Pripreme za novi svjetski rat

Treci svjetski rat
185 komentara

Sjedinjene Države guraju svoje saveznike u Europskoj uniji da se pripreme za Treći svjetski rat. Nemaju drugog izbora nego ga isporučiti ako žele izaći kao pobjednici iz “Tukididove zamke”. Osim ako sva ova strka nije samo predstava kako bi se saveznici “zadržali” u svom taboru dok se jako puno država u Južnoj Americi, Africi i Aziji deklarira “neutralnima”. Istovremeno, zvukovi čizama okupljaju japanske militariste koji su se, poput “radikalnih nacionalista” u Ukrajini, vratili.

Suočeni s napretkom zagovornika multipolarnog svijeta, branitelji “američkog imperijalizma” brzo su reagirali. Ovdje će se analizirati dvije operacije: transformacija europskog zajedničkog tržišta u vojnu strukturu i reformacija Osovine Drugog svjetskog rata. Ovaj drugi aspekt dovodi novog igrača u igru: Japan.

Godine 1949. Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo stvorile su Sjevernoatlantski pakt (NATO). Kanadu i države koje su oslobodili smještaju u Zapadnu Europu. Ne radi o obrani, već o pripremi napada Sovjetskog Saveza. Sve je završilo stvaranjem Varšavskog pakta.

Godine 1950., kada je izbio Korejski rat, Sjedinjene Države razmatrale su proširenje sukoba na Njemačku Demokratsku Republiku (poznatu kao “Istočna Njemačka”). Da bi to učinili, morali su ponovno naoružati Njemačku Saveznu Republiku (poznatu kao “Zapadna Njemačka”) unatoč protivljenju Francuske, Belgije i Luksemburga. Stoga su predložili stvaranje Europske obrambene zajednice (EDC), ali nisu uspjeli suočeni s otporom Gaulista i francuskih komunista.

U isto vrijeme, Marshallovim planom pomažu obnovu zapadne Europe. To uključuje mnoge tajne klauzule, uključujući izgradnju zajedničkog europskog tržišta. Washington je namjeravao i ekonomski dominirati Zapadnom Europom i politički je sačuvati od komunističkog utjecaja i “sovjetskog imperijalizma”. Europska ekonomska zajednica — a kasnije i Europska unija — čine civilnu stranu američkog žetona, čija je vojna strana NATO. Europska komisija nije administracija šefova država i vlada članica Unije, već sučelje između njih i Atlantskog saveza. Europski standardi u pitanjima, ne samo naoružanja i konstrukcije, već i opreme, odjeće i hrane itd. uspostavljene od strane NATO službi, prvo u Luksemburgu, zatim u Belgiji, prenose se na Komisiju, a danas ih odobrava Europski parlament.

Godine 1989., dok se Sovjetski Savez urušavao, francuski predsjednik François Mitterrand i njemački kancelar Helmut Köhl zamislili su oslobađanje Zapadne Europe od američkog tutorstva kako bi se mogli natjecati s Washingtonom. Pregovori o ovom ugovoru vode se istovremeno s prestankom četverostranačke okupacije Njemačke (12. rujna 1990.), ponovnim ujedinjenjem dviju Njemačkih (3. listopada 1990.) i raspuštanjem Varšavskog pakta (1. srpnja 1990.-1991). Washington prihvaća Ugovor iz Maastrichta pod uvjetom da se prizna njihova vojna dominacija. Zapadni Europljani prihvaćaju ovo načelo.

Međutim, Washington zazire od para Mitterrand-Köhl i u zadnji čas zahtijeva da Europska unija integrira sve bivše članice Varšavskog pakta, pa i nove neovisne države iz bivšeg Sovjetskog Saveza. Ove države ne dijele težnje pregovarača iz Maastrichta. Namjera je osloboditi se njemačkog i ruskog utjecaja. Oni svoju obranu oslanjaju na jedini “američki kišobran”.

Washington je 2003. iskoristio španjolsko predsjedanje EU-om (socijalist Felipe González) i visokog predstavnika za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javiera Solanu da se donese “Europska sigurnosna strategija” po uzoru na nacionalnu sigurnost – Strategija američkog predsjednika Georgea W. Busha. Ovaj dokument je 2016. revidirala visoka predstavnica Federica Mogherini.

Godine 2022., tijekom ukrajinskog rata, Sjedinjene Države, kao i tijekom korejskog rata, ponovno misle da trebaju ponovno naoružati Njemačku protiv Rusije (nasljednice SSSR-a). Oni, dakle, transformiraju EU, ovaj put oprezno. Tijekom predsjedničkog mandata Francuza Emmanuela Macrona ponudili su mu “Strateški kompas”. To je usvojeno tek mjesec dana nakon ruske intervencije u Ukrajini. Članice Europske unije su tim više paralizirane jer još uvijek ne znaju točno jesu li zajedno da surađuju ili da se integriraju (“konstruktivna dvosmislenost”, prema izrazu Henryja Kissingera).

Trenutačni visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell u ožujku 2023. organizira prvi “Robert Schuman Forum o sigurnosti i obrani”. U njemu sudjeluje veliki broj ministara obrane i vanjskih poslova država članica Unije. Osim europskih država koje nisu članice Unije, ali su pro-američke, mnoge druge su tamo zastupljene na ministarskoj razini kao što su Angola, Gana, Mozambik, Niger, Nigerija, Ruanda, Senegal, Somalija, Egipat, Čile, Peru, Gruzija, Indonezija i Japan. Osim NATO-a, tamo su zastupljeni i ASEAN, Vijeće za suradnju u Zaljevu i Afrička unija. Iznad svega, Arapska liga šalje svog glavnog tajnika.

Ovaj Forum ima izričiti cilj obrane “multilateralizma i međunarodnog poretka temeljenog na pravilima”; elegantan način osude rusko-kineskog projekta “multipolarnog svijeta utemeljenog na međunarodnom pravu”.

Zahvaljujući epidemiji Covida, Europska unija već je sebi dala ovlasti u području zdravstva koje nisu bile predviđene Ugovorima. Objasnio sam na početku ove epidemije da mjera zatvaranja zdravih ljudi nije imala presedana u povijesti. Zamislio ga je na zahtjev bivšeg direktora laboratorija Gilead Science i bivšeg ministra obrane Donalda Rumfelda doktor Richard Hatchett, koji je postao direktor CEPI-ja (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations). Prema njegovom povjerljivom izvješću iz 2005., zatvaranje zdravih civila u njihove domove trebalo je odrediti poslove koji se mogu premjestiti, zatvoriti industrije široke potrošnje na Zapadu i koncentrirati radnu snagu u obrambenu industriju. Još nismo tu, ali Europska unija nakon što je preuzela javnozdravstvene ovlasti koje nisu predviđene Ugovorima, ne izazivajući ogorčenje, sada tumači tekstove da postane vojna sila.

Prošli tjedan, tijekom Schuman Foruma, Josep Borrell predstavio je svoje prvo izvješće o provedbi “Strateškog kompasa”. Riječ je o koordinaciji udruživanja nacionalnih vojski, uključujući i obavještajne službe u duhu integracije, a ne više suradnje. Projekt Emmanuela Macrona sada pokopava projekt Charlesa De Gaullea i francuskih komunista. “Obrambena Europa” sada se pojavljuje kao slogan čiji je cilj staviti ne samo operativne snage država članica EU-a pod nadležnost vrhovnog zapovjednika savezničkih snaga u Europi (SACEUR), danas generala Sjedinjenih Država Christophera G. Cavolija, već i preuzeti kontrolu nad svim odlukama o financiranju koje su dosad bile u nadležnosti nacionalnih parlamenata, pa čak i odluke o naoružanju i organizaciji koje su padale na izvršne vlasti država članica. Dakle, Unija je u procesu organiziranja zajedničke vojske ne znajući tko će njome zapovijedati.

Rekonstrukcija osovine nacisti-nippon

Kada razmišljamo o Drugom svjetskom ratu, u Europi mislimo na datume 1939. i 1945. To je apsolutno netočno. Rat je počeo 1931. nakon što su japanski generali napali kineske vojnike u Mandžuriji. Ovo je bilo prvo prelijevanje japanske civilne moći od strane militarističke frakcije, koja je dobila zamah nekoliko mjeseci kasnije atentatom na civilnog premijera od strane skupine vojnika. U roku od nekoliko godina Japan se transformirao u militarističku i ekspanzionističku silu. Ovaj rat nije završio s oslobađanjem Mandžurije od strane Crvene armije 1945. godine. Doista, Sjedinjene Države upotrijebile su dvije atomske bombe kako bi spriječile predaju Japana SSSR-u i osigurale da će se to dogoditi samo pred njegovim generalima. Nastavili su se boriti sve do 1946. jer su se mnogi Japanci odbili predati Amerikancima koji do tada gotovo da i nisu ratovali na Pacifiku. Drugi svjetski rat je stoga trajao od 1931. do 1946. Ako ispravimo ove pogreške u datumu, to je zato što je postao globalan tek s Osovinom Rim-Berlin-Tokio (“Trojni pakt”).

Temelj Osovine nisu različiti interesi njezinih članova, već njihovo obožavanje Sile. Da bismo danas učinili slične reforme, potrebno je ujediniti one koji dijele to isto štovanje.

Kada su Sjedinjene Države 1946. godine okupirale Japan, prvo su pomislile na čišćenje svih militarističkih elemenata. Ali kada je izbio Korejski rat, odlučili su se osloniti na Japan u borbi protiv komunizma. Okončali su suđenja koja su bila u tijeku i rehabilitirali 55.000 visokih dužnosnika. Postavili su Dodgeov plan, ekvivalent Marshallovom planu u Europi. Među sretnim korisnicima ove promjene politike, Hayato Ikeda postao je premijer i obnovio gospodarstvo zemlje. Uz pomoć CIA-e osnovao je Liberalno-demokratsku stranku. Iz njegove struje, unutar nje, potekli su premijer Shinzo Abe (2012-2020) i njegov nasljednik Fumio Kishida (2020 -).

Potonji je upravo iznenada posjetio Ukrajinu. On je prvi azijski šef vlade koji je posjetio ovu zemlju od početka rata. Posjetio je masovnu grobnicu u Buchi i izrazio sućut obiteljima žrtava “ruskih zlostavljanja”. Većina analitičara ovo putovanje tumači kao pripremu za nadolazeći summit G7 u Japanu. Osim ako se ne ide mnogo dalje.

U svom završnom priopćenju, Fumio Kishida i Volodimir Zelensky ističu “neodvojivost euroatlantske i indo-pacifičke sigurnosti” i “važnost mira i stabilnosti diljem Tajvanskog tjesnaca”. Na njima je ne samo braniti Ukrajinu od Rusije, nego i Japan od Kine. Ovo priopćenje postavlja temelje za novi savez između nasljednika nacista koji su ukrajinski “integralni nacionalisti” i nasljednici shōwa nacionalizma.

Današnja Ukrajina jedina je država na svijetu koja ima eksplicitno rasistički Ustav. Usvojen 1996. i revidiran 2020., u svom članku 16. navodi da je „očuvanje genetskog nasljeđa ukrajinskog naroda odgovornost države”. Ovaj je članak napisala udovica ukrajinskog nacističkog premijera Yaroslava Stetskog.

S druge strane, japanski Ustav odriče se rata u članku 9. Ali Shinzo Abe i Fumio Kishida pokrenuli su borbu za ukidanje ove odredbe. Između ostalog, onemogućuje prijenos smrtonosne obrambene opreme, pa je gospodin Kishima Kijevu ponudio oko 7,1 milijardu dolara humanitarne i financijske pomoći. Što se tiče nesmrtonosne vojne opreme, mogao je samo ovaj tjedan najaviti isporuku zaliha vrijednih 30 milijuna dolara.

Ovu remilitarizaciju Japana podupire Washington, koji je već promijenio stranu podržavajući Ukrajinu. Američki veleposlanik u Tokiju Rahm Emmanuel tweetao je: “Premijer Kishida dolazi u povijesni posjet Ukrajini kako bi zaštitio narod Ukrajine i promicao univerzalne vrijednosti sadržane u Povelji Ujedinjenih naroda (…). Na udaljenosti od oko 1600 km , u Moskvi se oblikuje drugačije i zločestije partnerstvo” (aludirajući na summit Putin-Xi).

Sa svoje strane, glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova, Wang Weibin, naprotiv, izjavio je o premijerovom putovanju da se “nada da će Japan vršiti pritisak na ublažavanje situacije, a ne obrnuto”. Sa svoje strane, Rusija je poslala dva strateška bombardera iznad Japanskog mora oko sedam sati.

Autor: Thierry Meyssan

AmerikaeuJapankinarusijaTreći svjetski ratukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
185 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Pa ako dođe do toga rata bilo bi pravedno da krene i da se vodi u Sjevernoj Americi, da i oni saznaju kako je to. Evropljani ih mogu pomagati slati oružije i slično.

Eto
1 godina prije

Impresivan je trud koji se ulaže da bi se opravdalo putinovo ponasanje I rusi pokazali kao globalni good guys

1 godina prije
  1. Ne postoji država na ovoj planeti koja nema nacionalističke i militarne grupe i struje. Njih je izuzetno lako aktivirati… ako nekome odgovara njihovo aktiviranje.
  2. Ne treba se zavaravati oko “protivljenja određenih političara”, posebno u novije vreme. Radi se samo o “kašnjenjima” (ier se sve planirano ipak ostvari iako malo kanije) koja su neophodna za “obradu mase” kako bi masa lakše prihvatila to što dolazi. Svi bitni političari danas imaju toliko “putera na glavi” da nemaju izbora nego da igraju bez obzira koliko im se muzika sviđa i koliko su raspoloženi za igru.
onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Baba, Amerikanci bacili dvi bombe i postali najbolji japanski prijatelji…
Jel bi i Kinezi mogli postat najnoviji najbolji japanski prijatelji?
Dašta. Ako bace četri…

Mario
1 godina prije

Neznam zašto se prepisuje i umnožavaju tuđe verzije odabranih artikala samoposluge povijesti. WWII je počeo s Versaillesom, a ovaj sad s Jaltom. Nikad nisu objavljeni tajni djelovi tih mirovnih sporazuma koji su se počeli podrivati u trenutku samog potpisivanja. Svi sporazumi i ugovori su prevara i njihovo spominjanje je zadržavanje u iluziji. Šta se tiče Njemačke i Japana, te dvije jake države su u WWII samo preuzete tako da su bombardirane i civili ubijani kako bi potpisale takve uvjete kapitulacije da se obavezuju predat svo zlato i da ae obavezuju financirat američku vojsku u Njemačkoj i Japanu koji se malo više opirao i dobio dvi atomske. Međunarodno pravo u stvarnosti ne postoji, i znajući to, većina to međunarodno pravo i sporazume svakodnevno spominje što je siguran znak života izvan stvarnosti. Najveća misterija je upravo kako se to uspilo postić. I sad će se javit Shumadinac koji je sve to predvidio… Čitaj više »

Zoki
1 godina prije

Nema od rata nista. Obicno sijanje straha i panike. Idete na ruku elitistima. Jedini rat koji se vodi je protiv obicnog covjeka koji se prema elitama nakotio diljem cijelog svijeta. Njima ne treba toliko robova, gojima…i rat koji se vodi je bioloski rat koji traje hibridno vec 60 godina od cjepiva, unistavanja braka i porodice, preko teflona, do aerozagadjenja, plastike, kloriziranja vode, guranja fluora u zubne paste, gmo proizvoda, izrabljivanja i mobinga, guranja secera i sirupa gdje je god moguce, wifi, 2,3,4,5G mreze, i kroz tisuce i tisuce namirnica i predmeta sirokog kancerogenog spektra. Sada su totalno agresivno krenuli sa kabalistickim i antireligijskim mjerama preko lgbt, unistavnja pola Zena, pustanjem lab virusa, zakljucavanja, torture i uzimanja sloboda uz laznu recesiju za izgladnjivanje.

alexosijek
1 godina prije

Kako bi ratovao u današnje vrijeme i to u ovako globalnom obimu..pretpostavljam kako se radi o sukobu zapadnih sila vođenih SAD-om protiv Kine i Rusije (dodatno Iran, Saudijska Arabija..itd)…moraš imati odlično opremljenog vojnika i moraš imati gorivo…znači moraš imati novce i moraš imati gdje kupiti i opremu za vojsku i gorivo za zrakoplove, oklopnjake, itd. Rat u Ukrajini pokazao kako bespilotne letjelice imaju veliku ulogu u tom sukobu, kibernetički rat nije još ozbiljno niti započeo, a uopće neću niti spominjati satelite i objekte koji su postavljeni u svemiru isključivo u vojne svrhe. Tko bi ratovao na zapadnoj strani i vodio u nekakvu “pobjedu”? liberalni demokrati, zeleni aktivisti, woke ideolozi, Banožići, Plenkovići, Blinkeni, Bideni, Johnsoni, Macroni, Annalene?? Pa, samo neka se organiziraju i krenu (vođa neka obvezno bude ministar lovstva Banožić) —makar bi se očistilo preveliko nakupljeno smeće ovoga svijeta…Ali, nisu oni sposobni za to i nismo mi te sreće. Jedino… Čitaj više »

Fitcher
1 godina prije

Kakav novi svjetski rat? Koliko god Zapad imao neutaživu želju za svjetskom dominacijom nad svim resursima i svim stanovništvom ipak su dovoljno pametni da znaju da bi 3. svjetski rat ujedno bio i zadnji svjetski rat. Poslije toga ljudska civilizacija nebi postojala. Zato i budu stiskali Rusiju i Kinu sa podmečući lokalne lako kontrolirane požare. Po mogućnosti što dalje od vlastitih granica. U globalnom konfliktu nema sigurnih.

R M
1 godina prije

3.svetski rat je počeo odavno, a valjda je od kovida postalo mnogima jasno da ovo nije rat Nemaca, Rusa, Engleza, Amerikanaca, već rat svetske elite protiv čovečanstva

Flint
1 godina prije

Nećemo valjda biti mi ta nesretna genaracija na koji će se izvršiti velika posljednja racija.

duki
1 godina prije

Američki predatori,jeli vam pjena na očnjacima?A?? E nećete govna gladna!! Ima jedan koji vodi 90 %posto čovječanstva ! Pa vi samo čačkajte !!
Nestajete u sekundi skupa sa onim samohodnim senilnim manijakom u pelenama!!

Гавран
1 godina prije

To su istočni narodi i tamo se izgleda dugo pamti.

Povodom bombardovanje Kineske ambasade u Beogradu, Kinezi su, pre par godina, rekli da im USA duguje KRV!
Čoveku koji je naložio bombardovanje Kineske ambasade su nepoznati kosooki počinioci zaustavili auto i dotukli ga čekićima.

Za vreme bombardovanja Juge naš čovek je hteo da napravi demonstracije sa par stotina ljudi u Tokiju. Prijatelj u administraciji mu je rekao: Ovde ne može ali imam prijatelja gradonačelnika Hirošime. tamo možda može. U Hirošimi su se zaprepastili masom policajaca koja ih je obezbeđivala. Kada su krenuli, prolaznici su se ćutke počeli pridruživati. I napraviše se velike demonstracije.

Japan je inače pretrpeo tri nuklearna udara od strane USA. Zadnji u Fukušimi.

Mrčikola
1 godina prije

Negdje, tamo, valjda u petom osnovne, kad smo započinjali učiti o povijesti ljudskog roda, počelo se s onom vremenskom crtom, na početku koje je prikazan nekakav pogrbljeni primat koji se po toj vremenskoj crti vukao i postepeno ispravljao pa je preko neandretalca dosegao oblik današnjeg, tkz. suvremenog čovjeka. Sad, nije ni bitno tko toj njihovoj prezentaciji razvoja čovjeka, od čovjekolikog majmuna do suvremenog čovjeka, vjeruje ili ne vjeruje, nego se nameće da se to učenje povijesti, osim nešto malo učenja o prvobitnoj zajednici i vinčanskoj kulturi, svelo, gotovo samo, na učenje o povijesti ratova i ratovanja, pa smo, kroz “forsiranje” te povijesti, većina, došli do toga da smo ratove i ratovanje počeli uzimati “zdravo za gotovo”…kao nešto najnormalnije. Uglavnom, nastojalo se nametnuti mišljenje da su ratovi započinjali kad su, radi stjecanja novih teritorija, stjecanja novih podanika, religijskih i kulturoloških nametanja…i žena, dakako😁…(ti razlozi, naravno, stoje ali “cui bono”😁), zli napadali… Čitaj više »

Pravnica
1 godina prije

Nadajmo se da će pamet prevladati i da ipak neće doći do rata. Mada, oni i žele rat, ako ne radi profiterstva, onda zato da ne odgovaraju za genocid počinjen nad nedužnim narodima svijeta sa bockama.

baltik
1 godina prije

pih, ja sam čitao kad je sumadinac još ovo predvideo.
takerkarlson!

Ivan
1 godina prije

Jedino rjesenje je pobiti Bidena i vrh demokrata u USA. Tu se bagru vise ne moze drugacije preodgojiti jer demokracija je obicna farsa koju ti razbojnici zlorabe..

Alex Keller
1 godina prije

Pa zar i treći svjetski rat u Europi?!! Može malo preko bare;tamo ima više korisnih ciljeva.

TomRy
1 godina prije

Pretpostavljam da trećeg svjetskog rata neće biti. Ruski strateški nuklearni ciljevi u Europi su Bruxelles, London i Varšava i cijeli kontinent je pacificiran.
Rusko kineski ciljevi u USA su New York, Washington, Atlanta, Dallas, Los Angeles, San Francisko, Minneapolis i Chicago., također kontinent pacificiran.
Što se tiče Japana, on će biti pušten pod ingerenciju Sjeverne Koreje koju Japan tlači od 1930godine.Japan sada nema čizmu po cijelom Pacifiku za pružanje otpora, tako da bi se očekivala momentalna predaja.
Ovo sada nije igra, na sceni su veliki igrači. Pragmatičnost, ne razum će pobijediti inače će se sljedeći sukob voditi lukovima i strijelama.

Fitcher
1 godina prije

Bez pretjeranog pametovanja i glumljenja razumijevanja svjetske geopolitike reći ću samo jednu stvar u koju jesam siguran. U slučaju da psihopati iz NATO-a stvarno odluče otvoreno napasti Rusiju i krene opća mobilizacija ako ne bude apsolutno nikakva mogućnost izbjegavanja odlaska na frontu majke mi pronašao bi načina da pribjegnem na stranu Rusije, jer nema šanse da držim oružje i ubijam za Zapadnjačku bagru.

Kardinale
1 godina prije

Kabala 666 hrani americki kancer koji nagriza zdrave dijelove planete. Japan je lutka za sex. Masonski okot vodi kolo i tamo.
Izgleda da ce trebati totalno ciscenje planete gomilom atomskih da zlo zauvik nestane. Nazalost i nevini ce stradati.
Masoni veceg ranga grade po americi podzemne gradove i ima ih vec masu gotovih. Gamad i stakori. Prokletnici, sljedbenici sotone.

Tupko Glupko
1 godina prije

Desilo se prvi puta i to.

Danas se Zelenski obratio video-vezom zastupnicima austrijskog Donjeg doma.

Zastupnici Slobodarske stranke (FPO) – treće po snazi stranke u Austriji – pokupili su se i izašli van tijekom njegovog govora, istaknuvši kako je to čin prosvjeda jer se krši neutralnost Austrije. Inače se vde kao desničarska stranka.

Na jesen sljedeće godine su parlamentarni izbori u Austriji, a za sada je po anketama FPO vodeći.

Dux
1 godina prije

Ameri se boje rata na svom teritoriju, a svaki rat koji su u svijetu započeli su i izgubili(Vijetnam, Korea, Afganistan…. ) , jedini koji su dobili je onaj građanski između Sjevera i Juga. Tako će biti i sada, samo će sad i EU dobiti po repu. Zar misle ako bi došlo do globalnog ( svjetskog) rata da bi Kina i Sjeverna Korea ostali po strani, a arapi???, pa SAD bi bila uništena za par mjeseci, ne bi ni ostali dio svijeta prošao bez posljedica, Ameri su toga svjesni pa guraju druge da se tuku za njih, licemjeri .

Max
1 godina prije

Da sprema se rat po želji Jenkija jer su ga naumili potpaliti daleko od svojih granica ali ovaj put su i oni u dometu.

Max
1 godina prije

Nema otkad je portal preuređen.

pinčunela
1 godina prije

“Glavni je princip ljudske prirode taj da preziremo one koji se prema nama dobro odnose, a naginjemo onima koji nam ne čine ustupke. ” (citat Tukidida, starogrčkoga Atinskog generala i povjesničara)

Autor članka Thierry Meyssan, iznosi činjenice povjesti koje su interpretirane na ispravan način (ne onako kako su prezentirane kroz obrazovni sustav vladajućih ideologija) i vrjedno je tekst više puta isčitati za razumjevanje kamo ide ovaj današnji svjet i zato još jedan citat Tukidida za razmišljanje :

“Tajna sreće jest sloboda. Tajna slobode jest hrabrost.” (ali ne vojnička!!!)

Tupko Glupko
1 godina prije

Mađarski parlament odobrio je ulazak Finske u NATO, ali ne i Švedske.
Zanimljivo je obrazloženje mađarskog parlamenta: moralna superiornost Švedske, nedostatak poštovanja prema Mađarskoj i potkopavanje bilateralnih odnosa.

DEDA
1 godina prije

OVCE GA UVIJEK ZAPOČNU.

Mamajev Kurgan
1 godina prije

Nekidan je 1 ruski visoko pozicioni glavonja rekao da AKO se zapocne s atrometom nuklearkama PRVA ruska nuklerka leti na London. Ja licno bi zapoceo sa vaKITAnom.

Zagreb
1 godina prije

Super analiza

Гавран
1 godina prije

Šta da očekujemo osim najgoreg posle donjeg teksta.

Farid Zakarija je kolumnista Vašington posta i autor poznate emisije na Si-En-En-u

“Pisao sam o lošoj geopolitičkoj navici koju je Vašington razvio zbog svog unipolarnog statusa bez pravih takmaca. Ovaj pristup još više važi u ekonomiji. Američki političari su se navikli na trošenje bez ikakvih briga o deficitu – javni dug se gotovo upetostručio, sa otprilike 6,5 biliona dolara pre dvadeset godina na 31,5 biliona danas. Federalne rezerve razrešile su niz finansijskih krahova masivnim uvećanjem svog bilansa stanja, i to dvanaestostruko, sa oko 730 milijardi pre dvadeset godina na oko 8,7 biliona danas. Sve ovo funkcioniše zahvaljujući jedinstvenom statusu dolara. Ukoliko on nestane, Amerika će se suočiti sa izazovom sa kakvim se nikada ranije nije suočila.”


tihobl
1 godina prije

Ракета-носач лаке класе Сојуз-2.1в, лансирана са космодрома Плесецк, спровела је космички брод у орбиту у интересу руског војног ресора, саопштило је Министарство одбране Русије.

tihobl
1 godina prije

Неколико људи је погинуло када су се два америчка војна хеликоптера „ХХ60 Блекхок“ сударила у округу Триг у Кентакију, у близини базе Форт Кемпбел.

tihobl
1 godina prije

Почеле су да се шире информације да СБУ бележи пораст негативног расположења међу војском против Зеленског и његовог режима.

Ситуација је забрињавајућа.
Ово је саопштење службе безбедности Украјине на затвореној конференцији у кабинету председника.

Украјински извор

tihobl
1 godina prije

У Русији су створени прототипови најновијег стелт материјала за авионе, који апсорбује 95% радарског електромагнетног зрачења, саопштио је Ростех.

tihobl
1 godina prije

Кина и Бразил званично напуштају долар у међусобној трговини.

tihobl
1 godina prije

Руска ПВО/ПРО оборила украјинску балистичку ракету лансирану из самоходног оперативно-тактичког ракетног комплекса “Гром-2”  ефективног домета 280-500км.

С-300В4: Највероватнији кривац за пресретање велике наде ракетних конструктора украјинског бироа “Јужноје”, тачније високопрецизне балистичке ракете ракетног система “Гром-2”.

tihobl
1 godina prije

На сајту канцеларије Зеленског направљена је петиција која захтева да Оружане снаге Украјине не користе муницију са осиромашеним уранијумом.

„С обзиром на период распадања тешких метала, такво загађење ће бити дугорочно за многе генерације које долазе.

Штета може захватити и пољопривредно земљиште, што ће га учинити неупотребљивим или ће послужити као додатни пут за ширење токсичних материја и њихов улазак у људски организам“.

Pa nisu ni ukri toliko glupi koliko britanci misle.

tihobl
1 godina prije

Ko kaze da je Ukrajina korumpirana? Evo dokaza da nije:

Инспектори Пентагона и Стејт департмента и Агенције за међународни развој (УСАИД) затражили су од америчких ревизорских власти да провере финансијске токове који се шаљу Украјини због лажних активности.

„Истраге које су спровеле канцеларије генералних инспектора о овим и другим наводима нису потврдиле случајеве расипања, преваре или злоупотребе“, наводи се у коначном извештају.

tihobl
1 godina prije

Канада 2023. намерава да пошаље Украјини 2,45 милијарди канадских долара (1,8 милијарди америчких долара) преко Међународног монетарног фонда.

tihobl
1 godina prije

Украјина троши 3,5 милијарди долара месечно на одбрану рекао је министар Финансије Украјине Сергеј Марченко

tihobl
1 godina prije

 Наталитет у Пољској рапидно пада. Не помажу чак ни бенефиције за куповину стана за родитеље и друга плаћања. Новац не убеђује пољске породице да имају децу.

„После кратког пораста наталитета, изазваног стотинама милијарди злота издвојених у оквиру програма 500+, тренутно доживљавамо демографску катастрофу“, рекао је шеф канцеларије заводa за статистику Пољске.

Међу разлозима тешке демографске ситуације су многи социјални проблеми због којих Пољакиње масовно емигрирају у развијеније земље ЕУ.

tihobl
1 godina prije

Представник председника у Врховној ради Фјодор Вениславски рекао је да се у Врховној ради разматра могућност онлајн регрутације у Оружане снаге Украјине.

I odziv ce biti onlajn.

tihobl
1 godina prije

рватски министар одбране Марио Баножић допутовао је у Одесу да се састане са украјинским министром одбране Алексејем Резниковом и са њим разговара о питањима јачања система ПВО Украјине.

tihobl
1 godina prije

САД ће издвојити 9,5 милијарди долара за подршку демократији и људским правима широм света

Још 690 милиона биће потрошено на финансирање иницијативе председника Џоа Бајдена за „демократску обнову“, посебно на независне медије и слободне изборе.

tihobl
1 godina prije

Украјина је “понудила” међународним компанијама да поделе профит

Украјински министар енергетике Херман Галушченко рекао је да су због скока цена током непријатељстава велике међународне енергетске компаније оствариле невероватне профите. Одељење га је проценило на више од 200 милијарди долара.

Реч је о првих пет компанија – БП, Цхеврон, ЕкконМобил, Тотал и Схелл.

Министар сматра праведним да ова предузећа део добијеног новца дају за обнову уништене енергетске инфраструктуре Украјине.

„Они добијају овај новац зато што се ми боримо. Мислим да би било поштено да поделимо овај новац са Украјином. Мислим, да нам помогну да обновимо, обновимо енергетски сектор“, рекао је Галушченко .

tihobl
1 godina prije

Заробљени украјински војник каже да Оружане снаге Украјине подземним комуникацијама допремају људство и муницију у Артјомовск. Подземни ходници се протежу све до Часовог Јара.

tihobl
1 godina prije

Лондонска галерија жели да уклони слику Јана ван Ајка због честих притужби посетилаца на сличност лика са слике са Путином.

Узгред – слика је настала 1434 године.

tihobl
1 godina prije

“Нећу дозволити западним земљама да увуку Турску у рат против Русије”, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган, у интервјуу за ТВ канал “Хабер”.

tihobl
1 godina prije

Француски ловци Мираж 2000 су за читаву генерацију гори од руских Су-35 и Кијеву нису потребни, признао је шеф украјинског Министарства одбране.
Резников је демантовао податке о трансферу Миража у Украјину: „Оружане снаге Украјине данас имају ловац МиГ-29, који радаром „види“ на 60 км, погађа ваздушне циљеве – на 30 км. Непријатељ (мисли на Русе, прим.прев.) са Су-35 „види“ више од 200 км, може да погађа ваздушне циљеве на удаљености већој од 140 км. Мираж 2000 има исте перформансе као МиГ-29. Биће нам драго да имамо било какве ваздушне снаге, али главни борбени авиони треба да буду модернији“.

gigi pinna
1 godina prije

Europa je podijeljena još u Jalti i Potsdamu – zbog Grčke, koja je pripala Zapadu, su se zapravo razišli Tito i Staljin – Jugoslavija je pomagala grčke komuniste u tamošnjem građanskom ratu, a Staljin je bio protiv toga. Uglavnom, ovo odavno nije više Hladni rat, već Vrući rat preko posrednika. Ukrajina je samo sredstvo, a uništenje Rusije i Njemačke je glavna nagrada – kad se vidi kome pripadaju Blinken, Nulandica i muž joj, Obamin pajdo Rahm Emmanuel, VOLodimir Kretenski – čovjek se zapita, da nije to osveta Odabranih Rusiji i Njemačkoj? Njemačku ne zanima tko joj je uništio Sjeverni tok u koji je, zajedno sa drugim partnerima, uložila desetine milijardi eura, već usvaja zakon o slanju kijevskim retardima novih 8 milijardi vojne pomoći. Japan je toliko odbojan drugim azijskim nacijama, da ne znam kako će zio-n a z i j i uspjeti stvoriti anti-kinesku koaliciju. Rusija treba ubaciti u višu… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI