Vlasti u Hong Kongu isplatile 33 milijuna dolara odštete žrtvama cjepiva

Isplata odstete zrtvama cjepiva
11 komentara

Vlasti u Hong Kongu isplaćuju milijune dolara žrtvama cjepiva, a od početka programa cijepljenja, zabilježeno je čak 89 slučajeva umrlih 14 dana nakon cijepljenja. I to su samo oni službeno priznati slučajevi, dok nepriznatih ima višestruko više. Unatoč tome, vlasti najavljuju treću dozu kao obaveznu za održavanje validnog Covid-passa koji je u Hong Kongu potreban za sve, uključujući kupnju hrane u supermarketu. Više nema nikakve sumnje – sve ono što su teoretičari zavjere najavljivali se ostvaruje, a kako se čini, ovo je tek početak.

Do 23. travnja, vladin fond je isplatio ukupno 31,5 milijuna HK$ za 241 slučaj “ozljede” nakon uboda, uključujući hospitalizaciju i Bellovu paralizu, te 2 milijuna HK$ za jednu smrt koja se dogodila nakon cijepljenja.

Fond koji je osnovala vlada Hong Konga za kompenzaciju onima koji su patili od štetnih reakcija na cijepljenje protiv Covida-19 isplatio je 2 milijuna HK$ u slučaju smrti nakon cijepljenja, otkriva službeni dokument.

Zakonodavno vijeće odobrilo je fond od milijardu HK za pružanje financijske potpore osobama koje su pretrpjele neočekivane ozbiljne nuspojave nakon što su primile cjepiva za Covid-19.

Ako je skupina zdravstvenih stručnjaka utvrdila da je smrt nakon cijepljenja “u skladu s uzročno-posljedičnom vezom s imunizacijom” ili ako je “neodređena”, fond bi isplatio “prikladnu razinu isplate”. Iznosi povezani sa smrtnim slučajevima nakon cijepljenja iznosili su 2 milijuna HK$ ako je preminuli imao 40 ili više godina, i 2,5 milijuna HK$ ako su bili mlađi od 40 godina, izvijestio je RTHK prošle veljače.

Prema vladinom dokumentu, od 23. travnja, fond je isplatio ukupno 31,5 milijuna HK$ za 241 slučaj “ozljede” nakon uboda, uključujući hospitalizaciju i Bellovu paralizu, te 2 milijuna HK$ za jednu smrt koja se dogodila nakon cijepljenja.

Isplata u slučaju smrti odobrena je nakon što je stručno povjerenstvo zaključilo da je uzročna veza između smrti i cijepljenja “neodređena”.

Prema službenom izvješću o praćenju sigurnosti cjepiva objavljenom prošlog prosinca, slučaj je uključivao 66-godišnju ženu koja je preminula 16 dana nakon što je primila svoju prvu dozu BioNTech injekcije prošlog srpnja.

Stručno povjerenstvo utvrdilo je da je incident vremenski povezan, ali nisu mogli utvrditi definitivnu uzročnu vezu jer je i u srčanom tkivu pacijenta otkrivena virusna DNK.

Najnoviji podaci s vladine stranice za cjepivo pokazuju da je ukupno 6,67 milijuna stanovnika Hongkonga od ponedjeljka primilo barem jednu dozu cjepiva protiv Covida-19. Od početka programa cijepljenja prijavljeno je 89 smrtnih slučajeva unutar 14 dana od cijepljenja.

Izvršna direktorica Carrie Lam potvrdila je ranije u utorak da će se treća faza sheme propusnice za cjepivo pokrenuti do kraja svibnja, kada će većina ljudi starijih od 12 godina morati biti trostruko cijepljene kako bi ušla na određeni popis mjesta, uključujući kupovinu u supermarketima, trgovačkim centrima i restoranima.

Izvor: hongkongfp.com

CjepljenjeCOVID-19Hong Kongkina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tim Kunić
2 godine prije

Fond im je siguran što se mene i mojih tiće. Tu đavolju pišaku nismo niti ćemo dati blizu sebe. Ako misle silom da bodu, bit će izbodeni….

Emiliano Zapata
2 godine prije

Bez veze. Kakvo isplacivanje? Neka ih zakljucaju dok ne polude i skoce s balkona.
Kineski tirani na vlasti postali mekusci…

Mahatma
2 godine prije

Navodno se u Moskvi vraćaju pare onima koji su platili neku kaznu vezanu uz koronu.

Gogo
2 godine prije

Pa sta njima znace ti papiri mogu nastampat koliko hoce. Bitno je da izvrse zapovijedi

Max
2 godine prije

Nedužne žrtve. Na današnji dan ja ostadoh bez svoje Bake zbog nonstruoznih ujaka i majke.

Lucija, prva
2 godine prije

Nedostaju podaci o vrsti cjepiva. Nedostaju točni brojevi i točna praćenja stanja. Koji je to postotak u odnosu na ukupne cijepljenje? Bez toga bilo koji autoritet ne može ništa reći. Službeno. Ali, ovdje barem pošteno provode autopsiju. “jer je i u srčanom tkivu pacijenta otkrivena virusna DNK.” Neprecizno. Da li samo Spikea ili od cijelog virusa? Mi uopće neznamo kakva su, kako su zamišljena i kako djeluju kineska cjepiva. A ima ih više. Barem ja ne znam. Po logici stvari, ne mogu biti drugačija od Zapadnih, i to zato jer su surađivali sa Zapadom na tim istraživanjima. Navodno jedno kineski cjepivo ima samo uspavani virus. Ne znam kako je to moguće, jer da jest, davno bi postojala klasična cjepiva za RNA viruse. Jedino što imamo je podatak o 6.67 milijuna cijepljenih i 89 smrtnih slučajeva. Odmah nakon cijepljenja. Tako da tu nema sumnje (na Zapadu bi je bilo). Da je… Čitaj više »

NEdam rame
2 godine prije

A kod nas službeno umro 1 (jedan) ? A u SAD-u 28000 od prije koji dan podatak.

Opet riža
2 godine prije

Blago Hongkonžanima, Hongkongoancima i Hongkongoićanima…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI