MSP iz Lenjingradske regije potpisali 24 ugovora o izvozu za 9 miliona dolara

Rusija sajam

16 malih i srednjih preduzeća u Lenjingradskoj oblasti od početka godine potpisalo je 24 nova izvozna ugovora vrijedna više od 9 miliona dolara, izjavio je predstavnik službe za regionalnu upravu.

Prema riječima portparola, četiri kompanije koje su zaključivale ugovore se ranije nisu bavile spoljno-ekonomskom aktivnošću. Prema novim ugovorima o snabdijevanju, regionalni proizvodi izvoženi su u 15 zemalja: Litvanija, Letonija, Uzbekistan, Bjelorusija, Njemačka, Kazahstan, Kina, Švedska, Velika Britanija, Finska, Togoanska Republika, Danska, Estonija i Srbija.

„Podržani obim izvoza iznosio je 9,6 miliona dolara, dok je ciljna cifra postavljena na tri miliona dolara“, rekao je portparol.

Zvaničnik je takođe naglasio da je sklopljeno 11 ugovora o isporuci proizvoda drvne industrije, sedam za robu regionalne poljoprivredne industrije i dva ugovora za proizvode hemijske industrije iz Lenjingradske oblasti.

„Glavni potpisani ugovori uključuju isporuku đubriva za Republiku Togou, isporuku drveta u Kinu, prodaju peleta i sječenog drveta Danskoj, te konditorskih proizvoda u Bjelorusiju“, pojasnila je regionalna uprava.

Pres služba je istakla da je cilj povećanja udjela ne-resursnog izvoza postavljen majskim dekretom predsjednika Ruske Federacije, a ogleda se u Nacionalnom projektu međunarodne saradnje i izvoza, koji se sprovodi u Lenjingradskoj oblasti u okviru regionalnih projekata „Sistemske razvojne mjere za međunarodnu saradnju i promociju izvoza“ i „Ubrzani razvoj malih i srednjih preduzeća“.

8
Ostavite komentar

avatar
10000
 
7 Grupirani komentari
1 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
8 Komentatori
bananaSoroZvrkMmmacrobat Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
crna guja
Gost
crna guja

druze tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo

LZN
Gost
LZN

Sankt Peterburg upravno ne pripada Lenjingradskoj oblasti. Sankt Peterburg i Lenjingradska oblast su dva federalna subjekta………..možda je zbog toga ostao naziv.

neznanje
Gost
neznanje

Ovo je MSP vijest-člank ili PMS vijest-članak?

acrobat
Gost
acrobat

Da je milijardi USD, ova vijest bi imala smisla. Ovako???

Mmm
Gost
Mmm

Vijest u rangu nismo jaki ali smo zato slabi

Zvrk
Gost
Zvrk

Sličnim manevrom je političkim putem Sevastopolj odvojen od Krima.

Soro
Gost
Soro

Koga briga?

banana
Gost
banana

koji biser je došo na ideju da vrijednost ugovora iznosi u dolarima, kad je opće poznato, da to rusi više ne rade.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik