Evropski maloprodajni gigant neće napustiti Rusiju

Auchan
28 komentara

Izvršni direktor Auchana kaže da bi zaustavljanje operacija u zemlji bilo nehumano.

Francuska maloprodajna mreža Auchan nastavit će sa radom u Rusiji, rekao je izvršni direktor kompanije Ives Claude, koji je rekao da lanac prodavnica radi u interesu civila.

„Beskorisno je huškati ljude jedne protiv drugih“, rekao je Cloude u intervjuu za francuski nedeljnik Le Journal du Dimanche.

Njegovi komentari uslijedili su nekoliko dana nakon što je ukrajinski predsjednik Vlodimir Zelenski pozvao francuske kompanije da napuste rusko tržište nakon napada Moskve na Ukrajinu.

„Najvažnije nam je da zadržimo zaposlene i obezbijedimo ispunjenje naše glavne misije, da nastavimo da hranimo stanovništvo ove dvije države“, rekao je generalni direktor.

Cloude je dodao da prodavnice ove kompanije svakodnevno peku svjež hljeb za Ukrajince i Ruse, što je „trenutno od vitalnog značaja“.

„U Rusiji, gdje je ovaj brend prisutan već 20 godina, zapošljavamo skoro 30.000 ljudi“, rekao je on.

„Mi poslujemo kao diskont i mislimo da možemo doprinijeti u vremenima visoke inflacije da zaštitimo kupovnu moć građana.“

Cloude je naglasio da su tvrdnje Zelenskog da francuske kompanije podržavaju vojni napad Moskve na Ukrajinu ostajući u Rusiji „nepravedne“.

Prošle sedmice, Geoffroy Roux, šef Pokreta preduzeća Francuske (MEDEF), rekao je da francuske kompanije, kao što su Total, Danone, Societe Generale, Auchan i Decathlon, ne bi trebalo da napuste Rusiju jer imaju odgovornost prema svojim zaposlenima i kupcima.

Auchaneurusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

I tako, kap po kap, SVI ČE SE VRATITI! Nije Rusija bilo ko….
Ako nema milijardu i po stanovništva, ima resursa za čitav svjet.

Alen
2 godine prije

Aman , diskont će spasiti ljude od inflacije…I rusi kao ne znaju peći kruh , pa moraju francuzi…

nepoželjni
2 godine prije

Je,je… kupiti će oni i Rublje kako bi se na zimu mogli grijati.

Ps.
…kako sam neki dan za danas najavio, danas možete na nebu konačno vidjeti “kemtrejlse” (doduše, u početku samo kod onih aviona koji lete na malo nižim visinama a kasnije, prije nego se naoblači i višim)
Ali ne sekirajte, se to je samo predznak kiše u sljedećih 24-36sati

Ps.ps.

U aprilu ćete imati prilike vidjeti “kemtrejlse” više puta (jer će mlađak dati zamah nestabilnom vremenu barem 15 dana)….

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
2 godine prije

Globalna energetska organizacija objavila je prošlog tjedna da je razvila plan od 10 koraka koji ima za cilj smanjenje globalne potražnje nafte za 2,7 milijuna barela dnevno u roku od četiri mjeseca. Organizacija predlaže smanjenje ograničenja brzine na autocestama za 10 km/h, zabranu korištenja automobila nedjeljom, smanjenje tarifa javnog prijevoza, poticanje dijeljenja automobila, proširenje rada na daljinu na tri dana u tjednu i promicanje korištenja brzih i noćnih vlakova umjesto letova, kao i šire korištenje električnih vozila.

2 godine prije

Globalna energetska organizacija (žuto)

Kobac
2 godine prije

Na androidu nikada se ne prijavljujem svojim pravim imenom i email om koje sadrži moje pravo ime i prezime već imaginarno ime i prezime registriranoj od sim kartice kupljene anonimno na bilo kojoj trafici bez ikakvih dokumenata. Imas SIM na svoje ime po ugovoru(znaju sve o Vama) sa tim SIM brojem na Ugovoru otvaraš svoj email i tu stavljaš svoje pravo ime i prezime i sa tim pravim imenom i prezimenom i se registriraš na androidu i iphonu i pitate se zašto Vas obmanjuju sa vijestima lažnim reportažama,zašto je svaki liječnik korumpiran,svaki političar. Samo dajte podatke svakome i stavljajte fotke na društvenim mrežama sat za satom dan za danom i imaćete i “korronee” i “ratova” i “cijeppiva” dok ste živi. Sami ste krivi. Aligatori od svijetskih moćnika samo vide glup narod i prema toj gluposti od naroda smišljaju planove kako da ih drže pod kontrolom,večitim robovima i kako da ih… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Kao sto rekao pokojni Mija Aleksic: Trt Milojka!

EU ima sitan problemcic -160 milijardi svojih proizvoda trebala je izvesti u RF. Sad imaju robu koju nemaju kome prodati, a cijene energenata i sirovina divljaju. Ovih 160 milijardi ne izgledaju puno, ali dovoljne su da se kreditna omca stegne oko vrata mnogim kompanijama (ako drzava ne bude intervenisala subvencijama iz budzeta, ali to je dodatno stampanje para).

Sankcije – trt Milojka!

Max
2 godine prije

Znaju što rade.

Lucija, prva
2 godine prije

Ništa čudno.
I za vrijeme čuvenih sankcija, kada su francuski farmeri izgubili rusko tržište, na njemu je uredno poslovalo 600 francuskih firmi.
A i vidjeli su kako su drugi prošli. 😏

Malo uleti država…pa tvoji resursi i zaposleni idu konkurenciji.
A, tko će tebi nadoknaditi trošak?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI