fbpx

Rusija smanjuje svoj spoljni dug za 21,3 milijarde dolara u 2020. godini

Rusija banka

Ruski spoljni dug opao je za 21,3 milijarde dolara i od 1. januara iznosi 470,1 milijarde dolara, pokazuju najnoviji podaci koje je otkrila centralna banka.

„Smanjenje dužničkih obaveza prema nerezidentima primjećeno je za sve sektore privrede, od kojih je najuočljiviji pad registrovan za druge sektore pod kreditima“, rekao je regulator.

Pad navodno iznosi 4,33 odsto u poređenju sa početkom prošle godine. Centralna banka je dodala da je dug zemlje porastao za 1,39 odsto tokom oktobra-decembra 2020. u odnosu na prethodni kvartal.

Ruske devizne rezerve zabilježile su sedmični pad za 1,2 procenta, ili sedam milijardi dolara, zaključno sa 15. januarom 2020. godine i iznosile su 590,4 milijarde dolara.

Prema regulatoru, pad je nastao kao rezultat pada cijena zlata zajedno sa negativnom revalorizacijom deviznih kurseva.

Međunarodne rezerve države su visoko likvidna strana aktive koja se sastoji od zaliha monetarnog zlata, stranih valuta i posebne aktive prava povlačenja, koja su na raspolaganju Centralnoj banci Rusije i vladi.

Imovina je u stalnom porastu tokom posljednjih godina i premašila je cilj od pola biliona dolara koji je odredio regulator. Ruske devizne rezerve na kraju prošle godine iznosile su 593,6 milijardi dolara.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Laž. Pa svi koji imalo pratimo informativno političke emisije i članke u medijima pa smo zato tako dobro informirani znamo da Rusija nezaustavljivo gospodarski i u svakom drugom pogledu propada. Zaduženi su goli, bosi i gladni. Evo već su počeli jesti ljude.

https://www.bbc.com/news/world-europe-50223959

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Nije laz. Rusija je totalno propala. Pogledaj da je dug Rusije 10 puta veci od duga Hrvatske.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

O Bože. Ruski dug 400milijardi dolara, a rezerve 600 milijardi dolara. Hrvatski vanjski dug skoro 50 milijardi eura, rezerve 0 Eura. Hrvatska manje od 4 milijuna ljudi, Rusija 147 milijuna. Šta sve neću pročitati.

Praetorian
Gost
Praetorian
1 mjesec prije
Reply to  m.ivanisevic

Tipican pokusaj destabilizacije. Prvi potezi novog rezima Biden Deep State

Tink
Gost
Tink
1 mjesec prije
Reply to  m.ivanisevic

Vi ne znate za ironiju.

Ljakse
Gost
Ljakse
1 mjesec prije
Reply to  m.ivanisevic

Ma nisi ti to dobro shvatio. Njima je manji spolni dug, a nama je veći zato što smo u evropskoj uniji, zajedno imamo veći, kontaš? Pogotovo zato što nam Amerićani čuvaju leđa. ☺️

Painkiller
Gost
Painkiller
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Odličan sarc

Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije

“… Međunarodne rezerve države su visoko likvidna strana aktive koja se sastoji od zaliha monetarnog zlata, stranih valuta i posebne aktive prava povlačenja, koja su na raspolaganju Centralnoj banci Rusije…. i vladi.…”

E… ovo “i vladi” – ne bih rekao da je tacno…
U stvari – ne vidim izvor ovog teksta – ali smatram da zasigurno NIJE tacno….
(Evo…neka provjeri svako za sebe...)

Vlasnik tzv “drzavnih rezervi” – jeste neprikosnoveno Centralna Banka Rusije (na zalost takvo joj je ime, ali u stvari pravo ime bi trebalo biti ono koje je nosila i pri samom njenom nastanku 70tak godina prije istrebljanje Romanova… Naime institucija “Dvorski zidov”)…

Nema “vlada i predsjednik” a niti tzv “parlament i sudstvo”- apsolutno NISTA sa ovom institucijom “Dvorski zidov” u Rusiji.
Nista…!
Dakle ti tzv “demokratski izabrani predstavnici” – ne mogu cak niti nogom krociti na teritoriju CBR – bez dozvole tj pasosa… Teritorija RCB – NE POTPADA pod teritoriju tzv “drzave” Ruska Federacija…
Cinovnici RCB – ne odgovaraju nikome za svoju “monetarnu politiku” (a ni za bilo sta drugo!) predstavnicima iz tzv “drzave” RF – nego iskljucivo Gazdi…
Gazda je naravno familija Rotschild sa Dvorskim zidovima – sa centralom u Bazelu…
Upravo zato RCB salje zlatne poluge “Bank of Englend” – kad ova u nedostatku istih stoji pred kolapsom… (Naravno booodale misle da su “Rusija i Engleska” neprijatelji, a u stvari ista cionisticka-Rotschildova-banda kontrolira obje tzv “drzave”, a Gojimi po potrebi – ratuju jedni protiv drugih)…

Treba prije svega ovdje pojasniti – KO je pravi Upravnik tzv “drzave” Rusije

To je ova zlobna – gospodja Elvira Nabulina – inace cinovnik Rotschildove BIS banke iz Bazela…
https://en.wikipedia.org/wiki/Elvira_Nabiullina

“Predsjednik-car” V. Putin, jeste bukvalno negdje do koljena ovoj Rotschildovoj predstavnici u Upravitelju Cijele Rusije

Ne da je “car-predsjednik” – NE MOZE “zamijniti” – nego “car” mora da skace na svaki mig kojeg mu Rotschildov Upravitelj Nabulina – u trenutku naredi!

Kad Nabulina naredi “caru-predsjeniku” – Skoci!…
On samo moze pitati: “Koliko visoko”…

I takvo je stanje stvari, na zalost, premda mnogi “rusofili” ne zele da povjeruju u to…
A sta da se radi…
Sve gledamo vlastitim ocima, a lazna “pandemija” nam je puno rekla i o “caru-predsjedniku” a i o satanistickom kultu zvanom RPC…

maksimsi
Gost
maksimsi
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Daj molim te neki link za te tvrdnje jer zanima me pa bi zelio malo vise o tome…
Hvala in Lp

Istražuj
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  maksimsi
Bik Koji Leži
Gost
Bik Koji Leži
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Na primjer, Russian Direct Investment Fund, Sberbank, VTB bank, Skolkovo Foundation, Norilsk Nickel, Novolipetsk Steel – službeni su pokrovitelji WEF-a koji je glasnogovornik gnjida koje nas žele podjarmiti do kraja uzimajući nam čak i jedinu istinsku svojinu – vlastite misli. Zločinci.

RDIF – državni fond
Sberbank – većinsko državno vlasnistvo + mali postotak Vanguard Group
VTB – većinsko državno vlasnistvo
Skolkovo – državni fond u suradnji sa milijarderom Vekselbergom
Norilsk Nickel – milijarderi Potanin i Abramovič
Novolipetsk Steel – milijarder Lisin

Još ajde za Norilsk i Novolipetsk, privatno je vlasništvo (na stranu što je pokradeno devedesetih) – pa recimo da vlasnici imaju slobodu raditi što hoće sa svojim novcima.

Ali za ostale, neka svatko prosudi sam…

Međutim “nada umire zadnja” pa eto možda ipak utjecaj hobotnice tih gnjida u Rusiji nije tako svemoćan i u svim porama kao na zapadu. Ali da to saznanje daje drugačije svijetlo Putinovoj sintagmi “naši zapadni partneri”, to se svatko mora složiti.

Novac bi trebao biti jednostavno sredstvo razmjene i čuvanja vrijednosti. Ali je u lukavim rukama postao sredstvo manipulacije, gomilanja moći u ruke malobrojne grupacije. Laž kojom nas drže za gušu sve dok u nju vjerujemo. A previše ljudi još smatra da je “kuna hrvatska”, “zlot poljski”, “lira turska”, “dolar američki”, “juan kineski”, “rublja ruska”… itd.

Istražuj
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Bik Koji Leži

“… Na primjer, Russian Direct Investment Fund, Sberbank, VTB bank, Skolkovo Foundation, Norilsk Nickel, Novolipetsk Steel – službeni su pokrovitelji WEF-a koji je glasnogovornik gnjida koje nas žele podjarmiti do kraja uzimajući nam čak i jedinu istinsku svojinu – vlastite misli….”

Kolega,
Slazem se u potpunosti.
Cak nisam ni trezio sve ove koje ste vi pobrojali, ali ne sumnjam u njihovu “ruskost i ljudskost”…
Nedavno sam u jednoj diskusiji sa Tihombl i sam nabasao na ovaj Russian Direct Investment Fund kao na jednog od velikih sponzora onog zlocinca Klaus Schwaba i WEF…
Postavio sam i direktnu poveznicu na taj fond i WEF…

I ne samo da je taj (NEruski) “ruski” fond jedan od najvecih financijera razvoja vakcina (i kao takav je dobijao i dobija velike pare od “filantropa” Kill Bila) – nego je definitivno zajedno sa ovih cionistickim kamatarskim krvopijama iz Davosa tj sa Schwabovim WEF…
Dakle – apsolutno su na strani transhumanizma…

Znam da ovi “rusofili” na baterije – to na prosto ne mogu svariti, ali sta da se radi…?
Stvari stoje upravo tako – na zalost…

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije

Čekam Bidenovu osudu nasilnih protesta terorista koji podržavaju Navalnog koji su danas bili u Moskvi.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Evo rodje dan D. Ne srusise diktatora niti oslobodise Navaljnog iz zatvora. Odziv razocaravajuci (osim u Moskvi), a i ponasanje policije koja dijeli maske.

Miro
Gost
Miro
1 mjesec prije

Pa kako sad to kad je bilo jos ne dugo da Rusija nema duga.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 mjesec prije
Reply to  Miro

Rusija i nema duga jer je dug oko 400 milijardi dolara, a rezerve preko 600 milijardi. Znači da je Rusija u plusu 200 milijardi.

Miro
Gost
Miro
1 mjesec prije
Reply to  m.ivanisevic

Izvini al nije logicno

Miro
Gost
Miro
1 mjesec prije
Reply to  m.ivanisevic

Ako imas valjda platis dug da ne placas kamate i da nisi zavisan od drugih…..?

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Miro

E to je voda duboka.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
1 mjesec prije
Reply to  Miro

Oprosti ali to je i više nego logično. Ako imaš više deviznih rezervi od duga onda nemaš nikakav problem, ali ako imaš veći dug od spomenutih rezervi onda nastaje problem. Rusija ima oko 400 mlrd. vanjskog duga (u stranoj valuti), a više od 600 mlrd. u zlatu i stranoj valuti. Prema tome Rusija u svakom trenutku može prodati rezerve kako bi isplatila dug i još joj ostane cca 200 milijardi, a spomenute kamate su uračunate u vanjski dug. Dakle prema toj računici Rusija praktički nema duga. Jel sad jasnije?Vanjski dug je potreban radi nekih drugih stvari, ali to sad prelazi u ekonomsku sferu tako da ne bi ulazio toliko duboko.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Rusija brine o svojoj budućnosti.

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije

ako imaš dug, onda si u dužničkom ropstvu.
ako ga možeš trenutno vratiti , zašro to ne uradiš?
da nebi postao slobodan!
neke stvari neću nikad razumijeti.

Spartak
Gost
Spartak
1 mjesec prije

Nemajte Rusi tako. Imajte obzira prema gospodinu Sorosu. Čovjek je u godinama, moglo bi mu srce stat od tuge. Morate se još više zaduživati, brže propadati, bankrotirati, pa će starcu biti toplo oko srca i još će nam dugo živjeti

POVEZANE VIJESTI

Izbornik