Suradnja Kine i Rusije može ugroziti konkurentnost američkog zrakoplovstva

COMAC - C919 - kabina
7 komentara

Konkurentnost američke zrakoplovne industrije bi se mogla naći pod pritiskom zbog Kine i njezina zrakoplova COMAC C919, kao i drugih velikih civilnih zrakoplova, te zajedničkih projekata koje je ta zemlja zaključila s Rusijom, stoji u najnovijem izvješću američke Rand Korporacije.

Rand Korporacija tvrdi da su neki stručnjaci zabrinuti zbog prijenosa motora i zrakoplovne tehnologije kroz ulaganja zapadnih društava u kineski C919.

“Zabrinutost Sjedinjenih Država zbog konkurentnosti treba ostati usredotočena na zajednički projekt C919 ili buduće kineske velike civilne zrakoplove, kao i na razvoj putničkih zrakoplova s ​​Rusima”, navedeno je u izvješću.

Rand Korporacija napominje da bi C919 mogao biti manje učinkovit od sličnih zapadnih zrakoplova. Ipak, preporučuje se kako je za nacionalnu sigurnost posebno važno usredotočiti se na industrijsku špijunažu, cyber kriminal, kao i ilegalne transfere tehnologije.

C919 je prvi domaći kineski dvomotorni jumbo jet koji može prevoziti do 190 putnika. Zrakoplov je proizveden od strane kompanije Commercial Aircraft Corporation of China Ltd iz Šangaja, poznatijoj pod imenom COMAC, koja je utemeljena u svibnju 2008. godine.

COMAC - C919
COMAC – C919
COMACkonkurencijaRand Korporacijazrakoplovna industrija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jupiter
7 godine prije

Vidi kako je lep, još malo pa kao Boing!

subaru
7 godine prije

Rusi i kinezi bi de trebali udružiti jer dosta je ovog duopola boinga i airbusa. Kinezi još ne znaju praviti motore. Naravno nedaju im da kupe pratetvitni, đeneral elektrik, snecmu ili rols rojs.

Torino
7 godine prije

Samo zato jer Rusija i Kina nisu na koljenima oni ugrozavaju SAD-iste.

Ola-ro
7 godine prije

Lavrov je izjavio u intervju 29 Ozujka-March
Razlog ukrajinske krize se stvorio kad su Amerikanci i EU zahtjevali od Ukrajine da odabere izmedju njih i Rusije. Ukrajinska vlast nije mogla podniti taj pritisak pa je nastalo nasilno rusenje vlade.

This was the reason for the crisis in Ukraine, when the U.S. and European Union bluntly told the Ukrainians: either you are with us, or you are with Russia against us. And the very fragile Ukrainian state couldn’t sustain this kind of pressure, and what happened- happened

žrec
7 godine prije

Zapravo, to je u neku ruku sramota i priznanje propasti ruske civilne avio-industrije. Ono, da je netko prije 30-tak godina rekao kako će rusi i kinezi raditi zajedno avione, konstruktori Iljušina, Tupolewa, Berijeva, Irkuta, Suhoia, bi umrli od smjeha.

vv-olt
7 godine prije

Avioni su kao auta potrosna roba, nakon 10 godina moze ici u staro zeljezo. Za sada Kinezi jos uvjek mogu kupovati us-rane avine a za deset godina ce izlaziti kinesko-ruski avioni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI