Znanstvenici su otkrili moguću vezu između Zemljine orbite i evolucije vrsta

Zemlja
43 komentara

Istraživači su primijetili da su organizmi koji su postali fokus njihovog istraživanja “odgovorni za polovicu vapnenca proizvedenog u oceanima i stoga igraju glavnu ulogu u ciklusu ugljika i određivanju kemije oceana”.

Fluktuacije u orbiti našeg planeta vjerojatno su utjecale na evoluciju barem nekih organizama na Zemlji, sugerira nova studija.

Prema ScienceAlertu, tim znanstvenika predvođen Lucom Beaufortom, paleoceanografom iz francuskog Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja (CNRS) iznio je ovu hipotezu nakon proučavanja kokolita, vapnenačkih ploča koje su formirale mikroskopske alge zvane kokolitofori.

Nakon što je izmjerio oko 9 milijuna kokolita “u 2,8 milijuna godina evolucije u Indijskom i Tihom oceanu”, kako su mediji rekli, tim je zaključio da se čini da prosječna dužina kokolita varira u skladu sciklusom ekscentriciteta orbitale našeg planeta od 405 000 godina.

Točnije, kada je Zemljina orbita oko Sunca postajala sve eliptičnija, godišnja doba oko ekvatora planeta postajala su izraženija, a uvjeti koji su se pojavljivali – raznolikiji u usporedbi s onima tijekom manje izraženih godišnjih doba kada je Zemljina orbita kružnija – navodno su potaknuli kokolitofore da se “diverzificiraju u više vrsta.”

“Veća raznolikost ekoloških niša kada je sezonska godišnja doba velika dovodi do većeg broja vrsta jer prilagodbu Noelaerhabdaceae karakterizira prilagodba veličine kokolita i stupnja kalcifikacije kako bi uspjeli u novim sredinama”, postuliraju istraživači.

Istraživači također primjećuju da su, zbog obilja i globalne distribucije kokolitofora, ti sićušni organizmi „odgovorni za polovicu vapnenca (kalcijev karbonat, dijelom sastavljen od ugljika) koji se proizvodi u oceanima i stoga igraju glavnu ulogu u ciklusu ugljika. i u određivanju kemije oceana”, prema Sci Tech Dailyju.

Stoga tim postulira da su “ciklički obrasci obilja ovih proizvođača vapnenca igrali ključnu ulogu u drevnim klimama i mogli objasniti dosadašnje tajanstvene klimatske varijacije u prošlim toplim razdobljima”, te da su “ciklički obrasci obilja ovih proizvođača vapnenca imali ključnu ulogu u drevnim klimama i može objasniti dosadašnje misteriozne klimatske varijacije u prošlim toplim razdobljima”, iako ova pretpostavkatek treba biti potvrđena.

OrbitaorganizmiotkrićezemljaZnanstvenici
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starina
2 godine prije

Vauuu, koje vrhunsko prodavanje magle!!! Skoro kao plandemičari.
Opaki su igrači ovi znanstvenici…

Otvori oči
2 godine prije

h ttps://bozjarobovskavrsta.wordpress.com/about/

Krescencije
2 godine prije

Čisti nacizam!

Emiliano Zapata
2 godine prije

Kakvih sam ja tek sve “mogucih veza” sanjao …

Vox
2 godine prije

A zasto ti naucnici, koji sve znaju, ne objasne ZASTO OVOLIKI SPORTISTI, CALCIATORI, KOSARKASI I DR. PADAJU KAO KRUSKE PO TERENIMA SIROM SVJETA U ZADNJIH 7 MJESECI I UMIRU OD MIOCARDITISA I MOZDANOG UDARA U SVOJIM DVADESETIM I TRIDESETIM GODINAMA. To neka nam objasne bajni naucnici a pustimo price o mikrobima prije 5 miliardi godina……

Zagten
2 godine prije

Sto ludja teorija, to veci budget.

nepoželjni
2 godine prije

“Fluktuacije u orbiti našeg planeta vjerojatno su utjecale na evoluciju barem nekih organizama na Zemlji” “…tim je zaključio da se čini da prosječna dužina kokolita varira u skladu sciklusom ekscentriciteta orbitale našeg planeta od 405 000 godina.” Eto ne treba ništa više od ove dvije rečenice da se zaključi da mlate praznu slamu za velike pare, svakako veće od onog seljaka koji iz slame barem zrno izvadi… Dakle, oni su “zaključili” da je promjena u veličini uzrokovana “fluktuacijom orbite planeta” jer su mjerenjem uočili da su “kokoliti” u periodima bili duži ili kraći i to nazvali evolucijom… WTF ? Periodična promjena u veličini njihovog tijela nije evolucija ! To je jednostavno prilagođavanje količini hrane, insolacije i saliniteta u oceanu i nema govora o evoluciji jer su ti “kokoliti” 2,8 milijuna godina ostali izgledom i funkcijom isti. To je usporedivo sa činjenicom da su ljudi u vrijeme moga djeda i prije… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Ole
2 godine prije

Već su se javili drugovi znanstvenici. Odbacivsi radne kute frizerki i električara, stavljaju oćale i bacaju istinu o ravnoj zemlji.
Šteta resursa hraniti takve..

NEdam rame
2 godine prije

Jedan od demanta za za evolucionističku majmunologiju.

youtube.com/watch?v=aal_rfpCiTE

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI