Američki pukovnik – tjeramo Ukrajince da bespotrebno umiru

Douglas McGregor

U intervjuu za Fox News, umirovljeni američki pukovnik blizak Trumpu rekao je da su borbe u Ukrajini skoro gotove. Cilj Rusa bila je neutralna i demilitarizirana država, a Rusiji to treba priznati da je uspjela.

Douglas McGregor je umirovljeni pukovnik američke vojske koji je trebao postati američki veleposlanik u Njemačkoj u slučaju Trumpove pobjede 2020. godine. U intervjuu za američku televiziju Fox News, izrazio je stav da neutralna Ukrajina jednostavno treba biti dopuštena.

Upitan koji su ciljevi Vladimira Putina, rekao je da je Putin upozoravao posljednjih petnaest godina da neće tolerirati američke trupe ili projektile na ruskim granicama. Zapad je to jednostavno ignorirao.

“Kao što mi ne bismo tolerirali njihove trupe i projektile na Kubi. Ignorirali smo Putina i on je djelovao. Ni pod kojim okolnostima nije mogao dopustiti Ukrajini da se pridruži NATO-u.”

Borbe na istoku Ukrajine su gotove. “Gotovo sve ukrajinske trupe su već opkoljene. Na jugoistoku je koncentracija od oko 30 000 do 40 000 ljudi. Ako se ne predaju u sljedeća 24 sata, pretpostavljam da će ih Rusi na kraju slomiti.”

To je razlog za pregovore Vladimira Zelenskog. “Igra je gotova i on mora pregovarati kako bi postigao najbolji mogući rezultat.”

Njegova izjava da su Amerikanci, pa čak i sam američki predsjednik Biden, uvjeravali Zelenskog da će ga podržati u odluci o neutralizaciji Ukrajine, nije potvrđena.

“I mislim da će Vladimir Putin to učiniti za zapadnu Ukrajinu, na drugoj obali Dnjepra. Što se tiče istoka, gdje je sada, još ne znam što ima na umu. Hoće li to biti još jedna republika, i vezana uz Rusiju jer je to ipak povijesno ruski teritorij, dok zapadna Ukrajina nije.”

Riječ je o neutralnosti po uzoru na Austriju ili Finsku

“Optužujemo ga za stvari koje ne želi raditi, na naš uobičajeni način demoniziranja njega i njegove zemlje. Ne treba zaboraviti da je Ukrajina četvrta s dna na listi od 158 zemalja po korupciji. To nije liberalna demokracija, svijetli primjer o kojem svi govore.”

Poznato je da je Zelenski zatvarao novinare i oporbene političare i da ne podržava toliko hvaljene američke “demokratske vrijednosti”.

“Trebali bismo ostati po strani. Američki narod misli da bismo trebali ostati po strani. Europljani također žele ostati izvan”, rekao je McGregor.

McGregor je također oštro osudio prodaju oružja kao poticaj da se Ukrajinci pošalju u besmislenu borbu.

“Ono što je stvarno uznemirujuće je da, iako ne želimo slati vojnike, pozivamo Ukrajince da umru u besmislenoj borbi koju ne mogu dobiti. Stvaramo goru humanitarnu katastrofu od svega što smo vidjeli prije ako to ne prestane.”

Rat je jednostavno izgovor da se Rusima otima njihovo bogatstvo

Washington, UK i EU su u međuvremenu zamrznuli ruske devizne rezerve, u dolarima, eurima, funtama i jenima, navodi se u izvješću Financial Timesa. Prijete da će trajno zaplijeniti tu imovinu i u biti ukrasti rusko bogatstvo, koristeći rat kao ispriku.

Ima više od 300 ruskih pojedinaca kojima je zaplijenjena imovina. Postavlja se pitanje kako je ovaj popis sastavljen. Jesu li te osobe bile povezane s predsjednikom Putinom na direktan način ili ne? Ili su odabrani zbog svoje velike imovine?

Za sada su ruske zlatne rezerve pošteđene ove krađe jer se drže u Rusiji, a ne u jednom od zapadnih trgovačkih centara zlata kao što su London ili New York.

IZVOR: freewestmedia.com

Douglas McGregorrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
335 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
2 godine prije

Koda je to prvi put. Samo što to navijači ne vide, bitno je da se navija. Igara i kruh, preveod rata i straha.

Гавран
2 godine prije

Is there more to the Ukraine/Russia conflict than meets the eye?
dailyexpose.uk/2022/02/24/is-there-is-more-to-the-ukraine-russia-conflict/

Alen
2 godine prije

Još kako će se to vratiti nazad u glavušu zapada nisu ni svjesni…Ili možda jesu ?!

Tupko Glupko
2 godine prije

Svi ti visokorangirani časnici vojske iznenada progledaju i otvoreno kažu svoje mišljenje tek kada odu u mirovinu.
Do tada šute kao zaliveni bojeći se otkaza.

Ja to onako
2 godine prije

Samo da pukovnik ne zavrsi na elektricnu stolicu za ovo sto je izjavio.

Čudan lik
2 godine prije

Pa dobro, majku mu milu, ima li IJEDAN političar na planeti koji razmišlja kako zaustaviti inflaciju i nestašice!?!?!?

Yebe mi se i za Ruse i za Ukrajince, brine me hoćemo li imati što JESTI nadolazeće jeseni i zime??? Ljudi božji, ne pitam za sebe, pitam hoću li imati čime prehraniti svoje dvoje djece???

Gleda li itko poljoprivredne emisije??? Dosta seljaka neće posijati ništa zbog nedostatka sjemena, skupog goriva i astronomske cijene umjetnog gnojiva!!

Hoćemo li razmišljati o Ukrajinskoj ili svojoj vlastitoj djeci???
Obveza roditelja je da se brine prvenstveno o svojoj djeci pa tek onda o tuđoj.

neutralan
2 godine prije

Usrali se i vucic i dodik pa trenutno osudjuju ruse za kako vi stojite sa gacama ,

Alen
2 godine prije

Orban: Mađarska neće staviti veto na sankcije Rusiji, jedinstvo EU je najvažnije
Evi i Madjari ucvikali stoje uz njemacku.

Alen
2 godine prije

GENERALNA SKUPŠTINA UN-A
BiH i Srbija glasale za rezoluciju kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu

2 godine prije

Pametan čovjek. Za amerikanca. Rusi če uzet što je nihovog, gdje se govori Ruski, ostalo če pustiti da se prostituira SAD i EU.
A nisu ni Finska ni Austrija neutralne.
Nautralnost ne postoji. Ili si sa njima ili si protiv njih.

Alen
2 godine prije

reuters.com/lifestyle/sports/russian-belarusian-athletes-can-no-longer-compete-beijing-paralympics-ipc-2022-03-03/?rpc=401&

Mladen
2 godine prije

Samo jedno pitanje za autora ovog teksta i njegovog prenošenja jednog intervjua frustriranog pukovnika za svoje neostvarene političke ciljeve i sve pukovnike s ovog portala – zašto Ruski oligarsi nisu ulagali u skupe nekretnine i držali novac u Rusiji ?Zasto su prebacivali enorman novac na Zapad ?A sad ako se nalaze u Rusiji ne mogu je napustiti a novac izgleda trajno “ zamrznut “ na zapadu .

zdrlje
2 godine prije

Mariču dije vogno.

neutralan
2 godine prije

Ovdje djuro su najjaci srbi i oni ne popustaju dok imaju gdje komentarisati hahahha

antikonformist
2 godine prije

Zelenski je klaun i marioneta. A Putin i Moskva nisu imali drugog izbora nakon svih provokacija. Požnjelo se što se posijalo. Jedina tragedija što su zbog toga stradali i što će stradati nedužni Ukrajinci. Ali rat je takav. Veoma ružan. O tome je klaun Zelenski trebao ranije misliti i ne ponašati se kao da je Rusija jedna Slovenija.

Zoxx
2 godine prije

Bijedno i sramotno je sto se taj isti svijet ne zgraza nad pokoljem kojeg godinama vrsi taj isti demokratski svijet u jemenu, siriji, palestini…..

Goran Marendić
2 godine prije

Osnovni problem je da ista banda koja vodi Covid-rat protiv Čovječanstva vodi i ovi rat protiv Putina. Ali izgleda da je Stupnik zaustavio Covid, danima nemaju vrimena govorit o tome nego koriste Ukraince za izlaz iz svoje blamaže oko Covida a Ukrainci ko ih jebe što ih je manje to bolje lipje izgleda na Tv a?

ZriBra
2 godine prije

Evo jednog izvatka iz jednih MSM dnevnih novina.
Istoga dana održani su diljem Europe i svijeta veliki mirovni prosvjedi protiv rata u Ukrajini.Samo u Berlinu bilo je više stotina tisuća prosvjednika. Nitko, međutim, nije reagirao protiv takvog okupljanja, gdje nije bilo ni propisanog razmaka, ni drugih epizdemioloških mjera. Da su se okupljali samo nekoliko dana ranije, zacijelo bi bili izloženi policijskoj represiji. Kuronja-pandemija je tako pala u drugi plan, a to je barem nešto dobro u ovom ratnom ludilu.
Jedino oni koje je potpuno obuzelo KO VIDi ludilo ne vide logičku povezanost u ovim aktualnim zbivanjima.

BanOvan
2 godine prije

Gjuro posloži novi nik. slovo b ti pobjeglo na kraj a treba da bude izmedju u i r
Od kud ti ideja da je SRBIJA osudila Rusiju.
Poistovjećujes onu ljigu pizzoustu sa Srbijom.
I Pomenuta ljiga bi škevrila poput onog qrcosvirog klavirdžije ukrajinskog da neko napadne Srbiju zarad vlastite goozice a ne zarad ostalih Srba, ako on to uopšte jeste. Kao i Kandićka ili još neki vaši polutani koji muzu Srbiju a zazivaju zlo istoj.
BIJEDNO I SRAMOTNO !! – od tebe
FuuuuuuJJJ !!! – tebi

Bijeli Međed
2 godine prije

Prevario bi se. U pocetku korona cirkusa Peru je primjerice
izveo vojsku na ulice, pa ti vidi. Idii na Istok ako vec bjezis

tihobl
2 godine prije

Idu nazad u rusiju s traktorima!!!

roberto
2 godine prije

Đurica,pa kaj čekaš?
Lijepo put ukrajinske ambasade,prijaviš se i ideš branit europske stečevine i vrijednosti..heheh
Ipak si ti stari borac..heheheh

ime
2 godine prije

putin bad. plenkovic gud.

ime
2 godine prije

jesi pao na glavu kod poroda ili kaj?
gledaj video “odessa 2015” na yt

ime
2 godine prije

muskarci u tajicama na romobilima=greta i zoroz sretni

BanOvan
2 godine prije

Neka prvo pokopaju svoju. Rusi nisu završili ni sa onim što su živi spaljeni 2014.

antifašista
2 godine prije

Osim Venezuele većina današnjih država Južne Amerike je demokratska i sami biraju svoje predsjednike. Zadnji je Čile sa ljevičarskim predsjednikom, a i Meksiko ima ljevičara za predsejdnika.

nepoželjni
2 godine prije

Mislim da je cijela ta situacija samo nastavak puta prema cilju koji je započet sa “korona” plan-demijom a cilj je očigledan – destrukcija dosadašnjih “vrijednosti” zapada i promjena globalnog kapitalističkog sustava u korist sustava globalnog komunizma tj planske ekonomije i redukcija privatnoig vlasništva robova (ostatka nakon depopulacijskih mjera), čiji je model za sustav i standard – Kina. Tjeranje Rusije na ratovanje je samo maska i alibi zapadu (europi) za daljnji nastavak neinvazivne samodestrukcije tj. samo mazanje očiju puku kako bi ostao miran (strah od nuklearne destrukcije)… a proces planirane destrukcije starog i uspostave novog sustava ide dalje…. Klasne i socijalne razlike unutar zapadne civilizacije robova i u usporedbi sa ostatkom svijeta su dosegle kritičnu točku, koju gospodari planeta više ne mogu tolerirati, ako žele sačuvati izgrađenost infrastrukture od rušilačkog (spontanog) kaosa koji bi mogao nastati kao rezultat tih razlika…. ….iz tih razloga je isplaniran konttrolirani kaos (koji je provjeren i… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
Vale
2 godine prije

Vrli “stratezi” s radošću konstatuju kako Rusi nisu uspeli da slome otpor Ukrainaca brzo kako su planirali.
Niko od takvih ne pominje da Rusi nastoje da ne udaraju po ciljevima gde bi stradalo civilno stanovništvo. Njihovi favoriti (Zapad) to nisu radili tako. Prvo sprže sve živo pa onda idu dalje bez obzira na “kolateralnu štetu”

mrdo
2 godine prije

Kad već spominjemo bespotrebno umiranje, jel’ iko vidio pelcovanog slovenca malomorgena?

łedeno doba
2 godine prije

 geopolitičari, ne kuže da se svi nalaze u Trumanovm šou, ili matrixu… za kabalu ustvari nije toliko bitno, tko u tom šouu, u nekom sukobu geopolitike, pobjeđuje. da li će pobjediti ova ili ona država, ova ili ona strana, jer su sve države i sve strane pod njenom kontrolom-što je pokazala plandemija. ono što je za kabalu bitno je da strada što više običnih ljudi-goyima, na svim stranama, i na poraženoj i na pobjedničkoj. ovde i također na nekim drugim portalima često čujem; Zapad, tojest kabala, nisu uspjeli u Siriji, nisu uspjeli u Iraku ovdje ili ondje… većina ne shvata da kabali ustvari nije ni u cilju da uvijek uspiju, prividno uspiju.. već ima je važno što su opet posijali nered i kaos, smrt, nesreću, krize, neizvjesnost. ako je Bog ljubav, mir, sklad, konstrukcija, stvaranje, red, onda je Sotona/Satan njegova suprotnost: mržnja, nemir, nesklad, kaos, dekonstrukcija, uništavanje, nered… I kada kabalisti… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Specijalna vojna operacija u Ukrajini: Rusija je doslovno za jedan dan preduhitrila Kijev i Zapad u namjeri da svim snagama napadnu LNR i DNR i zvedu brzu kaznenu ekspediciju koja bi trajala tri dana. Ruska vojska je odkrila planove i reagovala pravi čas. Oružane snage Ukrajine, zajedno sa zapovjedništvom NATO-a, spremale su se najprije krenuti u napad na Donbas, a vojno-tehnička nadmoć ukrajinske vojske koju je obučavao NATO nad korpusom Narodne milicije DPR-a i LPR-a omogućila bi im biti zarobljena s brojnim žrtvama među vojnim i civilnim stanovništvom. Moskva je doslovno na jedan dan preduhitrila planove Kijeva i Zapada, što joj je omogućilo da djelomično preuzme stratešku inicijativu. Otprilike tjedan dana prije početka ruske specijalne operacije, Službeni predstavnik DPR-a Eduard Basurin izvijestio je o karti napada na Donbas, koja je ukradena od Oružanih snaga Ukrajine. Tamo je jasno određen kada će se zadati dalekometni topnički udari, kada MLRS, kada avijacija,… Čitaj više »

hogar strašni
2 godine prije

Do jeseni je sve na svom mjestu i onda pauza od 20-ak dana i počinje nova varijanta korone i fašizma kroz cjepivo i potvrde. I sve ovce će biti sretne s izjavom : Ovo je super cijepiš se i miran si a rat je ipak strašan.

abc
2 godine prije

Drugi dio;

24. veljače ruska vojska počela je „udarati na zračne luke i uzletno-sletne staze tako da je bilo nemoguće sletjeti transportne zrakoplove s oružjem iz Sjedinjenih Država države i druge zemlje. Osim toga, onesposobili su sustave protuzračne obrane, posebice onesposobili tristotinjak S-300, koji je bio baziran u Kramatorsku, a pokrivao je zapovjedna mjesta i sjedište OTG Vostok. Imaju starih tri stotine koji imaju domet od 75 km, ali načelno je postojala mogućnost da bi lako mogli srušiti bilo koji naš putnički avion na granici. Isključili su radarske stanice, protuzračne raketne divizije, uključujući i 300. Bukovsky, te pogodili niz aerodroma. Dakle, da ruska vojska nije stigla na vrijeme da pomogne Donbasu, sve bi se moglo ispasti sasvim drugačije… Treći svjetski rat zviždao nam je…

Mladen
2 godine prije

Centralna banka Rusije je 2.3.2022. objavila da manjak likvidnosti bankarskog sektora iznosi 68 milijardi dolara, tj. 6.9 bilijuna rubalja, dok je samo dan prije iznosio 5.9 bilijuna rubalja.
Inflacija se već popela na 9.05% godišnje zaključno s 25.2.2022., a do tog datuma se ništa od navedenoga još nije ni počelo događati. Rusija kao država ne plaća kuponske isplate i time efektivno ne vraća inozemni dug. Tehnički je to već bankrot. Ruskim bankama i kompanijama je zabranjeno vraćati inozemni dug, pa su tehnički i one u bankrotu
Laku noć Rusija

grom iz vedra neba
2 godine prije

Da, Amerika jest ideološki to odradila,
ali stvarni egzekutor je Zelenski. On žrtvuje svoj narod za tuđe interese.

ad astra
2 godine prije

Rusija je u nezavidnom položaju. Ako sankcije potraju Rusija će kolabirati.

čudila se aman ja
2 godine prije

… mislim kako su samo promjenili platformu straha koja nastavlja nositi rat i “kovid”,jer je sam kovidić počeo gubiti na svojoj reputaciji- prema tome, ne vjerujem ništa ni msm medijima, ni youtuberima i njihovim uradcima. Stvaran je samo eksperimentalni pripravak kao ugroza čovječanstva. Kad netko stvarno “krene”, neće biti vremena za uradke i kompilacije,ni izjave, ni naslikavanja i ostala prose…nja. Do tada,očekujem da nas ubrzo počnu natjeravati u smrdljiva skloništa a potom i raseljavati, iz sigurnosnih razloga-o čemu su već donijeli zakon!

abc
2 godine prije

Rusi su sa relativno malim snagama jake udarne moči za tjedan dana osvojili trećinu Ukrajine i sve brže napreduju. Moram napomenuti, da je sva ukrajinska vojska koncentrisana na istoku i da imaju Rusi trenutno najteži posao oko glavnih gradova. Čim linije ukrajinske vojske padnu, gradovi ostanu blokirani i Rusi zatvore prilaze rijeki Dnepar, istok Ukrajine če biti odrezan od zapadnog djela. Posle toga može Ukrajinska vlada samo još kapitulirati ili osnivati novu državu u Lvovskoj regiji. Ta nova država Zapadna Ukrajina če biti mala i neznačajna država za zapadne lakomne interese. Niti če imat strateškog, niti privrednog značaja. Postat če banderistička nacistička vukohebina u kojoj če se radikali tuči između sebe. Treba znati i to, da je Ukrajina stvorena iz Ukrajinskog, Ruskog, Madžarskog i Poljskog teritorija. Pošto je propala komunistička SSSR, propadaju i njene umjetno stvorene granice, a teritoriji če se zbog trenutne situacije posledično vratiti matičnim zemljama. Svi koji… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Jučer sam dobio zanimljiv vic na račun Putina:

PUTIN U ŠKOLI

Putin posjećuje jednu osnovnu školu u Moskvi kako bi u neposrednom razgovoru s djecom objasnio sve nedoumice oko intervencije u Ukrajini… Objašnjava im koliko je Rusija jaka kao država i kao nacija. Na kraju izlaganja ostalo je vremena i za pitanja.
Mali Saša ustane i kaže:
“Imam dva pitanja. Zašto smo anektirali Krim i zašto šaljemo našu vojsku u Ukrajinu…?”
Putin odgovara: “Bravo, odlična pitanja ! Mi…”
No u tom času prekida ga školsko zvono i učenici izlaze iz razreda na kratak ručak. Nakon povratka, pitanja se nastavljaju.
Djevojčica Miša ustaje i kaže:
“Ja imam četiri pitanja… Zašto je Rusija anektirala Krim, zašto je naša vojska u Ukrajini, zašto je zadnje zvono zvonilo 20 minuta ranije i gdje je Saša…!?”

abc
2 godine prije

Američki pukovnik – tjeramo Ukrajince da bespotrebno umiru
Tjerali ste i Jugoslovene da su bespotrebno umirali……pa Sirijce, Iračane, libijce, Afganistance, Jemence, Vietnamce….
Napokon priznajete, da ste svetski zločinci broj 1.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Dokle ćemo biti zasipati NAZI – FAŠISTIČKOM PROPAGANDOM Ukrajine, USA, Britanije i EU. KOALICIJE, ukupno 35 od 190 državama svjeta?

lurker
2 godine prije

Nemoj tako, znaš koliko su se trebali potruditi da nađu nekog takvog 🙂

Sardelino
2 godine prije

Upravo sam parićal smrznutog Ledo oslića ala bakalar.Neka se hladi.
Primjećujem da je u toku efikasno Buster dodatno cijepljenje cijepljenih, cijepljenje Putinom.
Nakon masovnog cijepljenja EU populacije Buster Putinom kovid je iskorijenjen.
U Hrvatskoj su ukinute kovid potvrde, djeca u školama više ne nose maske a preko noći i nestali su puni autobusi mrtvih ljudi od kovida. Zdravlje narodu
Plenković bi trebao predložiti Putina za Nobelovu nagradu za zdravstvo.
.

Ivan Grozomorni
2 godine prije

I ti Đubro vjeruješ u takvu propagandu?

MNK
2 godine prije

Vidi se da vi srbi niste dovoljno dobili po pizdi. Doci ce vase vrijeme.

Antinwo HR
2 godine prije

Govna židovska stoje iza svega zla.

Jadranka S.
2 godine prije

Da vas samo podsjetim:
Znajte svaki trenutak da se vodi rat protiv cijelog covjecanstva bioloskim oruzjem nazvanim “cjepivo”!

octopus
2 godine prije

Đuro, onaj koji se ne zgraža i to glasno i krešteći, taj dobiva demokratsku čizmu u zube. “bestijalno uništavanje i ubijanje” se, ako nisi znao zove kolateralne žrtve. Barem ih tako zovu naši gospodari. Da su Rusi efikasni kao Ameri, do danas bi imao barem 30.000 mrtvih civila.

Willer
2 godine prije

Istocna ukrajina ce rusima nadoknadit sve gubitke. Imaju sve zbog cega pohlepnim englezima cure sline niz nozdrve. To je bogat kraj s odlicnom infrastrukturom koju rusi stede btw i ogromnim.prirodnim resursima. Uran, titan, ugljen, plin, plodna zemlja…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI