fbpx

Odgovaramo našem čitatelju – komentatoru „Peri Detliću“ na sva pitanja o Covidu

Znanstveni odgovori

Krajem kolovoza objavili smo vrlo zanimljiv tekst objavljen dailyexpose.co.uk. U komentarima naših čitatelja opet sam našla pitanja našeg čitatelja – komentatora „Pera Detlić“ koji su me zaintrigirali. Potražila sam pomoć stručnjaka – eksperata i samo za našeg čitatelja dobila i odgovore.

Odvjetnici diljem svijeta podnose nove dokaze Međunarodnom kaznenom sudu tvrdeći da su svjetski lideri i znanstveni savjetnici koristili Covid-19 i injekcije za počinjenje genocida i zločina protiv čovječnosti

A što nas je to pitao naš čitatelj Pera Detlić?

  1. Koliko organizam košta proizvodnja 13 bilijuna spike proteina?
  2. Koje su posljedice velikog zauzeća ace2 receptora od strane spike proteina?
  3. Za koliko vremena se mogu primijetiti poslijedice vazodilatacije krvožilja i mikro krvarenja tj. plućne embolije uzrokovane ekspresijom spike proteina.
  4. Za koliko dolazi do zamora srca i zastoja u dijelu krvotoka srce pluća, a vezano na točku 3.?
  5. Koliko se stvar ubrzava za one pod fizičkim naporima?
  6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.
  7. Zašto nitko ne prati deformaciju crvenih krvnih zrnaca u dvaput nabodenih barem 2 mjeseca nakon druge doze?
  8. Zašto se rizičnim skupinama ne radi D dimmer test? Da se to sve napravi i objavi gotovo je sa cijepljenjem!“

Naši stručnjaci – eksperti su odgovorili:

1. Koliko organizam košta proizvodnja 13 bilijuna spike proteina?

Ako se uzme u obzir objektivna činjenica da za dodavanje 1 aminokiseline u rastući peptidni lanac tijekom procesa sinteze proteina zahtijeva razgradnju 4 molekule ATP-a (naše biološke molekule koja služi kao ”pohrana” energije za biološke procese), onda redovna sinteza proteina može zahtijevati približno 485 kilokalorija dnevno u mišićavog, mladog muškarca i približno 120 kilokalorija dnevno u aktivne, starije žene. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2732256/

Znači, veliki dio resursa organizma troši se upravo ne redovitu proizvodnju proteina.

U slučaju značajno povećane proizvodnje nekog dodatnog proteina koji nije neophodan za život, kao što se navodi u ovom pitanju, jasno je da se troše životni resursi organizma u tu svrhu. Kada je u pitanju spike protein koji se proizvodi u velikim količinama nakon ubrizgavanja genskih preparata koji se trenutno koriste u tzv. svrhu cijepljenja, posljedice za metabolizam i opći status organizma vjerojatno su velike ali u ovom trenutku nisu poznate niti se o njima raspravlja.

Gledano u širem kontekstu, uvažavajući službene podatke VAERS sustava i EUDRAVIGILANCE; moguća cijena je i smrt u najgorem slučaju, te teške nus-pojave u nekim slučajevima odnosno u boljim slučajevima nelagoda i razne lakše nus-pojave (valja imati na umu da se vjerojatno dio populacije podvrgava placebo tretmanu – dokumenti o ovom postupku koji se provodi nisu dostupni javnosti pa tako niti onoj stručnoj). Mnogi ljudi naime, misle da su dobili cjepivo, a moguće su dobili placebo.

Upravo zbog ovog i sličnih pitanja tvorci ovog Covid kaosa su zabranili obdukcije jer bi se tako lakše utvrdilo pravo stanje stvari te su uveli PCR s mnogo ciklusa da bi povećali broj tzv. covid pozitivnih nalaza. Sadašnji rijetko objavljeni radovi ukazuju upravo na to da se spike protein, po ubrizgavanju genetskih produkata koji za njega kodiraju u ljudski organizam, proizvodi u čitavom tijelu. Cijepljeni je organizam naprosto tvornica spikea. Otuda i izjave nekih znanstvenika da cijepljene osobe neće preživjeti! Moguće doslovno i zbog metabolički neizrecivog napora uslijed čega se oslabljuje opće stanje organizma što u danim okolnostima i kontaktu s drugim uzročnicima bolesti može biti fatalno.

2. Koje su posljedice velikog zauzeća ace2 receptora od strane spike proteina?

Već je pokazano kako zauzeće tih receptora od strane cijelog spike proteina može inducirati različite biološke odgovore koji vode u bolest poput primjerice plućnu hipertenziju i druge kardiovaskularne komplikacije i/ili komplikacije u drugim tkivima/organima kod određenih osoba

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827936/

Nadalje, cirkulirajući spike proteini mogu sami ući u stanice i replicirati se bez vezanih čestica virusa. Ovo nije samo problem za opstanak ciljnih stanica, već može djelovati na neograničeno prisustvo spike proteina u cijelom tijelu. To nitko za sada ne istražuje javno. Također ukoliko se veće količine proteina spike samo vežu na ACE2 receptore i ne uđu npr. u stanicu, u biti blokiraju i/ili onemogućujući normalnu funkciju ACE2 u određenom tkivu što također nije nimalo poželjlno. Ako se spike kao u takvom slučaju veže na receptor stanične stjenke, on može djelovati kao antigen koji tada može pokrenuti autoimuni (na antitijela ili antitijela slična) odgovor na samu stanicu, a ne na virus kao u slučaju prave infekcije virusom. Stoga je moguće, u tzv. cijepljenih na COVID-19, očekivati razvoj određenog spektra bolesti s autoimunim svojstvima. Neki znanstveni radovi koji govore o problemu perzistentnog zadržavanja patogenog spike organizma i nakon COVIDA-19 preboljenja govore u prilog ovim tezama su: Mendelson M, Nel J, Blumberg L et al. (2020) Long-COVID: an evolving problem with an extensive impact. South African Medical Journal 111:10-12. PMID: 33403997; Aucott J, Rebman A (2021) Long-haul COVID: heed the lessons from other infection-triggered illnesses. Lancet 397:967-968. PMID: 33684352).

3. Za koliko vremena se mogu primijetiti posljedice vazodilatacije krvožilja i mikro krvarenja tj. plućne embolije uzrokovane ekspresijom spike proteina?

Prema nekim nalazima to se može dogoditi odmah nakon vakcinacije odnosno par sati iza, ali i nakon nekoliko dana ili tjedana. Još nema decidiranih znanstvenih podataka ili se taje. Potrebno je definirati mehanizme kako SARS-CoV-2, bez obzira da li se radi o konstruktu koji nazivamo virusom uzročnikom bolesti ili cjepivom koje sadrži genski konstrukt za opasni spike rezultira krvnim ugrušcima jer ta nam saznanja trebaju za eventualne daljnje terapijske intervencije.

SARS-CoV-2 ulazi u krvotok probijanjem krvno-zračne barijere preko plućne kapilare uz alveolu, a zatim se veže na receptore enzima II koji pretvaraju angiotenzin na endotelnim stanicama. Nakon što SARS-CoV-2 uđe u krvotok, odvija se kaskada događaja uključujući nakupljanje angiotenzina II, reaktivne vrste kisika, endotelna disfunkcija, oksidacija beta 2 glikoproteina 1, stvaranje kompleksa antifosfolipidnih antitijela koji potiču agregaciju trombocita, kaskada zgrušavanja i stvaranje umreženih krvnih ugrušaka fibrina, što dovodi do plućnih embolija (PE) i udara velikih žila viđenih na studijama angiografskog snimanja. Postoje novi dokazi o tome da su konstrukt i spike mRNA poremećaj zgrušavanja krvi i da koriste respiratorni put za ulazak u krvotok. S probijanjem krvno-zračne barijere dolazi do različitih stupnjeva kolateralnih oštećenja. Iako se proučavaju antivirusne i imunološke terapije, potrebno je procijeniti ulogu razrjeđivača krvi u prevenciji i tretmanu krvnih ugrušaka.

4. Za koliko dolazi do zamora srca i zastoja u dijelu krvotoka srce pluća, a vezano na točku 3.?

Opet se ne može dati precizan odgovor jer se isto ne istražuje odnosno ne bilježi se sustavno. Pretpostaviti se može već s pojavom znakova poremećaja krvotoka pluća.

5. Koliko se stvar ubrzava za one pod fizičkim naporima?

Logično je pretpostaviti da se gore opisani procesi ubrzavaju naročito kod sportaša koji imaju i dodatne tjelesne i metaboličke napore. Ako međutim pogledate što o tome kaže brza i površna tzv. ”Google pretraga”, vidjet ćete da se informacije uglavnom odnose na koristan učinak fizičkog napora na jačanje imunog sustava u borbi protiv Covida pri čemu se zanemaruju opterećenja na tijelo izazvana spike proteinom. Morat ćemo stoga pričekati znanstvene podatke koji se na tu temu pojavljuju (misli se na smrti poznatih sportaša nakon cijepljenja) ali sve teže prodiru u znanstvenu literaturu. Uglavnom se postojeća znanstvena literatura odnosi na povoljan utjecaj fizičke aktivnosti na prevenciju srčanog udara, dakle stvari se sagledavaju iz parcijalnih kutova što nije dovoljno za cjelovite zaključke na temu učinaka spike proteina.

6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.

Pitanje nije dovoljno jasno. Što znači ”Covid boca”? Da li se misli na ”Covid bocku/cjepivo”? Teško je razlučiti smjer pitanja. Mnogi stručnjaci i znanstvenici međutim, zaista dovode u pitanje virusno porijeklo Covida. Govori se uz ostalo o bolesti bakterijske infekcije pluća, uzročnicima poput parazita, toksičnim učincima vanjskih faktora  itd. Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa!

Mnogi znanstvenici bi rado proveli ovakva testiranja no nije im to financijski omogućeno (svako testiranje košta i zahtijeva određene materijale i reagense koje netko mora kupiti, a istraživanje mora odobriti institucija). Isti su izvrgnuti odmah cenzuri i javnoj defamaciji što onemogućava objektivan i stručan rad o ovoj temi.

7. Zašto nitko ne prati deformaciju crvenih krvnih zrnaca u dvaput nabodenih barem 2 mjeseca nakon druge doze?

Pretpostaviti se može da je razlog sličan onome kod testa dimera. Naime, i PCR , i propaganda koja se u svijetu dešava i sve mjere od kojih neke doista znanstveno nemaju smisla, vode ka jednom cilju i imaju jedan cilj za svrhu, plašenje naroda i držanje tenzije o tzv. smrtonosnoj bolesti te prodaji što više tzv. cjepiva. To tzv. cjepivo još uvijek nema potvrdu učinkovitosti, štoviše opasno je.

Važno je napomenuti da javnost i struka nemaju javno dostupne dokumente koje su vlade i tijela EU potpisala oko nabavke cjepiva s proizvođačima te se ne zna jesu li u tijeku masovna klinička testiranja (pa dio ljudi vjerojatno u tom slučaju dobiva placebo) niti po kojim se pravilima provode i tko je za njih eventualno odgovoran.

U svakom slučaju, ova masovna kampanja cijepljenja ne provodi se čak ni po minimalnim etičkim i stručnim kriterijima koji su inače na djelu kada se testiranju novi lijekovi ili medicinski preparati i proizvodi. Nema javnih baza podataka o stanju ljudi koji su primili tzv. cjepiva, u sustav za nuspojave prijavljuje se samo vrlo mali broj reakcija i mnoge se ne prijavljuju stoga što se proglašavaju ”nepovezane s cjepivom”. Baza podataka u kojoj stoje jasno definirane pojave (sve) nakon cijepljenja bez ne postoji. Također, nema sustavnog praćenja bioloških parametara cijepljenih kao što se navodi u pitanju, npr. krvna slika, količina spike proteina u krvi, autoimuni parametri, tlak, itd…..Očito briga za zdravlje nije na prvom mjestu, a sintagma ‘cijepite se za Vaše dobro i dobro Vaših bližnjih’ u tom kontekstu postaje groteskna jer o zdravlju cijepljenih, kao i necijepljenih koji se i dodatno diskriminiraju, nitko ne vodi računa.

8. Zašto se rizičnim skupinama ne radi D dimmer test?

Pitanje je vrlo relevantno i pretpostavljam sugerira odgovor, a taj je da bi se test trebao raditi. Test je na raspolaganju u Hrvatskoj, rade ga mnoge ustanove ali možda to ne oglašavaju javno. O čemu se radi? Kada se u tijelu ošteti krvna žila ili tkivo, u procesu održavanja homeostaze se aktiviraju obrambeni mehanizmi kako bi se ozljeda popravila. Tijekom tog procesa na ozlijeđenom mjestu se slažu niti proteina fibrina i formiraju mrežu koja služi za slaganje trombocita i formiranje ugruška. Ugrušak se zadržava na mjestu do zacjeljenja rane, nakon čega se razlaže. Enzim plazmin reže ugrušak na manje komade kako bi se lakše uklonio. Jedan od produkata razlaganja fibrina je D-dimer čija se koncentracija može mjeriti u krvi. Povišene koncentracije D-dimera znače da je u tijelu povećana pojava formiranja i razlaganja krvnih ugrušaka. Zbog čega se test ne radi sustavno, pitanje treba uputiti ministru zdravstva pa i ravnateljima bolnica. Jedan je razlog možda novac, premda se ogromne količine novca bacaju na testove, tzv. vakcine, opremu i skupe lijekove kako bi se ljude držalo u tenziji i strahu od COVIDA-19. Briga za zdravlje koja je mnogo širi pojam očito nije glavni cilj ovih akcija koje se nameću populaciji zadnjih godinu dana. Mnogi ljudi počeli su shvaćati o čemu se radi, bili oni cijepljeni ili ne, ali ne znaju što dalje s takvom spoznajom koja na žalost prelazi dimenzije zdravog razuma.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
270 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 dana prije

hm, hm, nisam strucnjak za spike proteine, al’ sve mi nesto
govori ako ne promijenimo nacin prehrane *ebali smo jeza;)

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije

Eto i sada,danas,nakon dvije godine,umalo,opet smo u magli,da li je to opasna bolest ili ne, uvesti ikakve mjere i kakve vjere li jednostavno nikakve,eto ako ne napravimo intervju-razgovor s nekim od nama bližnjih koji je od korone bio u bolnici,onda nožem reči da KORONA NITI NE POSTOJI (?!?!?),eto prikazuju laži… Pročitaj više »

Sticky fingers
Gost
Sticky fingers
6 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Ako ste vi nakon 2 godine jos uvijek u magli, nema vam pomoci… Meni je sve kristalno jasno i bez da znam odgovore na ova gore pitanja u tekstu. Ima puno primjera kako sve ovo funkcionira. Znam udovicu ciji je muz bolovao od raka 5 godina. U bolnici je umro.… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije
Reply to  Sticky fingers

Daj nemoj biti NEOZBILJAN,ne govorimo o tim svinjarijama i starcima koji su bili na umoru,govorimo o mojem nećaku ili tu jednom susjedu koji su bili MLADI,ZDRAVI I BEZ OBOLJENJA BILOKAKVOG,a onda ih uhvatila korona i satrla kao da ih pregazio kamion,jedva izvukli živu glavu u dandanas osjećaju posljedice !!!

Sticky fingers
Gost
Sticky fingers
6 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Prije koju godinu je bio slucaj djecaka od nekih 6-7 godina s juga Hrvatske koji je umro od posljedica gripe! I vise je doktora reklo da je za djecu opasnija gripa od korone, a uporno guraju cijepljenje djece protiv korone! Zasto?? Daj mi na to odgovor!

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Sticky fingers

Crpi ti trolčina energiju, suzdrži se, ovladaj sobom…………….badava bisere pred njesvi bacaš………….

Davidschwartz
Gost
Davidschwartz
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Ne sumnjam uopće da virus Covid postoji jer je dizajniran i namjerno proširen. Uz to sam i sam svjedočio bolesnim od toga, tako da to uopće nije upitno. Zbog toga bi netko morao odgovarati, kao i zbog ovih smrtonosnih cjepiva.

Gost.hr
Gost
Gost.hr
5 dana prije
Reply to  Davidschwartz

Nesto postoji ali vjerojatno nije virus. Prije parazit ili sl. I nisu svi PCR pozitivni zarazeni s time. Neko ima gripu, neko virozu…
Video o spanjolskoj gripi i cjepivu koje ju je navodno uzrokovalo:
ttps://www.brighteon.com/c056a9b9-a059-4150-b620-65412d85fa2e

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 dana prije
Reply to  Gost.hr

Kolega složio bih se s vama. Ono što zovemo virus je neživa organska materija koja služi izmjeni glavnog programskog koda. Možemo reći da je Stvoritelj također koristio event driven procedure. Dakle procedure izmjene koda uvjetovane događajrm, stanjem ili utjecajem. (dependency procedure) Taj kod proizvodi živi organizam ili se nađe uprogramiran… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
5 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Prro-svaka ti dala!!

CAN
Gost
CAN
5 dana prije
Reply to  CAN

Pr(r)o = Pero.

Stock
Member
Famed Member
Stock
5 dana prije
Reply to  Gost.hr

Nedavno sam na temi o Ivermectinu iznio istu tezu, naime, ako protuparazitski lijek, Ivermectin, djeluje i liječi ovu bolest, znači da udara po parazitima. I evo Pero to lijepo objasni. Daleko dole i Otpisani. A ni jedan ni drugi, a ni ja nismo od te “struke”. Šta čeka struka, jadna… Pročitaj više »

Histrion
Gost
Histrion
5 dana prije
Reply to  Stock

Struka je gola od struka na dolje.

Stock
Member
Famed Member
Stock
5 dana prije
Reply to  Histrion

Struka je gola na gore(dugosilazno “e”)

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Gost.hr

“Zalijepi” taj video histeričnoj kokoški, možda će manje kenyat o “Španjolici”.

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Virus korone nije izoliran. Što ih je satrlo, gripa ili nešto drugo?

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Sticky fingers

Tako je Stiki, do zaključka koji te vodi direkt istini se može doći i bez kompliciranja sa dokazima za tezu koju zastupaš, dovoljno je simplificirati put do istine a k njoj je najbolje vodi intuicija, zdrav razum………………..

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

buraz, sad ti je zu plus sistem ubaciva 2 puta i minus!! aiako je bilo sve stranica novo osvjeżena e ili je istog onog momenta, neko kad sam ja klikao.. a to je 1: 10 000

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Ma buraz znaš sve, nek radi umjetna što želi…………

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  Sticky fingers

Ljudi su zaista smiješni da ne povjeruješ? Koliko bi ljudi prošlo neki najlakši test inteligencije? Početak i kraj priče o koroni i inteligenciji – imate eksperimentalno, neispitano cjepivo protiv nepostojeće bolesti, a proizveli ga na brzinu već dokazani lopovi… cijepili bi se ili ne? I onda se milijarde ljudi cijepe??????🤦‍♂️

Malomorgen
Gost
Malomorgen
6 dana prije
Reply to  Debeli đuro

sused, nema šanse da to naprave… i ja sam jim to par puta pokušao sugerirati…. ali arna&co ganjaju svoje…. 😒

KISIK
Gost
KISIK
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Draga redakcijo molim vas: da maloborgenu dopustite komentiranje tek kad priloži potvrdu da je se bocno 4.put.

Slow motion
Gost
Slow motion
5 dana prije
Reply to  KISIK

Uff..tada vise nece biti medu nama.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  KISIK

Hahaha………………

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Hoće, hoće, ako nije umjetna……………

KISIK
Gost
KISIK
5 dana prije

Brate-evo sretoh nakon godinu dana jednu staru simpatiju…popušila joj štitnjača…operacije…a pukla se guda 2 puta modeRnom. Sve “bolesti” koje nosimo sa sobom se bude kroz špricu/okidač.
Još jedna poznanica isti slučaj.popušila štitnjača.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  KISIK

Žao mi je tih ljudi ali što im možemo mi, sami su to zbog neznaja, naivnosti i vjere u sustav uradili sebi. Buditi ih je badava jer probuđeni se rode budni, znam to po sebi, uvijek sam bio i u mladosti čudak za druge jer sam išao svojim putem a… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  KISIK

Prvo se dva puta pukla pa popušila štitnjača ili?

KISIK
Gost
KISIK
5 dana prije
Reply to  Pero

Imala je problema…ali sad je dotle došlo(posle 2x modeRna) da se bolest probudila…pa prolazi operacije trenutno.

Druga osoba (isto štitnjača) se više informirala….i kaže da je šprica bila okidač za daljnji razvoj bolesti.
Pozdrav

Malomorgen
Gost
Malomorgen
6 dana prije

hmm…. ma zdrava hrana gore dole… ali brez masnoča je totalno neukusna…
ma jedem sve… živeču do smrti, kao svi drugi…. 😒

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 dana prije
Reply to  Malomorgen

zdrava hrana je relativan pojam, ako se ne hranimo prema krvnoj grupi;)

Mladen
Gost
Mladen
5 dana prije

Kao da se Eskimi hrane prema krvnoj grupi ili Sibirska nomadska plemena ili imaju svi istu krvnu grupu koja im se prilagođavala prema prehrani .?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Mladen

tvoje je pitanje na mjestu. vidi, ne mozemo usporediti nas i njihov nacin zivota. kad bi se i mi hranili samo onda kad imamo i na zlogaj bila bi to sasvim druga stvar. niko ne kaze da zdrav covjek te i te krvne grupe ne smije ovo il’ ono, ne,… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  Mladen

Eskimi jedu najviše masno zato su i zdravi.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Pero

Njima treba energija i svi nutrijenti u jednoj vrsti prehrane, da jedu nešto drugo premalo bi toga dobili. Naravno oni stari eskimi a ne ovi danas a i nešto drugo ti stari nisu ni mogli jesti jer gore ništa drugo i nema.

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Po mojem mišljenju teorija da krvne grupe određuju prehranu nije baš 100% točna. Ima tu nekaj ali mislim da to nije dobro odrađeno, bar ne za sve rase. Možda Japancima, odakle to i dolazi, ima više smisla nego nama, ne znam. A moguče je da su krvne grupe nekako povezane… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Puž

znam nesto na ovu temu. moj mladji brat nikako nije uspio da dovede krvnu sliku u red sve dok mu “maher” u bajernu upravo na taj nacin nije rijesio problem. svi su bili digli frku na njega u smislu tek ces sad da se razbolis, bla, bla, bla, eno ga… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
5 dana prije

Davno sam procitao da kod sjevernoameričkih Indijanaca prevladava “0” krvna grupa koja ipak teze podnosi alkohol ,sto me malo zainteresiralo jer sam biodugogodisnji davatelj krvi pa sam se interesirao kad bih kod nekog saznao da ne podnosi alkohol odnosno brzo se opije od MALE količine te je interesantno većina imala… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 dana prije
Reply to  Mladen

svega pomalo najbolji način za svakoga .

Da, naročito ako ne znaš koja hrana je za pojedinca dobra (tako mu se ne može dogoditi da učestalo uzima pogrešne namirnice)

Krle
Gost
Krle
5 dana prije

Posebno treba obratiti pažnju na boju kose i veličinu domalog prsta. 😉

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Mast je zdrava, a kruh nije. Sve je to banda proglasila nezdravim da bi profitirali više. Svinjska mast je zlo, a ulje obrađeno sa 100 procesa je zdravo? Pogledaj ljude u pekarama…guzice široke kao vrata? Kruh i peciva su zlo koje ubija ovaj svijet (šećeri u svim oblicima).

Krle
Gost
Krle
4 dana prije
Reply to  Pero

Mislim da ni kruh nije nezdrav, naravno domaći. Sva peciva i kruh danas sadrže gomilu aditiva i krajnji proizvod nema šansi da bude zdrav. Uopšteno, brza hrana je zlo a i sva peciva su takva. Strašno je vidjeti mladu djevojku (na njima je izgleda najveći učinak), lijepog lica, normalnog torza… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
6 dana prije

nije lako brale, gdje se tri do četri puta meso za obrok po danu servira.. u ayurvedskim medicinama se kaže, da pravi puno akcije i reakcije ta rajas energija

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 dana prije
Reply to  piždro

da, brale moj, sve je samo pitanje informacije i energije.
sve, ali ljude to malo zanima, oni imaju pametnija posla;)

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

brale što manje mese – znaš da ćeš maje doktoru trčat. pogotovo u ova global bremenita vremena, gdje ovcoidni karakter koji traži iz čiste navike da je želudac pun, pa bilo čim…

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  piždro

je brale, daj sta dàs al’ daj puno i odmah;)

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

da je barale prva ili eventualno druga ruka – ajde de.. da i u kojim uvjetima žive te napaćene životinje i na čemu su odhranjene, koliko dobiju sprica i antibiotika , dok im ne presude. a tek transport …

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  piždro

Možda dalmoši na maslinovom mogu i samo na ribi! ALI!!!! Mene je meso vratilo u život, nakon što sam 5 godina htio bit vegetarijanac i skoro umro od puknuća tankog crijeva zbog manjka zasićenih masnoća. Zato nemojte bezveze raspaljivati po mesu kad ono nije niš krivo. Kriva je MUT AVA… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Puž

gdje vidiš da ja pišem o štetnosti mesa… ? napisao sam 3 – 4 puta dnevno papanje industrijskog odpada za goje je nezdravo . a ti puž jedi koliko hoćeš. uživaj, dobar tek čak i puževe macaj, dobro dođu uz jesen

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  piždro

sori piždro, mislio sam da paušalno protiv mesa. moj bed

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Puž

nema problema Puž ugodno

otpisani
Famed Member
otpisani
5 dana prije
Reply to  Puž

Mesa (ali ne svinjsko) su jako dobra ako imaš krvnu grupu “0”

(a problem sa crijevom si imao zbog biljnih lektina koji aglutiniraju tvoju krvnu grupu)

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  otpisani

Možda i od nagomilavanja nezdravog kvasca iz današnjeg kruha, prije se dizao 24-48 h a danas ubacuju tu kemiju, čitao sam nekog rusa koji je stručan po toj temi.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  otpisani

Imam krvnu grupu 0, a meso ne mogu vidjeti ni nacrtano.

otpisani
Famed Member
otpisani
4 dana prije
Reply to  rimtu

To nema veze, jer zato ima riba, jako puno povrća, riža, voća… koja su prihvatljiva i tijelo može funkcionirati, naročito ako imaš sreće da učestalo ne uzimaš pogrešne namirnice sa nekompatibilnim lektinima.
Nadam se da ne pšobolijevaš često i da imaš dobru fizičku kondiciju (?)…

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  otpisani

Ozbiljnije bolestan nisam nikada bio, kondicija odlična, a meso nisam dotakao više od desetljeća. Jedino mi je žao što ga nisam izbacio ranije sa jelovnika. Jedem sve što mi odgovara (uglavnom sve biljnog porijekla), a od životinjskog jedino tvrdi sir (Paški, Istarski) u malim količinama. “Zažmirim” na malo jaja ili… Pročitaj više »

Filip
Gost
Filip
1 dan prije
Reply to  rimtu

Niti jedna bolest nije zdrava, a tvoja je jedna od težih. I tebi će kad-tad doći iz guzice u glavu. Mavroviću je trebalo gotovo 30 godina da shvati. Da ga ona ludara od žene nije natjerala da pase travu, umjesto da jede meso, bio bi prvak svijeta. Nažalost tek je… Pročitaj više »

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Ne znaju ljudi da je i prazan želudav dva dana korisniji za organizam nego mnogo čega.

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

ja jedem jednu pljesku od 35 deka 5 puta u tjednu, sa hrpom fermentiranog povrća i minimalno pravog beskvasnog kruha. i onda imam pauzu do sutrašnjeg rućka. ketogena dijeta i intermitent fasting/polu-gladovanje. bez dovoljno zasićenih kiselina taj način prehrane NIJE moguć. a to je jedini način prehrane koji liječi sve.

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  Puž

ispravak/dodatak: ja jedem jednu pljesku od 35 deka dnevno bar 5 puta u tjednu. I tak več dvije godine… sve na svinjskoj masti, hrpe telećih svinjskih i janjećih jetrica kad ima… preporučam. sam si trebate nač dobrog mesara…

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  Puž

bez dovoljno zasićenih masnih kiselina

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

da buraz lako je kad imaš intuitivno znanje kao ti !! jer to se ne uči nit se naučit moze. to se rodi sa čovjekom al na žalost kod rjetkih! jer inače nebi ni postojala ovo što hebe ljude, a da nisu ni svjesni.

Dejan
Gost
Dejan
5 dana prije

Tako je… ali dva dana bez hrane je teško zamislivo savremenom čoveku. Zašto bi se iko podvrgavao takvim tantalovim mukama i bio par dana bez hrane? Nezamislivo… Ali su zaista velike koristi od gladovanja za ceo organizam, a i za psihoenergetsku strukturu organizma.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Dejan

Uopće to nisu tantalove muke. Ovaj prijatelj iz Sidneja kad sam mu govorio za tuširanje hladnom vodom se užasavao a kasnije je sam sebe promjenio i počeo primjenjivati to i tehniku disanja od Vima Hofa. Skužio je i sam da gladovanje od dva dana ima učinak da se više raduješ… Pročitaj više »

Filip
Gost
Filip
1 dan prije

Taman kad sam kenjca naučio da ne jede, on krepao.

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  Dejan

Probao i osjećaj je divan. Tantalove muke su stalno žderati i biti prekrcan smeće hranom. Lijenost, depra, loš osjećaj, teško tijelo i tako iz dana u dan?! A kao na drogama, nema van začaranog kruga? Tako danas većina živi. Vidite Vilija kako je mal i debel, frustriran, bijesan i izgubio… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  piždro

Nemoj puno protiv mesa, opet će ona bolesna klošarčina u boj VPN-om. 🙂

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  piždro

A jel znaš ti da educirani vegani u indiji piju vlastiti urin da bi imali potpunu prehranu? Veganstvo je patka, način da se održi sustav kasti u Indiji. A nije bio takav od početka, to je naknadno poštelano kako bi imali ŠTO? Kastu monarhije koja kontrolira SVE ostalo. Pametnome dosta… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Puž

Puž, samo klopaj i uživaj.. družio sam se puno godina sa indijcem koji ima restoran sa mnoštvo indijske poznate kuhinje i sam je spremač jela i namirnica. za čudo, niko u njegovoj familiju ne kuša meso ni njegögivi poznanici kad dođu jesti (ima ženu i 2 djece i svi izgledaju… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  piždro

Hvala Piždro! Moram naglasiti da sam ja probao skoro sve moguće načine prehrane. Ko klinca su me izubijali sa margarinom, pasteriziranim mlijekom, pardon pasteriziranim otrovom i lošim brašnom i šećerom tak da sam do 30tih dospio ko knedl na konstantnoj torturi. Da se nisam vratil na mesinu, al ovaj put… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Puž

da Puž ja evo i kod mene nadimljena divljač, plata 100 g. (nije skupo oko 9. fr) na vrlo tanko isječena u hladnjaku idem založit, baš me namamilo kroz temu…ovdje u ovoj alpskoj tvorevini se servira od devetog do drugog mjeseca. pogotovo sad kad je jesen i vrijeme lova ima… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  piždro

Ja sam reko danas svom mesaru, kilu mljevenog od lopatice svinja i june pol-pol i da ima puno masnog, i 25 deka jetrica. Neš pričam s njim i platim i sam spremim u torbu pa stvarno nisam obračao pažnju, a i znam kaj i kolko dobijem. I dođem doma, stavljam… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Puž

morat ću te malo više oponašat kad je u pitanju mast i meso.. da ima malo više bjeline, samo to je ovdje teško kupit jer salo i bjelo ostranjuju u market mesnicama. potpuno drugačiji sistem nego kod nas.. i tebi ugodno

Stock
Member
Famed Member
Stock
5 dana prije
Reply to  piždro

Ne znam kod tebe piždro, ali ovdje postoje mesnice na selu gdje možeš kupiti kod domačina šta poželiš.
Kada sam kod badze u dojclandu i kod njega ista stvar.
A ako nema…ima na crno.

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Stock

Stock opet bi se ja najradije zaletio za za bosanski burek, pitu il ćevape ea baščarsije, banjalučke, travničke a more i mostarske hehe pozz

Pero
Gost
Pero
5 dana prije
Reply to  Puž

Keto je zakon!

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Opaki su sikhi buraz…………………..

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

zajebana al dobra, svjesna i povezana ekipa buraz

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Dobro si ih opisao.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Puž

Paaa i nekadašnji prvak u poluteškoj Lijoto Mačida iz UFC-a je pio urin, sad će doći Otpisani, one je protiv toga hehehe…………..prvi put sam za korisnost urina čuo kad mi je rođak koji je bio liječnik rekao da su i partizani za.išavali rane da se ne inficiraju.

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Hah! Mi smo ko klinci na Hvaru uredno popišavali opekotine od meduza. Za pijenje urina kao terapiju sam čuo tek prije par godina. A da vegani u indiji piju urin još nedavnije.

Filip
Gost
Filip
1 dan prije

Sad znam zato je sve do jedan partizan umni bolesnik. Jebeni poremećeni koljači!

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Puž

Daj se malo informiraj o veganstvu, pa nećeš gluposti sa pljeskavicama pisati.

Filip
Gost
Filip
1 dan prije
Reply to  Puž

Veganstvo je teška bolest glave.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Buraz je meso ne jedem skoro nikako…………….

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Buraz, ja meso jedem 5 od 7 dana. A ta dva dana kada jedem jaja se osjećam slabije. I u 45oj gradim mišiće di ih nisam imao. Koža na rukama i nogama mi se oporavila nakon 5 godina vegetarijanstva( vratil sam se na meso i putar jer nisam htio riknut… Pročitaj više »

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Puž

Paaa ima ti ona j tip iz Čemerike, gledao dokumentarac negdje o njemu. bio je jako bolestan i onda je počeo jesti sirovo meso. Kupi ovcu od susjeda koji sve pravi bez grama kemije ili bili kakovih umjetnih tvari. Onda je zargli da je opusti pred klanje da ne bude… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Misliš možda na Aajonus-a Vonderplanitz-a? Pa on mi je prvi pokazao pravi put. Njegova saznanja su me osvjestila po pitanju ljudske prehrane u potpunosti! Pa sam naletio na dr.Natashu McBride koja je svoje autistićno dijete uspjela izliječiti hranom. Pa sam naletio na Jerry Tennant-a koji mi je objasnio na koji… Pročitaj više »

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Puž

To je neki obićan amer, nije liječnik.

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Aajonus nije bio liječnik. Proguglaj ga, mislim da na yt imaš dosta videa sa njim. On je otkrio epi-genetički učinak dok taj izraz (epi-genetika) nije niti postojao. Izveo je bio pokus sa ovcom koja je u izolaciji i pod stresnim uvjetima “od nikud” razvila parazitna oboljenja. Navodno je ubijen jer… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

buraz i ja rjetko..al nekad pošto sam u djetistvu odrastao uz masu ajvana i mala (domaće stoke) bio sam prilično mesožder usto i moj asto znak.. al to znaš da je bilo tvoje, domaće bez imalo štete ishrane. no, kad se pojavilo umjetno gnojivo – e onda je vrag došao… Pročitaj više »

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Da buraz, počelo je sve sa umjetnim gnojivima i najlonom, davno prije toga je počelo sa strujom i naftom………………

stefano
Gost
stefano
5 dana prije

subaru stvarno ne jedeš meso,mislim kakvu imaš podlogu za popiti vino .Nije provokacija

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  stefano

Ja ti ništa ne kuham (osim jaja) jedem sve iz dućana zadnjih 15 godina. Prije sam znao ići u studentski i jeo sve. Za meso nemam naviku, iako nije da neću ako sam negdje pa netko ponudi ili neki sendvić ako sam negdje na putu. Znao sam prije kad sam… Pročitaj više »

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  stefano

Vino ne pijem, osim kad hoću antioksidansa iz crnog vina, onda uzmem neko od 50 ili više kuna. Nekad kad sam imao više znao sam uzeti onog Grgića, 250 kuna. Bio sa nekom ženskom u Kaptol centru a ona htjela sebi nešto uzeti, pitam ja tipa koje ti je najbolje… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Ak se ide po vino onda je Vrutak zakon za to u ZG. Onaj kod zapadnog kolodvora je najbolje opskrbljen al i drugi imaju ponudu. Najbolja vina meni su vina koja sam naučio pit na Hvaru. A to mora bit i fino i jako i bez štetnih nuspojava. Jer pravo… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 dana prije
Reply to  Puž

Aaaa, bogami, i mi Istrijani imamo jaaako dobra vina!
Ja sam počeo piti vino kada sam prestao sisati mlijeko … i vidi me ! 😉

Taugo
Gost
Taugo
5 dana prije

Subaru..nekad kad sam mogao vise platit za butelju crnog ..slucajno sam uzeo conca& toro ( ima malu sliku vraga na butelji ) cabernet savignom..made in Chile ..cijena u konzumu oko 7o-75 kn..i odusevilo me ..naravno da su najbolja domaca ali je do njih teze doc … Istrijani kad rade u… Pročitaj više »

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Taugo

Budem probao sutra, hvala………………..

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Taugo

chile, pored jos nekih do skoro nepoznatih nije to losa adresa za vino, ako uopce postoji “dobro a jeftino”. nekad je to bila argenina pa i juzna afrika,
nekad a danas pogotovo, sve sto je ispod 10 € smatrajte za lose sirce;)

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije

Ni ne teba ti, ni u najmanjim količinama.

neznanje
Gost
neznanje
5 dana prije

Toliko mršaviš nakon cijepljenja da u svijetu vlada nestašica hrane i rastu cijene!

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Nije samo način prehrane. Treba i DNK popraviti. U večini ljudi DNK je oštećen, stoga su moguće bolesti.

Maki
Gost
Maki
6 dana prije

Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa! -sve receno!

Maki
Gost
Maki
6 dana prije
Reply to  Maki

Alesandro Meluzi, profesor više univerziteta, psihijatar, forenzičar, filozof, pisac, političar (poslanik i senator za dva parlamentarna saziva)… šokirao je Italiju i međunarodno javno mnjenje! Govoreći na manifestaciji pod nazivom „Aktivno zdravlje“ u San Marinu, Alesandro Meluzi nije štedio na riječima: „Političari i VIP osobe ubrizgavaju supstance koje samo imitiraju vakcine… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
6 dana prije
Reply to  Maki

Baš me zanima kako bi naši Capaki i ekipa dokazali ljudima da su uzeli pravu vakcinu a ne kao i svi podobni dobili placebo !?
O tome smo odavno pisali da su lažno cijepljeni, polako cure i vjerodostojne informacije o tome.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Mikojan

Samo varani će izbjeći borgiziranje, ostale će sve cjepnaisanjem pretvoriti u iste a ostale pokokati i ostaviti u logorima za dijelove za sebe. Onda slijedi nuks………….

stefano
Gost
stefano
5 dana prije

dobro subaru ako će varani izbjeći borga a ostale pokokati ili za dijelove zbog čega i za koga onda nuks kada je ionako sve riješeno

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  stefano

Eh, moraju pobrisati sve ovo da poćnu iz početka Stefano, zato su zemljanima dali nuks kojim oni ne upravljaju.

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  Mikojan

Pa i one snimke iz španjolske prije godinu dana su bile čisto dost da znamo da se probrani ne pikaju. A ak se i pikaju da je to samo “vodica”. Teško da bu iko od tih smra dova ikad odgovarao za to. Za takve stvari mogu nahrdat jedino ako se… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije
Reply to  Maki

Uvaženi kolega jesi li ikada imao u rukama Guytonov priručnik iz fiziologije,a i gospođa Arna,prvo bi to trebali DETALJNO SAVLADATI pa da onda možemo o nečemu raspravljati i izvoditi bilo kakve zaključke i raspravljati o nečemu !!!Dotada je sve to LUPANJE PO MAGLI što tko misli i što je gdje… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 dana prije
Reply to  Debeli đuro

“Sve ostalo je trajala be”!!!

profesore, sto kaze taj tvoj gaytonov prirucnik kad covjeka okuje strah,
kako onda funkcionira ljudski organizam?

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije

Daj pročitaj ga,posudi u knjižnici ili od nekog studenta medicine ili ti ja posudim što se fiziologije tiče,a ove političko-stožetžraške pi.darije ostavimo PO STRANI !!!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 dana prije
Reply to  Debeli đuro

profesore, ti dobro znas da papir podnosi svasta,
pricajmo o stanju na terenu a ne sto knjige kazu.

Promatrač
Gost
Promatrač
5 dana prije

Profesor čega je on? 😂😂😂

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije
Reply to  Promatrač

nemoj tako, nemamo drugog;)

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
5 dana prije
Reply to  Promatrač

Pi.darija !!!
ZADOVOLJAN ???

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Netko digitalizira Gayton priručnik i stavi na inernet. Po vašoj logici odmah postaje bezvrijedan. Vaša logika i vola može ubit. Vi od šume ne vidite drveće. Vama nije jasno da je sve povezano u savršenosti unutar organizma. Sad bi vi dijelili na fiziologiju, metabolizam i koješta Može se promatrati posebno,… Pročitaj više »

Markk
Gost
Markk
6 dana prije
Reply to  Maki

Sve jasno zamisljeno..pobit stoku sitnog zuba, porobit preostale i uzivati “u delfinima koji ce se vratiti u venecijanske kanale”.. sve odgovara scenariju iz jednog od James Bond filmova. Međunarodna zločinačka organizacija Hydra pokusava porobi svijet, a jedini problem je sto svijet nema James Bonda da ih pobijedi..

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Maki

Ako su i njemu ponudili lažnjak cjepu znači da je varan, nemam ništa protiv podrijetla i to što govori sitinu.

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

buraz, vidiš koliko je titula i varanski zvanja nakupio..= to je secifikum i svojstveno samo za varane..

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  piždro

Tako je buraz, bitno je očima nevidljivo a ti dobro vidiš trećim okom……………….

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

malo prije kad sam ti plusova komentar 2 puta je i minus izišao istog momenta.. to sam davno napisao al ne puštaju kroz sito i rašeta ..

Krle
Gost
Krle
5 dana prije
Reply to  piždro

Toliko puta je to objašnjeno i ne razumijem zašto te to objašnjenje ne zadovoljava. Zar sve mora biti neka misterija i urota? Dok si počeo da čitaš neki tekst svake sekunde neko može kliknuti na + ili – i to se neće pokazati dok se stranica ne osvježi. Kad klineš… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
5 dana prije
Reply to  Krle

znaju za to ekipa na lagičnom bolje od nas

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
5 dana prije
Reply to  Maki

Pa to je to Maki… Mejdutim – dzaba ti sve cinjenice… Cak i ovdje na diskusijama – imas nekoliko lobotomiranih talibana (iskljucujem glupave trolove poput Djure) – koji ni na koji nacin ne mogu/ne zele napustiti idiotsku pricu o “zaraznom virusu“… Taj idiotizam Rockfellerove “medicine” – je toliko ukorjenjen –… Pročitaj više »

Škafiškafnjak
Gost
Škafiškafnjak
6 dana prije

Ugradi u svoj um filter kako bi se usmjerio na bitne stvari u tekstu:)

Armando Vussio
Gost
Armando Vussio
6 dana prije

Poštovana gosp.Šebalj uz dužno poštovanje moram reči da mi pomalo zvučite kao pokvarena ploča! Svaki tekst na isti kalup isto se ponavlja u male pretumbacije u tekst. Da, znamo svoi da je Plandemija laž, znamo da je 5G štetan, znamo da od cjepiva nema koristi šta više ubija ljude, itd… Pročitaj više »

Mustapić
Gost
Mustapić
6 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Ulica i bojkot da… ali poziv na ulicu da bi se rušilo i palilo sanjaju organizatori kaosa kojima treba krv kako bi prikrili svoj cilj.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 dana prije
Reply to  Mustapić

“S vremena na vrijeme hrvatsko stablo slobode treba biti zaliveno krvlju domoljuba i domaćih izdajnika!” U tom slučaju naredniče da te podsjetim ukoliko si zaboravio: ZNOJ ŠTEDI KRV! Prestani kritizirati druge koji svojim trudom i zalagenjem se već uveliko bore da s toga stabla slobode prikažu i odstrane korov, i… Pročitaj više »

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 dana prije
Reply to  Davor drugi

Tek sam sada primjetio:
Ovaj moj odgovor nije bio upućen @Mustapić, nego za @Armando Vussio.
Mustapić, sorry.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 dana prije
Reply to  Davor drugi

Ne znam zašto komentar nije prošao, ali evo pokušat ću iznova:
komentar nije bio namjenjen kolegi @Musatpić, nego @Armando Vussio.
Mustapić, sorry

stefano
Gost
stefano
5 dana prije
Reply to  Mustapić

Armando da skratim nisi jedini bez benifita no prozivaš ma daj ti stari iskusni frajeru ponudi riješenje a mi te pratimo

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
5 dana prije
Reply to  Mustapić

Ne sanjaju. Naprotiv .

Treba im mir da bi proveli najvažniju fazu: ekonomsku: osiromašenje i kupovinu resursa.

Kako će realizirati kupovinu – da legalnu kupovinu,- ako ne bude na vlasti njihovih postavljenih lutaka?

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Armando nisi upravu. Tražiš od nekog drugog da ti servira rješenja i da te povede i kritiziraš što nije tako. Zašto sam ne pokušaš naći neko rješenje i predložiš ga? Ne kažem da je lako i da će upaliti, ali jesi li uopće ikad pokušao sam nešto smisliti i poduzeti?… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Ali prvo trebamo biti APSOLUTNO NA ČISTU da li je korona OPASNA BOLEST ili je zajebancija vladajućih i ovih ili onih skupina !!!Da li je u Splitskoj bolnici jučer od korone umrlo ljudi 8 ljudi ili NIJE TO ISTINA DA SU SVI TI OSMERO UMRLIH LJUDI BILI NECIJEPLJENI !! Jučer… Pročitaj više »

Greven
Gost
Greven
6 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Sezonska, obicna gripa je uvijek bila relativno opasna bolest. Tako je uvijek bilo, i nista se nije promjenilo sa “kovid devetnaest” varijantom gripe, osim zaglupljujuce propagande i masovne histerije. Svaka gripa je opasna za astmaticare i ljude sa oslabljenim imunitetom.

Armando Vussio
Gost
Armando Vussio
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

A znaš li koliko se medicinskog osoblj aodbilo cijepiti u splitskim bolnicama?

Abe 04
Gost
Abe 04
5 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Većina. I savjetuju ne cijepiti se. Također, gotovo sam siguran ako su i cijepljeni, cijepljeni su samo na papiru, i mnogi liječnici i mnogi iz drugih krugova sa odgovarajućim vezama. Ne treba svatko dobiti placebo za potrebe kamera. Ako je kod tolikih ljudi samo na papiru i (!) ako pretpostavimo… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Dosadan si k’o proljev.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
6 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Prije nego što drugom spočitaš Armando, kako, gdje, na koji prblem i na koji našin da se postavi odnosno što da učini, prvo sjedi za stol uzmi olovku u šake i ja vjerujem, nešto manji komadić papira ze tebe će biti više nego dovoljan da sastaviš listu onoga što si… Pročitaj više »

Slow motion
Gost
Slow motion
5 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Evo primitivca jos jednog..
Ako ti ovo sve sto procitas ovdje a potom zakljucis sam sa svojim mozdanim vijugama, ako ih imas, nije dovoljna motivacija za bilo sto, onda si hmm..o da vec sam rekao..primitivac.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Armando Vussio

Pa biće ona Ivana Kroatska kad na njenu stranu pređu plavci, maskirani, ekrani i zvučnici, žabor i politfikusi će se prešaltati ko iz crvenih u kapije preko noći kad osjete kako bi završili.

Brat Armanda
Gost
Brat Armanda
5 dana prije

Poštovana gospođo Šebalj
kad ste tako demokratični i pošteni zašto ste obrisali moje odgovore vama?
To govori dposta toga o vama!

Brat Armanda
Gost
Brat Armanda
5 dana prije

PA neka svi vide moje odgovore i vaše pa neka večina odluči, to vam se gospođo Šebalj zove demokracija ali je to vama očigledno strano i onda vi napadate institucije, razmislite 2 puta neko s moralom bi se sramio.
S poštovanjem

Filip
Gost
Filip
1 dan prije

U 2. licu množine kaže se: ništa niste pročitali.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 dana prije

Nemojte ga brisati Arna, molim vas. Neće biti pametniji zasigurno.
Neka ga… neka čita i neka uči. LP

Filip
Gost
Filip
1 dan prije

Nije niti vaša samopromocija neki veliki posao s učinkom. Npr. za razgovora s Buljem jedva je čovjek od vas došao do riječi. Ne pridajite si značaj koji nemate.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
6 dana prije

Prva tri pitanja odlična, a odlični su i odgovori. Precizni i konkretni. Koliko su točni, nisam kompetentan ocijeniti, ali djeluju logično. Jedina zamjerka bi bila da se o tzv. virusu SARS-CoV-2 govori kao o činjenici, bez ikakvog dokaza o njegovom postojanju. Pitanja 4. i 5. isto odlična, ali odgovori nezadovoljavajući.… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije
Reply to  Stara kuka

Nego uvaženi kolega reci ti meni STVARNO nemaš nikoga u rodbini tko obolio od korone i morao u bolnicu na liječenje,ovakvo ili onakvo pa da ti kao osoba u koju možeš imati SIGURNO POVJERENJE što i kako je to biti bolestan od korone ??? Pusti sada sve stožeraše,politiku i sve… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Evo da ti odgovorim. STVARNO nemam nikoga u bližoj i daljoj rodbini koji je obolio od tzv “korone”. Što se poznanika i kolega s posla tiče znam njih desetak, čak i kolega koji radi u sobi samnom, kojima je, i to telefonski. dijagnosticirana “korona” i svi su ju “prebolili” za… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
5 dana prije
Reply to  Stara kuka

Eto Bogu hvala,više ,manje se radi o “”potencijalnim koronašima””,ali velim ti ozbiljno imaš mlađih ljudi koje satralo,jedva izvukli živu glavu !!! A ove pi.darije preskočimo !!! Ja sam ovog moga doktora zajebavao kada umrem da mi u razlogu smrti napiše previše sexa !!!🦓🦓🦓⚡😼🐕‍🦺😂

Slow motion
Gost
Slow motion
5 dana prije
Reply to  Stara kuka

Sve si rekao. Sad zamisli da svaka recimo stota osoba moze slicnu pricu navesti. Dobio bi se ovaj rezultat mortaliteta famozne i opasne bolesti kakvog nam prezentiraju.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ne trebaš se pravdati tom kretinou…………………………………bacaš bisere pred njusvi

Greven
Gost
Greven
5 dana prije
Reply to  Stara kuka

“papaja test” 😀

Izgleda da ga ubiše dušmani. John Magufuli. Neka mu je laka zemlja.

Jomla
Gost
Jomla
5 dana prije
Reply to  Stara kuka

Remdesivir: karta u jednom smjeru. 🙂

Jomla
Gost
Jomla
5 dana prije
Reply to  Jomla

Respirator: Tačka ispod uzvičnika! 🙂

Filip
Gost
Filip
1 dan prije
Reply to  Jomla

Našem su poznatom kirurgu rekli da je pozitivan, a on je skupio sve radne kolege liječnike iupozorio ih: da znate, tko me pokuša staviti na respirator, svojim ću ga rukama zadaviti!

hope
Gost
hope
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

evo vam jedan primjer:jedan moj rodjak obolio od “korone”(prosle godine),covjek koji ima rak zeludca,sa jos puno dijagnoza od visokog krvnog tlaka i td.,da ne nabrajam.bio 2 tjedna(prisilno)u bolnici,pokusao pobjeci iz iste,i konacno ga pustili doma.eno ga jos uvijek ziv.

hope
Gost
hope
5 dana prije
Reply to  hope

ah da,zaboravih napisati jos da je jako puno mojih prijatelja a i rodjaka,bila dijagnosticirana “korona” i svi hvala bogu zdravi i zivi.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  hope

😂😂😂 lej, cim si napisal prisilno, se vidi da nakladaš… bla bla
u bolnici kad hočeš, ustaneš i odeš…. nema prisile…..

zati ti ne verujem ni centa😂😂😂

Metabaron
Gost
Metabaron
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Najebaces .

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Lepi, inače kad imaš dijagnosticiranu zaraznu bolest onda si na “zaraznom” odjelu i ne možeš slobodno odšetat. Ne znam kako je to sad po novo normalnom jer umjetno inficirani dobiju zelene putovnice.

Krle
Gost
Krle
5 dana prije
Reply to  hope

Malo mi je to čudno, ljudi podmićuju da dobiju krevet a njega prislili. Pored svih tih bolesti, baš radi korone ga hospitalizirali? Zašto je uopće išao u bolnicu? Znam puno ljudi kojima je bolnica zadnja opcija i kad moraju “prisiljeni” su na to. ne sporim da je tako, samo mi… Pročitaj više »

Filip
Gost
Filip
1 dan prije
Reply to  hope

Kod nas su dvojica ljudi (obojicu dobro poznajem – jedan je vlasnik autosalona) pobjegli s Covid odjela i, naravno, obojica su živi.

KISIK
Gost
KISIK
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

•Ti si bolesan i bez korone, po tebi nitko nikad nije do kurtone dobio upalu pluća.
•Dali šprica povećava postotak hospitaliziranih znaćemo na zimu.
Do tada manje tudumluka i knjigu u ruke! Što bi se ono reklo:ponovi.

Krle
Gost
Krle
5 dana prije
Reply to  KISIK

Nedavno je bilo šta sve izaziva upalu pluća. Kao što je različit uzrok tako i bolest i posljedice mogu biti različiti. Đuro nije o tome pisao. Koliko sam ja shvatio samo traži da se provjere činjenice. Šta je u tome loše? Iskustva su osobna i ne možeš tvrditi da nešto… Pročitaj više »

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Iako nije pitanje postavljeno meni, ali evo đuro moje iskustvo. Četvorica mojih kolega 2019 (znači prije korone) jedan za drugim obolijevaju od gripe, ostatak nas preskače. Svi fizčki jako aktivni i sposobni, bez ikakvih drugih oboljenja, jedan od njih pušač ali kutija cigareta mislim da mu je za cijeli tjedan,… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  Davor drugi

Ima i ime: Bolnićka bakterija. Namjerno sam od strane bolnićkog osoblja (jer drugo nije moguće kad vidiš kak te tretiraju) bio zaražen bar dva puta. Preživio ju bar dva puta sa tim da od zadnje još uvijek vidim posljedice.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
5 dana prije
Reply to  Puž

…nikad čuo

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  Davor drugi

Da pojasnim. “Ali nažalost, od posljedica neke bakterije koju je dobio na plućima nakon prvog uzimanja kisika.” Bolnice kod nas su u takvom stanju i tako ih održavaju da se u večini razvijaju super otporne bakterije. Antibiotici koje dijele lopatama samo pogoršavaju stvar. Više ne pomažu ni tri vrste antibiotika… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
5 dana prije
Reply to  Stara kuka

Sve sam razumio ali mi se neda pisati dvije kartice teksta objašnjavajući mr.sc.Šebalj kako da bolje odradi svoj aktivizam.

Aeronetcz
Gost
Aeronetcz
6 dana prije

Pticama na grani je vec jasno da je koronavirus globalni politicki projekt a da veze nema sa virusom.Puno je tu kljucnih faktora sa konačnim ciljem preformacije svijeta.Molio bi novinare Logicno ako imaju informacija da napisu o kljucnom savezu Bjelorusije i Rusije koji je potpisan i koji ce biti jako važan… Pročitaj više »

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije
Reply to  Aeronetcz

Ma ti se šališ,savez Rusije i Bjelorusije nije ništa novo,nego cijeli svijet DRHTI nakon što je guvernerka njihove nacionalne banke JAVNO IZJAVILA da se USA opasno približava BANKROTU,odnosno nemogućnosti ispunjavanja financijskih obaveza !!! Dakle,ne neki protuamerički nastrojeni kritičari nego njihova guvernerka !!! Čitao o tome ???

Histrion
Gost
Histrion
5 dana prije
Reply to  Aeronetcz

To je Milanče!!! Preformacija svijeta!!! To je Milanče!!!

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Aeronetcz

Moše, kako skvo, jel kuha košer, kako oni prijatelji dnous na kavama, ima li od njih što pametno?

Mustapić
Gost
Mustapić
6 dana prije

Plati ljudima lektora i Bog te veselio.

Markk
Gost
Markk
6 dana prije

E to nam je najveci problem def.

Драгогост 屋
Gost
Драгогост 屋
6 dana prije

Čitaj tekst unazad (od pozadi) i rešićeš taj problem!

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije

Hahaha,e sada kolega ti zahebao sve nas,šefa i stanicu i narodnu miliciju !!😼😼🐕‍🦺🐕‍🦺🐕‍🦺🐴🐴🦓🦓⚡⚡⚡

KISIK
Gost
KISIK
5 dana prije
Reply to  Debeli đuro

Fore su ti izlizane ki kurbino dupe!

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
6 dana prije

”Korona može biti u spermi i testisima.”, reče Alemka, najpoznatija usjedilica u Hrvata.

P.S.
Vjetar u kosi,
Trun u oku,
Knedla u grlu,
Grč u stomaku,
Pijesak u žuči,
Kamen u bubregu,
Voda u koljenu,
Trn u peti,
Korona u jajima…

Haiku

Sticky fingers
Gost
Sticky fingers
6 dana prije

I vakum u glavi🙉

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
6 dana prije
Reply to  Sticky fingers

A jes’ me za.e.ao,upravo to mi palo na pamet,ali ono,propuh u glavi !! 🐴 🐴 🦓 ⚡ ⚡ ⚡ 😼

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
5 dana prije
Reply to  Sticky fingers

Bravo!
Fulao sam najbitnije!! 🙂

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 dana prije

Daltone, i Alemka u snovima…nastavak “haikua” koji minorizira navedene “haiku probleme”. 😁

onaj najglu...Dalton
Gost
onaj najglu...Dalton
5 dana prije
Reply to  Mrčikola

Univerzalno rješenje..
🙂 🙂

P.S.
Baba, kako ti se čini ovi Beroš, zdravstvo i to…?
Moj sinko, danas duže gledaju auto na tehničkom, nego ljude u doktora.
Zna baba!!

KISIK
Gost
KISIK
5 dana prije

Koja istina u malom vicu.
Poznam doktore koji rade privatno jer im “sistem” ne daje dovoljno vremena sa pogledaju detaljnije kronične pacijente.

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije
Reply to  Mrčikola

Hahaha…………….

lkefanepruganprufnua
Gost
lkefanepruganprufnua
5 dana prije

Nije ta te vrste hehehe…………….

Stock
Member
Famed Member
Stock
6 dana prije

Dio odgovora na pitanje 3: “SARS-CoV-2 ulazi u krvotok probijanjem krvno-zračne barijere preko plućne kapilare uz alveolu, a zatim se veže na receptore enzima II koji pretvaraju angiotenzin na endotelnim stanicama.” Mene zanima sljedeće… U jednom djelu texta se kaže da virus nije izoliran po pravilima struke, a ovdje “on”… Pročitaj više »

Greven
Gost
Greven
6 dana prije
Reply to  Stock

“Vakcina” pravi dar mar u organizmu, ne takozvani kovid virus

Malomorgen
Gost
Malomorgen
6 dana prije
Reply to  Stock

brez zamere…. ako nisi usko specializiran stručnjak, nikad to nečeš razumjeti…. kao i ja ne… 😒
lep dan

Stock
Member
Famed Member
Stock
6 dana prije
Reply to  Malomorgen

Pogrešno tumačiš moje postove. Ja se i ne predstavljam ovdje kao neko ko je “usko specializiran stručnjak “. I naravno da ne razumijem sve ove procese u tijelu. Ne zato što sam glup, nego što mi to nije struka. Ali ako mi neko to objasni na relativno jednostavan način, shvatiti… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Stock

Ali vidiš i sam iz ovih odgovora struci je zabranjeno istraživati o ovome. I razmjenjivati iskustva. a daj no… ko te to nanagarčio da struka ne istražuje…. u životu sam se cjepio bar 20 do 30 x…. zakaj se ne bih i sada….. pošto je moj imunski sistem po kemoterapiji… Pročitaj više »

Metabaron
Member
Metabaron
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Na.e.aces .

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
5 dana prije
Reply to  Metabaron

A jesi DOKURČIO S TIM SVOJIM PRETPOTOPNIM FORAMA !!! ODRASTI VEČ JEDNOM !!!

Stock
Member
Famed Member
Stock
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Ko me namagarčio da struka ne istražuje? Zabranjene obdukcije? Zašto? Zabranjeno istraživanje učinkovitosti odredjenih ljekova? Zašto? “Vakcine” se puštaju za upotrebu zbog velike smrtnosti i zaraznosti??? Kao, pazi sad…EXPERIMENTALNO CJEPIVO???? Zašto? Kada nije bilo ni veće smrtnosti, a za “zaraznost” su se pobrinuli papaja testovi. Ko je onda namagarčen? Ja… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Inače ignoriram tvoje infantilne ispade računajući da to svjesno radiš a sad vidim da govoriš o kemoterapiji (?) …znači da si bolovao ili boluješ od karcinoma (?) …sada vidim da sam se varao kada sam za tvoje napise mislio da su perfidno smišljeni i usmjereni na zbunjivanje čitaoca Logičnog… Međutim… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

S kovid bocom bi ti trebso bit dokrajčen.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 dana prije
Reply to  Stock

Ti si postavio sasvim logično pitanje. Kako “virus” koji nikad nije izoliran ili pronađen i čije postojanje nikad ničim nije dokazano može uzrokovati sve te probleme. A to zaista nije nikakvo usko specijalizirano pitanje nego čisti zdrav razum.

Slow motion
Gost
Slow motion
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Cekamo da primis cetvrtu.

Bosanac
Gost
Bosanac
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Raja ide u’raj a pakaši u pakao.
brez zamere …… Boli li te pakaš nakon što te (ili se sam) dobro iz#ebu (elaboriraj nam nešto iz tvoje struke)????

Stock
Member
Famed Member
Stock
6 dana prije
Reply to  Stock

Dio odgovora na pitanje br. 6: “Govori se uz ostalo o bolesti bakterijske infekcije pluća, uzročnicima poput parazita, toksičnim učincima vanjskih faktora  itd.Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati…” I to je ono gdje puca sva priča. Ali se… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
5 dana prije
Reply to  Stock

vidiš, stručko si…. sve znaš..

😒

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Odi u tujac !!!

Slow motion
Gost
Slow motion
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Cekamo da primis cetvrtu.

Metabaron
Gost
Metabaron
5 dana prije
Reply to  Malomorgen

Na.e.aces .