Odgovaramo našem čitatelju – komentatoru „Peri Detliću“ na sva pitanja o Covidu

Znanstveni odgovori

Krajem kolovoza objavili smo vrlo zanimljiv tekst objavljen dailyexpose.co.uk. U komentarima naših čitatelja opet sam našla pitanja našeg čitatelja – komentatora „Pera Detlić“ koji su me zaintrigirali. Potražila sam pomoć stručnjaka – eksperata i samo za našeg čitatelja dobila i odgovore.

Odvjetnici diljem svijeta podnose nove dokaze Međunarodnom kaznenom sudu tvrdeći da su svjetski lideri i znanstveni savjetnici koristili Covid-19 i injekcije za počinjenje genocida i zločina protiv čovječnosti

A što nas je to pitao naš čitatelj Pera Detlić?

  1. Koliko organizam košta proizvodnja 13 bilijuna spike proteina?
  2. Koje su posljedice velikog zauzeća ace2 receptora od strane spike proteina?
  3. Za koliko vremena se mogu primijetiti poslijedice vazodilatacije krvožilja i mikro krvarenja tj. plućne embolije uzrokovane ekspresijom spike proteina.
  4. Za koliko dolazi do zamora srca i zastoja u dijelu krvotoka srce pluća, a vezano na točku 3.?
  5. Koliko se stvar ubrzava za one pod fizičkim naporima?
  6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.
  7. Zašto nitko ne prati deformaciju crvenih krvnih zrnaca u dvaput nabodenih barem 2 mjeseca nakon druge doze?
  8. Zašto se rizičnim skupinama ne radi D dimmer test? Da se to sve napravi i objavi gotovo je sa cijepljenjem!“

Naši stručnjaci – eksperti su odgovorili:

1. Koliko organizam košta proizvodnja 13 bilijuna spike proteina?

Ako se uzme u obzir objektivna činjenica da za dodavanje 1 aminokiseline u rastući peptidni lanac tijekom procesa sinteze proteina zahtijeva razgradnju 4 molekule ATP-a (naše biološke molekule koja služi kao ”pohrana” energije za biološke procese), onda redovna sinteza proteina može zahtijevati približno 485 kilokalorija dnevno u mišićavog, mladog muškarca i približno 120 kilokalorija dnevno u aktivne, starije žene. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2732256/

Znači, veliki dio resursa organizma troši se upravo ne redovitu proizvodnju proteina.

U slučaju značajno povećane proizvodnje nekog dodatnog proteina koji nije neophodan za život, kao što se navodi u ovom pitanju, jasno je da se troše životni resursi organizma u tu svrhu. Kada je u pitanju spike protein koji se proizvodi u velikim količinama nakon ubrizgavanja genskih preparata koji se trenutno koriste u tzv. svrhu cijepljenja, posljedice za metabolizam i opći status organizma vjerojatno su velike ali u ovom trenutku nisu poznate niti se o njima raspravlja.

Gledano u širem kontekstu, uvažavajući službene podatke VAERS sustava i EUDRAVIGILANCE; moguća cijena je i smrt u najgorem slučaju, te teške nus-pojave u nekim slučajevima odnosno u boljim slučajevima nelagoda i razne lakše nus-pojave (valja imati na umu da se vjerojatno dio populacije podvrgava placebo tretmanu – dokumenti o ovom postupku koji se provodi nisu dostupni javnosti pa tako niti onoj stručnoj). Mnogi ljudi naime, misle da su dobili cjepivo, a moguće su dobili placebo.

Upravo zbog ovog i sličnih pitanja tvorci ovog Covid kaosa su zabranili obdukcije jer bi se tako lakše utvrdilo pravo stanje stvari te su uveli PCR s mnogo ciklusa da bi povećali broj tzv. covid pozitivnih nalaza. Sadašnji rijetko objavljeni radovi ukazuju upravo na to da se spike protein, po ubrizgavanju genetskih produkata koji za njega kodiraju u ljudski organizam, proizvodi u čitavom tijelu. Cijepljeni je organizam naprosto tvornica spikea. Otuda i izjave nekih znanstvenika da cijepljene osobe neće preživjeti! Moguće doslovno i zbog metabolički neizrecivog napora uslijed čega se oslabljuje opće stanje organizma što u danim okolnostima i kontaktu s drugim uzročnicima bolesti može biti fatalno.

2. Koje su posljedice velikog zauzeća ace2 receptora od strane spike proteina?

Već je pokazano kako zauzeće tih receptora od strane cijelog spike proteina može inducirati različite biološke odgovore koji vode u bolest poput primjerice plućnu hipertenziju i druge kardiovaskularne komplikacije i/ili komplikacije u drugim tkivima/organima kod određenih osoba

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827936/

Nadalje, cirkulirajući spike proteini mogu sami ući u stanice i replicirati se bez vezanih čestica virusa. Ovo nije samo problem za opstanak ciljnih stanica, već može djelovati na neograničeno prisustvo spike proteina u cijelom tijelu. To nitko za sada ne istražuje javno. Također ukoliko se veće količine proteina spike samo vežu na ACE2 receptore i ne uđu npr. u stanicu, u biti blokiraju i/ili onemogućujući normalnu funkciju ACE2 u određenom tkivu što također nije nimalo poželjlno. Ako se spike kao u takvom slučaju veže na receptor stanične stjenke, on može djelovati kao antigen koji tada može pokrenuti autoimuni (na antitijela ili antitijela slična) odgovor na samu stanicu, a ne na virus kao u slučaju prave infekcije virusom. Stoga je moguće, u tzv. cijepljenih na COVID-19, očekivati razvoj određenog spektra bolesti s autoimunim svojstvima. Neki znanstveni radovi koji govore o problemu perzistentnog zadržavanja patogenog spike organizma i nakon COVIDA-19 preboljenja govore u prilog ovim tezama su: Mendelson M, Nel J, Blumberg L et al. (2020) Long-COVID: an evolving problem with an extensive impact. South African Medical Journal 111:10-12. PMID: 33403997; Aucott J, Rebman A (2021) Long-haul COVID: heed the lessons from other infection-triggered illnesses. Lancet 397:967-968. PMID: 33684352).

3. Za koliko vremena se mogu primijetiti posljedice vazodilatacije krvožilja i mikro krvarenja tj. plućne embolije uzrokovane ekspresijom spike proteina?

Prema nekim nalazima to se može dogoditi odmah nakon vakcinacije odnosno par sati iza, ali i nakon nekoliko dana ili tjedana. Još nema decidiranih znanstvenih podataka ili se taje. Potrebno je definirati mehanizme kako SARS-CoV-2, bez obzira da li se radi o konstruktu koji nazivamo virusom uzročnikom bolesti ili cjepivom koje sadrži genski konstrukt za opasni spike rezultira krvnim ugrušcima jer ta nam saznanja trebaju za eventualne daljnje terapijske intervencije.

SARS-CoV-2 ulazi u krvotok probijanjem krvno-zračne barijere preko plućne kapilare uz alveolu, a zatim se veže na receptore enzima II koji pretvaraju angiotenzin na endotelnim stanicama. Nakon što SARS-CoV-2 uđe u krvotok, odvija se kaskada događaja uključujući nakupljanje angiotenzina II, reaktivne vrste kisika, endotelna disfunkcija, oksidacija beta 2 glikoproteina 1, stvaranje kompleksa antifosfolipidnih antitijela koji potiču agregaciju trombocita, kaskada zgrušavanja i stvaranje umreženih krvnih ugrušaka fibrina, što dovodi do plućnih embolija (PE) i udara velikih žila viđenih na studijama angiografskog snimanja. Postoje novi dokazi o tome da su konstrukt i spike mRNA poremećaj zgrušavanja krvi i da koriste respiratorni put za ulazak u krvotok. S probijanjem krvno-zračne barijere dolazi do različitih stupnjeva kolateralnih oštećenja. Iako se proučavaju antivirusne i imunološke terapije, potrebno je procijeniti ulogu razrjeđivača krvi u prevenciji i tretmanu krvnih ugrušaka.

4. Za koliko dolazi do zamora srca i zastoja u dijelu krvotoka srce pluća, a vezano na točku 3.?

Opet se ne može dati precizan odgovor jer se isto ne istražuje odnosno ne bilježi se sustavno. Pretpostaviti se može već s pojavom znakova poremećaja krvotoka pluća.

5. Koliko se stvar ubrzava za one pod fizičkim naporima?

Logično je pretpostaviti da se gore opisani procesi ubrzavaju naročito kod sportaša koji imaju i dodatne tjelesne i metaboličke napore. Ako međutim pogledate što o tome kaže brza i površna tzv. ”Google pretraga”, vidjet ćete da se informacije uglavnom odnose na koristan učinak fizičkog napora na jačanje imunog sustava u borbi protiv Covida pri čemu se zanemaruju opterećenja na tijelo izazvana spike proteinom. Morat ćemo stoga pričekati znanstvene podatke koji se na tu temu pojavljuju (misli se na smrti poznatih sportaša nakon cijepljenja) ali sve teže prodiru u znanstvenu literaturu. Uglavnom se postojeća znanstvena literatura odnosi na povoljan utjecaj fizičke aktivnosti na prevenciju srčanog udara, dakle stvari se sagledavaju iz parcijalnih kutova što nije dovoljno za cjelovite zaključke na temu učinaka spike proteina.

6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.

Pitanje nije dovoljno jasno. Što znači ”Covid boca”? Da li se misli na ”Covid bocku/cjepivo”? Teško je razlučiti smjer pitanja. Mnogi stručnjaci i znanstvenici međutim, zaista dovode u pitanje virusno porijeklo Covida. Govori se uz ostalo o bolesti bakterijske infekcije pluća, uzročnicima poput parazita, toksičnim učincima vanjskih faktora  itd. Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa!

Mnogi znanstvenici bi rado proveli ovakva testiranja no nije im to financijski omogućeno (svako testiranje košta i zahtijeva određene materijale i reagense koje netko mora kupiti, a istraživanje mora odobriti institucija). Isti su izvrgnuti odmah cenzuri i javnoj defamaciji što onemogućava objektivan i stručan rad o ovoj temi.

7. Zašto nitko ne prati deformaciju crvenih krvnih zrnaca u dvaput nabodenih barem 2 mjeseca nakon druge doze?

Pretpostaviti se može da je razlog sličan onome kod testa dimera. Naime, i PCR , i propaganda koja se u svijetu dešava i sve mjere od kojih neke doista znanstveno nemaju smisla, vode ka jednom cilju i imaju jedan cilj za svrhu, plašenje naroda i držanje tenzije o tzv. smrtonosnoj bolesti te prodaji što više tzv. cjepiva. To tzv. cjepivo još uvijek nema potvrdu učinkovitosti, štoviše opasno je.

Važno je napomenuti da javnost i struka nemaju javno dostupne dokumente koje su vlade i tijela EU potpisala oko nabavke cjepiva s proizvođačima te se ne zna jesu li u tijeku masovna klinička testiranja (pa dio ljudi vjerojatno u tom slučaju dobiva placebo) niti po kojim se pravilima provode i tko je za njih eventualno odgovoran.

U svakom slučaju, ova masovna kampanja cijepljenja ne provodi se čak ni po minimalnim etičkim i stručnim kriterijima koji su inače na djelu kada se testiranju novi lijekovi ili medicinski preparati i proizvodi. Nema javnih baza podataka o stanju ljudi koji su primili tzv. cjepiva, u sustav za nuspojave prijavljuje se samo vrlo mali broj reakcija i mnoge se ne prijavljuju stoga što se proglašavaju ”nepovezane s cjepivom”. Baza podataka u kojoj stoje jasno definirane pojave (sve) nakon cijepljenja bez ne postoji. Također, nema sustavnog praćenja bioloških parametara cijepljenih kao što se navodi u pitanju, npr. krvna slika, količina spike proteina u krvi, autoimuni parametri, tlak, itd…..Očito briga za zdravlje nije na prvom mjestu, a sintagma ‘cijepite se za Vaše dobro i dobro Vaših bližnjih’ u tom kontekstu postaje groteskna jer o zdravlju cijepljenih, kao i necijepljenih koji se i dodatno diskriminiraju, nitko ne vodi računa.

8. Zašto se rizičnim skupinama ne radi D dimmer test?

Pitanje je vrlo relevantno i pretpostavljam sugerira odgovor, a taj je da bi se test trebao raditi. Test je na raspolaganju u Hrvatskoj, rade ga mnoge ustanove ali možda to ne oglašavaju javno. O čemu se radi? Kada se u tijelu ošteti krvna žila ili tkivo, u procesu održavanja homeostaze se aktiviraju obrambeni mehanizmi kako bi se ozljeda popravila. Tijekom tog procesa na ozlijeđenom mjestu se slažu niti proteina fibrina i formiraju mrežu koja služi za slaganje trombocita i formiranje ugruška. Ugrušak se zadržava na mjestu do zacjeljenja rane, nakon čega se razlaže. Enzim plazmin reže ugrušak na manje komade kako bi se lakše uklonio. Jedan od produkata razlaganja fibrina je D-dimer čija se koncentracija može mjeriti u krvi. Povišene koncentracije D-dimera znače da je u tijelu povećana pojava formiranja i razlaganja krvnih ugrušaka. Zbog čega se test ne radi sustavno, pitanje treba uputiti ministru zdravstva pa i ravnateljima bolnica. Jedan je razlog možda novac, premda se ogromne količine novca bacaju na testove, tzv. vakcine, opremu i skupe lijekove kako bi se ljude držalo u tenziji i strahu od COVIDA-19. Briga za zdravlje koja je mnogo širi pojam očito nije glavni cilj ovih akcija koje se nameću populaciji zadnjih godinu dana. Mnogi ljudi počeli su shvaćati o čemu se radi, bili oni cijepljeni ili ne, ali ne znaju što dalje s takvom spoznajom koja na žalost prelazi dimenzije zdravog razuma.

Čitateljipitanja i odgovoriZnanstvenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
256 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pozitivan pesimista
2 godine prije

hm, hm, nisam strucnjak za spike proteine, al’ sve mi nesto
govori ako ne promijenimo nacin prehrane *ebali smo jeza;)

Maki
2 godine prije

Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa! -sve receno!

Škafiškafnjak
2 godine prije

Ugradi u svoj um filter kako bi se usmjerio na bitne stvari u tekstu:)

Armando Vussio
2 godine prije

Poštovana gosp.Šebalj uz dužno poštovanje moram reči da mi pomalo zvučite kao pokvarena ploča! Svaki tekst na isti kalup isto se ponavlja u male pretumbacije u tekst. Da, znamo svoi da je Plandemija laž, znamo da je 5G štetan, znamo da od cjepiva nema koristi šta više ubija ljude, itd itd. Više smo iz tekstova i mi lajci naučili podosta o medicini da se možemo nazvati kvazi stručnjaci. Dajte rješenja! Ponudite ljudima viziju šta da urade povediti ih! Lako je biti portal domoljub ali gosp.Šeblja treba izaći na ulicu jer je to jedino mjesto gdje se stvari mijenjaju na bolje od piskaranja po forumu nema “selameta”! Zar vi zbilja mislite da će ova vladajuća elita sjašiti s vlasti samo zbog natpisa na forumu? Ja vjerujem da su vaše pobude dobronamjerne i da želite stvari mijenjati na bolje ali ste izabrali krivi način. Motivirajte ljude na izađu na ulice, povedite ih… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

Prva tri pitanja odlična, a odlični su i odgovori. Precizni i konkretni. Koliko su točni, nisam kompetentan ocijeniti, ali djeluju logično. Jedina zamjerka bi bila da se o tzv. virusu SARS-CoV-2 govori kao o činjenici, bez ikakvog dokaza o njegovom postojanju.

Pitanja 4. i 5. isto odlična, ali odgovori nezadovoljavajući. “Pretpostavlja se” nije odgovor na pitanje. Pretpostavljati možemo i sami, a ako se odgovor ne zna onda je poštenije to i napisati tako..

Pitanja 6. 7. i 8. koja su tipa “zašto se ne radi ovo ili ono” imaju vrlo jednostavan odgovor. Zato što to ne odgovara narativu. Osim toga postavljena su na krivom mjestu. Ta bi pitanja trebalo postaviti zdravstvenim vlastima i “stručnjacima” koji vode cijeli ovaj “ivent”,

I za kraj, bilo bi zanimljivo znati koliko čitalaca i komentatora su ili će zaista čitav članak pročitali i razumjeli, a ne samo otvorili i ovlaš pregledali bez zadubljivanja.

Aeronetcz
2 godine prije

Pticama na grani je vec jasno da je koronavirus globalni politicki projekt a da veze nema sa virusom.Puno je tu kljucnih faktora sa konačnim ciljem preformacije svijeta.Molio bi novinare Logicno ako imaju informacija da napisu o kljucnom savezu Bjelorusije i Rusije koji je potpisan i koji ce biti jako važan za budućnost slovena na ovoj planeti.O tome svemu ima dosta informacija a biti će pametnije da to napisu novinari Logicno kojima se puno vise vjeruje nego meni.

Mustapić
2 godine prije

Plati ljudima lektora i Bog te veselio.

Markk
2 godine prije

E to nam je najveci problem def.

Драгогост 屋
2 godine prije

Čitaj tekst unazad (od pozadi) i rešićeš taj problem!

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

”Korona može biti u spermi i testisima.”, reče Alemka, najpoznatija usjedilica u Hrvata.

P.S.
Vjetar u kosi,
Trun u oku,
Knedla u grlu,
Grč u stomaku,
Pijesak u žuči,
Kamen u bubregu,
Voda u koljenu,
Trn u peti,
Korona u jajima…

Haiku

2 godine prije

Dio odgovora na pitanje 3:
“SARS-CoV-2 ulazi u krvotok probijanjem krvno-zračne barijere preko plućne kapilare uz alveolu, a zatim se veže na receptore enzima II koji pretvaraju angiotenzin na endotelnim stanicama.”

Mene zanima sljedeće…
U jednom djelu texta se kaže da virus nije izoliran po pravilima struke, a ovdje “on” ulazi i pravi dar mar u organizmu.

Ili sam ja fulio?

Vuk
2 godine prije

Zašto svi politicari kad javno primaju iglu imaju na sebi crne potkošulje??..jucer naš prvi čovjek i slo. prvi čovjek

Greven
2 godine prije

Sve i ako bi ta vakcina bila savrseno sigurna i savrseno efikasna, besmisleno bi bilo vakcinisati se protiv obicne gripe. Takozvani kovid devetnaest je obicna gripa. Isti simptomi, isti mortalitet. Masovna propaganda i gomila laži jedina je razlika.

Greven
2 godine prije

Takozvana vakcina napada srce. Ovo je tek samo pocetak.

———————————-
More than 100 Ontario youth sent to hospital for vaccine-related heart problems: Report
As of Aug. 7, there were 106 incidents of myocarditis/pericarditis in Ontarians under the age of 25…
———————————-

h**ps://torontosun.com/news/provincial/over-100-ontario-youth-have-been-sent-to-hospital-for-vaccine-related-heart-problems

BordoDNK
2 godine prije

Veliki broj vrhunskih medicinskih eksperata, nobelovaca, akademika koji decenijama proučavaju viruse, , vakcine su u startu jasno rekli da ovo što se ubrizgava ljudima, nije vakcina nego genska terapija koja može imati efekta kod nekih drugih oboljenja, ali da je njihova učinkovitost protiv Covida, ravna nuli, a da mogu prouzrokovati teže nuspojave, pa čak i smrtni ishod. Svjedoci smo da se to dešava. Onaj ko od početka ” pandemije”, do danas, nije sagledao stvarne ciljeve kreatora psihodeličnog ispiranja mozga ljudima i slijepo vjeruje friziranim informacijama, ima velik problem. Ali, to je sloboda izbora… Njena srž. Da prihvatimo ili odbacimo farsu oko Covida.

Драгогост 屋
2 godine prije

Kada su Ameri srušili SSSR na najvišem nivou je bilo izjava da nikada više neće ispustiti gospodarenje svetom, makar se zemljina kugla raspala. (parafraziram). Sada su u svom sunovratu pustili kijavicu obogaćenu koksakijem i (ili) aidsom. Delotvorni lek ili vakcina za kijavicu nikada nisu napravljeni. Ukoliko je virus sposoban da opstane u divljini od civilizacije će malo šta opstati. Ukoliko ga povremeno usavršavaju i puštaju naša pravna stvar stoji mnogo jače. Virulemija će trajati do njihovog samrtnog ropca.

Mrčikola
2 godine prije

Pohlepa, strah i posluh, osim što, na koncu, neminovno “pojedu” one koje obuzmu, sinergijskim su djelovanjem konačno proizveli autodestruktivnu super bolest koja će čovječanstvo, ili barem ovaj civilizacijski ciklus, privesti kraju.
Osim minornog broja onih svjesnih i “otkačenih” (koje, također, kraj neće mimoići ali će ga za razliku od drugih, spremni “za dalje” dočekati) , vidjet ćemo, naravno, ako budemo iskreni prema sebi (što opet iziskuje izuzetan napor koji su rijetki spremni uložiti), da smo svojim suučesništvom “pridonijeli” ovome pa si možemo, mirne duše, pripisati i zasluge.

Sly79
2 godine prije

Pohvala za Peru na pitanjima. Ovo za “bocu” je vjerojatno mislio na ampulu otrova, da se dobavi jedna za analizu na parazite. Osobno sam dugo stava da su neki od oboljelih zapravo otrovani ili žrtve parazita, samo nisam dokučio izvor. Da li bi mogli biti svi oni silni zaprašivači po nebu? Mogli bi, ali ne znam.

Zvrk
2 godine prije

gdje je nestao korisnik roberto?
bio je nešto dosta kivan na gđu Arnu
čak je krenuo pisati svoje osobne podatke i prepričavao sadržaje razmijenjenih poruka.

Slow motion
2 godine prije

Redakcijo, molim vas da se skulirate. Imate neki virus u kompjuterima??
Vec 3 dana mi doslovno svaki komentar ceka validaciju!?
Iritantno do bola..

lkefanepruganprufnua
2 godine prije

Nisam ja badava zapisivao napise od inženjera Pere. Sjetim se doskočice, “Di ste cure evo inženjera”………..

Lucija, prva
2 godine prije

“cirkulirajući spike proteini mogu sami ući u stanice i replicirati se bez vezanih čestica virusa.”
– ne mogu.
– ali čestice virusa nisu daleko…. Nepostojećeg, dakako.

Legendarni Grk
2 godine prije

Za prokrvljavanje žila i kapilara na plućima je odličan čaj ovog sastava:

40 % plućnjak
40 % podbjel
20 % ružmarin

Na 2 dl kipuće vode ide jedna ravna jušna žlica čaja.

Plućnjak i podbjel su najjače biljke za pluća, a ružmarin je za srce.
Svake godine pijem 45 dana ovaj čaj na prijelazu zima-proljeće – toliko je potrebno da se žile očiste i prokrve.
Nakon toga se u žestokom fizičkom radu više ne osjeća umor – to je jedan od vidljivih rezultata djelovanja ovih biljaka.

Josip
2 godine prije

Sjetimo se početka. Govorilo se o bolesti od koje ljudi masovno umiru na ulici. Da li se to bilo gdje u bilo kojoj državi zapazilo? Zbog ove početne laži, zašto bi autorima pandemije bilo što vjerovao?

Max
2 godine prije

Odlično rečeno

Safet
2 godine prije

Samoreplikacija ne postoji kao takva a “život” Spike-a je izuzetno kratak.

nepoželjni
2 godine prije

“Govori se uz ostalo o bolesti bakterijske infekcije pluća, uzročnicima poput parazita, toksičnim učincima vanjskih faktora itd. Činjenica je da nitko nije uspio dokazati virus po načelima po kojima bi se novi virusi trebali dokazati, a neke su vlade i javnozdravstvene institucije čak i javno priznale da prema podacima s kojima raspolažu ne mogu potvrditi postojanje virusa!” Više puta sam u zadnje vrijeme (barem zadnje pola godine) napisao moje zaključke u vezi sa “virusima” međutim nitko se nije htio upuštati u diskusiju po tom pitanju, dapače imao sam osjećaj da sam ignoriran uz dozu podsmjeha. U početku sam samo provocirao Luciju i Šumadinca koji su bili najglasniji pobornici i zaštitari teorije o “virusima” ali se nikada nisu upustili u otvoreni duel sa mnom… – VIRUSI NE POSTOJE !… POSTOJE SAMO EGZOTOKSINI I EGZOENZIMI KOJE ISPUŠTAJU BAKTERIJE, GLJIVICE I PROTOZOE. Ti enzimi i toksini su po svom sastavu najbliži opisu “virusa” (uglavnom… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Krle
2 godine prije

Ja bih se osvrnuo na 6. pitanje.

6. Zašto nitko nije testirao kovid bocu na parazite? Za to ne trebaju elektronski mikroskopi.”

Mislim da pitanje uopšte nije nejasno. Mislim i da se ne radi o skupim istraživanjima. Čak i da jesu skupa, svaki proizvod koji se konzumira mora biti testiran. Ako nije tako onda inspekcija ne radi svoj posao. Možda može da prođe neka serija, isporuka, tj. određeni broj komada artikla ali da konstantno vakcine dolaze sa parazitima i prolaze inspekciju je kriminal. Moguće da sa više instance postoji naredba da se vakcine ne testiraju ali sumnjam da se to može dugo zataškavati i ne izaći u javnost. Zna li iko da li vakcine prolaze uobičajene kontrole ili imaju poseban tretman? Istraživanje u tom pravcu može bar jednu teoriju srušiti.

Pera Detlic
2 godine prije

Zahvaljujem portalu i gđi Arni što je uočila komentar i prepoznala bitnost tih pitanja. Oni koji se još nisu uboli, a ucjenjuju ih neka ista postave svom LOM ili ljekarniku jer bocaće u ljekarnama također. Uvijek možete uvjetovati odgovore na ta pitanja kao uvjet za informirani pristanak? Pitanja gurnuti i poslodavcu pod nos, pa kad to riješi onda se može razgovarati o tome koliko će mu ljudi biti na bolovanju nakon boce ili umrlih. Neka već cjepanima plati d dimmer test i sam se uvjeri na što tjera ljude. Lp.

Blaza
2 godine prije

Dobar dan! Vec vas preko godinu dana pratim , citam i hocu vam reci – bravo i hvala i urednicima i komentatorima! Volim citati komentare jer svasta novog naucim ! Super ste svi!

Josip Skok
2 godine prije

Pohvala gospođi Šebalj za hrabrost, požrtvovnost i čovjekoljublje. Dolje psihopate i kriminalci bogataši koji stoje iza afere covid, a njihove sluge u vlasti, bolnicama, medijskim kućama i drugdje u istražni pritvor Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Živjela sloboda i pamet! Ne damo se varati i lagati. Ljudi, koristite pamet, a ne drogu /propagandu/. Napomenuti treba DA SMATRAM MOGUĆIM DA PLACEBO PIKE DAJU SVOJIM LJUBIMCIMA U ZDRAVSTVU I POLITIICI. Dakle, para dupe vrti – reče Ciganica Bara.

Jamie
2 godine prije

“Evo Pera, jesi sad sretan?” je rečenica koja nedostaje na kraju članka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI