Agencije za sigurnost prijevoza izvijestile da su SAD u 2020. pregledale 61 % manje putnika u odnosu na 2019.

Prazan airodrom
2 komentara

Sjedinjene Države pregledale su 61 posto manje putnika tijekom 2020. godine, godine zagađene koronavirusom, u odnosu na prethodnu godinu, objavila je u ponedjeljak Uprava za sigurnost prijevoza (TSA).

“Između 01. siječnja i 31. prosinca 2020. agencija je pregledala ukupno oko 324 milijuna putnika na svim svojim sigurnosnim kontrolnim točkama u zračnoj luci. Ta brojka predstavlja samo 39 posto od otprilike 824 milijuna ukupno pregledanih putnika u 2019. godini”, navodi se u priopćenju.

TSA je priopćio da je opseg putovanja dosegao donje granice 14. travnja 2020. kada je samo 87.500 putnika bilo zabilježeno na zaslonima sigurnosnih kontrolnih točaka diljem Sjedinjenih Država, što je pad od 96 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Opseg putovanja poboljšao se u doba glavnih američkih praznika, uključujući Dan zahvalnosti i Božić, dodaje se.

TSA je također izjavio kako se očekuje da će putnički promet ostati ispod razine prije koronavirusa kroz veći dio 2021. godine.

Podaci TSA usredotočeni su prvenstveno na putnike u zračnom prometu te na naglašavanje poteškoća koje zrakoplovna industrija osjeća usred strogih ograničenja koja su nametnuta zbog mjera povezanih s Covidom-19.

Prošlog mjeseca, Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA) pozvalo je države Europske unije i Ujedinjeno Kraljevstvo neka ukinu karantenska pravila za zrakoplovne putnike, pozivajući se na novu seriju proučavanja koja pokazuju kako ograničenja malo pomažu u sprečavanju širenja zaraze.

SADTSA
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Ma ko je lud da pregleda koronase, samo se napravis da ga nisi vidio i pustis ga da ide.

bauštelac
3 godine prije

pregledali šta anus ili

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI