fbpx

Ako nije cenzura onda je Fact Checking – Fuck off Faktograf, Soroseve krtice

Soros i ekipa

Šekret. B. Klaić kaže da riječ dolazi od lat. secretus – tajni ili sakriven, ali navodi da ta riječ u vulgarnom jeziku znači zahod, nužnik. Pitanje: koliko duboko možete misaono i moralno zaroniti u govna? Da li s opremom ili na dah? Bogme ste nedostižni.

Znam, jebi ga, morate jer kada jednom poklekneš pred šuškom, nema natrag. Vazda te drže za gušu.

„Šutnja je argument koji je teško pobiti“.

Josh Billings

Ako ste već plaćeni braniti g. T. Tomaševića bez argumenata, svakako bi pomogle inteligentne konstrukcije, a ne bedastoće. Ovako glupo skrojenom „obranom“ pokopali ste njega i njegovu platformu (mogli smo ali više ne možemo) jer ljudi se pitaju: što je skrivio kada ga toliko silno brane? Ponizili ste njegov opus djelovanja i ambicije.

Da se ne zajebavamo, g. Tomašević je indoktrinirana osoba od strane globalističke oligarhije i na „platnoj“ listi je i g. Plenkovića i obitelji g. G. Sorosa jednako kao i vaša mizerija od portala, GONG-ov isprdak. Vaša status plaćenika dokazan je višestruko, a sada je pristojno obavijestiti puk i ukazati na nepobitne činjenice tko, kako i zašto financira g. Tomaševića i njegovu platformu, a nije naftna. Pa krenimo, fact checking, izvolite.

Tko je George Soros

Ukratko: ortodoksni židov rođen kao György Schwartz do okupacije 1944. godine sa roditeljima živi u Mađarskoj. Spašavajući obitelj od nacističke ruke otac Theodor (Tivadar) pribavlja obitelji novi identitet.  Prezime  Schwartz  mijenja u Soros (palindrom) što na mađarskom jeziku znači „u redu za nešto …“ a na esperantu „vinuti se“. I doista, dečec novog imena George Soros je špekulacijama i financijskim malverzacijama krenuo put visina. A način? Iza njegovih filantropskih (ne)djela ostaje podosta pustoši. Cilj opravdava sredstvo.

Zanimljiva crtica iz njegove biografiji je studij filozofije u Londonu kod Karla Poppera, filozofa koji slovi za najvećeg teoretičara znanosti. Neki izvori navode da je g. Soros diplomirao, a neki da nije što dakako nije presudno za njegov rad i djelovanje. Međutim, utjecaj g. Poppera očito je bio snažan budući je njegovo „filantropsko“ djelovanje utemeljeno na ideji Popperovog otvorenog društva. Godine 1987. g. G. Soros osnovao je Open Society Foundations s ciljem stvaranja između ostalog i Sjedinjene Europske Države bez granica, nacija i nacionalnosti. (checked)

K. Popper: „Demokracija ne znači da većina ima uvijek pravo, nego je za nju bitna mogućnost promjene vlade kroz izbore bez nasilja i prolijevanja krvi“.

Gospodin Franjo Tuđman rendgenski je dijagnosticirao Soroseve nečasne nakane pak  je 1996. g. u intervjuu za BBC kazao:

„Soros i njegovi saveznici proširili su svoje krakove kroz naše cjelokupno društvo“. “Njihov cilj je kontrolirati sve sfere društvenog života kreirajući državu unutar države.” – masoni … „Soroseva zaklada je infiltrirala hrvatsko društvo, posebno kulturne institucije i medije, s ciljem promjene vlasništva.” (checked)

Projekt Sorosevog „Otvorenog društva“ zasnovan je na psihičkom i financijskom nasilju i kako kaže g. Tuđman, nečasnim djelovanjem unutar Hrvatske. Stoga je protiv Open Society Foundations podignuta optužnica. (checked)

Franjo Tuđman prvi je razotkrio Sorosa i njegove špijune !

Dr. Franjo Tuđman o Georgeu Sorosu 1996.: ‘Soros i njegovi saveznici proširili su krakove kroz naše društvo’

 „Međunarodna komisija za Balkan legalizirala je djelatnost tzv. „nevladinih“ i vladinih organizacije, Soroseve zaklade Otvoreno društvo i njihov program rušenja demokratskih Vlada pogotovo u državama nastalim raspadom komunističkog poretka, vladama koje nisu bile spremne odreći se svojega suvereniteta i pristati na diktate globalističke filozofije. George Soros utemeljio je zakladu Otvoreno društvo, kako bi financirao sve one političke, obrazovne, znanstvene i kulturne programe koji su slabili ili rušili nacionalne države i jake nacionalne stranke. Soros je nacionalne države smatrao smetnjom globalnom tržištu i stvaranju globalnoga društva koje bi trebalo imati jednu vladu, valutu, tržište, itd“ (izvor: Prvih 20 godina časopisa NSF „National security and the future“ dr Miroslav Tuđman, poglavlje: Svi se trebaju odreći sna o suverenosti, fusnota 29). (checked)

https://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/12831-erasmus-gilde-kao-poveznica-izmeu-projekta-balkanske-unije-rekom-a-optunice-protiv-generala-gotovine-i-georga-sorosa

Vi, faktografske krtice, što mislite o licemjerju vašeg prijatelja g. Plenkovića koji stameno vodi HDZ „Tuđmanovim putem“ i istovremeno prijateljuje sa državnim neprijateljem g. Georgeom Sorosom? Niš vi ne mislite jer nemat s čim. Ispario likvor između lijevog i desnog uha i ostalo samo žuto. (checked)

Jugonostalgija faktografa

Ovo je nepobitna činjenica (izvor: Prvih 20 godina časopisa NSF „National security and the future“, dr Miroslav Tuđman, poglavlje: Svi se trebaju odreći sna o suverenosti)

„George Soros bio je protiv raspada Jugoslavije i priznanja novih nacionalnih država. Zato ne iznenađuje što je Soros 1996. godine svojim sljedbenicima u Zagrebu rekao da potpisuje bianco ček za prikupljanje fabriciranih dokaza za haške optužnice kako bi se donijela presuda da je hrvatska država stvorena na zločinu. Svi su ti potezi bili u funkciji rušenja HDZ-ove vlasti.30 Što je i posvjedočeno u Haagu na suđenju Anti Gotovini.31“. (checked)

Vaša obrana g. T. Tomaševića uz obrazloženje zbog čega nije moguće oživjeti Jugoslaviju je stupidna međutim, procjena o izgledima stranke g. Tomaševića je vrh: „Poprilično je, dakle, neizgledno da će Tomaševićeva stranka u bližoj budućnosti dostići razinu parlamentarne potpore …“. Ekola!

A što se tiče Juge, situacija je slijedeća: de jure, od 1992. g. međunarodnim priznanjem suverenosti i samostalnosti Hrvati navodno imaju svoju državu stvorenu u junaštvu i krvi a de facto, Hrvatska nikada nije izašla iz „Jugoslavije“ zahvaljujući projugoslavenskoj politici vladajućih klika unatrag 20 godina i dakako aktivnostima g. Sorosa i inih političkih sila. Raspadom Juge ostade nostalgija za „starim dobrim vremenima“ (od 1945. do 1990. g.) i dakako, žudnja za vlašću. Karte su na stolu i …

Članske iskaznice Saveza komunista njih 76% zamijenjeno je HDZ-ovim. Postadoše komunjare demokršćani, hvataju se za srce dok pjevaju Himnu, glume domoljube i bezkrupulozno pune svoje komunističke džepove i bankarske račune opljačkanim novcem građana ove zemlje.

Nije krimen g. Sorosa što je pravoslavni židov (i sram vas bilo što koristite njegovu ili bilo čiju nacionalnost i vjeru za obranu notornih bedastoća koje objavljujete na svom petparačkom portalu), već njegova bolesna ambicija stvaranja Sjedinjenih Europskih Država a nauštrb nacionalnih država i njihovog suvereniteta i tradicija. Ta ljudska spodoba zvana g. G. Soros zajedno sa g. Klausom Schwabom i vašim miljenikom Billijem i sa još po kojim stvorom sa psihijatrijskom dijagnozom, i da, u pravu ste, izrežirali su kaos korona virusom po radi realizacije fašističko globalističke tvorevine.

Postoji li, i kakva je veza između g. A. Plenkovića i g. T. Tomaševića i jesu li oni politički protivnici?

Veza je trgovačko-politička, naravno. Trenutno g. Tomašević odlično kotira na političkoj burzi. Prvo, oba su okrenuta istoj ideologiji, a drugo, i jedan i drugi u službi su nekih jačih vladara. I nije važno je li vama smisleno, važno da je i te kako smisleno g. Plenkoviću. A dokazi? Obzirom se radi o političkom mešetarenju, s dokazima se ne maše ispred nosa javnosti pak križaljke podobnih ili potrošnih političkih resursa donekle ostaju tajnom ali ne zadugo, uglavnom do izbora.

Nije zgodno g. Plenkovića držati nesposobnim europskim ćatom i nelojalnim prijateljem obitelji Soros razmišljajući kako za lokalne izbore ima samo jednu, eventualno dvije opcije. Ma, dajte. Gospodin A. Plenković ima cijelu ergelu za zagrebačku utrku. Od Frajburgera, preko Aarapskog i Mustanga do Lipicanera. Kaj niste neki dan čuli katedralska zvona za vrijeme govora g. B. Bačić na N1 televiziji u kojem biranim riječima govori o vašem branjeniku, g. Tomaševiću. Ili recimo izjava gđe Jelene Pavičić Vukićević: …“Ja sam svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića i mislim da sam na taj način dala i odgovor da ne razmišljam o kandidaturi“. (izvor: narod.hr 28.02.2021.).

A onda se ploča okrenula. Nakon 5 radnih dana gđa Jelena se predomislila. Naš vrli premijer za opstanak na vlasti koristi sve nama znane ali i one druge mehanizme. Ako ne može poštenim izborima, može ucjenama, kunama, eurima, zubima. Grizi gdje i koga stigneš. I tako sirota Jelena ni kriva ni dužna, morade u utrku.

Sve navedeno govori u prilog o vezi gospode Plenković i Tomašević ali i činjenici da je politička kombinatorika g. Plenkovića jednaka 43. Vi bi barem trebali znati da ucjena i novac svrdlaju i tamo gdje ne može burgija.

Nadalje, piše fak to graf „… a stranka Možemo među najvećim je oporbenim kritičarima HDZ-ovih postupaka i politika“. Spomenuta stranka zapravo kritizira samo slova HDZ. Sadržaj i konformiste koji bi hotjeli biti jebeni i pošteni a vođeni na uzici predvodnika u liku g. Plenkovića, zapravo duvaju u isti rog. Na istoj su političkoj liniji fašizma i neoliberalizma a moguće i nekog drugog „izma“, sve pod kišobranom globalizacije. Hrvatska politika i političari su cirkus, predstava za puk.

Odgojem se na dijete prenose definirane roditeljske vrijednosti. Ako dijete odrasta u komunističkom nauku i doktrinama kao g. Plenković, njegova životna i politička filozofija obojana je upravo tim bojama. Dakako, nije upitna politička i bilo koja druga orijentacija, važno je braniti svoje stavove a ne se baviti obmanom i lažima. Premijer laže i kada zijeva. Zna narod: vuk dlaku mijenja ali ćud …

„Tomaševićevu predizbornu kampanju u Zagrebu Soros ne bi ni mogao legalno financirati“. Brzopotezni na tipkovnici. Dajte još jenput pročitajte ovu rečenicu. Meni se nekak vidi da g. Soros ipak, doduše nelegalno, onak ispod žita ili stola ili čega god, pokriva troške kampanje g. Tomaševića. Tak ste vi napisali … čitaj između redaka. (checked)

Priložena poveznica jedna je prilično istražena i argumentirana priča o g. T. Tomaševiću a govori baš o tko, kako i zašto financira imenovanog i s kim se i na koji način petljao i upetljao.

Da ne živimo u matrixu, svijetu prevara i prijetvornosti, u svijetu u kojem je jedino i isključivo mjerljiva vrijednost novac, u svijetu kojim vladaju oni s dijagnozama iz psihopatologije, u svijetu u kojem su izgubljeni svi kriteriji dobrog ukusa od osobnog odnosa preko kulture do politike, faktograf ne bi egzistirao. Vi ste „novinarske“ nakaze iz matrixa, intelektualni invalidi nesposobni živjeti od poštenog rada.

I da, za kraj …. obzirom se zna i dokazano je tko vas plaća i s kojom namjerom, vaše djelovanje jednako kao i djelovanje g. T. Tomaševića i vama sličnima, upereno je „…protiv opstojnosti, neovisnosti, jedinstvenosti i suvereniteta Republike Hrvatske …“ o kojem govori st. 1. čl. 1. Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske ali prije svega čl. 2. st. 1. Ustava RH „Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv”. (checked)

Suverenost, bolna točka g. G. Sorosa i okultne globalističke oligarhije

Kada bi, ali na žalost nije, naše pravosuđe bilo neovisno i postavljeno na zdrave noge van utjecaja HDZ-ove  i politike duboke države i ofucane Europe, vi i sve Tomaševićeve platforme ali i svi drugi plaćenici od strane globalističkih seratora, u najboljem slučaju čučali bi u Remetincu iako je za vas i vama sličnima Goli otok primjerenije boravište.

https://otvoreno.hr/izdvojeno/cvrtila-o-financiranju-stranaka-iz-stranih-izvora-to-je-zasigurno-sigurnosni-rizik-ali-sluzbe-to-ne-kontroliraju-iako-je-zakonom-zabranjeno/36532

P.S.

Da upotpunim ikebanu poveznica koje govore o financiranju g. Tomaševića. Biti će posla, kaj ne? Treba to sve pročitati i „čekirati“. Dobru zabavu.


*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
82 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Max
Member
Famed Member
Max
3 mjeseci prije

Bravo gospođo Čikoš svaka čast. Branite Hrvatsku poput admirala.

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
3 mjeseci prije
Reply to  Max

kada vam sljedeci put netko kaze kako je bitno izaci na izbore,ili izbjegavajte tu osobu ili joj opalite samar..jer ta osoba se sprda sa vama i vjerski je fanatik.hvala.

Dragačevac
Gost
Dragačevac
3 mjeseci prije
Reply to  Tucker Carlson

Bravo Tucker
Ti što izlaze na birališta kada bi izašli svi na ulicu taj dan, e onda bi promenili nešto na bolje.
U glasačku kutiju ubaciti papir i baciti papir u kantu za smeće nema razlike.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
3 mjeseci prije
Reply to  Dragačevac

Nebi

Senad Laca
Gost
Senad Laca
3 mjeseci prije
Reply to  Max

Čudan je ovaj portal, objavljuje ovaj članak citiram: Ukratko: ortodoksni židov rođen kao György Schwartz do okupacije 1944. godine sa roditeljima živi u Mađarskoj. Spašavajući obitelj od nacističke ruke otac Theodor (Tivadar) pribavlja obitelji novi identitet. Prezime Schwartz mijenja u Soros (palindrom) što na mađarskom jeziku znači „u redu za nešto …“ a… Pročitaj više »

Nezvani
Gost
Nezvani
3 mjeseci prije
Reply to  Senad Laca

A zapravo više i nije toliko čudno. I vi ste morali shvatiti da se s vremena na vrijeme nekamo mora pustiti malo “lajanja”, malo istine o “nosonjama”, da bi se stvorio dojam kako se, ipak, sve ne cenzurira i kako, ipak, postoji sloboda izražavanja. Ponegdje i za ponekog ponekad.

neznanje
Gost
neznanje
3 mjeseci prije
Reply to  Nezvani

Tako je to kad je vlasnik portala, koji ima (i tavaljda plaća!?!)desetak novinara i vanjskih suradnika, firma koja je registrirana za sve i sva i ima prihode 2019 7000bam. Tko financira sve i s kojim novcem? Neki antisoroš? Koliko su puta meni cenzurirali kritički tekst. Bit će čudo ako ovo… Pročitaj više »

Ime i prezime
Gost
Ime i prezime
3 mjeseci prije

Tražili ste demokraciju. Imate demokraciju.

Zelinčanka
Zelinčanka
3 mjeseci prije
Reply to  Ime i prezime

Ne nismo tražili demokraciju! Ona nam je nametnuta, kao i mnogim drugim narodima, kao “pravedno riješenje”. A zapravo se ne radi se o vlasti naroda, već o načinu vladanja s kojim kako vidimo jedna mala grupa ljudi može čak i depopulirati po volji, naravno sve para-legalno. Planiraju uskoro nametnuti umjetnu… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

churchill winston je več to davno objasnio..
… ne trudite se😒

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Zelinčanka

Plus

To sad pričaju i u Ist. Njem.

Da njih nije nitko ništa pitao kada su se Rusi povukli.

oxygen
Gost
oxygen
3 mjeseci prije
Reply to  Ime i prezime

neznam sto sereš bar na ovom
portalu 95% ljudi nije tražilo demokraciju(usput to ti je još jedna šarena laža )što ti to znači kao ti pametan znao si što je to :demokracija a mi drugi nismo ,pa evo vam je,,po tvomeevo vam sada štoo ste tražili ,ma odi u k___c

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
3 mjeseci prije
Reply to  oxygen

Nije točno tih 95%, ja san prvi tražija demokraciju . . . i zajeba san se . . . najteže mi je bilo priznat sam sebi kako san se zajeba, posli je sve bilo lakše . . . kad spominješ ljude na ovome portalu moš primjetit enormnu količinu frustracija, a… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

10+

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Ja nisan nikad u pravu jerbo mi se pravo samo po sebi gadi . . . jasno uvik rečen kako neznan sve, samo govorin ono šta vidin i znan, a btw kad se ”ulazilo u demokraciju” nisan ništa ni govorija niti san bija u tome filmu, ali točno je kako… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Ajde đuro pokri se ušima i ne buncaj on ti može predavat očenaš

Taugo
Gost
Taugo
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Isti.optimista ko Moreno..priznajem..

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  oxygen

Lik je poznata trolčina.

Dragačevac
Gost
Dragačevac
3 mjeseci prije
Reply to  Ime i prezime

Narod od pamtiveka hoće hleba i igara kakvu demokratiju…

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Dragačevac

Narod uopće nezna šta želi .

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Narod vrlo dobro zna šta želi, a to šta želi je konformizam iz kojega ne želi izać . . . a izać iz konformizma nije niti malo lako, svaki put kad kupin proizvod neke korporacije svijestan san kako san još jednon nogon u konformizmu . . . Narod nije blesav,… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
3 mjeseci prije
Reply to  Mladen
MARTIN
Gost
MARTIN
2 mjeseci prije
Reply to  Dragačevac

POSEBNO. NA. OSEBUJNOM. BALKANU

DLM
Gost
DLM
3 mjeseci prije
Reply to  Ime i prezime

hi, hi, hi.. zvuci zlurado ali istinito, … i to ne jednom vec imaju tri puta na dan, demoNkraturu za dorucak, rucak i veceru. Mada, ne treba bacati vinu na obicne ljude, bili su tada, a i sada su izmanipulirani. Ono sto ‘bode’ oci je da postoje fakti i da… Pročitaj više »

MARTIN
Gost
MARTIN
2 mjeseci prije
Reply to  Ime i prezime

BOLJE. I TO. NEGO. G U L A G

istina u magli
Gost
istina u magli
3 mjeseci prije

Samo mali ispravak autoru ovog članka, “nacistička njemačka” naci je pogrdni termin izmišljen od strane židoske propagande 20tih prošlog stoljeća. U niti jednom službenom originalnom dokumentu Wehrmacht-a ne postoji termin naci.
Inače članak skoro sve pa stoji, ali ima još toga dosta, ovo je vrh sante leda.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije
Reply to  istina u magli

izraz nacisti, nacistički, nacizam su nastali nakon 2. sv. rata. Naravno da nacisti sebe nisu nazivali nacisti. Izraz nacist, (njemački: nazi) je skraćenica od izraza nacionalsocijalist… Valjda i to govori nešto da se izrazom nacist, nekako “odrezao” onaj drugi dio “socijalist”. Hitlerov stranka se punim imenom zvala NacionalSocijalistička Njemačka Radnička… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
3 mjeseci prije

Bravo. Svaka čast.

ZriBra
Gost
ZriBra
3 mjeseci prije

Kako može biti suverene,slobodne,neovisne Hrvatske ili bilo koje druge države,nacije bez suverenih,slobodnih pojedinaca koji su osnovni subjekti koji ih stvaraju.Pristajanjem na nošenje “znakova ropstva” maski u svim institucijama “suverene države”to je samo šuplja forma bez ikakvog sadržaja.Kada su to u povjesti čovječanstva robovi stvorili svoju državu.Tek promjenom svog položaja,odbacivanjem okova… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

evo vidis sve si ko u evanđelju rekao i sve je bilo iz duha istine i slobode. a odma ti se dolje javio ropski eho

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

Smanji s tudumom.

ZriBra
Gost
ZriBra
3 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

Nisu maske nego simbolička poruka koja se svagda i svugdje nameće njihovom nošenjem.Napravite znanstveno istraživanje po recimo preporuci da ljudi ulaze četveronoške ili u skafanderima u sve institucije.Sigurno će se broj respratornih infekcija smanjiti za neki promil. U Arizoni lani sproveli nekakvo istraživanje po kojem visoki imaju viši rizik od… Pročitaj više »

Jedna gospođa
Gost
Jedna gospođa
3 mjeseci prije

Hvala Vam gđo Čikoš, što ne odustajete. Neka barem ostane pisani trag

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

Ima soroš podmladak, netreba se brinuti.. linija će se slijediti, sve rod

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

igraju, svoje igre ..novo doba a narod u duhovnoj pustinji..al tješi, ima malo i probuđeni iz okova u pećini.. dug je put do skidanje veruga..dug i trnovit. nije nimalo lako.. čovjek skine jednu verugu a već druga tu..

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije

što je to “pravoslavni židov”? valjda je autorica sa tim mislila na “ortodoksni židov”, želeći umjesto tuđice grčkog podrijetla “ortodhox”, upotrijebiti našu riječ pravoslavni, odnosno pravovjerni. Orthodox na grčkom znači, ispravan, pravovjeran.  Jer izraz “orthodox” se u engleskom i drugim stranim jezicima upotrebljava i za označavanje pravoslavnih kršćana. U kršćanstvu… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Trebaš pitati jugošvabe, večina ih se deklarirala kao ortodoksi samo da ne plačaju crkveni porez kao katolici. A glede članka, netko je davno rekao, samo pratite trag novca, tako i kod Tomaševića, tko ga financirao i još ga financira da može putovati cijelim svijetom, prisustvovati na kursu za lidere pri… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

ne moraju…mogu se naprosto formalno ispisati iz Crkve., Tojest, reći da su ateisti. I tako ne moraju plaćati crkveni porez. Koji se u Njemačkoj plaća jedino Katoličkoj i Evanđeličkoj crkvi, tojest jedino pripadnici ovih 2 crkvi plaćaju porez. Dakle, naprosto rekneš da si ateist, ne pripadaš ni jednoj religiji i… Pročitaj više »

Slow motion
Gost
Slow motion
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Volio bih dozivjeti “pad Crkve”..da vidim u kojem bi pravcu mogao krenuti razvoj ove civilizacije nakon toga…ili bar neki mega dogadaj koji bi pokrenuo nekakav zemljotres i urusio temelje na kojima stoji…samo, previse je “vjernika”, i ne moze se samo tako ponistiti 2000 godina uzurpacije i vladavine crkvenih tijela.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije

Nisu ovi govnjivi Sorosevi “faktcekeri” – ali im je isti Gazda… Radi se o Judaizerskom govnetu – koje diktira “vijesti” cielom tzv “demokratskom svijetu”… Ogavnom New York Times- u! Project Veritas – je razvalio ta govna na sudu! Nevjerovatno – ali istinito! https://2020electioncenter.com/watch?id=607dd75fb3d4d4319b31021e Judaizersko krvavo-zlocinacko-smece CNN je neki dan PALO…… Pročitaj više »

Zelinčanka
Zelinčanka
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Hvala na dobrim vijestima! Budući da naša država nema pravosuđe, ekvivalent bi bilo nemoguće izvesti. Osim pridružiti se O’Keefe u i prijateljima u mislima, što bi se prema vašem mišljenju u Hrvatskoj moglo napraviti? Na primjer, platforma ZnaSe, inicirana od strane uredništva logično ne sadrži praktički ništa o akterima plandemije… Pročitaj više »

Jednostavno receno
Gost
Jednostavno receno
3 mjeseci prije

Doće i njihovo vrijeme mogu još. Znate kako prostitutka završi kad je izj…. ostaviš joj pare i ona opet ostane da je drugi je.. sve dok ne dodje mlađa i bolja. A zna se onda kako stara završava u smeće. Tako će i svi ovi završiti što se prodaju za… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije

Soros se sam hvalisao da je srušio HDZ u Hrvatskoj, Miloševića u Srbiji i Vladmira Mečijara u Slovačkoj. Sve to je bilo otprilike u isto vrijeme 1999-2000. godine. Soros je imao svoje prste u poticanju koalicije HSLS-a, HNS-a i SPD-a, koja je 2000. na izborima porazila HDZ. A dobro je… Pročitaj više »

Minor
Gost
Minor
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

+

Praetorian
Gost
Praetorian
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Odlicno skrojeno. Ja bih dodao jos i Imbex koji je direktno financiran od Sorosa. Nema puno vremena da su mu i jedan PR clanak sklepali, bilo je gnusno za citati, ali tipkovnica trpi svasta. Zanimljivo koliko ocito guraju tu ekstremnu ljevicu na celu sa Holy, Mozemo, RF, Veljacom, Trbovickom, Puhovskim,… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

“… Ima ona originalna izjava Mayera Amschela Rotschilda, osnivača dinastije Rotschild u 18. stoljeću: Dajte mi financije neke države, svejedno mi je tko je na vlasti....” Upravo u ovom grmu lezi zajec… ZATO se pred nasim ocima organizuje GENOCID nad ljudima svijeta… Niko od smradova zvanih “politicari, predsjednici, premijeri, sudije”… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

nemere Istražuj, prejaka je još kabala. kad države vrate vrate štamparije u svoje podkrovlje. kad se probudi se probudi više uspavanog i zastrašenog puka.. kad narodi budu izabrali svoje vlade i prestavnike. kad mediji budu na strani svojih građana i naroda. kad znanost, privreda i državne institucije budu u službi… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  piždro

“… nemere Istražuj, prejaka je još kabala…” Ja ne bih rekao da je “kabala prejaka” … Snaga je u Svjetini. To isto znaju i ovi kamatarski zlocinci… (jasno opisano uonim njihovim “protokolima…”) Medjutim – kontroliranjem mozgova i percepcije te Svjetine – vec par stotina godina usmjeravaju dijelove Svjetine (LJUDI) –… Pročitaj više »

Ana
Gost
Ana
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Točno! Istinsko zlo na djelu.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Samo malo nijansi… Radio slobodna Europa: znaju se dobro i osnivači i financijeri, a i svrha, od početaka, a u to vrijeme se Soros bavio drugim stvarima. Također vjerujem da mu je financiranje Ferala i Yutela služilo kao točka ulaska u ove prostore. Sumnjam da je ikad podržavao Jugoslaviju. Vrlo… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Jugoslavija je već bila “načeta” i prije izbijanja ratnih sukoba jer je na samom kraju 1980-ih kako bi zaustavila inflaciju odnosno proizvodnju dinara upala u dodatno zaduženje od 5 miljardi dolara pod izgovorom za “restrukturiranje” gospodarstva što je bila obmana jer to nikom nije bilo u planu, kreditorima zato jer… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

“… Točno je da se Jugoslaviji nudio ulazak u tadašnju EZ, ali to bi podrazumojevalo razne “reforme”, od reforme banaka i predaje zlata mirnim putem do reforme JNA, što bi u stvarnosti značilo razoružanje. Pljačka bi se temeljito odradila, svi narodi bi podržali demokratske promjene, JNA bi se opirala, nereda… Pročitaj više »

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

+

piždro
Gost
piždro
3 mjeseci prije

Evo kako svjetskog gurua ‘open društva’ i rasturača država vidi veliki internetski TV kanal-portal ‘Klage MauerTV’ sa akcentom na zapadni Balkan . datum je malo stariji al i dalje vrlo interesantno “Zemlje Balkana: „Teorije zavjere“ o Sorosu ili opravdana zabrinutost? 03.03.2017. | http://www.kla.tv/10078 “George Soros, američki investitor mađarskog podrijetla, jedan… Pročitaj više »

Ružica Dipalo
Gost
Ružica Dipalo
3 mjeseci prije

Bravo za autora teksta. Sve točno i istinito napisano.

Moreno
Member
Famed Member
Moreno
3 mjeseci prije

1996 Tuđman je samo na glas reka kako su rodile tikve koje je on još prij 1990-te sa vragon posadija . . . 1994 Tuđman je po Markovićevom zakonu iz kraja 1988 privatizira poslovne banke za 6 miljardi koje su predhodno bile sanirane sa 85 miljardi kuna poreznih obveznika i… Pročitaj više »

Kihot
Gost
Kihot
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

+

TUĐ-MAN

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

…upravo tako, častohleplje!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

Evo jedan kopiran komentar o dotičnom. Za one koji možda neznaju: “Hrvatsko društvo je moralno propalo zahvaljujući nemrtvom i njegovoj družbi pridošloj sa svih strana svijeta. Sjeća li se još netko viletine na Pantovčaku, prvi potez mu je bio da na račun države obnovi kompletnu vilu i stolariju pod šifrom,… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Moreno

“… preda je HNB Sorosevim mecenama Rothschildima…”

Tacno.
Najvaznija stvar za ovu satanisticku Kabalu!
Sve ostalo su samo nijanse…

ledeno doba
Gost
ledeno doba
3 mjeseci prije

preneseno sa drugog portala, članak o Sorosu, od lanjske godine. A oni su to prenjeli vjerojatno iz nekog američkog portala. Sve što je potrebno za trijumf zla jest da dobri ljudi ne čine ništa Američki konzervativni politički komentator Glen Beck već dugo vremena skuplja materijal kako bi ukazao na sve… Pročitaj više »

bauštelac
Gost
bauštelac
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

neće ni žaba još dugo

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  bauštelac

Neće, ali su već i Andrej Plenković i Aleksandar Vučić u kontaktu sa Georgevim sinom, Aleksandrom Sorosom, i svaki od njih ima zajedničku fotografiju s potomkom koncentrata zla.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Izgleda da Žaba Soros ima 4 manja žapca i jednu malu žabicu. Mali žabac Alexander se slikao sa gotovo svim našim masonskim sluganima – zato masoni nose kecelje na svojim tajnim sastancima. Zna se koga naši politički slugani slušaju. Svi njegovi mali žapci su na nekim opakim globalističkim funkcijama. Neki… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

“Soroš priznao da je sa sobom nosio neke “snažne mesijanske fantazije iz djetinjstva, koje sam osjećao da moram obuzdati, inače bi me mogle dovesti u nevolju.”” Eto, psihopat. “Svjetska financijska kriza je podražena i na neki način to je kulminacija moga životnog djela,” kaže Soroš. S ljudima nešto zbilja nije… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije

Evo malo iz djelokruga rada spomenute Heinrich Boll fondacije: dio ‘Zelenih’ u Njem… Sigurna sam da će se dopasti čitateljima portala…😃😜 “Gender Policy and LGBTI Rights: From its very beginning, gender politics and gender democracy have been priorities for the foundation, and its organisational development, which is based on gender equity, has… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije

“…Ako dijete odrasta u komunističkom nauku i doktrinama kao g. Plenković, njegova životna i politička filozofija obojana je upravo tim bojama…” Ma, jel’da? Nesumnjiv utjecaj na ovaj netočni zaključak je imala ‘nauka i doktrine’ u kojoj ste vi odrasli, gospođo? Što je to točno “komunističko” u Plenkoviću? Hapsi li lopove?… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije

Ah. Evo još malo razbijanja mitova: Spremila sam ova dva komentara sa Indexa… kad je Skejo tražio lustraciju (!?) “Zvonimir Rukavina U normalim državama krajnja desnica osvaja ispod 10 % glasova i isto toliko građana je podržava. U Hrvatskoj krajnju desnicu indirektno podržava više od 50 % građana, jer podržavaju… Pročitaj više »

Mladen
Gost
Mladen
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Kolega Đuro ,Skejo je drža 91 skupa sa HOS om 40 dana Škabrnju bez zamjene .Skejo nema ni momci koje je on vodio niti jednu optužnicu za ratni zločin .Skejo je bio privatni biznismen i prije 90 godine .Nije se on bas nešto obogatio a naročito ne na račun momaka… Pročitaj više »

star 91
Gost
star 91
3 mjeseci prije

Nelogično je nadrobilo u ovom tekstu svakakvih gluposti, laži i mržnje. Prema tom obrascu je i nastala kolonija Hrvatska. SRH je počela gubiti nezavisnost dolaskom HDZ-a na vlast.Kad dođe do povijesnog odmaka Tuđman i Ante biti će identične osobe po Hrvate i Srbe. Kad neko napravi bolju državu za većinsku… Pročitaj više »

tuf
Member
Famed Member
tuf
3 mjeseci prije

Svi sa nešto utakmica u nogama se sjećaju 90-ih kada je Feral Tribune bio sponzoriran od strane Otvorenog društva. Autori tog sorosevog pamfleta su dan-danas infiltrirani po raznim novinskim kućama te redovito objavljuju indoktrinacijske knjige. Za Plenkovića je – ne na temelju riječi – nego djela, jasno da je na… Pročitaj više »

Simon
Gost
Simon
3 mjeseci prije
Reply to  tuf

Dobar presjek, ali dodati ću par stvari, Feral je sredinom 1990-ih bilo opskurno opozicijsko glasilo koje je iznosilo nesporne Tuđmanove nebuloze, ali Feral se nikad nije bavio sa srži problema koji su vodili u sveopću propast. Tuđman je sve to “demokratski” dopuštao pa su prvoborci “demokracije” koji su se preko… Pročitaj više »

tuf
Member
Famed Member
tuf
3 mjeseci prije
Reply to  Simon

Točno, jer vidimo da su isti procesi i postupci primjenjeni u mikro-svijetu (RH) kao i u makro-svijetu – ostavlja se dojam da se, kao, nešto bira, odlučuje, da se svađaju i da su na suprotnim stranama, da postoji mogućnost izbora i da su radikalno drukčiji. Ali vidimo da globalni procesi… Pročitaj više »

Abe 04
Gost
Abe 04
3 mjeseci prije

To je budući gradonačelnik. Zagrepčani uglavnom ‘misle na druge’, a ne na sebe. Oni do 45 g. su superkulurbani i ‘zapadni’. Ave gradonačelniče.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
3 mjeseci prije

Bojim se da neki ne propuste bitno iz članka: HDZ ima tri (3) kandidata za Zagreb: – Tomašević a, nije se onaj HDZ ovaca Bačić zabunio kad ga je tako nazvao, – Jelenu Pavić- Vukičević, koja je naručila anketu, po kojoj je druga, iza Tomaševića!!! – Filipovića, za kojeg c/p… Pročitaj više »

tuf
Member
Famed Member
tuf
3 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Imaju i Vesnu Škare-Ožbolt. Brzo bi se ona opet s njima dogovorila, makar su je u prošloj političkoj karijeri odbacili kao rabljenu krpu.

Lurker
Gost
Lurker
3 mjeseci prije

Šteta što se u komentarima ne dozvoljava ovakav jezik, portal bi bio puno zanimljiviji 🙂

gigi pinna
Gost
gigi pinna
3 mjeseci prije

Koje je ovo udbaški pamflet – ne ideološki, nego u smislu nastavka moći. Tuđman i Milošević su proizvodi hrvatske i srpske udbe. I ćorava kokoš pogodi zrno, pa tako i Soroš. Tomašević? Funkcija lokalnog političkog čelnika je da rješava konkretne probleme ljudi, a ne da sprovodi bilo kakvu ideologiju. Izgleda… Pročitaj više »

MARTIN
Gost
MARTIN
2 mjeseci prije
Reply to  gigi pinna

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1728802.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210527_21

COVID PASS PO ZELJI

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
3 mjeseci prije

Ne čitam više ništa što napiše S.Č,

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
3 mjeseci prije

Aaaa… s tim se već ne slažem!

Zvonko
Gost
Zvonko
3 mjeseci prije

Uvijek je krajnja hrvatska desniva igrala za strance i ulizival im se. Nekad Hitler, danas Putinu.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik