Assange savjetuje Madura: ”Usvoji saudijski Ustav i svidjet ćeš se SAD-u”

Assange
6 komentara

Julian Assange je predsjedniku Venezuele Maduru predložio da slijedi primjer Saudijske Arabije, jednog od najvažnijih partnera u Washingtona na međunarodnoj sceni.

Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, ironično je komentirao trenutnu situaciju u Venezueli i američke pokušaje da se miješa u unutarnje poslove ove latinoameričke zemlje.

”Ne razumijem zašto predsjednik Venezuele Nicolas Maduro ne požuri i ne donese saudijski Ustav, tako da američka vlada bude sretna s njim”, rekao je Assange i spomenuo drakonske zakone u Saudijskoj Arabiji zbog kojih se zgražaju brojni branitelji ljudskih prava.

U ponedjeljak su SAD odlučile uvesti sankcije protiv Nicolasa Madura koji će na temelju rezultata narodnog referenduma sazvati Nacionalnu ustavotvornu skupštinu.

Predsjednik je rekao ”kako ga sankcije Donalda Trumpa ne plaše i da američki predsjednik čini najveću pogrešku svog života što se petlja u unutarnje stvari Venezuele”.

Vrhovni sud Venezuele je sankcije opisao kao ”proizvoljne” i ”jednostrane”, koje je vlada Sjedinjenih Američkih Država izrekla  predsjedniku suverene države.

SAD, EU i oporba ne priznaju izbore u Venezueli – Sljedećih nekoliko dana su kritični

maduroNacionalna ustavotvorna skupštinaSankcijeWashingtona
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ellessar
6 godine prije

Vrhunsko trolanje hehe

Tadmur
6 godine prije

Na sam spomen S.Arabije meni je zlo,muka,povraća mi se.Iritantno je što niko ama baš niko čini se glas čuje neće da kaže ništa.Nisu se ni Ruski mediji nešto naročito pretrgli.Jedino Snouden i ovaj Asanž dok jednom ne popije metak na onom balkonu.

unx
6 godine prije

Slažem se sa gospodinom Assange-om. Saudijska Arabija je ruglo…ovaj bastion ljudskih prava i sloboda, kakav se može samo poželjeti, kako u SAD-u pa tako i širom svijeta. Saudijska Arabija je toliko napredno društvo, da automatski dobivaju pravo uplitanja u politike drugih zemalja, pogotovo ako ih vode zli diktatori, neprijatelji čovječanstva. Na tom putu im pomažu terorističke skup.. ovaj umjerena oporba, vitezovi u sjajnim oklopima, promicatelji demokratskih vrijednosti, donositelji mira, stabilnosti i suživota.

suljaga
6 godine prije

ako Bogda, inshallah, pa da se i tamo uvede ssherijat.

StarDam
6 godine prije

Assange se malo šali na račun SADista. No, da je ozbiljan, mogao mu je preporučiti Iran ili barem Kubu. Spomenuo bih i Džamahiriju, al’ da ne ureknem 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI