Rusija će udvostručiti svjetski izvoz hrane, spremna je zamijeniti američku poljoprivrednu proizvodnju u Kini

Farma kokoški

Ruski izvoz poljoprivrednih proizvoda nastavit će rasti i očekuje se da će dosegnuti 45 milijardi dolara u idućih pet godina, izjavio je ministar poljoprivrede Ruske Federacije Dmitry Patrushev.

Na međunarodnom gospodarskom forumu St. Petersburgu, rekao je novinarima kako misli da će postići sve njihove ciljeve.

Poticanje prodaje poljoprivrednih proizvoda u inozemstvu trenutno je jedan od prioritetnih zadataka Rusije. Patrushev je napomenuo kako će izvoz poljoprivrednih proizvoda ove godine biti manji od onoga iz 2018. godine, kada je dosegao gotovo 25 milijardi dolara.

Ranije je izjavio da će Rusija uskoro postati jedan od 10 vodećih svjetskih izvoznika poljoprivrednih proizvoda. U 2018-u, ruski proizvođači su uspjeli ući u niz strateški važnih tržišta. Porast je navodno uzrokovan povećanjem izvoza žitarica, ribe i mesa. Kina namjerava postati jedan od najvećih uvoznika ruske peradi i mliječnih proizvoda.

Najveći ruski proizvođač hrane “Cherkizovo Group” nastoji povećati izvoz, posebno u Kinu. Tvrtka je spremna popuniti prazninu u opskrbi Kine koju je ostavio dugotrajni trgovinski rat s SAD-om, izjavio je izvršni direktor Sergey Mikhailov novinarima  iz South China Morning Posta na međunarodnom gospodarskom forumu St. Petersburgu.

Također je rekao kako u početku tvrtka planira isporučiti 1.000 do 1.500 tona proizvodnje peradi, uglavnom pileće noge, krila i batake. Ta isporuka bi trebala porasti na 3.000 tona mjesečno.

Cherkizovo Group je započela s isporukom peradi u Kinu već prošlog mjeseca. “Procjenjujemo da bi potencijal ruskog izvoza peradi u Kinu mogao iznositi oko 200.000 tona godišnje, a  udio Cherkizovo Grupe u tome bi trebao biti  40.000 tona peradi  već sljedeće godine”, rekao je Mikhailov.

Promet između Rusije i Kine (u poljoprivrednim proizvodima i hrani) porastao je za gotovo 30 posto prošle godine i to na više od 5 milijardi dolara.  Ukupni promet između dviju zemalja pokazao je povijesni rast od oko 25 posto na 108 milijardi dolara, nadmašivši sve prognoze.

18
Ostavite komentar

avatar
10000
10 Grupirani komentari
8 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
18 Komentatori
zx16Z.A.mladen3xBrave new worldMoreno Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Moreno
Gost
Moreno

”Čuveni” Georg Soros je 2014 prognozira bankrot Rusije u 2017 i posljedičnu nestašicu hrane i glad u Rusiji.
Sva srića ”demokratska oporba” u Rusiji sa obojenim revolucionarom Navalnim na čelu tu ”katastrofu” nije uspila spriječit.

Brave new world
Gost
Brave new world

Bolje mu idu ova “ljudska obojana prava” od geopolitike.

Moreno
Gost
Moreno

Brave new world a e, samo neznan jesu li “ljudska obojana prava” u služni geopolitike ili je geopolitika u službi “ljudskih obojanih prava” 🙂

Brave new world
Gost
Brave new world

Dobro pitanje, zahtjeva razmisljanje!

FATIH
Gost
FATIH

SMECE OD COVIJEKA.

mladen3x
Gost
mladen3x

I Rusi su planirali upravo ovo što se događa,ali pošto nijedan proces nejde preko noći,planirali su na vrijeme.I radili….

tuf
Gost
tuf

U Kini, epicentru svinjske gripe, je u zadnjih godinu dana izgubljeno 40 milijuna svinja a prognoze govore da bi se broj mogao popeti na 200 milijuna. Poznato je da se ne samo u istražnim centrima nego i planovima think tank-ova nalaze misije ubačenih zaraza koje u kontroliranim uvjetima nanose ogromnu gospodarsku štetu neprijateljima. Rusija mora povesti računa da se neki od već objavljenih strateških planova (o napadu Rusije iznutra) ne ostvare upravo na području poljoprivrede i stočarstva, te osigura doktrinu odmazde u slučaju napada virusom koji je programiran za odgovarajući genetski uzorak (prisjetimo se da su američki instituti nedavno prikupljali… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.

Dobro zapazanje i zakljucivanje.Gruzija granici sa Rusijom a tamo SAD ima neke labaratorije,sta se tamo tacno radi niko nezna sve je pod velom tajni. Ali na osnovu procurjelih podataka radi se o morbidnim ispitivanjima i projektima koji imaju i svoje prve zrtve Znam samo da su Rusi strasno zabrinuti zbog tih labaratorija i stalno salju upozorenja gruzijcima

Z.A.
Gost
Z.A.

Zemlje koje nemaju razvijenu poljeprivrednu granu gledajuci na duze staze nikad nemogu postati jake. Samo zemlje koje svom stanovnistvu mogu da obezbjede potrebne poljeprivredne proizvode i ostvaruju viskove u proizvodnji smatraju se neovisnim.Rusija zbog nametnutih sankcija pokrenula je ovaj sektor proizvodnje koji je do sankcija bio zanemaren i nije mu se toliko poklanjalo paznje kao sto je to danas.Ogromni prirodni resursi nisu bili iskoristeni a kad znamo da je Rusija teritorijalno najveca zemlja na svijetu onda je to zabrinjavajuci podatak.Kad se pogleda sta je sve Rusija uvozila do uvodjenja sankcija moze se zakljuciti da je Rusija vodila strasno losu Gospodarsku… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen

Kina mora sto brze da prebacuje svoj uvoz iz amerike na aziju , obor mora ubaciti na hi-speed , nema vremena da to razteze do 2049g. jer se vrata u usa jako brzo zatvaraju…

ratar und pastir
Gost
ratar und pastir

nemože tako …naše mlijeko je prvo na redu

samo tako
Gost
samo tako

Mlijeko naših kokoški ima apsolutni prioritet

onaj..... Dalton
Gost
onaj..... Dalton

Kokoši sadit na kljun
I brat’ batake……

zx16
Gost
zx16

Rusija još uvek ne koristi sve svoje resurse. Problem je u malom broju stanovnika na tako ogromnoj teritoriji. Rusija je počela da nudi veliki podsticaj za rađanje dece. Mladim bračnim parovima, koji žele da se bave poljoprivredom, daju besplatno zemlju i kredit za početak proizvodnje.
Rusija može da proizvodi organsku hranu jer ima ogromne površine obradive zemlje koje nikada nisu tretirane hemijom.
Otopljavanje im takođe ide na ruku jer sever postaje sve pristupačniji.
Mnogi ulažu novac u proizvodnju hrane jer se brzo isplati pa ne treba čuditi ako za par godina Rusija bude na prvom mestu u svetu po proizvodnji hrane.

Težak
Gost
Težak

leti perje po kugli zemaljskoj svi se pale na koku
nema do trumpa
igrač na kvadrat

Rave
Gost
Rave

Brave new world ce udvostruciti uvoz hrane u svoj frizider, konzekventno u stomak. poslusna i pokorna zenica ce se morati buditi cak 10 minuta ranije (oko 11:50) da obradi povecani volumen konobarenja.

irena
Gost
irena

imate sve samo pametic u glavu kada je gubcek pun imate sve

tihobl
Gost
tihobl

108 je fin broj, ali za 3 godine preteci ce EU koje su sa 500 spale na 300.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik