SZO otkriva ‘zapanjujuću’ statistiku neplodnosti

Trudnica
18 komentara

Procjenjuje se da jedna od šest žena u svijetu ne može zatrudnjeti, kaže organizacija

Neplodnost pogađa jednu od šest žena u svijetu, otkrila je Svjetska zdravstvena organizacija u novom izvješću. Iako SZO nije mogao utvrditi je li se neplodnost povećala ili smanjila, izvješće dolazi usred upozorenja o padu broja spermija u cijelom svijetu. Objavljeno u utorak, izvješće navodi da je od 2022. godine 17,5% svjetske populacije doživjelo neplodnost u nekom trenutku svog života. Kako bi došli do te brojke, istraživači SZO-a analizirali su više od 130 odvojenih studija od 1990. do 2021. i pronašli slične rezultate diljem svijeta.

Prosječna životna prevalencija neplodnosti u zemljama s visokim dohotkom bila je 17,8%, u usporedbi s 16,5% u zemljama s niskim i srednjim dohotkom.

“Izvješće otkriva važnu istinu: neplodnost ne diskriminira”, rekao je glavni direktor SZO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus u izjavi. “Sam udio ljudi koji su pogođeni neplodnošću pokazuje potrebu za proširenjem pristupa skrbi za plodnost i osiguravanje da ovo pitanje više ne bude po strani u zdravstvenim istraživanjima i politici”.

Dr. Pascale Allotey, ravnateljica Odjela za seksualno i reproduktivno zdravlje i istraživanje SZO-a, opisala je nalaze kao “zapanjujuće”.

SZO definira neplodnost kao nemogućnost začeća djeteta nakon godinu dana redovitih nezaštićenih spolnih odnosa. Studija nije navela nikakve zajedničke čimbenike koji stoje iza brojke jedan od šest. Međutim, i za žene i za muškarce, pušenje, konzumacija alkohola i pretilost povezani su s nižom plodnošću. Dob također igra važnu ulogu, žene postaju manje plodne od srednjih 30-ih nadalje, a plodnost muškaraca pada s oko 40.

Izvješće također ne identificira jesu li se stope neplodnosti povećale ili smanjile u promatranom razdoblju. Međutim, značajna studija objavljena u studenom prošle godine otkrila je da je broj muških spermija pao za 62% u posljednjih 50 godina. Prosječan broj spermija pao je sa 104 na 49 milijuna po mililitru, malo iznad praga od 40, ispod kojeg je vjerojatna neplodnost.

Kao i izvješće SZO-a, studija o broju spermija pokazala je slične rezultate u različitim regijama. Iako je odbio nagađati o tome što je uzrokovalo pad, druga su istraživanja identificirala izloženost određenoj plastici i kemikalijama kao krivce, uz iste čimbenike prehrane i načina života koji uzrokuju neplodnost u oba spola.

NeplodnostSZOŽene
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
5 mjeseci prije

“Izvješće otkriva važnu istinu: neplodnost ne diskriminira”, rekao je glavni direktor SZO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus u izjavi.

Možda Covid cjepiva diskriminiraju skoro necijepljene Afrikanke?
Bit će zanimljivo pratiti ovakve studije u budućnosti, kada neće gledati razdoblje od 1990. do 2021., nego, recimo od 2021. do 2025.-e.

Ivan
5 mjeseci prije

SZO je kriminalna organizacija. KOga to sada čudi? Sve su učinili da žene postanu neplodne.

tatamata
5 mjeseci prije

orangutan soros ce da poveca cuceke za kompenzaciju

Max
5 mjeseci prije

Oni provode plan sterilizacije.

Grdi
5 mjeseci prije

Sto se tu ima cuditi ?? ….. samo se sjetiti kakvo smece ljudim podvaljuju kao hranu i sa kakvim toksinima se djeca cijepe …..

joškoboško
5 mjeseci prije

Koja je razlika između MAZGE i MULE u smislu roda i pola? Nikakva obje su životinje neplodni križanci ali dobri za radnu eksploaataciju bez „rasplodnih“ opterećenja i „tresova“ pravi LGBTŽ.. primjerci u ZOO. Neokonzi (neokonzervativci ) koji čovječanstvo zeli pretvoriti u KONZERVE, uništavaju spolnost (čovjek je jedina životinja koja se ne tjera u vremenskom ciklusu nego se množi svakodnevno) i žele stvoriti mazge i mule od ljudi.
Na-žalost umnosti i pameti mnogi su već postali intelektualne Mazge i Mule a da to i ne primjećuju!!!
(ponovljeno)

Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Jednu od sest???
Znaci da jos uvijek treba jako paziti na preostalih 20tak ako su 4neplodne.. i onda jos neznam koje 4 su “sigurne” i tako svaki mjesec iznova s novim problemima…

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Bile su studije prije 7 ili 8 godina, provedene za USA, EU, Kanadu i Australiju.
Još onda je plodnost spermija pala za 50%.

Stavljala ovdje. E, sad. Je li itko istraživao uzroke? 🙃
Je li netko financirao istraživanje uzroka?

Ovome što sad pričaju, ovi koji pričaju – ne može se apsolutno ništa vjerovati.
I ne samo njima.
Sve u stručnim publikacijama uzimati cum grano salis. Sa zrnom soli.
Vidjela sam, čitala Engleza kako kaže Engleze o Engleskoj genetici.
Osim toga, bilo koje istraživanje koje vam priča o bilo kakvim ljudskim grupama, a ne objavljuje haplogrupu – jednostavno – laže.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

A može bit – i više ! Kod mene u susjedstvu od 4 para , starosti od 22 – 48 godina , 3 para ” pravilu djecu ” — U BLENDERIMA 😏🙃🙄 . Tek jedni od njih , pravili djecu – kak se već prave 👍 .. Interesantno da su ovi što kćer napravili na … Pravi način su u biti lica sa posjebnim potrebama ??? Također .. Znali smo svi .. Jednu … A imala .. Tako .. od 16 – 66 (upiši cifru koju hoćeš ) – e TA .. Sirota . Od kraja do kraja ulice – Ak barem dva puta ” ne pazari 🤣 ” – nije je niti bilo .. A sirota em bila ćaknuta , em i te njene ” mušterije ” – poput nje !!! Oprala se kad je kiša uhvati , jela – što je stigla , najčešće — NIŠT ! Pušila… Čitaj više »

nessy
5 mjeseci prije

Kad vidim ime ovog seoskog varalice, “dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus”, naglo izgubim interes za sadrzaj teksta.

Jaja
5 mjeseci prije

S cime ste sve zatrovali ljude dobro da se uopće i radjaju dijeca

Tim
5 mjeseci prije

Moj kum, hvala Bogu, sa pedeset godina na leđima štanca djecu. Čovjek ničim cijepljen, osim onim protiv boginja. Pa vi stajte u redove za iglu čim Markotičkina njuška pozove, davajte djeci tablete i mobitele, šteklajte i sami cijele dane kao da vam život i isi o statusu na mrežema, šteklajte i zračite se da vam se jaja i jajnici kuhaju na mikrovalnoj…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI