Australija će ponovo otvoriti granice za sve nosioce viza, posjetioci moraju biti dvostruko vakcinisani

Australija otvara granice za vakcinisane
35 komentara

Australija je tokom pandemije primjenila stroga pravila zaključavanja, uključujući zabranu putovanja, a zemlja je posljednjih mjeseci prijavila jednu od najnižih stopa smrtnosti od COVIDA-19 u svijetu.

Australija će ponovo otvoriti svoje granice za sve nosioce viza od 21. februara, ali putnici moraju biti dvostruko vakcinisani, najavio je u ponedjeljak premijer te zemlje Scott Morrison, prenosi 7 News.

“Prošlo je skoro dvije godine otkako smo donijeli odluku da zatvorimo granice prema Australiji. Nacionalni kabinet je danas odlučio da Australija ponovo otvori svoje granice za sve preostale nosioce viza 21. februara ove godine”, rekao je on novinarima poslije sastanka saveznog komiteta za nacionalnu bezbjednost.

Morrison je dodao da je uslov ulaska pravilo dvostruke vakcinacije za koji se „očekuje da ga se se svi pridržavaju“.

“Ako ste dvostruko vakcinisani, radujemo se što ćemo vam poželjeti dobrodošlicu u Australiju i znam da će se turistička industrija tome radovati”, rekao je on.

Australija je ostala zatvorena za strane turiste, a do 21. februara, zemlja će dozvoliti ulazak samo u lične, poslovne, obrazovne i humanitarne svrhe.

Granice Australije zatvorene su od marta 2020. godine zbog pandemije koronavirusa. Od novembra prošle godine, vlasti su dozvolile potpuno vakcinisanim građanima da putuju u inostranstvo i da se vrate bez karantina, ali su ograničile međunarodni saobraćaj na dva aerodroma u Sidneju i Melburnu. Nevakcinisani građani imaju mogućnost da se vrate u domovinu, ali su obavezni da prođu dvonedeljni karantin.

australijaCovidotvaranje granicavakcinaViza
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vele
2 godine prije

Moj ministre, nek ti vakcinisana mama gleda klokane, ja sigurno neću. U toj bukojebini žao mi je jedino aboriđina.

Tupko Glupko
2 godine prije

“Ako ste dvostruko vakcinisani, radujemo se što ćemo vam poželjeti dobrodošlicu u Australiju i znam da će se turistička industrija tome radovati”

Ček’, ček’ – je li to rekao austrlaski premijer Scott Morrison ili Grunf iz Alan Forda?

2 godine prije

Bitno je, pa ću staviti i ovdje…
A možda i redakcija da napravi posebni članak.
https://twitter.com/VigilantFox/status/1490023893846962176?s=20&t=eR1oD5P1-njlZxvYJ7_-4g

Ja to onako
2 godine prije

Znaci moram se dva puta bosti da bi isao u tamo neku vuko***inu?

Tuzna vrba
2 godine prije

Procitao sam da VIRUS=otrov? Nadalje da su virusi mrtva tvar? Kako ta mrtva tvar ako je tako ozivi?Da li je virusologija najveca svetska prevara?Ako je, alo smo mi glupavi !!! Hvala

Busola
2 godine prije

Tamo nebi išao sada (dok ne otjeraju ovo zlo…) da mi netko plati!

057
2 godine prije

I da sam dva put pikan nebi ni razmišljo otič tamo. Građanima je dozvoljen povratak uz dvotjednu izolaciju i cijeloživotno mrcvaljenje.

DEDA
2 godine prije

ČOVJEK JE BIOLOŠKI NESPOSOBAN NAUČIT.ŠKOLA NIJE POTREBNA AKO PIŠE U KNJIZI “PONOVI”.OBAVEZNO ŠKOLSTVO NIJE DEMOKRACIJA.AUSTRALIJA JEDNA OD NAJNEPISMENIJIH NACIJA UPRAVO DOKAZUJE NEPISMENOST O KOJOJ STALNO TRKELJAM.

Nena
2 godine prije

Jebe mi se za vašu usraliju…

Emiliano Zapata
2 godine prije

Da mi poklone Gran Slam i 20mil. nebi usao u taj logor…
Al’dobro to sam ja…Nole je drugciji…

MKD
2 godine prije

Neka hvala , ko vas hebla, jasite kengure

tihobl
2 godine prije

Australija je najbezbjednija zemlja na svijetu. Tamo nema korone, otrovnih zmija i komaraca. Tako je zelena i idilicna. Raj na zemlji.

Roccos
2 godine prije

Yebeni Kenguristan,učiniće tu čast i pustiti turiste ako se dvaput fajzeruju.Ma bjaaaži bagro!

Max
2 godine prije

Australski narod će to promijeniti.

2 godine prije

a bas sam mislio ici u australiju za 2 tjedna.onako,turisticki.hvala.

Praetorian
2 godine prije

Sva sreca da nisam niti cu imati ikakve potrebe imati posla s tom totalitaristickom diktaturom

2 godine prije

mozda se varam..koji k bi itko iz nasih krajeva otisao u turisticku posjetu kaznjenickoj koloniji a da nema rodbinu dolje.dolje se ide vidjeti rodbinu,a ne australijske turisticke znametosti.moja sucut australskom stanovnistvu,vidio sam njihovu borbu protiv diktature koju im uvodi njihova vlast.bjezite ako imate mogucnost..posebno nasi ljudi.hvala.

max
2 godine prije

Treba taj cirkus od države bojkotirati .

Aurora Australis
2 godine prije

Hmmmm…”Australija i najniza stopa smrtnosti od Covida u posljednim mjesecima”. Koga zanima skocit na Our world in data pa bacit oko na masivni rast smrti u posljednim mjesecima…graf ide u nebo. No sad se ucimo zivjet s time iako umire 4x vise ljudi nego usred zime. Uzevsi u obzir da umiru sa, a ne od jelte…

Sony
2 godine prije

Ovu vijest o otvaranju australskih granica proslijedila sam tamo da pravo stanje kod njih usporede sa vijestima o tome u ovom članku. Odmah sam dobila odgovor mejlom, prepisala ga i evo šta kažu:
“LAŽU. NIŠTA NEĆE OTVORITI.
Već su to dva puta izjavili.
TREBAJU JEFTINU RADNU SNAGU za poljoprivredu, pa pozivaju backpackere (mladi turisti) i studente za rad po bolnicama.
Turisti neće doći nakon svega šta se pričalo o Australiji, a studenti su sad otišli u Ameriku i Englesku, jer su ih već dva puta obmanuli.”

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Prcevina za klokane . Nit cu ic , nit me interesira a imam I jezicku barijeru – Il sto rjece Bart Simpson po sljetanju na Sydney airport ; – Ho , ho , ho ! I thought we speaks the same language ! …… Sorry Bart . You were wrong !

Boba Lazarević
2 godine prije

Dvostruko ih nabijem na cjepivo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI