Najveća ruska privatna banka planira širenje u Kinu

Alfa banka
4 komentara

Alfa-Bank planira otvoriti urede u Pekingu i Šangaju

Najveći ruski privatni zajmodavac Alfa-Bank otvorit će urede u Kini, otkrila je banka u ponedjeljak.

Upravni odbor Alfa-Bank najavio je planove za otvaranje dva ureda u Pekingu i Šangaju i uskoro će podnijeti potrebne dokumente za registraciju Narodnoj banci Kine.

Prema najavi, Alfa-Bank planira postati prva privatna ruska banka koja će otvoriti potpuno razvijene podružnice u dva ključna grada u Kini odjednom, jer smatra da je širenje u azijskoj elektrani “strateški važno”.

Od početka godine, Alfa-Bank se pojavila kao vodeći zajmodavac u kineskim juanima na ruskom tržištu, na koji otpada trećina svih kredita u juanima u zemlji.

“Ove smo godine pokrenuli uslugu za uvoznike i izvoznike koji rade s Kinom i pojednostavili smo carinjenje. Također smo održali veliki forum za trgovce automobilima s fokusom na Kinu i ponudili isplative opcije za kupnju juana ‘za sutra’ i učinili smo sve kako bi našim klijentima bilo ugodno surađivati s partnerima iz Kine. Otvaranje naših poslovnica logičan je korak naprijed u našoj strategiji. Uvjereni smo da će to pomoći ruskim klijentima da još učinkovitije posluju s Kinom”, rekao je u izjavi šef odjela Alfa-Bank za velika i srednja poduzeća Vladimir Voeykov.

Ovaj potez odražava sve veće gospodarske veze između Rusije i Kine. Proces se ubrzao u uvjetima rastućih napetosti između Moskve i Zapada oko sukoba u Ukrajini i više valova gospodarskih sankcija protiv Rusije.

Ograničenja su potaknula Rusiju da se preorijentira sa zapadnih tržišta prema istoku. Na kraju 2022. godine, prema podacima kineske carine, Rusija je postala prva europska zemlja po izvozu u Kinu, četvrta po uvozu i druga po trgovinskom prometu.

Alfa Bankakinarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Logično.

Srećko
2 mjeseci prije

Ništa čudno pošto su sad usmjerene jedna na drugu i šire ekonomsku suradnju !

tihobl
2 mjeseci prije

Der Spiegel: Немачка је ове године повећала увоз руске нафте чак 12 пута, али то није чинила директно, већ преко Индије.

ivan
2 mjeseci prije

Logicno jedina opcija , svugdje ispusili pa ih sada Kinezi uzimaju za sicu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI