Kina želi uspostaviti 10.000 milijardi dolara vrijednu gospodarsku zonu Zemlja-Mjesec

Kina Mjesec
27 komentara

Kako je Zemlja očito premala za gospodarske ambicije Kine, ova zemlja sada razmišlja o razvoju trgovine izvan našeg planeta i želi stvoriti gospodarsku zonu u lunarnom prostoru do 2050. godine.

Nova zona pokrivat će područja u blizini Zemlje, Mjeseca, a između njih, otkrio je prošlog tjedna Bao Weimin, šef komisije za znanost i tehnologiju pri Kineskoj svemirskoj naučno-tehnološkoj korporaciji (CAST). Kako navode državni mediji, Agencija je glavni izvođač nacionalnog svemirskog programa.

Projekt bi mogao donijeti oko 10.000 milijardi dolara za Kinu, izvijestio je državni list Science and Technology Daily, pozivajući se na stručnjake iz industrije.

U izvješću o razvoju svemira Zemlje i Mjeseca, Bao je rekao kako ovo područje ima ogroman ekonomski potencijal i stoga bi Kina trebala proučavati pouzdane, jeftine sustave zrakoplovnog prometa između našeg planeta i njegovog satelita.

Osnovna tehnologija trebala bi biti izrađena do 2030., dok se očekuje kako će ključna prometna tehnologija biti dovršena do 2040. godine. Do sredine stoljeća, Kina bi mogla uspješno uspostaviti svemirsku gospodarsku zonu, rekao je službenik.

Kina posljednjih godina ubrzano razvija svoj svemirski sektor i proučava Mjesec. U srpnju je privatna tvrtka i-Space (poznata i kao Peking Interstellar Glory Space Technology) obavila prvu uspješnu orbitalnu misiju kineske komercijalne svemirske industrije. Kina je 3. siječnja prošle godine, lansirala svoju Chang-4 sondu, uspješno slijedeći svoj lunarni rover na krajnjoj strani Mjeseca.

mjesec
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fabijan
4 godine prije

Projekt bi mogao donijeti oko 10.000 milijardi dolara za Kinu
OK
Kinezima dolazi brdo novaca
Ali
Od koga novaca dolazi?

Izvoz igracaka I mobitela Mjesecijancima
I uvoz kamenja I vakuuma Zemljanima
Usput dostava rizinih rezanaca na ISS

Siniša
4 godine prije

Kina će bolan propasti…niste čitali!?
Vele Kina je kreditni mjehur koji će pući 2022. a možda 2023.,neni vele da su u dugu 160% BDPa a neki su hrabriji i procjenjuju 300% BDPa.

Laki Topalović
4 godine prije

Uopće ne sumnjam da će to i napraviti. Stvar je u tome što Kinezi zacrtaju put i idu, svih 1,5 milijardi gotovo kao jedan. Malu su “lutali2 dok marksizam nisu prilagodili svojoj tradiciji i dok su slijedili evropski kurs, neprimjenjiv na Aziju. Kasnije je to popravljeno. Sada možemo samo gledati i diviti se ili ih mrziti. U drugom slučaju im možemo staviti soli na rep.

alfa33
4 godine prije

A čije je vlasništvo mjesec,ili pak Mars i ostali planeti….

Patetika
4 godine prije

Budući da na putu od zemlje do mjeseca fali zraka, jeftini ili skupi sustavi zrakoplovnog prometa od jednog do drugog su upitni.

Pero
4 godine prije

Nermin=Mirsad
Kod vas je natjecanje ko ce vecu glupost napisati.
😂😂😂😂😂😂😂

Macchiato
4 godine prije

Planovi za postavljanje tezgi na prvi svemirski pijac u toku. Ko to prvi bude uradio određivaće i cene.

Ivo
4 godine prije

Trump uvodi sankcije Mjesecu.

neutrino
4 godine prije

E ak ja ovo kuzim…pa s kim ce ostvarit gospodarsku suradnju u blizini mjeseca? Sa supermanom?

Kvisko
4 godine prije

Poznavajuci Kineski smisao za biznis , vjerojatno planiraju na mjesec preseliti ono pusto smece sto uvoze iz EU.

Kile
4 godine prije

Prodavanje vakuma pod bubrege 😀

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI