Zuckerbergov ”obiteljski ured” tužili bivši zaposlenici zbog uznemiravanja i optužbi za diskriminaciju

Mark Zuckerberg and Priscilla Chan
12 komentara

“Obiteljski ured” Marka Zuckerberga i njegove supruge Priscille Chan već se suočio s optužbama za diskriminaciju i uznemiravanje na radnom mjestu od strane zaposlenika.

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan branit će tužbu nekih od svojih bivših zaposlenika u kućanstvu, koji tvrde da su se morali boriti s rasističkim i homofobičnim vrijeđanjima te da su im uskraćene zakonske stanke za rad i isplate prekovremenih sati, navodi Insider u srijedu.

Unatoč tome što su se optužbe o uznemiravanju i diskriminaciji u uredu obitelji Zuckerberg već ranije pojavile u medijima, ovo će biti prvi put da će biti izvedeni na sud. Kako prenosi Insider, tužbe su podnesene u San Franciscu krajem rujna, usmjerene su na par i njihove ključne suradnike.

Jedan od pomoćnika koji se suočava s optužbama je bivši šef sigurnosti Liam Booth, koji više ne radi za kućanstvo Zuckerberg, jer je otišao 2019. Optužuju ga Mia King, pomoćnica za sigurnosne operacije od 2018. do 2019., i još jedan anonimni čovjek redovito uznemiravanje i homofobično ponašanje, budući da su obje tužiteljice pripadnici LGBTQ+ zajednice.

Prema tužbi, Booth bi davao neprimjerene komentare o Kingovom spolu i rasi, nazivao je “getom”, a svoje verbalne napade proširio i na Meghan Markle, za koju je navodno rekao da je “zagadila kraljevsku krvnu lozu”.

Drugi tužitelj također se navodno suočio s uvredama protiv homoseksualaca, a Booth je nekoliko godina ranije čak i “šamarao po preponama” u sushi baru i imitirao “razvratne seksualne radnje” pred njim i drugim svjedocima među osobljem 2018.

Booth nije komentirao tužbu. Također nije dao nikakve primjedbe na optužbe kada su se prvi put pojavile godinama ranije.

Tužba također optužuje Zuckerberga i Chana za nezakonite radne prakse, odbijajući platiti prekovremeni rad i uskraćujući zaposlenicima zakonske stanke za rad, navodno kršeći Zakon o plaćama za pošteni dan. Anonimni muškarac, koji je invalid, također je tvrdio da obiteljski ured nije prilagodio radno okruženje njegovom invaliditetu.

Obitelj, međutim, očekuje da će dobiti slučaj i kaže da interna istraga nije utvrdila nikakav prekršaj, prenosi Insider.

“Kao što smo već naveli kada su ove tvrdnje anonimno procurile u medije prije više od dvije godine, naš obiteljski ured slijedi strogi kodeks ponašanja koji zahtijeva primjereno ponašanje svih članova naših timova. Očekujemo da se svaki naš zaposlenik pridržava ovog kodeksa ponašanja”, izjavio je Ben LaBolt, Zuckerbergov osobni glasnogovornik. “Svaka pritužba upućena našem HR osoblju shvaća se ozbiljno, istražuje se i rješava. Ponosni smo na tim stručnjaka koji rade u obiteljskom uredu i uvjereni smo da će ove tvrdnje, kojima se nastoji nepravedno omalovažiti naše kolege, propasti.”

Tužba povećava Zuckerbergove nevolje, budući da je već upleten u val medijskih priča temeljenih na procurjelim internim dokumentima koji pokazuju neuspjeh platforme društvenih medija da zaštiti svoje korisnike od štetnog sadržaja na internetu. Kaskadu ovih priča, nazvanih “The Facebook Papers”, Zuckerberg je razbio kao pokušaj stvaranja “lažne slike” o svojoj tvrtki “selektivnim” korištenjem materijala koji su procurili.

mark zuckerbergPriscille ChanTužbaTužba za diskriminaciju
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dragan
2 godine prije

Kada si Bogat kao zuckerberg.. A Nisi Svoj?? Hahaha!! Hebu te u Bulju!! I To Za Tvoju Lovu!! Biti Heben zbog svog novca.. :))))) Budi rasturen!!!

Dragan
2 godine prije

P.S Prodaj sve za 2 milje.. eura.. popravi bulju i daje Odjebi…

nekoime
2 godine prije

Nekada su Židovi furali žute zvijezde, sada furaju žute ženske.

Max
2 godine prije

Nastrana ii gruba elita

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Facebook pao…
”Ko ti je ovo radio?”
Majstor, Marku Zuckerbergu…

P.S.
Lik otvorio profil na Fejsu…
Sv. Petar ga dodao za prijatelja.

Tko tu koga...
2 godine prije

Zahvaljujem redalciji logicno. Znate dobro zasto. Borite se protiv cenzurom, a istovremeno ju koristite kad vam to odgovara. A sto reci…

Istranko
2 godine prije

E moj Samir A, jasno mi je kako si imao želju napisati zanimljiv članak, ali bila mi je dovoljna prva rečenica ispod podnaslova i odustao sam od čitanja, pa kakav je to prijevod članka?

“Mark Zuckerberg i Priscilla Chan branit će tužbu nekih od svojih bivših zaposlenika u kućanstvu”

Valjda je trebalo pisati ovako:

Mark Zuckerberg i Priscilla Chan branit će se od tužbe nekih od svojih bivših zaposlenika.

Onaj dio o kućanstvu mi je teško i spomenuti, jer čisto sumnjam kako su Mark Zuckerberg i Priscilla Chan živjeli u istom kućanstvu sa svojim zaposlenicima???

BanOvan
2 godine prije

Tako završavaju sve korisne bOOdale. Dok je koristio nikome nije smetalo ko se s kim “keca” i u koji tjelesni otvor, a sada je vrijeme da se odDŽebe. Imao novca ne imao novca, uvijek ima neko ko ga ima više a Boga mi i moći.
Ne mogu to shvatiti ni naš lokalni nadripolitičar. Svima prije ili poslije dijagnostifikuju bolest “odDŽebitis”.

Makedonac
2 godine prije

Te sa neki deo elite- tehno elita, koji probaju da preuzmu svet, ali samostalno bez hijerarhije ostatka elite. To je kazao i Putin povodom gašenja fejsbuk grupe. 😉
Oni su maštali da mogu da unište celu staru strukturi i upravljaju sami, ali to tako ne ide, ko iz kabla padaju afere, problemi s njima.
Taj alat je koristan, tako če ih malo prevaspitati da ne rade ništa na svoju glavi, a šta kaže sef, ako je neko mnogo uporan može da ode u ćorku ili umre od infarkta…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI