Novi znanstveni podatci dokazuju da cjepiva šire zarazne bolesti, uzrokujući čak 15 puta više infekcija među potpuno cijepljenom djecom

cijepljenje
32 komentara

Novi znanstveni članak recenziran u časopisu Tropical Diseases, Travel Medicine and Vaccines otkrio je da DTaP cjepivo protiv difterije, tetanusa i pertusisa (kašalj hripavac) utječe na djecu koja ga dobiju tako što ona postaju podložnija dobivanju kašlja hripavca kasnije u životu.

Prema studiji, djeca koja su primila cijelu seriju cijepiva DTaP-a, u usporedbi s necijepljenom djecom, imaju čak 15 puta veću vjerojatnost da će u periodu od pet godina dobiti kašalj hripavac, što u potpunosti poništava mit o tome kako su za izbijanje kašlja hripavca kriva necijepljenja djeca.

Kako se ispostavilo, velika većina djece koja su pogođena ovim kašljem su cijepljena djeca, što neke zdravstvene vlasti nerado priznaju. Zagovaratelji cijepljenja inzistiraju na tome kako cjelokupno širenje bolesti uzrokuju necijepljena djeca, unatoč činjenici da znanost i dalje dokazuje drugačije.

Štoviše, DTaP cjepivo, zajedno s mnogim drugim cjepivima, ne pruža trajnu zaštitu protiv bolesti – pod pretpostavkom da uopće pruža zaštitu. Kao što je navedeno u istoj gore spomenutoj studiji DTaP, protutijela na pertusis doživljavaju „brzi pad“ u samo 2-3 godine nakon cijepljenja, „često do razine prije cijepljenja“.

Iako razina antitijela sama po sebi “nisu nužno pokazatelji opadanja imuniteta”, u studiji se nadalje objašnjava kako “u ovom slučaju s obzirom na veći rizik od infekcije nakon cijepljenja protiv AP (acetularna pertusis) s vremenom, to snažno sugerira. ”

Bilo bi bolje da djeca uopće nisu bila cijepljena DTaP cjepivima, jer istraživanja pokazuju da ona zapravo povećavaju osjetljivost na bolest nakon što se istroše svi antigeni.

Moderna cjepiva protiv kašlja hripavca ne štite od kašlja ili njegovog širenja, kao i kod polio cjepiva

Drugi rad objavljen u časopisu BMC Medicine uspoređuje razliku između cjepiva protiv pertusisa (wP) i aP cjepiva, jer je posljednje zamijenilo prvo. Cjepiva protiv anticelulnog pertusisa (aP), ovo posebno studija naglašava, mogla bi blokirati simptomatsku bolest, ali ne i asimptomatski prijenos, što bi moglo objasniti “uočeno povećanje incidencije B. pertussis”.

Laički rečeno, aP cjepiva protiv pertusisa, uključujući DTaP, mogu djelovati u početku, ali na kraju ne pružaju dugoročnu zaštitu od bolesti. Isto tako, cjepiva protiv aP ne štite od prenošenja bolesti, što znači da osobe cijepljene njima predstavljaju ozbiljan rizik za javno zdravlje.

“… tijela javne zdravstvene vlasti mogu se suočiti sa situacijom sličnom situaciji polio, u kojoj cijepljene osobe i dalje mogu prenijeti infekciju”, otkriva taj isti rad.

Zagovaratelji cijepljenja mogu po cijele dane ovo nazvati „dezinformacijama“, ali znanost govori sama za sebe. Privremeni “imunitet” – ako ga čak možete nazvati i imunitetom – koji pruža DTaP cjepivo u najboljem je slučaju iluzorno. U najgorem slučaju, to je masovna obmana koja izaziva izbijanje bolesti za koje se pogrešno okrivljuju necijepljena djeca i koje se koriste kao izgovor za cenzuru istine o cjepivima na internetu, dok istovremeno uklanjaju zakone o izuzeću cjepiva u što većem broju država.

Izvori:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5530967/
BMC medicine
Children’s Health Defense


Povezani članci:

Teksaška škola sa stopostotnom cijepljenošću prisiljena je zatvoriti svoja vrata zbog epidemije kašlja hripavca – i dalje žele da vjerujemo kako cjepiva djeluju?

Svjetska zdravstvena organizacija sada otvoreno priznaje da cjepiva uzrokuju više polio slučajeva nego stvarni divlji virus

CjepivaKašalj hripavacPolio
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Komentator
4 godine prije

Ovaj članak je sigurno napisao Ivan Pernar, (pod imenom Saša F.) koji je poznat kao zagrizeni borac protiv cjepljenja djece. (i protiv članstva u NATO paktu)

neznanje
4 godine prije

Cijepljenje nije bezopasno uostalom kao i svaki dodir sa zaraženim, odnosno oboljelim. Upravo sam na bolovanju jer sam se zarazio od bolesnika koje sam liječio. Zaražavanje nisam mogao izbjeći jer nemam opremu za tako nešto. U mojoj profesiji zaštititi se od ovakve infekcije značilo bi nositi ili gas masku ili čak napravu sa bocom zraka pod tlakom. Da postoji cjepivo sigurno bi se cijepio. Tek kad si izložen nedaći shvatiš koliko su neki postupci korisni. U filozofiji cijepljenja, sa stanovišta medicine i države, radi se o maksimalno moguće smanjenom rizika od bolesti i posljedica bolesti. Gleda se benefit-cost-benefit analizu sa stanovišta javnog zdravstva , zdravstvenog osiguranja i obveza države za zaštitom svojih građana i sredstava uloženih u proces: populacijske politike, zdravstvene i socijalne zaštite majki i djece, odgoj i obrazovanje te zapošljavanja. Večina ljudi, pa i stručnjaka, uopće nije sposobno intelektualno i ekonomski obuhvatiti tako složenu problematiku. Večina se kritičara… Čitaj više »

Dispepsija
4 godine prije

U tekstu piše: “Prema studiji, djeca koja su primila cijelu seriju cijepiva DTaP-a, u usporedbi s necijepljenom djecom, imaju čak 15 puta veću vjerojatnost da će u periodu od pet godina dobiti kašalj hripavac, što u potpunosti poništava mit o tome kako su za izbijanje kašlja hripavca kriva necijepljenja djeca.” U studiji piše: “Novije studije pokazuju da je 5 godina nakon završetka DTaP serije 15 puta veća šansa da dete dopije veliki kašalj, nego u prvoj godini nakon serije”(More recent studies show that by 5 years after completion of a DTaP series, children were up to 15 times more likely to acquire pertussis compared to the first year after the series) Dakle, studije pokazuju da nivo imuniteta opada kod dece koja su vakcinisana. Na osnovu ovoga mogu izneti nekoliko pretpostavki: a) Autor nije pročitao studiju b) Autor je pročitao studiju, ali mu engleski nije jača strana c) Autor je pročitao… Čitaj više »

Onako usput
4 godine prije

Predlažem obnoviti link na prvo navedenu studiju jer je neispravan. Pokušajte s ovim
https://academic.oup.com/jpids/article-abstract/8/4/334/5359449

Samo pitam
4 godine prije

Mene jedna stvar zanima, uzet ćemo za primjer djecu u vrtiću:
-Ako je dijete vakcinisano može koristiti usluge vrtića.
-Ako dijete nije vakcinisano ne može koristiti usluge vrtića.
Zašto se svi plaše nevakcinisane djece? Kad si vakcinisan tada si i zaštićen i otporan te nema mjestu panici ukoliko se pojavi bolesnik (u ovom slučaju dijete) ili je nešto drugo u pitanju?

Zoran
4 godine prije

Jeste, i krava nam izraste u želucu kad jedemo narezak, i proklija krompir kad jedemo pomfrit. Ovi tekstovi su u žanru naučne fantastike jbt. Ajd što su smešni, nego što su opasni. Ali koga od ovih kvazipisaca ovakvih portala boli uvo za odgovornost koju imaju pred narodom?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI