Elon Musk komentirao glasine o zabrani u Kini, tvrdi da bi Tesla bio ugašen u slučaju špijuniranja

Musk-Kina
3 komentara

Izvješća o zabrani kineskog ogranka Tesle dolaze u vrijeme kada su najviši kineski i američki diplomati održavali sastanak na Aljasci; američki State Department rekao je da su strane imale “ozbiljne rasprave”, a kineski glavni diplomat rekao je da su nakon razgovora ostale ”velike razlike, koje dijele dvije zemlje.”

Tehnologijski poduzetnik i multimilijarder Elon Musk rekao je u subotu da će njegova tvrtka za proizvodnju električnih automobila Tesla biti ugašena u Kini ili bilo gdje drugdje, ako se ta tvrtka bude bavila špijunskim aktivnostima.

Ovo bi bilo prvi put da se šef Tesle obratio u odnosu na ranija izvješća o zabrani Teslinih vozila u kineskim vojnim objektima, zbog sigurnosnih zabrinutosti.

“Postoji vrlo snažan poticaj da budemo vrlo povjerljivi s informacijama”, rekao je Musk na istaknutom kineskom forumu tijekom virtualne rasprave, o čemu je izvijestio Reuters.

“Ako je Tesla koristio automobile za špijuniranje korisnika u Kini ili bilo gdje drugdje, ugasit ćemo je”, rekao je.

Kineska vojska još nije potvrdila izvještaje o zabrani Tesle, međutim, nekoliko američkih medija izvijestilo je, citirajući neimenovane izvore upoznate s tim pitanjem, da su glavni razlog zabrinutosti kamere instalirane na Teslinim modelima, koje bi mogle prikupljati osjetljive podatke na sličan način na koji ih prikuplja kineska vlada.

Prema obavijesti, koju je vojska navodno izdala o zabrani koja je kružila društvenim mrežama, panoramske kamere i ultrazvučni senzori u Teslinim vozilima mogu “razotkriti lokacije”.

Kina je najveće tržište električnih vozila na svijetu, a Tesla je jedan od najvećih tržišta. Više od toga, 30 % ukupnog broja prodanih vozila za 2020. godinu otpada na kinesko tržište.

Tesla je također bio na prvom mjestu u pogledu najboljih ocjena električnih automobila prodanih u Kini prošle godine, sa svojim Modelom 3, prema podacima kineske Udruge putničkih automobila. Tvrtka je, međutim, stala iza zajedničkog ulaganja General Motorsa s Wuling Motorsom i državnog SAIC-a. Nadalje, Teslin izravan konkurent je i kineski BYD, koji u ocjeni ima dva modela.

elon muskkinatesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
david
3 godine prije

To nije za smijanje, Tesla auta se koriste za prikupljanje i vojnih podataka. U ponedjeljak ce im pasti dionice.

Vidimanemogunista
3 godine prije

Ovaj supcic samo sramoti i iskoristava Teslino ime,moj Nikola,srica da ne vidis ko se kiti tvojim perjem!

Muppet shou
3 godine prije

Elektricna auta briga o prirodi? Hahahahahaha. Istovremeno zaprasivanje raznih otrova iz aviona u dugim debelim oblacima CHEMTRAILSA…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI