Američki F-35 namjenjeni Turskoj, pronašli novog kupca

F-35
29 komentara

F-35 Lightning II zrakoplovi, koji su u početku trebali biti isporučeni Turskoj, integrirat će američke zračne snage, prema Defence Newsu.

Američko zrakoplovstvo kupit će osam lovaca F-35 Lightning II pete generacije prvobitno proizvedenih za Tursku, izvještava stranica Defense News koja se poziva na dokumente Pentagona.

Prema njegovim informacijama, dotični zrakoplovi su već sastavljeni i nalaze se u Sjedinjenim Državama. Prije nego što budu stavljeni u službu u zrakoplovstvu SAD-a, zrakoplovi će ipak morati proći rekonfiguraciju u skladu sa svojim standardima.  Stranica podsjeća da zrakoplovi namijenjeni Turskoj nikada nisu isporučeni zbog Ankarine paralelne kupovine protuzrakoplovnih raketnih sustava S-400 Triumph.

Ovaj je dogovor dodatno zakomplicirao ionako zategnute odnose Washingtona i Ankare. Nakon što je odbila odustati od ruskog raketnog sustava S-400, Turska je isključena iz razvojnog programa američkog borbenog zrakoplova F-35. Prošlog je tjedna Kongresu SAD-a podnijet zakon o uvođenju sankcija Turskoj zbog njezine kupnje S-400.

F-35SADturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crodaemon1
3 godine prije

A ja mislija Hr 🙂

nekoime
3 godine prije

Podvodni presretači.

Max
3 godine prije

Ne branim Turke ali oni su sudjelovali u proizvodnji aviona i platili ga , Pa bi ga trebali i dobiti ali to je tipična Američka ucjena.

Stock
3 godine prije

“zrakoplovi će ipak morati proći rekonfiguraciju u skladu sa svojim standardima.”
Dobiće periskop?

Nil 1
3 godine prije

Meni je žao što srbi nisu imali jedan dobar mitraljez šarac 1389 da ih rasture ko beba zvečku… U turaka nema proizvodnje, oni samo troše i uživaju. Ne znaju auto napravit, nemaju Teslu… oni su gnjide od ljudi ratom i koronom ih morit.

bauštelac
3 godine prije

mr no di je java nosi li još uvijek sako

alex
3 godine prije

Jesu to oni avioni koji imaju običaj padat bez nekog osobitog razloga?😁

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI