Američki i izraelski udari na Siriju i propagandni rat koji zamagljuje istinu

NEVA Izrael

Sinoć je ruski predsjednik Vladimir Putin telefonom razgovarao s premijerom izraelskog režima Benjaminom Netanyahuom.

Na službenoj stranici Kremlja je izdano kratko priopćenje u kojem stoji kako je ruski predsjednik pozvao Izrael da se suzdrži od bilo kakvih akcija koje bi mogle dovesti do eskalacije napetosti u regiji.

“Razgovaralo se o situaciji zbog akcija izraelskih ratnih zrakoplova koji su proveli raketne napade na ciljeve u Siriji. Ruska strana je poručila da se izbjegavaju bilo kakvi koraci koji bi mogli dovesti do novog vala opasnosti za sve sukobe u regiji”, stoji u priopćenju Kremlja, koje nijednom riječju ne spominje oboreni izraelski F-16 od strane sirijske protuzračne obrane.

Što se zapravo dogodilo i koliko je štete počinjeno na 12 o meta koje je Izrael odredio raketirati, nije poznato.

Zapravo, uopće nema nikakvih dokaza, snimaka ili fotografija o posljedicama izraelskog osvetničkog vala udara, kojim se kasnije na izraelskoj televiziji hvalio Benjamin Netanyahu.

S obzirom na to da danas vlada muk o ovom incidentu, podsjetimo na jučerašnje dezinformacije koje su kružile internetom, koje su unijele pomutnju u javnosti koja je pokušala shvatiti što se događa.

Nakon što su Izraelci oborili iransku bespilotnu letjelicu, za koju su smatrali da je prijetnja njihovim snagama na okupiranom Golanu, pokrenuli su napad na bazu T-4 u blizini Palmire, gdje su po izjavama izraelskih vojnih dužnosnika iranske Quds snage rasporedile dronove za napad na židovsku državu.

Međutim, to je službena verzija vojske izraelskog režima, koja je upitna zbog činjenice da su u samom središtu Sirije, još od vremena kada su baza T-4, Palmira i sva okolna područja očišćena od terorista “Islamske države”, ovaj vojni objekt koristili i još uvijek koriste ruski vojnici, medicinsko osoblje, pirotehničari i humanitarni djelatnici. Nitko ne negira da su tamo bile i bespilotne letjelice, ali one koje se koriste za eliminiranje terorističkih skupina koje se nakon poraza “kalifata” kreću u diljem sirijske pustinje.

oboreni izraelski f-16

FOTO – Oboreni izraelski F-16

Provjereni izvori navode kako su dana 10. veljače izraelski zrakoplovi napali nekoliko područja u Siriji, ali je sirijska protuzračna obrana srušila jedan F-16. U napadu su zapravo sudjelovala dva zrakoplova F-16I Sufa i F-15 Baaz. Koristeći se raketnim sustavom protuzračne obrane S-125 “Pečora-2M”. F-16 je pogođen, ali su se piloti uspjeli katapultirati i pasti na “sigurno”. Naime, pali su na područje koje kontrolira izraelska vojska, ali je jedan pilot u teškom stanju.

Izraelski zrakoplov je oboren i pao u regiju Al-Jalil, na sjeveru Palestine, a pogodila ga je jedinica sirijske protuzračne obrane u blizini grada Quneitre. Od izraelskih projektila su oboreni oni koji su bili usmjereni na kritične ciljeve, a nisu gađani oni koji ne bi uzrokovali nikakvu štetu na području Sirije.

Zračna luka “Ben Gurion” u Tel Avivu je bila zatvorena, a sirene za uzbunu su se čule na cijeloj Golanskoj visoravni i Galileji. Neposredno nakon što obaranja zrakoplova, Izraelci su pokrenuli val “odmazde” i napali položaje sirijske vojske južnom dijelu zemlje. Sirijska protuzračna obrana je uspjela spriječiti napad i nemam nikakvih dokaza o uništenju deklariranih ciljeva.

Ovo čudi zato što na Twitter stranici izraelske vojske @IDF možete vidjeti fotografije vozila za upravljanje dronom, baze T-4, “iranskih” bespilotnih letjelica, uništenje jedne od njih, ali objava o pogođenim ciljevima u odmazdi nema.

Izraelske zračne snage

FOTO: F-16I Sufa

Nakon svega, izraelske vlasti pozivaju Rusiju pomogne u smanjivanju napetosti na granici sa Sirijom, što se dogodilo nakon hitnog sastanka izraelskog premijera, ministra obrane i drugih visokih izraelskih dužnosnika.

Elijah J. Magnier, koji glasi za vjerodostojan izvor, pokušao proturiti informaciju da su izraelski zrakoplovi gađani iranskim projektilima “Shahin” sa sustava “Mersad”, što je prva objavila izraelska propagandna mašinerija.

Ali obrambeni sustav “Mersad” je iranski napredni sustav kratkog i srednjeg dometa razvijen 2010. godine. Koristi projektile “Shahin”, koji su domaća nadograđena verzija američkih projektila “MIM-23 Hawk”. “Shahin” je u stvari iranska kopija američkih sustava “Hawk” i stoga su nekompatibilni sa sirijskom ili sovjetsko-ruskom mrežom sustava protuzračne obrane.

Sve ovo se događa nekoliko sati nakon što je sirijska vojska uništila posljednje preostale terorističke skupine u “kotlu” u pokrajini Hama i Aleppo, likvidirajući u vrlo kratkom roku terorističku enklavu od 1100 četvornih kilometara s 500 okruženih terorista, dijelom “Islamske države”, ali i koalicije Hayat Tahrir Al-Sham koji su bili zarobljeni iznutra.

Glavno zapovjedništvo sirijske vojske je objavilo da je uništavanje terorista i njihovih savezničkih skupina u tom području, uključujući Khanasser, Aleppo, Sinjar i Sinah, dovršeno.

Pechora 2M

FOTO: S-125 “Pečora-2M”

Nešto ranije je objavljena vijest da je američko zrakoplovstvo provelo udare na sirijsku vojsku u mjestima Tabiya i Khasham, blizu Deir Ez-Zora.

Prvo je ubijeno preko 100 sirijskih vojnika, kasnije se radilo o NDF milicijama, potom o plemenskim borcima, a na kraju je napad proveden na skupnu ruske privatne vojne tvrtke “Wagner”, koja je tamo u napadu američkih snaga izgubila od 100 do 150 boraca. Posljednju verziju je na svojoj stranici na Telegramu objavila satirična stranica “War Gonzo”, a brojni portali i neke agencije su stranicu citirale kao “vjerodostojan izvor” i potvrdili “pogibiju preko 100 ruskih plaćenika u Siriji”.

Međutim, ukupna propaganda nestaje kada je zapovjednik američkih okupacijskih snaga James Mattis komentirao situaciju.

Objavljeno je “kako su američki ratni zrakoplovi, koji su pozvani od američkih postrojbi, proveli zračne udare na snage koje su napredovale, uništivši im dva tenkova, većinu topničkih oružja, ubivši barem 100 boraca i prisilivši ostatak na brzo povlačenje”.

Damask potvrdio “40 stradalih, među kojima ima ubijenih i ranjenih”.

James Mattis je i sam izrazio sumnje u sve ono što se navodno dogodilo u Deir Ez-Zoru, nazvavši cijeli događaj  “zbunjujućom situacijom”. Čelnik Pentagona nije mogao dati bilo kakvo objašnjenje “zašto vladine snage napadaju bazu Sirijskih demokratskih snaga”, odnosno Kurda u službi Pentagona u tom području Sirije.

“Zašto kažem da je zbunjujuće? Nemam pojma zašto bi tamo napali. Sile koje tamo su poznate. Očigledno Rusi su znali“, rekao je Mattis i dodao, iako ne zna ništa o napadu, “kako je američki odgovor bio opravdan, jer je bio samoobrana i SAD uvijek imaju pravo da se štite”.

“Ne ulazimo u sirijski građanski rat. Mi smo tamo kako bismo se borili protiv ISIL-a, to su radile te postrojbe. Zašto su odlučili pokrenuti ovaj napad, morat ćete njih pitati. Mi ne znamo”, ovim je riječima Mattis pojasnio i za njega neobjašnjivo, iako je za američkog ministra obrane prilično neobična situacija da ne zna što mu vojska radi na terenu, posebno ako to može izazvati sukob većih razmjera.

S druge strane, sirijska vlada navodi kako nikada nije bilo operacija sirijske vojske i saveznika protiv teritorija kojeg je okupirao SDF, već samo operacija protiv infiltriranja skupina ili pojedinaca “Islamske države” u područje kojeg vlada kontrolira u pokrajini Deir Ez-Zor.

Strahovi Sjedinjenih Američkih Država da se previše ne involviraju u sukob u Siriji su sve veći. Američki senator Tim Kaine, član Odbora za vanjske poslove i oružane snage, kritizirao je ovaj američki napad.

“Iako mi izuzetno drago što niti jedan američki ili koalicijski borac nije ozlijeđen u tom napadu, duboko me zabrinjava uprava Trumpa koja namjerno ulazi u veliki sukob bez jasnih ciljeva i odobrenja Kongresa”, rekao je pred odborom senator Tim Kaine.

Golan pad F-16

FOTO – Područje koje je očišćeno od terorista dan prije izraelskog napada i sirijskog odgovora

Valja napomenuti da najmanje nekoliko navodnih “slobodnih novinara” u Siriji, jedan navodni “ruski dopisnik” i dobro poznati američki plaćenik, ovaj napad je toliko preuveličao, “informirajući javnost u realnom vremenu” na temelju izjave neimenovanog časnika američkog Središnjeg zapovjedništva (CENTCOM), koje nikad nije komentiralo operaciju “Inherent Resolve”, jer je to zadaća glasnogovornika koalicije, pukovnika Ryiana Dillona.

Ovaj napad, nepoznatog opsega, dio je psihološkog ratovanja i širenja dezinformacija. Lažni “ruski dopisnik” je otišao toliko daleko da je rekao da je u američkom napadu ubijeno “130 ruskih plaćenika tvrtke Wagner”. Dva sata ranije je na Twitteru objavio informaciju kako bi sirijske snage trebale napasti ciljeve koje su SDF snage zauzele u regiji, čime je nepotrebno uzbunio sirijske vojne snage. Nakon svega blogeri “War Gonzo” na internetu objavljuju “transkript razgovora” vezista plaćenika skupine “Wagner” koji “potvrđuje kako su jedinice ove ruske privatne vojne tvrtke izgubile stotine ljudi”.

Ova tri slučaja su dokaz s kolikom opreznošću treba prenositi informacije iz “izvora” na Twitteru, slobodnih novinara koji u realnom vremenu izvještavaju iz Sirije, iako su negdje u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama, a najbliži u zaljevskim monarhijama ili Beirutu.  Sirijske vlasti trebaju posvetiti veću pozornost onima koji se predstavljaju kao prijatelji sirijskog naroda i dobro provjeriti nejasne metode i ciljeve svih koji izvještavaju “sa sirijskog teritorija”, jer ovakva propaganda vrlo lako može dovesti do velikog regionalnog sukoba, možda i konfrontacije američkih i ruskih snaga.

U međuvremenu, ono što se može potvrditi, je likvidacije vođe Al-Nusra Fronta, Abu Yamana, koji je ubijen s pet njegovih tjelohranitelja u Jisr Al-Shughuru u pokrajini Idlib. Ubili su ih dezerteri iz iste terorističke organizacije.

U obližnjem području, na sjeveru Sirije, oboren je turski helikopter Agusta/TAI T-129B ATAK, kojeg su kurdske YPG snage   oborile u Al-Qudahu u području Rajo, sjeverozapadno od Afrina. Dvojica turskih pilota su ubijena. To je ono što se može potvrditi, dok izvješća “ratnih reportera”, koji na Twitteru objavljuju vijesti stotine i tisuće kilometara daleko od Sirije, treba uzimati s velikom rezervom i usporediti ih sa službenim izvorima više aktera u sirijskom sukobu.

Helikopter Agusta/TAI T-129B ATAK

FOTO: Helikopter Agusta/TAI T-129B ATAK

50
Ostavite komentar

avatar
10000
 
15 Grupirani komentari
35 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
28 Komentatori
mister xmmmFerdoIvoburt Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
fenix
Gost
fenix

Ma kakav Wagner i Ruske postrojbe znate li vi sto bi se dogodilo da su stradali Ruski vojnici pa makar da su ih pobili Svemoguci “Amerikanci” nema od toga nista. Cak sta vise sumnjam da se i dogodio bilo kakav zracni udar. Nego bilo bi dobro provesti analizu zasto Turske snage tako slabo napreduju i koji su to razlozi mozda vojno rukovodstvi ili stanje morala Turskih vojnika.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Ma, turci ispred sebe guraju dzihadisticku gamad , ista patnja kao i kod Al Baba, samo sto turci ovdje pokusavaju iscrpiti Kurde a usput rijesiti se sto vise svoga smeca tipa H.N.Al Zinki…ima ih jos ali ovi su smece A Kategorie.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Pa to i piše, neka budala napiše na Twitteru, a onda prenese blog, pa agencija ŽNJ, pa na kraju i neka registrirana agencija s licencom i na kraju

i tako vam je to
Gost
i tako vam je to

ahahaaa, sto bi se dogodilo, zalio bi se sahista putin kako ga partneri ne vole, i nista drugo. sto mislis da bi se desilo. rusi bi napali izrael, mozes mislit.

mmm
Gost
mmm

nebi se dogodilo nista, jer su i dosad ginuli rusi pa nije bilo odgovora, a ko nevjeruje u ovaj napad neka pogleda sluzbeni profil isis huntera i prebroji mrtvacke sanduke na slikama sa sprovoda

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Odsad vjerujem samo L.Fadelu, Hini i Ramiju – trgovcu gacama i pidzamama iz Koventrija.::)))))

Hash
Gost
Hash

Ne podcjenjuj Tadmure Ramija. Info mu serviraju drito cia mi6 i mosad
Znaš i sam pouzdanost tih dripaca

taKi
Gost
taKi

Igre se nastavljaju. Svak ima svog sponzora u ovom ludom ratu.Zao mi je sirijskog naroda koji na zalost mora da trpi i gine zbog tudjeg bezobrazluka i nekih samo njima znanim ciljevima. Posrani hameri,zapad,rusi, kinezi iranci kao i razni dobrovoljci…

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Odvadi malo. Ne mogu svi koje si nabrojio u isti kos.

taKi
Gost
taKi

Zasto ne? A na kojoj si to ti strani?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Na strani sirijskog naroda i njihovih saveznika( ako te baš zanima).Ja tebe neću ni pitati?!Unaprijed znam da si na strani onih koji koji su u ime uspješne demokratizacije arapskog svijeta ubili i protjerali milione ljudi .Da smo ja i ti slučajno na istoj strani ovakva stupidna pitanja ne bi ni dolazila sa tvoje strane.Stavljas u isti nivo legitimnu borbu naroda za biološki opstanak ( da,baš to) i njihove saveznike Iran i Rusiju sa vehabističko-terorističkim čifutskih najamnicima dovedenim sa svih strana islamskog svijeta.Gotovo sve te vaše “” oporbene”” jedinice su od 2011 pa dalje imali komandante iz inostranstva .Sve veće i ozbiljnije formacije ,tipa brigade ..itd.Jel’ ti sad jasnije,ko je i kada i kako pripremao fizičko istrebljenje čitavih etničkih grupa koji vijekovima žive tu .Ko je stao na njihovu stranu??Izrael,S.Arabija,Katar,Hrvatska??…???Ili možda Rusija i Hezbolah koje na vašoj državnoj tv zovu terorističkom org.a sa druge strane kunete se u Hrisćanstvo.Prvo prouči ovo pa onda naglabaj o interesima.Ima ih svako..Knjigu u šake ,dosta valjanja kurč…glava.

taKi
Gost
taKi

al ga sad izvali majstorski 😉 pajdo narod gine i od hamera,natooovih raketa a isto i od ruskih,irnaskih itd.nema razlike kada metak,granata i slicno ubije neduznog civila i nema opravdanja.narocito kada djeca ginu.ne opravdavam ni natooove a ni ruske ili bilo koje rakete za razliku od tebe koji opravdava ruske rakete??procitaj moj prvi komentar mozda skontas sta sam pisao,….

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

taki pajdo opet kaki.Da nije previše za dva dana?Narod gine u svakom ratu ,pa ni ovaj nije izuzetak.O čemu ja i ti raspravljamo uopšte? Gubim vrijeme na fanove male Bane izgleda?!?Na što bi ličila Sirija danas da nije bilo Ruskih raketa.Na Ruandu,Somaliju,Afganistan ,Libiju….Ajd ti malo lati se tastature i provjeri kako stvari stoje tamo gde je Asad uz pomoć * diktatora* Putina ostao na vlasti ,a provjeri i kako je gdje su demokrate ( bradati kozojebi,priatelji zapada) na vlasti.Odsječene glave ,razapeti ljudi ,bičevane i kamenovane žene.

taKi
Gost
taKi

Ako sin naslijedi oca naravno da je Diktatura ili kako bi to ti nazvao?I njegovo pleme povlasteno dok ostali kako se snadju. I sto se uopce kacis na moj komentar? Ne volim ni to sto rade natoovci kao ni ruska mafija jer moglo i moze se taj rat zaustaviti

burt
Gost
burt

on je na strani zločinaca Assada i Kima, ako su blefovi te dvojice prošli kod Obame ne znači da će u Trumpa nego upravo suprotno, hahaha debeli komunistički prasac skupa sa svojim partijskim fosilima komitetlijama sad izigrava velikog humanistu i dobročinitelja kad je vidio da više ne prolaze njegovi blefovi ali u Amerikanaca nema blefova, svatko dolazi na red, jedan po jedan

taKi
Gost
taKi

mislis na strani dozivotnog predcednika sputina?e njega ne smijeni nitko dok je ziv a razlog sigurno nije jer je dobar.diktatura pajdo i mafija .i ako je neko protiv njega odma je zapadnjak i izdajica i pizde zbog sankcija??

Ivo
Gost
Ivo

taki/burt/dumb, kako bi ti riješio Sirijski problem? Očigledno tako da tvoji anglozionistički gazde unište tu državu I stave ju pod vlast glavosječa,kao I Libiju. Ali,ovaj put to ne prolazi. Čifuti su dobili po pichki I hiperventiliraju Ameri uskoro proglašavaju “pobjedu” I pakuju kofere. Game over,pajdo.

Hash
Gost
Hash

Opet lupaš
Idi se u … puna te ona stvar

taKi
Gost
taKi

Hash cyberratnik? Idi se u…. Sta si htjela reci?Izvini rupo nisam znao da si zauzeta. …. bi na drugo mjesto.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Znači ti brute pozivaš na fizičko uništenje miliona Sirijaca.Obamina i Trampova bradata pješadija treba formirati vlast u Damasku jer ostalih 70% što sunita,alavita,druza,hrišćana su na strani Asada dunđeru jedan.Kažeš da će svi diktatori doći na red jedan po jedan.Da mi je znati kada ćeš ti doći na red za transplantaciju mozga.

slix
Gost
slix

nema većih blefera od Amera (dobro možda Izraelci)

Ivo
Gost
Ivo

Strani međunarodnog prava,recimo.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Ivo,međunarodno pravo je za njegove gazde mrtvo slovo a njima nerazumljivo.? Pogledaj samo ove burtove autistične komentare.

Ivo
Gost
Ivo

Posrani svi koji izjednačavaju agresora I branitelja.

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala

Svi imaju svoju propagandu.

krivA
Gost
krivA

….pa ako je, a tako smo poducavani, Bog stvorio i zamislio izraelce-zidove kao “ofabrani narod” na ovoj Planeti…, a Bog je i Bog sve za, mako nije mogao znati sto je stvorio i u sto ce se pretvoriti, a transformacija jos nije gotova. U biti.., pitam se…, koju budalu od boga nazivamo stvoriteljem “odabranog naroda”!!! ……IQ…..

Alen
Gost
Alen

Pitaces se ali nikad neces ni skontati..

17 novembar
Gost
17 novembar

blizu moskve pao ruski putnicki avion . mislim da nije slucajno

Ботовање
Gost
Ботовање

Juče ženi kažem -pašće neki ruski avion.Nisam očekivao ovako brzo…

Marshal
Gost
Marshal

A ja danas kazem past ce ubrzo i neki americki avion.
Zivi bili pa vidjeli.

Željko
Gost
Željko

Mogući su razni uzroci, ali samo kažem da se ne bih čudio da su iza ovoga MOSAD-ovi agenti. Srušen je ruski zrakoplov u Siriji, pa je onda srušen izraelski, e sad je pak pao ruski sa 65 putnika i 6 članova posade… Ponavljam, uzrok pada može biti bilo što drugo,ali toliko je palo od kada su se Rusi uključili u Siriju i počeli “stvarati velike probleme” Izraelu i USA!! Poginula cijela ekipa hokejaša Jaroslavlja isto iznad Moskve 2011, pa zrakoplov sa sinom predsjednika Tatarstana 2013. u Kazanju, pa 2016. zrakoplov emirata pao u Rostovu. Vojni avion koji je pao u Sochiju, je zbog ljudskog faktora (gluposti) pao.Na primjer, u svezi rušenja ruskog zrakoplova iznad Sinaja, ruski novinar Dmitry Kiselyov se čudio kako ISIL nije napao američke putničke zrakoplove niti nakon dvije godine zračnih napada, dok je ruski oboren 40 dana nakon početka njihovih zračnih napada.
Još jedna čudna “slučajnost” je da je srušen njemački putnički zrakoplov u Francuskoj za vrijeme njihovih napora: Njemačke i Francuske, da se dogovori mir u Ukrajini, mimo USA a sa Rusijom!

mmm
Gost
mmm

mozda je u pitanju samo dobro poznata pouzdanost ruske tehnike

Željko
Gost
Željko

http://net.hr/danas/svijet/ruski-zrakoplov-smrti-od-2000-godine-u-padovima-tupoljeva-tu-154-poginulo-je-vise-od-800-ljudi/
Podaci su iz 2016. godine! Žao mi je svih nevinih ljudi bilo gdje ali ovo sa ruskim se dešava često!

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

Bem ti votku 🙂

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

Pa kad je i jedan zrakolplov pao slucajno? 🙂

alan ford
Gost
alan ford

postoji samo jedan stvarni fašizam na svijetu, – to je cionistički fašizam, Svi ostali fašizmi, ekstremizmi, fundamentalimi, itd su kamilica naspram cionističkog hazarskog fašizma, Taj fašizam drži pola svijeta u dužničkom ropstvu, taj fašizam je izazvao sva sranja u zadnjih 28 godina na Bliskom istoku, Ukrajini, Rusiji… taj fašizam drži cijelu EU za muda i naređuje joj da drži sankcije protiv Rusije i Irana, taj fašizam je podmukao jer se maskira kao antifašizam, i koristi batine holokausta i antisemitizma, da spriječi svaku kritiku na račun hazarske bankomafije iz FED-a, i na račun fašističke države Izrael. Tu batinu antisemitizma dobili su ne samo škotski biskup Williamson, koji je doveo u pitanje broj žrtava holokausta, već i lijevo liberalne osobe kao njemački nobelovac Guenther Grass, švedski književnik Hennig Mankel, španjolske filmske zvijezde Javier Bardem i Penelope Cruz, ili nedavno slavni rocker Roger Waters iz nekadašnje grupe Pink Floyd, Svi oni su zadnjih godina kritizirali rasističku politiku države Izrael prema Palestinicima, A cio-hazarski banditi, Netanjahu, i Svjetski židovski kongres su sve njih proglasili antisemitima. Grassa su tad prije 6 godina, čak svrstali među 10 najvećih antisemita na svijetu.
A ovaj Liberman, toi je krvoločni hazarski fašistički ultradesničar, podrijetlom iz Rusije, mislim da su on i obitelj doselili u Izrael, nakon raspada SSSR-a, Tada je još ukpuno oko milijun hazara iz SSSR-a doselio u Izrael. Prije nekoliko godina, Liberman je bio predlagao protjerivanje svih Palestinaca iz Izraela.

alan ford
Gost
alan ford

ma fino, krasno.. Oper Rusija jucer izdaje mlako saopćenje i zabrinutost i uopće ni riječi kritike na računa fašističkog režima Izraela. Već poziva “obje strane” na suzdržanlost, Ajme majko mila…
Na drugoj starni, SAD i Izrael nemaju toliko obzira kada govore o Rusiiji, oni uvijek prljavo i oštro napadaju i pljuju po Rusiji, a Rusija uvijek reagira mlako, ono kao dobričina koji od nekog siledžije stalno dobiva šamare, i umjesto da uzvrati istom mjerom, taj dobričina uvijek kaže siledžiji: čuj, pa to nije lijepo što mi stalno daješ šamare, pa možeš li biti malo pristojniji.
Umjesto da cio-hazarskim zločnicima kaže; upad izraelskih vojnih aviona na teritoriju Sirije smatramo agresijom i slijedeća povreda zračnog prostora Sirije od strane izraelskih aviona- mi ćemo rušiti te avione!

alan ford
Gost
alan ford

Cio-hazari nisu odustali od osvajanja Sirije i rušenja Asada i neće ni odustati. Rusija je i lani i sada, ovdje naprosto morala odgovoriti Amerikancima i za odmazdu baciti par bombica na američke baze, i također je trebala dati po pički izraelskoj armiji, Pa da vidimo onda kako će cio-hazarska banda reagirati, kada ih se stvarno napadne. A ovako, dok Rusija stalno želi neku stabilizaciju sa SAD i Izraelom, neko partnerstvo, od toga nema ništa. Jer SAD i Izrael žele uništenje Rusije i uopće im nije stalo ni do kakve stabilizacije. Pa Paul Craig Roberts to Rusima im stalno to pnavlja- da ih SAD želi uništiti. Ali izgleda da u Rusiji to još nekima nije jasno.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ma kako im nije jasno, pobogu. Sve njima itekako jasno, no ajde sad promisli . prvo retorika “naši zapadni prijatelji” je više podhebavanje, nego što to itko misli u Moskvi. Drguo, odgovaraju oni, ali ne na istom mjestu i isti način. Osobno vidim kontinuitet u ruskoj politici, dok mi američke akcije, a posebno ova Izraela, sve više liči na šizofrenu demostraciju sile kojom ništa neće riješiti. Sve i da su uništili hangara s tim dronovima, koliko treba Iranu da ih opet isporuči, barem stotinjak? Sigurno jedan dan. Uostalom, ako itko ima , ako itko igdje išta može naći, na bilo kojem jeziku, što su to Izraelci uništili (foto ili mali GIF snimak, bilo što) nema ničega. zašto?

HEKPCT
Gost
HEKPCT

Čitam neki zagovaraju žešće reakcije Rusije, po uzoru na Staljina. Međutim, što ako je povod za reakciju bio kontraobavještajna patka i nije se ni dogodio? Ruse bije glas da sve vide i sve čuju. Nisam siguran da bi htjeli da se tako dobar glas dovede u pitanje.

Gordan
Gost
Gordan

Putin je trenutno zauzet, pere rublje (a bome i dolare.) Sve da i hoce, malo je nezgodno prkositi kad ti rublje visi po strikovima sirom zapada. Predstave za javnost su u okviru onog sto je dopusteno – i naruceno – od strane sefova da se povise vojni budzeti i obogate ratni profiteri.

taKi
Gost
taKi

Sputin zna sta radi. I on je dio elite i nedodirljiv al hajd ti to objasni nekom ko jos uvjek vidi rusiju kao crvenu armiju. Mada ista ta armija kada je usla u beograd pravila silovanje, itd…isprani mozgovi

Ivo
Gost
Ivo

hahah, ti baš imaš pik na Rusiju, trolejbusu. Ali trolao ne trolao, činjenica je da su *** dobili žestoko po pichki juče i da trenutno ne lete sjeverno od tel-aviva bez prethodne konzultacije s Rusima. Takođe su naglo pale cijene nekretnina oko Golana, i prekinuta bilo kakva izgradnja židovskih kokošinjaca tamo.

SAA razvaljuje američke plaćenike i pomalo oslobađa zemlju, uskoro će američka *** morati pokupiti prnje iz Sirije ili nam napokon svima pokazati kako se snalaze sa ravnopravnom vojnom silom, i imaju li onu stvar za to.

Btw, jedna povijesna zanimljivost za tebe: siledžijska Crvena armija nikad nije u svojoj doktrini ratovanja imala strateško bombardiranje, samo direktne udare na neprijateljske položaje. Tzv. strateško bombardiranje, odnosno terorističko uništavanje civilne infrastrukture i masovno ugljenisanje civila (tzv. rušenje morala) je isključivi proizvod tvojih anglo-američkih gazda. Da su ti psihopate ‘oslobađali’ Beograd, ne bi imali šta silovati jer bi prethodno sve pougljenisali. Tako na primjer nije zabilježen ni jedan slučaj silovanja u Drezdenu, Hamburgu i mnogim drugim njemačkim gradovima koje su ‘oslobađali’ anglosaxonski psihopate. Jednostavno sve je bilo mrtvo i spaljeno. Interesantno, jel’da? Al’ ne možeš to objasniti ispranim mozgovima, moj pajdo.

burt
Gost
burt

sve što si nabrojio bit će suprotno, Amerikanci ostaju u Siriji, Izrael će nastavit svoje akcije po Siriji, Turci će držati dio Sirije skupa s Idlibom, Kurdi neće vratit naftna polja Assadu

Ivo
Gost
Ivo

in your wet dreams, burp.

davor
Gost
davor

Talijanski portali javljaju o danas oborenom izraelskom helikopteru Apache , a vi ?????

davor
Gost
davor

taKi ….Tadmur je u pravu….

Zadranin
Gost
Zadranin

Svi vi što vam se diže želudac na Putina, budite sritni što je on predsjednik Rusije, jer jadna majka ruskim neprijateljima kad dođe na vlast neko od ruskih “orlova” / ili bolje rečeno medvjeda.

Ferdo
Gost
Ferdo

A počemu je on upce zlo? Po tome sto ima nevjerovatno stpljenje sa cionisticko-angosaxonskom stokom naviklom na ratove sa 100-1000 puta vojno slabijim od njih? A zbog tog strpljenja svijet još i dalje nije zasut nuklearnom prašinom a ova stoka kao da želi da bude zasut.

mister x
Gost
mister x

ovo je u osnovi dobar komentar!uistinu u deir el ezzor-u je stradalo 14 wagnerovih kontraktora a 20 je ranjeno!no u siriji su stradali i brojni instruktori iz nato zemalja,njih blizu 200 u alepu,2016 godine,mada oni bas i nisu potrcali da to objave!p.s ova informacija je tacna,i dobio sam je od nekih kolega sirijaca i kurda!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik