Lažu nas kao stoku – Nema više ruske nafte, ali ni manje, jer je prepakirana

Putin nafta
54 komentara

G7 je uveo sankcije na rusku naftu. Odredio je graničnu cijenu po kojoj bi se ruska nafta prodavala na svjetskom tržištu. Rusija je reagirala i poručila “Europa će odsad živjeti bez naše nafte”.

Stvar ipak nisu onakve kao što nam se čini na prvu. Javne izjave kriju tajne manipulacije svih strana. Čitanjem između redova, lako ćemo shvatiti što se događa.

60 dolara je cijena po kojoj G7 želi kupovati rusku naftu. Jeste li shvatili? Oni će ipak kupovati rusku naftu, ali po određenoj cijeni koja ne prelazi 60 dolara.

Ruska nafta se već prodaje s popustom od 40 %

S druge strane Kina i Indija već s popustom od 40 % kupuju rusku naftu. Pogledamo li današnju cijenu barela nafta koja iznosi 80 dolara, računicu je lako izvesti. Cijena ruske nafte na tržištu iznosi 48 dolara po berelu ili 12 dolara manje nego je predložena cijena G7.

Sve je jasno. Zapadnjaci su ljubomorni na Kinu i Indiju, koje “prepakiranu” naftu prodaju Zapadu. Dižući cijenu na 60 dolara po barelu, Zapad daje signal Rusiji da će njihova cijena biti veća od one koju nude Kina i Indija.

Poljska, Estonija i Latvija i Litva, čije su firme odavno trgovale naftom, odmah stvatile što se događa. Bezuspješno su pokušale zakočiti ovaj sporazum, jer im Američki i Britanski prepakivači kradu tržište.

Zemlje koje imaju izlaz na more, traže što veće cijene, radi trgovine na otvorenom tj. u bezgraničim zonama.

Odgovor Rusije “Europa će odsad živjeti bez naše nafte” nije 100 % istinit. Rusija šalje kripto-poruku europskom prepakivačima nafte da nije zainteresirana za sličnu trgovinu.

U isto vrijeme G7 sankcije rade za Rusiju, jer vrše pritisak da Kina i Indija kupuju malo skuplje naftu, nego je kupuju danas. Svijet trgovine je čudesan. U njemu vladaju samo interesi i ništa drugo. Interesi ne poznaju granice, a ovdje imamo klasičan primjer tj. potvrdu onoga što pišemo.

Povećanje ruskog izvoza u Indiju i Kinu

Iako je morala uvoziti sirovu naftu kako bi zadovoljila 80 % svojih potreba, Indija nikada nije bila glavni klijent ruske sirove nafte. Indija obično uvozi oko 3 posto svoje nafte iz Rusije, što je otprilike ista količina koju su uvozile Sjedinjene Države prije najave potpune zabrane ruskih energenata. Zapravo, Indija je 2021. kupila samo 12 milijuna barela ruske sirove nafte. Veliku većinu svoje nafte dobivala je iz Nigerije, Iraka, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sada je stvar obrnuta.

EU ne može ni bez ruskog plina

Odustajanje od ruskog plina pokazao se težim nego što je Europa očekivala. Dok su zalihe plina iz ruskih plinovoda, koje su činile većinu europskog uvoza plina prije Ukrajinskog rata, na izmaku, Europa željno kupuje ruski LNG. Prema The Wall Street Journalu, u godini koja je prethodila kolovozu, uvoz ruskog ukapljenog prirodnog plina porastao je za 41 % u odnosu na prošlu godinu.

Europljani će platiti cijenu

Dok pišemo ovaj članak, većina europskih zemalja započinje novu manipulatorsku energetsku kampanju. Najavljuju isključenja struje i dresiraju populaciju. Nafta je jedan od glavnih izvora energije za pokretanje prijevoznih sredstava, grijanja i proizvodnje plastičnih materijala.

Globalne naftne igre će najvjerojatnije platiti narodi europskog kontinenta koji su vlast prepustili bezmoralnim političarima.

U cilju nastavka Zelene agende, očekujte uskoro višestruko veću cijenu goriva nego što je danas, isključivanje struje i grijanja, a uskoro i zabranu korištanja drveta kao obnovljivog izvora energije. Sve se čini da europski narodi budu bačeni na koljena.

embargoeuG7IndijakinaNaftarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
duki
1 godina prije

Samo EU -OVCOIDI ovo nisu shvatili !!
Ma jesu ali im stanje savršeno odgovara !
Ursula -poštena trlja ruke ! “biti će love dok je ovih ovaca ” !!
Halo bing(putine) kako brat ??

alexosijek
1 godina prije

Dakle, europskim političarima nije bilo dovoljno prodavati svoje politike relativno bogatim i stabilnim državama u Europi. Htjeli su stanovnike Europe vratiti u doba kolonija, ondašnjih afričkih?? Sada će u velikoj mjeri u tome uspjeti: neimaština, borba za gorivo, crno tržište svega i svačega…Zaboravili su na okršaje vođene unutar same Europe – jako, jako brutalni…i zaboravili su kako su završavali kraljevi i diktatori po Europi

DEDA
1 godina prije

VI KOJI VJERUJETE STE PROBLEM ČOVJEČANSTVU.

1 godina prije

Da , nafta će i dalje teći , fasovaće transportne i osiguravajuče firme , koje su i onako bankrotirane i taman im ovakva odluka dolazi kao spas..

Dante
1 godina prije

Ursula i Putin su brti sa djavolje strane

AJeTo
1 godina prije

Što te ne ubije to te ojača.

tihobl
1 godina prije

Cijena ural nafte je oko 70$. Cijena od 48$ je moguca samo kod Lukoila kad salje svojoj rafineriji. OPEC nebi dozvolio Rusiji da ide sa tolikim popustom. Pokrenuli bi naftni rat koji Rusija ne moze dobiti. Ma sta ko mislio o arapima nisu glupi. Ovde je druga igranka. Indija i Kina ne dobijaju naftu ispod cijene vec po normalnim cijenama. Arapi i ostali ne smanjuju isporuke, ne odustaju od dugorocnih ugovora sa azijskim zemljama zbog visih cijena u EU. Znaju da se sutra Brisel moze popismaniti i optuziti ih za stanje ljudskih prava i reci da ogranicavaju cijenu na 40$. Zato sad nastoje produziti dugorocne ugovore i sklopiti nove. U prevodu za Evropu dugorocno ce ostati cijene vise nego za Aziju (ne samo Kinu i Indiju). Privreda ce im biti konkurentnija jer imaju normalnu cijenu nafte za razliku od EU koja ima uvecanu. Znamo posljedice na duge staze. Tu je… Čitaj više »

Jednostavno receno
1 godina prije

Ma ne, nama žele dobro i rusi i ameri, a naj više naši domaći gayovi.

Mlata
1 godina prije

Al’ si navuk’o ovih 22 lajkača, preveslao si ih samo tako!

SIRIUS
1 godina prije

dapače, ubijaju nas ko stoku!…. solidna analiza L.R.

eukolonija
1 godina prije

Lijepo je gledati kada svi u Europi određuju cijene ruske nafte i uvjete kako će Rusija prodavati naftu. Čak se i Zelenski uključio u debatu. Rusi šute i uživaju uz pivo i kokice. Rusija trenutačno ima dva bitna preduvjeta za svjetlu budućnost a to su oružane snage i patriotsko rukovodstvo. Naftu mogu prodavati i preko izvoza poljoprivrednih, prehrambenih i kemijskih proizvoda za početak i tako imati prihode mnogo, mnogo veće od izvoza plina i nafte i još imati dodatne alate za sankcioniranje neposlušne

Berlin
1 godina prije

BRENT crude oil se prodaje po 80 dolara po barelu. Koje zemlje I u kojem postotku imaju BRENT? Cijela ruska nafta nije brent ali jedan postotak jeste, samo koliki. Nemoguce je reci da ruske kompanije prodaju Indiji za 40% Popusta I ne dati nikakva dokaza. Gusari kazu da ce se ruska nafta moci kupovati samo ispod 60 dolara ako se prevozi brodovima koje nisu pod ruskom zastavom.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

Drugo mjesto po dostavi LNG-a u EU zauzima upravo Rusija. Pametnome dosta!

Crta
1 godina prije

Svi će platiti cijenu samo će Rusi profitirati i razvijati se. Pa dokle više. Da li stvarno mislite da smo toliko glupi. Pane ovisi svijet o Rusiji. Možete vi braniti Rusiju koliko hoćete ali ona je u strašnoj situaciji. Mrzi je cijeli svijet. Nakon okupacije Krima i nametanja sankcija Rusija je izgubila 1/4 svog GDP-a, a DGP per capita ima je pao za 4000 $, s 16000 na 12000$. I onda mi pričajte o Rusiji.

ANTINAZY
1 godina prije

Svi problemi u svijetu počinju i završavaju sa KORUMPIRANIM političarima. Kada bi sve trenutne političare potamanili ništa se nebi promijenilo jer bi narod izabrao nove sa istim ili sličnim osobinama.

Ivan
1 godina prije

Ruska nafta koja ide za Europu plinovodom nije podlozna sankcijama. Naftovod po imenu Druzhba svaki dan prebaci 1.2 do 1.4 miliona barella. Komu i po kojoj cijeni?

1 godina prije

………odabrao L.R. – Lažu nas kao stoku…………………dodajem u …svemu….vidim vratia se ….Stara Kuka….a uz spomen kuka….imamo različite rezultate…npr.aktuelna je Turska kuka iliti udica u prevodima sa pogledom na činjenice pokaza na EMSC…..kao i za plasiranje …l a ž i…..i sjetimo se….I svejedno dal’ me lažeš Ti to radiš najbolje Laži, lazi, laži me Ti me lažeš najbolje……………….. Dakle, čemu ovaj koment dok kiša nudi logicno.com i odabrani postovi sa ajd prilično komentiranja di moje ide na temu o kojoj se ovdje i ne diskutira jer ignor prikaza na EMSC kao će pomoći a vidimo da mafijaši znaju što to dolazi i organizirano provode svoj naum prije totalnog udara i raspada ovog nepoštenog ustroja življenja jer MAJČICA ima svoje tokove promjena a razlučivanje bitno od nebitnog je na nama kao i organiziranje opstanka jer valjda prisutni na ovom portalu su na čistu da je vrlo blizu biti ili nebiti po mojemu… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

U svemu ovome ispasta samo narod, a elita na vlasti se zabavlja.

Ico
1 godina prije

Vatikan je izvor svjetskog zla!

1 godina prije

red bi bia i da se pokaže ta poruka, zar ne ? 3. listopada 2022 . S pozdravima punim ljubavi od svih duša na ovoj stanici,Posljednji čin prije nego što padne zavjesa na dramu koja se odvija na Zemlji između svjetlosnih sila protiv mračnih sila postaje sve aktivnija. To uključuje iskorijenjivanje posljednjeg uporišta Iluminata, međunarodne saveze za uzdizanje života diljem svijeta, sve veći broj mračnih umova i srca koji se odvode s planeta, razotkrivanje njima sličnih dvojnika i druge istine koje počinju izlaziti na vidjelo. I, ljudi pridonose padu đavolske globalne mreže za koju ne znaju da postoji. Zahtijevajući od svojih vlada da služe potrebama građanstva, rastuća moć temeljnih pokreta pomaže napore međunarodne skupine da se zemlje oslobode svih pojedinaca koji služe toj zlokobnoj mreži. Iluminati još uvijek imaju u svom kutu globalnu ekonomiju, mainstream medije, cenzuru društvenih medija i nekoliko nacionalnih vođa, ali sustavi koji su bitni za njihovo… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Znali smo to.

Ico
1 godina prije

Nakon što Putin odradi denacifikaciju Ukrajine, treba prijeći na denacifikaciju EU!

Ico
1 godina prije

Putin je kupio 100 tankera, pa će rusku naftu dopremati državama koje su od interesa Rusiji!
Moja roba, moj dućan, kome hoću tome prodam!

Dante
1 godina prije

Sve što su rekli su slagali
hazari trgovci

Milan
1 godina prije

Kad bi Rusi podpuno ili drastično obustavili svoju prodaju plina i nafte,odnosno ga prodavale samo svojim prijateljima kolko trebaju samo za svoje potrebe,onda bi napravili podpunu pometnju na Svjetskom tržištu,a time i političkom itd.!

tadija
1 godina prije

dižimo se na noge,revolucija!!!

Carlo
1 godina prije

Danas, iz ruskih izvora. Militanti trpe kolosalne gubitke u regiji Artemovsk, svaki dan gube do bataljuna ljudstva. Situaciju za njih pogoršava jesensko otapanje i početak hladnog vremena.

goran
1 godina prije

da vidim onoga koji če mi zabranit korištenje drva

Red Dog
1 godina prije

Lazu nas celo vreme.
Distributerima struje nije nikad bilo bolje. Sto se njih tice moze ovako zauvek. I celo vreme je to zato sto „Putin did it“.

Ivan
1 godina prije

Kada ce ova luda krava Ursula snositi posljedice za unistenje cijele EU? Za toliku stetu cak niti nekoliko smrtnih kazni nije dovoljno? Sto radi EU Parlament kada toj ludari i ukrajinskoj kurvi te cijeloj EU Komisiji ne moze stati na kraj? Tko je te spodobe birao i ovlasti da rade na stetu EU naroda?

Karma
1 godina prije

Kabala muljatori preko amerike ruse eu. Amen

Tamarino
1 godina prije

Jos jedna pljacka .
Pljacka za pljackom,nakotilo se bandita.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI