”Američki napadi na Bliskom istoku su strateška pogreška”!

Nasser Kanaani
9 komentara

Iransko Ministarstvo vanjskih poslova komentiralo je nedavne operacije usmjerene na skupine milicija u Siriji i Iraku

SAD su napravile veliku grešku napadom na ciljeve u Iraku i Siriji, jer će to samo dodatno rasplamsati napetosti u ionako turbulentnoj regiji, rekao je glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani. U izjavi, Kanaani je osudio američke zračne napade na skupine milicija u dvjema zemljama. Američki dužnosnici rekli su da su napadi bili usmjereni na skupine povezane s iranskom Islamskom revolucionarnom gardom (IRGC) Quds postrojbom, elitnom tajnom postrojbom specijaliziranom za inozemne operacije.

Nadalje, napadi su nastali kao odgovor na raniji napad na američku vojnu postaju u Jordanu u kojem su poginula tri pripadnika, dok su deseci američkih vojnika bili ranjeni. Glasnogovornik Ministarstva inzistirao je da je Washington prekršio suverenitet i teritorijalni integritet Iraka i Sirije, nazvavši odluku “još jednom avanturom i strateškom pogreškom američke vlade, koja neće imati nikakav rezultat osim eskalacije napetosti i nestabilnosti u regiji”. Uz to je naglasio da su napadima SAD pomagale Izraelu koji je u sukobu s palestinskom oružanom skupinom Hamas u Gazi. Potonji ima bliske veze s Teheranom i napao je židovsku državu početkom listopada, dok su borbe dovele do desetke tisuća mrtvih, uključujući mnoge civile, kao i razaranjem bez presedana.

Kanaani je dodao da je glavni uzrok trenutne krize u cijeloj regiji “okupacija koju čini izraelski režim i njegove operacije u Gazi, kao i genocid nad Palestincima uz neograničenu potporu Sjedinjenih Država”.

Međutim, glasnogovornik se nije osvrnuo na tvrdnje SAD-a da su američke snage napale skupine koje su povezane s Iranom. Teheran je ranije izjavio da su regionalne skupine, koje su napale američke vojne objekte, djelovale neovisno, a ne po nalogu Irana. U petak je, komentirajući novi val američkih zračnih napada u regiji, američki predsjednik Joe Biden istaknuo kako SAD “ne žele sukob na Bliskom istoku ili bilo gdje drugdje u svijetu”, ali je upozorio na odmazdu protiv onih koji žele nanijeti bilo kakvu štetu Amerikancima. Visoki američki dužnosnici također su izjavili kako ne žele sukob s Iranom. Prije američkih poteza, iranski predsjednik Ebrahim Raisi također je rekao da Teheran “neće biti inicijator nikakvog rata”, ali je obećao da će “odlučno odgovoriti” svakome tko pokuša pritisnuti njegovu zemlju.

IrakiranSADsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Graciela
2 mjeseci prije

meni sve ovo izgleda kao dogovoreni rat/ovi elite protiv nas, nastavak 
depopulacije. SVI su cjepili, ratu u Ukrajni i mrtvima na obe strane nikad 
kraja, psihoza regrutiranja i novih ratova i bolesti. Histerično štampanje novca 
pa pljačkanje istog. Potapanje zapadne civilizacije samo da bi sa njom potopili 
i ljudska prava/slobodu pa da nas sve mogu zavarit. Kao i u plandemiji mediji 
igraju ključnu ulogu dostavljnja lažne slike stvarnosti masama. 

Hagar
2 mjeseci prije

@Graciela, dobro ti se cini. Mene zanima kad ce vecina skuziti to isto,pa kad se u vecini nadju pojedinci koji kad skuze da su mainstream novinari najveci neprijatelji njihove djece jer rade za te depopulacijske elite budu to shvatili vrlo osobno. Ne bi volio biti u kozi tih novinara,a najgore je sto ce u takvim osobnim obracunima stradati i nevini. 1934 bilo je jednostavno ugasiti plamen rata koji dolazi 1939 nemoguce bez ogromnih zrtava. 2020 ovaj plamen bilo je puno lakse ugasiti, nego danas. Sto se vise ceka, bit ce sve gore. A ugasit ce se, kao uvijek u povjesti , jer to je u covjeku sto god te sotone mislile.

Kora
2 mjeseci prije

SAD bi trebalo tretirati kao serijskog piromana: pomno pratiti kretanje psihopata i čekati stratešku pogrešku kojom će se u potpunosti razotkriti, a potom i biti onemogućen dalje raditi štetu.

borjana
2 mjeseci prije

Iran je definitivno prvi u skretanju svjetske pozornosti sa zločina koji provodi izraelski zločinci nad Palestinskim Narodom u Gazi na neke bezvezne teme i prepucavanja. Koliko dugo su u Iraku, Siriji i Jordanu te američke postaje i kako to da su se točno sada odlučili sa njima kačiti i dizati tenzije?!? Sada se odlučili napadati Pakistan?!?
Ono, očito da baš udaraju na sve strane, ne toliko u cilju stvarnog uništavanja mrskog (ne)prijatelja koliko u podizanju buke i “eskalacije” bez ikakviog strateškog plana i sa nikakvom konkretnom dobiti, a bez ikakve konkretne pomoći i kontra svim interesima jadnih Palestinaca.

Ajd nasere neseri

Primat
2 mjeseci prije

trla baba lan.

Max
2 mjeseci prije

Sad će front otpora napadati još češće i žešće.

goran
2 mjeseci prije

tako je ameri žele rat sa bliskim istokom

Josip
2 mjeseci prije

Ne greska nego ratni zlocin i USA i GB i te zemlje zasluzuju izopcenje iz svijeta kao i Izrael. To je sve kamuflirana fasisticka gamad za koju bi bilo najbolje da nikada nisu postojali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI