Ruski izvoz pšenice porastao je za preko 7 % tijekom tekuće poljoprivredne sezone

Ruski izvoz psenice
19 komentara

Izvoz ruske pšenice iznosio je 36,2 milijuna tona od početka tekuće poljoprivredne godine, što je porast od 7,1 % u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana, izvještava rusko Ministarstvo poljoprivrede.

Prema podacima koje je objavila Savezna carinska služba, ukupni izvoz žitarica iznosio je 46,8 milijuna tona tijekom tekuće sezone koja je započela u srpnju 2020. Brojka bilježi međugodišnji porast od 10,3 %.

U izvještaju je prikazano da je inozemna prodaja ječma porasla za 38,4 % na 6,1 milijun tona, dok je izvoz kukuruza iznosio četiri milijuna tona, bilježeći rast od tri posto.

Podaci koje je otkrilo Međunarodno vijeće za žitarice pokazuju da se cijena ruske pšenice s 12,5 % proteina od 17. lipnja kretala oko 251 USD po toni, jer je tjedno bilježila pad od 5,6 %.

Ruski porez na izvoz pšenice, koji je Moskva uvela 02. lipnja i koji se mijenja svaki tjedan, porastao je na 41,30 dolara po toni. To je navodno povećalo ruski izvoz u lipnju.

U prethodnoj poljoprivrednoj sezoni, koja je završila 30. lipnja 2020., ruski su poljoprivrednici izvezli 41,7 milijuna tona žitarica, uključujući 33,2 milijuna tona pšenice. Ministarstvo očekuje izvoz ruskog žita u ukupnom iznosu od 48 milijuna tona u razdoblju 2020.-2021.

Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maki
1 godina prije

Samo da ne dodje vrijeme u kojem bi pravo na psenicu i njene derivate: kruh, peciva… mogli imati samo cijepljeni i cipirani…

Malomorgen
1 godina prije

više sankcija, bolje jim ide….. 😒

tihobl
1 godina prije

Nosferatu izvozi rusko zito. a rusi gladuju. Jadni rusi.

Zvrk
1 godina prije

Prodajite maglu drugima.
Prozreli smo Drakulu.
Ništa drugo nego sisač krvi koji će vlastito stado prevesti žedne preko vode.
Usput će fingirati nekakve lažne ratove i nesporazume dok se u pozadini smješka sa stvorovima.

dulebg
1 godina prije

Pitam se samo: da li Rusi finansiraju setvu i žetvu, ili izdaju zemlju strancima? Čija je mehanizacija, čiji silosi, kome ostaje profit od tih miliona tona?
Izvoz žitarica nije za hvalisanje – treba izvoziti smrznuta peciva, posastice, mesne prerađevine, sladoled, sokove, alkohol…
Današnja tehnika je takva da za 1000 hektara treba par ljudi, a trošak uglavnom čine mašine.

Ukleti Holandjanin
1 godina prije

U pdrskoj uniji jedu zohare,tako da….nek poklone S. Koreji,recimo.

1 godina prije zadnji put uredio Ukleti Holandjanin
Max
1 godina prije

Rusija bilježi uspjehe a nekoć je gladovala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI