MSP iz Lenjingradske regije potpisali 24 ugovora o izvozu za 9 miliona dolara

Rusija sajam
8 komentara

16 malih i srednjih preduzeća u Lenjingradskoj oblasti od početka godine potpisalo je 24 nova izvozna ugovora vrijedna više od 9 miliona dolara, izjavio je predstavnik službe za regionalnu upravu.

Prema riječima portparola, četiri kompanije koje su zaključivale ugovore se ranije nisu bavile spoljno-ekonomskom aktivnošću. Prema novim ugovorima o snabdijevanju, regionalni proizvodi izvoženi su u 15 zemalja: Litvanija, Letonija, Uzbekistan, Bjelorusija, Njemačka, Kazahstan, Kina, Švedska, Velika Britanija, Finska, Togoanska Republika, Danska, Estonija i Srbija.

„Podržani obim izvoza iznosio je 9,6 miliona dolara, dok je ciljna cifra postavljena na tri miliona dolara“, rekao je portparol.

Zvaničnik je takođe naglasio da je sklopljeno 11 ugovora o isporuci proizvoda drvne industrije, sedam za robu regionalne poljoprivredne industrije i dva ugovora za proizvode hemijske industrije iz Lenjingradske oblasti.

„Glavni potpisani ugovori uključuju isporuku đubriva za Republiku Togou, isporuku drveta u Kinu, prodaju peleta i sječenog drveta Danskoj, te konditorskih proizvoda u Bjelorusiju“, pojasnila je regionalna uprava.

Pres služba je istakla da je cilj povećanja udjela ne-resursnog izvoza postavljen majskim dekretom predsjednika Ruske Federacije, a ogleda se u Nacionalnom projektu međunarodne saradnje i izvoza, koji se sprovodi u Lenjingradskoj oblasti u okviru regionalnih projekata „Sistemske razvojne mjere za međunarodnu saradnju i promociju izvoza“ i „Ubrzani razvoj malih i srednjih preduzeća“.

IzvozLenjingradMSP
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crna guja
4 godine prije

druze tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo

LZN
4 godine prije

Sankt Peterburg upravno ne pripada Lenjingradskoj oblasti. Sankt Peterburg i Lenjingradska oblast su dva federalna subjekta………..možda je zbog toga ostao naziv.

neznanje
4 godine prije

Ovo je MSP vijest-člank ili PMS vijest-članak?

acrobat
4 godine prije

Da je milijardi USD, ova vijest bi imala smisla. Ovako???

Zvrk
4 godine prije

Sličnim manevrom je političkim putem Sevastopolj odvojen od Krima.

Soro
4 godine prije

Koga briga?

banana
4 godine prije

koji biser je došo na ideju da vrijednost ugovora iznosi u dolarima, kad je opće poznato, da to rusi više ne rade.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI