fbpx

Odgovaramo našem čitatelju – komentatoru „Peri Detliću“ na sva pitanja o Covidu

Znanstveni odgovori

Krajem kolovoza objavili smo vrlo zanimljiv tekst objavljen dailyexpose.co.uk. U komentarima naših čitatelja opet sam našla pitanja našeg čitatelja – komentatora „Pera Detlić“ koji su me zaintrigirali. Potražila sam pomoć stručnjaka – eksperata i samo za našeg čitatelja dobila i odgovore.

Odvjetnici diljem svijeta podnose nove dokaze Međunarodnom kaznenom sudu tvrdeći da su svjetski lideri i znanstveni savjetnici koristili Covid-19 i injekcije za počinjenje genocida i zločina protiv čovječnosti

A što nas je to pitao naš čitatelj Pera Detlić?

  1. Koliko organizam košta proizvodnja 13 bilijuna spike proteina?
  2. Koje su posljedice velikog zauzeća ace2 receptora od strane spike proteina?
  3. Za koliko vremena se mogu primijetiti poslijedice vazodilatacije krvožilja i mikro krvarenja tj. plućne embolije uzrokovane ekspresijom spike proteina.
  4. Za koliko dolazi do zamora srca i zastoja u dijelu krvotoka srce pluća, a vezano na točku 3.?
  5. Koliko se stvar ubrzava za one pod fizičkim naporima?
  6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.
  7. Zašto nitko ne prati deformaciju crvenih krvnih zrnaca u dvaput nabodenih barem 2 mjeseca nakon druge doze?
  8. Zašto se rizičnim skupinama ne radi D dimmer test? Da se to sve napravi i objavi gotovo je sa cijepljenjem!“

Naši stručnjaci – eksperti su odgovorili:

1. Koliko organizam košta proizvodnja 13 bilijuna spike proteina?

Ako se uzme u obzir objektivna činjenica da za dodavanje 1 aminokiseline u rastući peptidni lanac tijekom procesa sinteze proteina zahtijeva razgradnju 4 molekule ATP-a (naše biološke molekule koja služi kao ”pohrana” energije za biološke procese), onda redovna sinteza proteina može zahtijevati približno 485 kilokalorija dnevno u mišićavog, mladog muškarca i približno 120 kilokalorija dnevno u aktivne, starije žene. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2732256/

Znači, veliki dio resursa organizma troši se upravo ne redovitu proizvodnju proteina.

U slučaju značajno povećane proizvodnje nekog dodatnog proteina koji nije neophodan za život, kao što se navodi u ovom pitanju, jasno je da se troše životni resursi organizma u tu svrhu. Kada je u pitanju spike protein koji se proizvodi u velikim količinama nakon ubrizgavanja genskih preparata koji se trenutno koriste u tzv. svrhu cijepljenja, posljedice za metabolizam i opći status organizma vjerojatno su velike ali u ovom trenutku nisu poznate niti se o njima raspravlja.

Gledano u širem kontekstu, uvažavajući službene podatke VAERS sustava i EUDRAVIGILANCE; moguća cijena je i smrt u najgorem slučaju, te teške nus-pojave u nekim slučajevima odnosno u boljim slučajevima nelagoda i razne lakše nus-pojave (valja imati na umu da se vjerojatno dio populacije podvrgava placebo tretmanu – dokumenti o ovom postupku koji se provodi nisu dostupni javnosti pa tako niti onoj stručnoj). Mnogi ljudi naime, misle da su dobili cjepivo, a moguće su dobili placebo.

Upravo zbog ovog i sličnih pitanja tvorci ovog Covid kaosa su zabranili obdukcije jer bi se tako lakše utvrdilo pravo stanje stvari te su uveli PCR s mnogo ciklusa da bi povećali broj tzv. covid pozitivnih nalaza. Sadašnji rijetko objavljeni radovi ukazuju upravo na to da se spike protein, po ubrizgavanju genetskih produkata koji za njega kodiraju u ljudski organizam, proizvodi u čitavom tijelu. Cijepljeni je organizam naprosto tvornica spikea. Otuda i izjave nekih znanstvenika da cijepljene osobe neće preživjeti! Moguće doslovno i zbog metabolički neizrecivog napora uslijed čega se oslabljuje opće stanje organizma što u danim okolnostima i kontaktu s drugim uzročnicima bolesti može biti fatalno.

2. Koje su posljedice velikog zauzeća ace2 receptora od strane spike proteina?

Već je pokazano kako zauzeće tih receptora od strane cijelog spike proteina može inducirati različite biološke odgovore koji vode u bolest poput primjerice plućnu hipertenziju i druge kardiovaskularne komplikacije i/ili komplikacije u drugim tkivima/organima kod određenih osoba

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827936/

Nadalje, cirkulirajući spike proteini mogu sami ući u stanice i replicirati se bez vezanih čestica virusa. Ovo nije samo problem za opstanak ciljnih stanica, već može djelovati na neograničeno prisustvo spike proteina u cijelom tijelu. To nitko za sada ne istražuje javno. Također ukoliko se veće količine proteina spike samo vežu na ACE2 receptore i ne uđu npr. u stanicu, u biti blokiraju i/ili onemogućujući normalnu funkciju ACE2 u određenom tkivu što također nije nimalo poželjlno. Ako se spike kao u takvom slučaju veže na receptor stanične stjenke, on može djelovati kao antigen koji tada može pokrenuti autoimuni (na antitijela ili antitijela slična) odgovor na samu stanicu, a ne na virus kao u slučaju prave infekcije virusom. Stoga je moguće, u tzv. cijepljenih na COVID-19, očekivati razvoj određenog spektra bolesti s autoimunim svojstvima. Neki znanstveni radovi koji govore o problemu perzistentnog zadržavanja patogenog spike organizma i nakon COVIDA-19 preboljenja govore u prilog ovim tezama su: Mendelson M, Nel J, Blumberg L et al. (2020) Long-COVID: an evolving problem with an extensive impact. South African Medical Journal 111:10-12. PMID: 33403997; Aucott J, Rebman A (2021) Long-haul COVID: heed the lessons from other infection-triggered illnesses. Lancet 397:967-968. PMID: 33684352).

3. Za koliko vremena se mogu primijetiti posljedice vazodilatacije krvožilja i mikro krvarenja tj. plućne embolije uzrokovane ekspresijom spike proteina?

Prema nekim nalazima to se može dogoditi odmah nakon vakcinacije odnosno par sati iza, ali i nakon nekoliko dana ili tjedana. Još nema decidiranih znanstvenih podataka ili se taje. Potrebno je definirati mehanizme kako SARS-CoV-2, bez obzira da li se radi o konstruktu koji nazivamo virusom uzročnikom bolesti ili cjepivom koje sadrži genski konstrukt za opasni spike rezultira krvnim ugrušcima jer ta nam saznanja trebaju za eventualne daljnje terapijske intervencije.

SARS-CoV-2 ulazi u krvotok probijanjem krvno-zračne barijere preko plućne kapilare uz alveolu, a zatim se veže na receptore enzima II koji pretvaraju angiotenzin na endotelnim stanicama. Nakon što SARS-CoV-2 uđe u krvotok, odvija se kaskada događaja uključujući nakupljanje angiotenzina II, reaktivne vrste kisika, endotelna disfunkcija, oksidacija beta 2 glikoproteina 1, stvaranje kompleksa antifosfolipidnih antitijela koji potiču agregaciju trombocita, kaskada zgrušavanja i stvaranje umreženih krvnih ugrušaka fibrina, što dovodi do plućnih embolija (PE) i udara velikih žila viđenih na studijama angiografskog snimanja. Postoje novi dokazi o tome da su konstrukt i spike mRNA poremećaj zgrušavanja krvi i da koriste respiratorni put za ulazak u krvotok. S probijanjem krvno-zračne barijere dolazi do različitih stupnjeva kolateralnih oštećenja. Iako se proučavaju antivirusne i imunološke terapije, potrebno je procijeniti ulogu razrjeđivača krvi u prevenciji i tretmanu krvnih ugrušaka.

4. Za koliko dolazi do zamora srca i zastoja u dijelu krvotoka srce pluća, a vezano na točku 3.?

Opet se ne može dati precizan odgovor jer se isto ne istražuje odnosno ne bilježi se sustavno. Pretpostaviti se može već s pojavom znakova poremećaja krvotoka pluća.

5. Koliko se stvar ubrzava za one pod fizičkim naporima?

Logično je pretpostaviti da se gore opisani procesi ubrzavaju naročito kod sportaša koji imaju i dodatne tjelesne i metaboličke napore. Ako međutim pogledate što o tome kaže brza i površna tzv. ”Google pretraga”, vidjet ćete da se informacije uglavnom odnose na koristan učinak fizičkog napora na jačanje imunog sustava u borbi protiv Covida pri čemu se zanemaruju opterećenja na tijelo izazvana spike proteinom. Morat ćemo stoga pričekati znanstvene podatke koji se na tu temu pojavljuju (misli se na smrti poznatih sportaša nakon cijepljenja) ali sve teže prodiru u znanstvenu literaturu. Uglavnom se postojeća znanstvena literatura odnosi na povoljan utjecaj fizičke aktivnosti na prevenciju srčanog udara, dakle stvari se sagledavaju iz parcijalnih kutova što nije dovoljno za cjelovite zaključke na temu učinaka spike proteina.

6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.

Pitanje nije dovoljno jasno. Što znači ”Covid boca”? Da li se misli na ”Covid bocku/cjepivo”? Teško je razlučiti smjer pitanja. Mnogi stručnjaci i znanstvenici međutim, zaista dovode u pitanje virusno porijeklo Covida. Govori se uz ostalo o bolesti bakterijske infekcije pluća, uzročnicima poput parazita, toksičnim učincima vanjskih faktora  itd. Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa!

Mnogi znanstvenici bi rado proveli ovakva testiranja no nije im to financijski omogućeno (svako testiranje košta i zahtijeva određene materijale i reagense koje netko mora kupiti, a istraživanje mora odobriti institucija). Isti su izvrgnuti odmah cenzuri i javnoj defamaciji što onemogućava objektivan i stručan rad o ovoj temi.

7. Zašto nitko ne prati deformaciju crvenih krvnih zrnaca u dvaput nabodenih barem 2 mjeseca nakon druge doze?

Pretpostaviti se može da je razlog sličan onome kod testa dimera. Naime, i PCR , i propaganda koja se u svijetu dešava i sve mjere od kojih neke doista znanstveno nemaju smisla, vode ka jednom cilju i imaju jedan cilj za svrhu, plašenje naroda i držanje tenzije o tzv. smrtonosnoj bolesti te prodaji što više tzv. cjepiva. To tzv. cjepivo još uvijek nema potvrdu učinkovitosti, štoviše opasno je.

Važno je napomenuti da javnost i struka nemaju javno dostupne dokumente koje su vlade i tijela EU potpisala oko nabavke cjepiva s proizvođačima te se ne zna jesu li u tijeku masovna klinička testiranja (pa dio ljudi vjerojatno u tom slučaju dobiva placebo) niti po kojim se pravilima provode i tko je za njih eventualno odgovoran.

U svakom slučaju, ova masovna kampanja cijepljenja ne provodi se čak ni po minimalnim etičkim i stručnim kriterijima koji su inače na djelu kada se testiranju novi lijekovi ili medicinski preparati i proizvodi. Nema javnih baza podataka o stanju ljudi koji su primili tzv. cjepiva, u sustav za nuspojave prijavljuje se samo vrlo mali broj reakcija i mnoge se ne prijavljuju stoga što se proglašavaju ”nepovezane s cjepivom”. Baza podataka u kojoj stoje jasno definirane pojave (sve) nakon cijepljenja bez ne postoji. Također, nema sustavnog praćenja bioloških parametara cijepljenih kao što se navodi u pitanju, npr. krvna slika, količina spike proteina u krvi, autoimuni parametri, tlak, itd…..Očito briga za zdravlje nije na prvom mjestu, a sintagma ‘cijepite se za Vaše dobro i dobro Vaših bližnjih’ u tom kontekstu postaje groteskna jer o zdravlju cijepljenih, kao i necijepljenih koji se i dodatno diskriminiraju, nitko ne vodi računa.

8. Zašto se rizičnim skupinama ne radi D dimmer test?

Pitanje je vrlo relevantno i pretpostavljam sugerira odgovor, a taj je da bi se test trebao raditi. Test je na raspolaganju u Hrvatskoj, rade ga mnoge ustanove ali možda to ne oglašavaju javno. O čemu se radi? Kada se u tijelu ošteti krvna žila ili tkivo, u procesu održavanja homeostaze se aktiviraju obrambeni mehanizmi kako bi se ozljeda popravila. Tijekom tog procesa na ozlijeđenom mjestu se slažu niti proteina fibrina i formiraju mrežu koja služi za slaganje trombocita i formiranje ugruška. Ugrušak se zadržava na mjestu do zacjeljenja rane, nakon čega se razlaže. Enzim plazmin reže ugrušak na manje komade kako bi se lakše uklonio. Jedan od produkata razlaganja fibrina je D-dimer čija se koncentracija može mjeriti u krvi. Povišene koncentracije D-dimera znače da je u tijelu povećana pojava formiranja i razlaganja krvnih ugrušaka. Zbog čega se test ne radi sustavno, pitanje treba uputiti ministru zdravstva pa i ravnateljima bolnica. Jedan je razlog možda novac, premda se ogromne količine novca bacaju na testove, tzv. vakcine, opremu i skupe lijekove kako bi se ljude držalo u tenziji i strahu od COVIDA-19. Briga za zdravlje koja je mnogo širi pojam očito nije glavni cilj ovih akcija koje se nameću populaciji zadnjih godinu dana. Mnogi ljudi počeli su shvaćati o čemu se radi, bili oni cijepljeni ili ne, ali ne znaju što dalje s takvom spoznajom koja na žalost prelazi dimenzije zdravog razuma.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
256 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 mjeseci prije

hm, hm, nisam strucnjak za spike proteine, al’ sve mi nesto
govori ako ne promijenimo nacin prehrane *ebali smo jeza;)

Maki
Gost
Maki
8 mjeseci prije

Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa! -sve receno!

Škafiškafnjak
Gost
Škafiškafnjak
8 mjeseci prije

Ugradi u svoj um filter kako bi se usmjerio na bitne stvari u tekstu:)

Armando Vussio
Gost
Armando Vussio
8 mjeseci prije

Poštovana gosp.Šebalj uz dužno poštovanje moram reči da mi pomalo zvučite kao pokvarena ploča! Svaki tekst na isti kalup isto se ponavlja u male pretumbacije u tekst. Da, znamo svoi da je Plandemija laž, znamo da je 5G štetan, znamo da od cjepiva nema koristi šta više ubija ljude, itd… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije

Prva tri pitanja odlična, a odlični su i odgovori. Precizni i konkretni. Koliko su točni, nisam kompetentan ocijeniti, ali djeluju logično. Jedina zamjerka bi bila da se o tzv. virusu SARS-CoV-2 govori kao o činjenici, bez ikakvog dokaza o njegovom postojanju. Pitanja 4. i 5. isto odlična, ali odgovori nezadovoljavajući.… Pročitaj više »

Aeronetcz
Gost
Aeronetcz
8 mjeseci prije

Pticama na grani je vec jasno da je koronavirus globalni politicki projekt a da veze nema sa virusom.Puno je tu kljucnih faktora sa konačnim ciljem preformacije svijeta.Molio bi novinare Logicno ako imaju informacija da napisu o kljucnom savezu Bjelorusije i Rusije koji je potpisan i koji ce biti jako važan… Pročitaj više »

Mustapić
Gost
Mustapić
8 mjeseci prije

Plati ljudima lektora i Bog te veselio.

Markk
Gost
Markk
8 mjeseci prije

E to nam je najveci problem def.

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
8 mjeseci prije

Čitaj tekst unazad (od pozadi) i rešićeš taj problem!

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
8 mjeseci prije

”Korona može biti u spermi i testisima.”, reče Alemka, najpoznatija usjedilica u Hrvata.

P.S.
Vjetar u kosi,
Trun u oku,
Knedla u grlu,
Grč u stomaku,
Pijesak u žuči,
Kamen u bubregu,
Voda u koljenu,
Trn u peti,
Korona u jajima…

Haiku

Stock
Member
Stock
8 mjeseci prije

Dio odgovora na pitanje 3: “SARS-CoV-2 ulazi u krvotok probijanjem krvno-zračne barijere preko plućne kapilare uz alveolu, a zatim se veže na receptore enzima II koji pretvaraju angiotenzin na endotelnim stanicama.” Mene zanima sljedeće… U jednom djelu texta se kaže da virus nije izoliran po pravilima struke, a ovdje “on”… Pročitaj više »

Vuk
Gost
Vuk
8 mjeseci prije

Zašto svi politicari kad javno primaju iglu imaju na sebi crne potkošulje??..jucer naš prvi čovjek i slo. prvi čovjek

Greven
Gost
Greven
8 mjeseci prije

Sve i ako bi ta vakcina bila savrseno sigurna i savrseno efikasna, besmisleno bi bilo vakcinisati se protiv obicne gripe. Takozvani kovid devetnaest je obicna gripa. Isti simptomi, isti mortalitet. Masovna propaganda i gomila laži jedina je razlika.

Greven
Gost
Greven
8 mjeseci prije

Takozvana vakcina napada srce. Ovo je tek samo pocetak.

———————————-
More than 100 Ontario youth sent to hospital for vaccine-related heart problems: Report
As of Aug. 7, there were 106 incidents of myocarditis/pericarditis in Ontarians under the age of 25…
———————————-

h**ps://torontosun.com/news/provincial/over-100-ontario-youth-have-been-sent-to-hospital-for-vaccine-related-heart-problems

BordoDNK
Gost
BordoDNK
8 mjeseci prije

Veliki broj vrhunskih medicinskih eksperata, nobelovaca, akademika koji decenijama proučavaju viruse, , vakcine su u startu jasno rekli da ovo što se ubrizgava ljudima, nije vakcina nego genska terapija koja može imati efekta kod nekih drugih oboljenja, ali da je njihova učinkovitost protiv Covida, ravna nuli, a da mogu prouzrokovati… Pročitaj više »

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
8 mjeseci prije

Kada su Ameri srušili SSSR na najvišem nivou je bilo izjava da nikada više neće ispustiti gospodarenje svetom, makar se zemljina kugla raspala. (parafraziram). Sada su u svom sunovratu pustili kijavicu obogaćenu koksakijem i (ili) aidsom. Delotvorni lek ili vakcina za kijavicu nikada nisu napravljeni. Ukoliko je virus sposoban da… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije

Pohlepa, strah i posluh, osim što, na koncu, neminovno “pojedu” one koje obuzmu, sinergijskim su djelovanjem konačno proizveli autodestruktivnu super bolest koja će čovječanstvo, ili barem ovaj civilizacijski ciklus, privesti kraju. Osim minornog broja onih svjesnih i “otkačenih” (koje, također, kraj neće mimoići ali će ga za razliku od drugih,… Pročitaj više »

Sly79
Gost
Sly79
8 mjeseci prije

Pohvala za Peru na pitanjima. Ovo za “bocu” je vjerojatno mislio na ampulu otrova, da se dobavi jedna za analizu na parazite. Osobno sam dugo stava da su neki od oboljelih zapravo otrovani ili žrtve parazita, samo nisam dokučio izvor. Da li bi mogli biti svi oni silni zaprašivači po… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
8 mjeseci prije

gdje je nestao korisnik roberto?
bio je nešto dosta kivan na gđu Arnu
čak je krenuo pisati svoje osobne podatke i prepričavao sadržaje razmijenjenih poruka.

Slow motion
Gost
Slow motion
8 mjeseci prije

Redakcijo, molim vas da se skulirate. Imate neki virus u kompjuterima??
Vec 3 dana mi doslovno svaki komentar ceka validaciju!?
Iritantno do bola..

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
8 mjeseci prije

Nisam ja badava zapisivao napise od inženjera Pere. Sjetim se doskočice, “Di ste cure evo inženjera”………..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
8 mjeseci prije

“cirkulirajući spike proteini mogu sami ući u stanice i replicirati se bez vezanih čestica virusa.”
– ne mogu.
– ali čestice virusa nisu daleko…. Nepostojećeg, dakako.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
8 mjeseci prije

Za prokrvljavanje žila i kapilara na plućima je odličan čaj ovog sastava: 40 % plućnjak 40 % podbjel 20 % ružmarin Na 2 dl kipuće vode ide jedna ravna jušna žlica čaja. Plućnjak i podbjel su najjače biljke za pluća, a ružmarin je za srce. Svake godine pijem 45 dana… Pročitaj više »

Josip
Gost
Josip
8 mjeseci prije

Sjetimo se početka. Govorilo se o bolesti od koje ljudi masovno umiru na ulici. Da li se to bilo gdje u bilo kojoj državi zapazilo? Zbog ove početne laži, zašto bi autorima pandemije bilo što vjerovao?

Max
Member
Max
8 mjeseci prije

Odlično rečeno

Safet
Gost
Safet
8 mjeseci prije

Samoreplikacija ne postoji kao takva a “život” Spike-a je izuzetno kratak.

otpisani
otpisani
8 mjeseci prije

“Govori se uz ostalo o bolesti bakterijske infekcije pluća, uzročnicima poput parazita, toksičnim učincima vanjskih faktora itd. Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
8 mjeseci prije

Ja bih se osvrnuo na 6. pitanje. “6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.” Mislim da pitanje uopšte nije nejasno. Mislim i da se ne radi o skupim istraživanjima. Čak i da jesu skupa, svaki proizvod koji se konzumira mora biti testiran.… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
8 mjeseci prije

Zahvaljujem portalu i gđi Arni što je uočila komentar i prepoznala bitnost tih pitanja. Oni koji se još nisu uboli, a ucjenjuju ih neka ista postave svom LOM ili ljekarniku jer bocaće u ljekarnama također. Uvijek možete uvjetovati odgovore na ta pitanja kao uvjet za informirani pristanak? Pitanja gurnuti i… Pročitaj više »

Blaza
Gost
Blaza
8 mjeseci prije

Dobar dan! Vec vas preko godinu dana pratim , citam i hocu vam reci – bravo i hvala i urednicima i komentatorima! Volim citati komentare jer svasta novog naucim ! Super ste svi!

Josip Skok
Gost
Josip Skok
8 mjeseci prije

Pohvala gospođi Šebalj za hrabrost, požrtvovnost i čovjekoljublje. Dolje psihopate i kriminalci bogataši koji stoje iza afere covid, a njihove sluge u vlasti, bolnicama, medijskim kućama i drugdje u istražni pritvor Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Živjela sloboda i pamet! Ne damo se varati i lagati. Ljudi, koristite pamet, a… Pročitaj više »

Jamie
Gost
Jamie
8 mjeseci prije

“Evo Pera, jesi sad sretan?” je rečenica koja nedostaje na kraju članka.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik