Zašto Facebook uklanjanja tisuće profila?

Facebook - ekran
16 komentara

Samo prošlog tjedna je Facebook uklonio 30 000 lažnih profila u Francuskoj, deset dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora u zemlji, a sada uklanja tisuće profila drugdje po svijetu.

Službeno objašnjenje je da se “zaustavljaju spam aktivnosti”, protiv čega se društvena mreža “bori već šest mjeseci”. To je u petak na svom službenom blogu priopćio Shabnam Shaik, voditelj programa tvrtke.

Spam mreža, kao što je navedeno u priopćenju, “sastoji se klikova na “like” i lažnih komentara koji se pojavljuju kao da dolaze iz računa u Bangladešu, Indonezije, Saudijske Arabije i drugih zemalja”.

“Ti lažni računi nisu stvoreni masovno, već kroz najsofisticiranije sustave, čime se pokušavalo prikriti da su dio jednog koordiniranog rada”, rekao je Shaik.

Prema predstavniku Facebooka, cilj ovih radnji je “dobiti nove veze i prijatelje putem “lajkova” i interakcije s najpopularnijim stranicama njihove platforme, a nakon toga se šalje spam”.

U osiguranju sustava je Facebook uspio prepoznati mnoge ilegalne aktivnosti i ukloniti znatan broj klikova na “like”.

Osim ovih tisuća uklonjenih lažnih profila, Facebook je prošlog tjedna ugasio i 30 000 lažnih računa u Francuskoj.

Reuters prenosi kako se Facebook na to odlučio kako bi zaustavio širenje lažnih informacija, dezinformacija i spamova. Ova odluka donesena samo 10 dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora u Francuskoj.

brisanjelažni profil
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xbe
7 godine prije

Facebook i Google, najkorisniji alati CIA-e i NSA-a… Ako koristite npr Gmail, direktno pomažete anglocioniste…

subaru
7 godine prije

Uskoro će i ovakove stvari staviti pod kontrolu, samo gledajte.

Ion
7 godine prije

Za e-mail koristiti Autistici (https://www.autistici.org). Tamo imaju vise vrsta usluga (Email, VPN, Instant Messaging itd.). Usluge i serveri su im dosta sigurni i pouzdani. Usluge su besplatne.

tuf
7 godine prije

Jel će se usuditi dirnuti u izraelsku mrežu botova i lažnih profila ? Zuckerbergu, jel ćeš zahvatiti i svoje ?

jale
7 godine prije

Ovako su gasili profile sa Balkana prije svakih izbora na kojima u anketama ne vodi favorit korporativno-liberalne diktature.

Yo!
7 godine prije

Čudno kako mogu napraviti algoritme za takve sofisticirane stvari, ali za prepoznati golotinju ili one kretenske spamere s kreditima nikako. Čak i kada direktno prijaviš takve aktivnosti.

Mikojan
7 godine prije

Sve te nazovimo društvene mreže su vjerojatno više od 80% sa lažnim profilima, tu se gubi svaki smisao “društva” pa ne vidim nikakav razlog da iste ne izbrišu. Pitanje je da li postoji kakav model provjere da lažnih profila ne bi bilo, vjerojatno za sada ne. Tko voli prijateljevati sa izmišljenim likovima samo naprijed.

čitatelj portala
7 godine prije

Pa tko koristi uopće Facebook?! To je hrpa hovana.

Anyways
7 godine prije

Ima ovaj novi minds.com – open source – encripted – social platform. Ne koristim, ali cujem kako tamo migriraju oni zeljni slobode govora itd…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI