Ankete pokazuju kako većina Nijemaca ne želi povratak Merkel

Angela Merkel - Njemačka
13 komentara

Više od 40 posto ispitanika smatra da je bivša kancelarka bila bolja od svog nasljednika Olafa Scholza

Većina Nijemaca protivila bi se mogućem povratku bivše kancelarke Angele Merkel, kako je pokazalo novo istraživanje. Merkel je napustila mjesto šefice nacionalne vlade prije nešto manje od godinu dana. Ukupno 71 posto ispitanika ne bi željelo vidjeti bivšu čelnicu ponovno na dužnosti, dok bi 23 posto pozdravilo njezin povratak, pokazuju podaci koje je prikupio institut za ispitivanje javnog mišljenja Civey u ime Funke Media Group ,što je prenijelo nekoliko njemačkih medija u subotu.

Međutim, 43 posto Nijemaca vjeruje da je bila bolja kancelarka od sadašnjeg lidera Olafa Scholza. Gotovo isto toliko ljudi, 41%, ima suprotno mišljenje.

Merkel je 16 godina vodila četiri uzastopne njemačke vlade i samo je nekoliko dana nedostajalo prelazak preko rekordnog kancelarskog staža svog političkog mentora Helmuta Kohla. Otkako je napustila dužnost, Merkel se suočavala s kritikama da je njena energetska politika učinila Njemačku uvelike ovisnom o uvozu ruske energije.

Bivša kancelarka branila je svoje odluke rekavši da je kupnja ruskog plina najbolji put prema zelenoj budućnosti. Ranije ovog tjedna dala je poduži intervju za njemački tjednik Der Spiegel, rekavši da sukob između Moskve i Kijeva za nju nije bio iznenađenje, jer su do tada “sporazumi iz Minska bili oslabljeni”. Također je rekla da se nadala novom formatu dijaloga za Rusiju i EU, ali nije mogla progurati inicijativu.

istraživanjeMerkelnjemačka
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vojni analitičar
1 godina prije

“Međutim, 43 posto Nijemaca vjeruje da je bila bolja kancelarka od sadašnjeg lidera Olafa Scholza. Gotovo isto toliko ljudi, 41%, ima suprotno mišljenje.” To što uopće razgovaraju o tome tko je od ovo dvoje štetočina “bolji” pokazuje koliko su zatupljeni. Nijedno ije bolje. Riječi “dobro” ili “bolje” ne mogu ići u istu rečenicu s ovo dvoje štetočina i zločinaca. Obadvoje su loši. I obadvoje realno gledano provode potpuno iste zločinačke politike. S tim što je ovaj Šolc samo jedan bezlični aparatčik koji neće ostati po ničem upamćen kad mu mandat završi, a baba Anđelija je zasigurno daleko najveća pošat i štetočina u europskoj politici od vremena drugog svjetskog rata. I nije to samo njena samoubilačka “welcome refugees” politika koja je sama po sebi težak zločin prema njemačkom i svim drugim europskim narodima, nego je, što mnogi zaboravljaju ulupala stotine milijardi eura novca poreznih obveznika na “bailoutove” banaka i investicijskih fondova… Čitaj više »

tata mata
1 godina prije

valjala im je dok su dobro zivjeli ,sad kad su se svi okrenuli protiv rusije jer je rekla televizija ,,onda im ne valja . Koliko se sjecam zvali su je ” Mútti” . i 4 puta birali koliko im je bilo dobro i niko je nije smio spomenuti ili negativno komentirati .Najbolji dokaz da je sve to kazaliste je taj da je imala prijateljicu koja je chapila lovu ,i nikom nista . Od tada se usmrdio pravni sistem u njemackoj i ona sa njim

Optimista
1 godina prije

Samo odabrani narodi vjeruju u doživotne nepogrešive vodje

tihobl
1 godina prije

Trebace svabama vremena da shvate da ih je upropastila ko Branko Mikulic.

Nekoime
1 godina prije

Radijator u kupaonici bio bi bolji kancelar od Scholza.

Max
1 godina prije

A zašto bi je i htijeli?

gigi pinna
1 godina prije

Dovoljno je da maknu ovog mutavog zombija Olafa i zelene talibane. Što se nije Merkelica razboljela pred kraj mandata?

Rimtutituki
1 godina prije

Ovo je glupost,sutra bi 85% Nijemaca gkasalo za Mutti,da je htjela dobila bi i 5ti mandat. Vjerojatno je imala info sta sprema usa

Schroder
1 godina prije

Ovo sto nam se sada desava ova zena je godinama to pripremala u Davosu sa Klausom Schwabom i ostalim demonima Ona je za vrijeme Obame u BJELOJ KUCI BILA NAGRADENA SKUPA SA BILL GATES I KLAUSOM SCHWABOM Nju hvali Klaus Schwab u svojoj knjizi NOVI RESET i njoj se zahvaljuje To znaci Merkl je godinama znala da dolazi corona a ona je bila za obaveznu vakcinu.Zena je stalno hodala po svijetu po G20 i G7 i pripremala se za ovo sto nas je snaslo a te skupove G20 i G 7 je osnovao KLAUS SCHWAB Zena je 1992 godina pocela da pohada kurseve kod Klausa Schwaba skupa sa BILL GATESOM i jos drugim vladarima iz Francuske i Britanije

Janko
1 godina prije

Činjenica jeda je njezina politika saradnje sa Rusijom omogučila Njemačkoj dugogodišni uvoz jeftinog plina i nafte i visokog standarda njemačkog društva.Nažalost puka poslušnost i predaja pod utjecaj englesko američkih interesa uz tinjajući njemački nacizam dovelo je tu zemlju u zabrinjavajuću situaciju.

Sara
1 godina prije

Fascinira njena zapanjujuća sličnost sa Hitlerom i njegovom majkom. Uguglajte: merkel hitlers mother, klik na slike….kako je to moguće?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI