Volkswagen mora odmah zaustaviti isporuku ​​Golf 8. Grupa Volkswagen je to potvrdila. Razlog su problemi s elektroničkim pomoćnikom za hitne slučajeve eCall. Proizvodnja golfa za sada se nastavila, ali bi gotovi automobili trebali biti privremeno parkirani. Razlog neuspjele funkcije su poteškoće s softverom.

Prema VW-u, “tijekom internih istraga utvrđeno je da su pojedina vozila Golf 8 mogla imati nepouzdan prijenos podataka na upravljačku jedinicu.” Zbog toga se funkcija eCall Assistant, koju vozač može koristiti za upućivanje hitne pomoći, nije pouzdana.

Prema riječima glasnogovornika grupe, riječ je o takozvanom slučaju poštivanja zakona, jer su novi modeli u EU-u morali imati takav poziv u slučaju nužde već dvije godine. Sukladno tome, VW je u četvrtak odmah otkazao isporuke.

Grupa se sada također mora pripremiti za mogući opoziv. Koliko je vozila pogođeno problemom još uvijek nije jasno. Kako izvještavaju mediji, najmanje 30.000 automobila možda će morati ići u radionicu.

Proizvedeno je 8.400 vozila, umjesto 100.000

Golf se još uvijek smatra najvažnijim proizvodom najveće njemačke industrijske grupacije. Šef radničkog vijeća, Bernd Osterloh, samo nekoliko dana ranije je izrazio svoju ljutnju zbog tekućih problema s novim Golfom 8. Glavni razlog, kojeg su dali predstavnici zaposlenika, bili su kvarovi softvera i elektronike.

Za Osterloha je početak 8. verzije Golfa već u startu bio pogrešno vođen. Brojevi su tragedija. Od planiranih 100.000 vozila, samo je oko 8.400 proizvedeno u Wolfsburgu 2019. godine. Osterloh vjeruje da bi problemi s golfom mogli stvoriti nove rizike za radna mjesta. “Ako igrate golf ovako, igrate se i s radnim mjestima”, završava Bernd Osterloh.

Golf 8njemačkaPovlačenje vozilavolkswagenVW
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Kad već proizvođač ima problem sa softwareom kojeg nemože promptno odnosno uz put rješiti što tek onda očekuje buduće vlasnike, korisnike, vozače?
A sad malo prigodne korona zafrkancije, da se ne priprema možda nadogradnja softwarea u sustavu alarmiranja kako bi osmica otkazala otključavanje i ulazak u automobil kad prepozna koronaša u osobi koja pokušava ući u kabinu osmice?
Mislim kako je osmica promašaj jer je odmah trebalo napraviti potpuno samovozećeg električnog golfa, a do tada neka se voze svi golfovi od jedinice do sedmice 😀😀😀

aofviaebfvrqifrgfraeivufverververver
3 godine prije

Ubit će korona golfa i VW ko što su ga ubijali u đu junajted stejtsu zadnjih par godina sa “aferom”. Prijatelj mi u Sidneju kupio novog golfa sedmicu za 14.200 jevreja a kod nas u Hrvatskoj dođe polovan sa istim motorom prešao između 9000-10000 km (a i to je pitanje jesu li rentakar trvtke vračale kilometražu bez obzira što je auto star nepunu godinu dana) 18000-19000 jevreja.

nemačke greške
3 godine prije

sueddeutsche.de/wirtschaft/audi-fahrgestellnummern-suedkorea-1.4159325

Borik
3 godine prije

Nikad nisam vozio golfa, kakva su vaša iskustva sa WV?

Karlo
3 godine prije

Kamen krs i maslina

Dopizdilomi
3 godine prije

Der neue golf, alte Scheiße.

Čadjo
3 godine prije

Mom golfu duji se to nije dogadjalo…. A bogme ni jedinici…
Palio ga čekićem jer magnet na nalaseru nije odvajao… Prikolica bila stalno zakacena…Zadnja sjedala kompletno skinuta da više gajba i drva može stati…Redovito bi zimi isli kroz poplavljeni poljski put koji je bio zaledjen pa bi ja i brat sjedili na haubi sa kolcima i ispred probijali led… voda je u kabini bila tolika da je caca u dubokim čizmama vozio…
MOj susjed je sa na svog zakacio plug i orao njivu, ima slika na netu…
Ta govna me nikad nisu izdala…
Treba li napomenuti da je prijasnjem vlasniku golfa jedinice (jedinom prije mene) lepa brena pevala sa haube…
Je*ala ih elektronika i virtualni pomagači…..

Bosanac
3 godine prije

Treba vidjet sta je Mel Gibson vozio u Mad Maxu…tako nesto ce se trazit u buducnosti 🙂

roki
3 godine prije

golf 8 je povučen iz mnogih drugih razloga ovo je čisto skretanje pažnje , golf je najobičnije smeće prekinuli proizvodnju !

SamoPitam
3 godine prije

Nepisano pravilo, što manje elektronike time bolje po vlasnikov novčanik, počevši od 2005. godine proizvodnje, pa na ovamo.

Stevo
3 godine prije

Petica je što se tiče izgleda avion naspram 6 7 i 8. Eventualno 9 10 i 11

banana
2 godine prije

koliko je meni poznato, već od Golfa 4 su samo problemi i stara slava golfa je pokopana.
Sad treba kupovati Golfa 3 , a ne nekakve 8mice

Samuraj
1 godina prije

Više nikada neki europski brand. Samo azijati. Čak i mehaničar mi je rekao, ako želiš da se često viđamo kupiti ćeš Golfa, ako ne uzmi Japanca i vidimo se godišnje na izmjeni ulja. Tako je i bilo i tako i je. Obratite pažnju na parking ispred mehaničara, samo Volkswagen, BMW, Peugeot te ostali Europski brandovi, a koštaju kao zlato. Mehaničari doslovno žive od njih. I da, nema to veze sa količinom prodanih. Ne hvala, više nikada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI