fbpx

Kina je nagrađena unosnim ugovorima za poboljšanje obrade zlata u Africi

zlato

Peking je nedavno pojačao kupovinu zlatnih rezervi. Zauzeo je tako drugo mjesto u pogledu otkupa zlata, odmah iza Rusije.

Tanzanija, četvrti najveći proizvođač zlata na afričkom kontinentu nakon Gane, Malija i Južne Afrike, dodijelila je ugovore kineskim tvrtkama za izgradnju topionice zlata i dvije rafinerije zlata u zemlji, izjavio je Doto Biteko ministar za minerale. Napomenuo je da je odluka donesena nakon “pažljive procjene financijske sposobnosti i povijesti tvrtki”.

Sljedeći korak će biti licenciranje izgradnje velikih rudnika zlata, koje će se dodijeliti dvjema tvrtkama. Svaki od investitora uložit će oko 100 milijuna dolara, dodao je ministar. Zemlja se nada povećanju domaće proizvodnje zlata i državnim prihodima od njezine prodaje privlačenjem stranih tvrtki za tu zadaću.

Vlada Tanzanije poduzima korake kako bi povećala prihode od svojih prirodnih bogatstava, ali do sada se značajan dio miniranog zlata još nezakonito krijumčari iz zemlje.

Kina je u posljednje vrijeme povećavala zlatne rezerve, postajući drugi najveći kupac plemenitih metala 2018. i 2019. nakon Rusije. Ruska središnja banka sama je u ožujku 2019. godine kupila 18,7 tona, povećavajući rezerve na ukupno 2.170 tona, dok je Kina u istom mjesecu kupila 10,21 tona, povećavajući svoje rezerve na 1.900 tona. Indija je također slijedila korake Rusije i Kine, kupivši 8,2 tone u 2019., povećavajući rezerve na 46,7 tona.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
1 Comment
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
nessy
Gost
nessy
1 godina prije

Minirano zlato? Valjda ‘mined gold’, tj zlato iz rudnika.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
1
0
()
x