fbpx

B. Netanyahu: “Hvala Trumpu. Jeruzalem je 3000 godina bio naša prijestolnica”

Izraerl

Kao što je najavljeno, američki predsjednik Donald Trump je objavio da Sjedinjene Američke Države priznaju Jeruzalem kao izraelski glavni grad.

Odmah po objavi odluke, premijer cionističkog entiteta Benjamin Netanyahu se  putem Twittera zahvalio Donaldu Trumpu na ovoj povijesnoj odluci.

Benjamin Netanyahu je rekao da je Trump prepoznao “izraelski povijesni identitet”, referirajući se na očekivanu odluku američkoga predsjednika Donalda Trumpa da se Jeruzalem formalno proglasi glavnim gradom.

“Naš povijesni i nacionalni identitet svaki dan prima važna priznanja, a danas posebno”, rekao je Netanyahu u video snimci objavljenoj na njegovu Facebooku.

Nakon Trumpovog proglašenja je izrazio zahvalnost američkom predsjedniku, ističući kako je ovo povijesna odluka za židovski narod i njihovu državu.

Netanyahu je rekao kako izraelski nacionalni i povijesni identitet svaki dan prima važna priznanja, a Trumpovom odlukom posebno.

PM Netanyahu's Remarks at the Foreign Ministry Conference on D…

Prime Minister Benjamin Netanyahu made the following remarks at the Foreign Ministry conference on digital diplomacy (English captions available): "We were all moved to hear President Trump's historic statement, the recognition of Jerusalem as Israel's capital, and this statement is – of course – based on ancient right. The Jewish People determined Jerusalem to be its capital 3,000 years ago. Here our forefathers walked. Here our kings ruled. Here our prophets preached. Here are our roots. This is, in effect, our identity card. President Trump has inscribed himself in the annals of our capital for all time. His name will now be linked to the names of others in the context of the glorious history of Jerusalem and our people. I would like to thank him and the American Congress which, 22 years ago, provided a basis for the recognition until President Trump came and implemented this law. I want to take this opportunity to announce that we are already in contacts with other countries that will declare similar recognition and I have no doubt that the moment the American embassy moves to Jerusalem, and even before, many more embassies will move to Jerusalem. It's about time."Video: GPO

Gepostet von The Prime Minister of Israel am Donnerstag, 7. Dezember 2017

 

Međutim, nitko u međunarodnoj zajednici nije podržao odluku Bijele kuće, a neki je američki saveznici, Njemačka u prvom redu, ne priznaju.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas je izjavio da SAD namjerno potkopavaju sve mirovne napore.

“Tim žalosnim odlukama SAD namjerno potkopavaju mirovne napore i proglašavaju da napuštaju ulogu pokrovitelja mirovnog procesa koju su imali posljednjih desetljeća”, zaključio je Abbas.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres je rekao da se status Jeruzalema može riješiti samo izravnim pregovorima između Izraelaca i Palestinaca i podsjetio da je uvijek bio protiv svake jednostrane mjere.

Glasnogovornik jordanske vlade Mohamed Moumeni je u priopćenju naveo da Trumpova odluka predstavlja kršenje odluka međunarodnog prava i povelje Ujedinjenih naroda.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu je osudio neodgovornu odluku američke administracije i dodao kako se ona kosi s međunarodnim pravom i rezolucijama UN-a.

 Mahmoud Abbas
FOTO: Mahmoud Abbas

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je Trumpovu odluku ocijenio vrijednom žaljenja i upozorio da pod svaku cijenu treba izbjegavati svako nasilje.

Talijanski premijer Paolo Gentiloni je na Twitteru napisao da se odluka o statusu Jeruzalema treba donijeti u sklopu mirovnog procesa.

“Sveti grad Jeruzalem je jedinstven na svijetu. Njegova budućnost treba biti definirana u sklopu mirovnog procesa”, napisao je Paolo Gentiloni.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je rekla kako odbacuje Trumpovo priznanje Jeruzalema kao izraelske prijestolnice, jer to pokopava napore u postizanju rješenja s dvije države, Izraela i Palestine.

Šefica vanjske politike EU Federica Mogherini je rekla kako je EU zabrinuta da bi Trumpova odluka mogla imati posljedice po mir i da se mora udovoljiti težnjama i Izraela i Palestinaca te da kroz pregovore riješe status Jeruzalema kako budućeg glavnog grada obiju država.

Arapska liga će u subotu će održati izvanredni sastanak, a Bolivija je najavila da će zatražiti sastanak Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o ovom pitanju.

B. Netanyahu: "Hvala Trumpu. Jeruzalem je 3000 godina bio naša prijestolnica" 1
FOTO: Zemlje članice Arapske lige

Turski predsjednik Erdogan je za 13. prosinca u Istanbulu sazvao hitnu sjednicu Organizacije za islamsku suradnju, gdje će se raspravljati o Trumpovoj odluci.

Benjamin Netanyahu: Jeruzalem je bio naša prijestolnica 3000 godina

Međutim, za Benjamina Netanyahua je američko priznanje dovoljno, obzirom na status Sjedinjenih Američkih Država kao strateškog saveznika i jamca sigurnosti cionističkog entiteta.

U izjavi za izraelsku televiziju je Netanyahu rekao kako je odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa “važna prekretnica u povijesti Jeruzalema”, pozivajući druge zemlje da učine isto.

“Ovo je povijesni dan. Jeruzalem bio naš glavni grad 3000 godina. Tu su bili naši preci. Ovdje je stajao hram i ovdje su vladali kraljevi Izraela i propovijedali izraelski proroci”, rekao je Benjamin Netanyahu, što su riječi koje graniče sa zdravim razumom.

“Tisućama godina su se generacije Židova molile da iduće godine budu u Jeruzalemu. Na rijekama Babilona i u zidinama Varšavskog geta su generacije i generacijama plakale i sanjale o Cionu”, nastavio je Netanyahu, podsjećajući na brdo u istočnom Jeruzalemu i simbol izraelske državnosti koja je legalizirana nakon etničkog čišćenja i genocida nad Palestincima.

“Prije otprilike 70 godina su se ispunile naše molitve i žudnje, kada smo ponovno Jeruzalem proglasili kao glavni grad židovske države. Sada dolazi povijesna izjava predsjednika Trumpa koja priznaje ove temeljne činjenice”, dodao je Netanyahu.

Pozdravljajući Trumpa zbog njegove “pravedne i hrabre odluke”, izraelski premijer je naveo “kako izjava predsjednika Trumpa pomaže u promicanju mira, jer utjelovljuje realnost”, prenosi Ynetnews.

“Ovo je jednostavna istina i stvarnost i neće biti mira bez priznavanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela”, dodao je Netanyahu.

Premijer je zaključio “pružanjem ruke mira susjednim arapskim zemljama, pojašnjavajući kako će Izrael “nastaviti održavati status quo u Jeruzalemu i osigurati slobodu prakticiranja kulta za sve religije”. Dodao je i kako će “nastaviti pružati ruku mira Palestincima i svim izraelskim susjedima”.

Benjamin Netanyahu prijeti Iranu
FOTO: Benjamin Netanyahu

“Gospodine predsjedniče, povijest i židovski narod će se uvijek sjećati vaše hrabre odluke na ovaj dan. Hvala vam”, ovim je riječima Netanyahu završio hvalospjev Donaldu Trumpu, koji nije ni svjestan mogućih posljedica svoje odluke.

Netanyahuu su se pridružili izraelski predsjednik, ministri i gradonačelnici koji su zahvalili Trumpu na njegovoj odluci i izrazili nadu da će njegova odluka biti primjer za druge zemlje u svijetu.

Predsjednik Rivlin je čestitao je Trumpu, govoreći kako “nema prikladnijeg i ljepšeg poklona za Izrael, koji se bliži 70. obljetnici neovisnosti”.

“Nakon jubileja, pedeset godina nakon ponovnog ujedinjenja grada, došlo je vrijeme da dovede spokoj u Jeruzalem i da vidimo kako nada cvate u glavnom gradu Izraela, mjesta gdje dolaze hodočasnici iz cijelog svijeta”, dodao je Rivlin.

“Priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela i premještanje svih veleposlanstava u grad je znak priznavanja prava židovskog naroda na našu zemlju i prekretnica na našem putu ka miru za sve stanovnike Jeruzalema i čitave regije”, dodao je izraelski predsjednik, zaključivši kako “Jeruzalem nije i nikad neće biti prepreka miru onima koji žele mir”.

Jeruzalemski gradonačelnik Nir Barkat je izjavio je “kako Trumpova povijesna izjava koja šalje jasnu poruku cijelom svijetu da Sjedinjene Američke Države stoje uz židovski narod, državu Izrael i Jeruzalem“.

“Kao izraz hrabroga prijateljstva između američkog i židovskog naroda, odlučili smo osvijetliti zidove Starog grada bojom američke i izraelske zastave”, priopćio je Barkat.

Gradonačelnik Tel Aviva Ron Huldai također se zahvalio Trumpu. Ministar financija Moshe Kahlon također.

Ministar obrane Avigdor Lieberman osporio je tvrdnje kako bi Trumpov potez mogao biti prepreka budućih mirovnih sporazuma, tvrdeći “kako se ovim stvara priliku za intenziviranje političkog dijaloga”.

Zid plaća, Jerusalem, Izrael, naslovna slika za članak, zid plača
FOTO: Ilustracija: Zid plača, Jerusalem, Izrael

Ministar obrazovanja Naftali Bennett se zahvalio je Trumpu, ističući “kako su 15. svibnja 1948. Sjedinjene Američke Države, predvođene predsjednikom Trumanom, postale prva nacija koja je priznala državu Izrael, što je kasnije učinio ostatak svijeta”.

“Predsjednik Truman je to učinio unatoč velikim pritiscima u domovini, a danas se Sjedinjene Američke Države, na čelu s predsjednikom Trumpom, postale prva nacija na svijetu koja je priznala Jeruzalem kao vječni glavni grad židovskog naroda i glavni grad države Izrael”, rekao je ministar Bennett, dodavši da je i Trump “pod velikim pritiskom, ali je unatoč tome napravio svoju procjenu”.

Očekujemo da će ostatak svijeta slijediti vaše korake. Jeruzalem je bio glavni grad židovskog naroda za 3020 godina i ostat će glavni grad zauvijek”, zaključio je ministar Naftali Bennett.

Ministrica pravosuđa Ayelet Shaked je izjavila “kako Palestinci moraju biti svjesni da se pravila igre promijenila, a brod je promijenio kurs”.

“Preporučujem im da ne testiraju izraelsko strpljenje sa svojim terorističkim prijetnjama”, dodala je Ayelet Shaked, reagirajući na Hamasove prijetnje da je Trumpova objava “otvorila vrata pakla” i da će dovesti do povećanja napetosti i nasilja, a njezinu izjavu je podržao i predsjednik Knesseta Yoel Edelstein.

Tzipi Hotovely iz stranke Likud je rekla “da je za sve Izraelce Jeruzalem njihov glavni grad, ali to očito nije tako za međunarodnu zajednicu”.

“Za tri tisuće godina je Jeruzalem bio srce cionističkog postojanja, razlog zbog kojeg smo svi ovdje”, naglasila je Tzipi Hotovely.

B. Netanyahu: "Hvala Trumpu. Jeruzalem je 3000 godina bio naša prijestolnica" 2
FOTO: Teritorija Palestine kroz vrijeme

Trenutno nijedna zemlja nema svoje veleposlanstvo u Jeruzalemu. Do 2006. su tamo diplomatska predstavništva imali Salvador i Kostarika, ali su ih zbog međunarodnog prava i rezolucija Vijeća sigurnosti povukli u Tel Aviv.

Kao što vidimo iz izjava brojnih dužnosnika cionističkog entiteta, svi pozdravljaju Trumpovu odluku, pozivajući se na nekakvo “povijesno pravo” da Jeruzalem bude njihov glavni grad, obzirom da je tijekom 3000 godina to bio njihov glavni grad u kojem su živjeli preci židovskog naroda, gdje su vladali židovski kraljevi i propovijedali izraelski proroci.

Na temelju povijesnih činjenica, ali i mitova i legendi, Izraelci su jedini narod na svijetu koji sebi uzima za pravo da okupira područja i gradove u kojima su njihovi preci živjeli prije nekoliko tisuća godina.

Pokušajmo samo zamisliti što bi se dogodilo bi bilo koji od naroda u svijetu danas otvori pitanje pravnog statusa prijestolnica i zemalja u kojima su stolovali njihovi vladari prije nekoliko stoljeća i tisućljeća? Nema sumnje da bi čelnika zemlje koja bi se usudila učiniti takvo što proglasili ludim i uklonili ga iz političkog života. Kada je neraskidivi savez Sjedinjenih Država i Izraela u pitanju, to se zove ispravljanje povijesne nepravde. Međutim, još uvijek nije izrečena posljednja riječ o ovom pitanju, bez obzira na potpis Donalda Trumpa na komad papira kojim Bijela kuća Jeruzalem proglašava glavnim gradom cionističke tvorevine.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
42 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
vuka sin
Gost
vuka sin
3 godine prije

ko posmatramo pojedini dogadjaj kao ovaj americki ne mozemo nista razumjeti jer velike drzave i jake interesne grupe imaju svoje dugorocne planove pa ih izvode malim ili malo vecim koracima i potrbno je tisuce takvih koraka da bi se dugorocno pstigli neki ciljevi dok vecina tih dogadjanja ima svoju pozadinu… Pročitaj više »

Deda
Gost
Deda
3 godine prije
Reply to  vuka sin

Nisam pročitao ovaj komentar. Ni jednog velikog slova, niti tačke i zapete (zareza), sve ravno i izrečeno u jednom dahu. Na američku tastaturu sam već navikao, većina je koristi (nažalost), ali ovaj užas… Vidim ima pluseva, znači da su neki pročitali i razumeli šta je nepismeni pisac hteo da kaže.… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
3 godine prije
Reply to  vuka sin

Da me se krivo ne shvati!! Muče nas decenijama, sada muče skoro cijeli naš planet, najgore od svega je ova agonija u kojoj svi mi “živimo” dosta dugo vremena, psihički “pucamo”, ekonomski smo upropašteni, uspjeh u životu ako odemo vani i radimo, ne potcjenjujem nikoga, poslove što nitko drugi neće,… Pročitaj više »

Mister NO
Gost
Mister NO
3 godine prije
Reply to  Željko

Nitko se nikad vlasti i moci nije odrekao mirnim putem i dobrovoljno. Ovaj nakaradni sistem se moze izmjeniti samo nekom kataklizmom, drustvenom katarzom u kojem ce se globalna preraspodjela moci i vlasti drasticno promjeniti…. a ljudi su spremni na promjene tek kad im dogori do noktiju.

bbbb
Gost
bbbb
3 godine prije

Alen je u pravu, tama slijedi zapovjedi iz monocioteističkih pisarija, grosse okupirana Palestina je cilj.

Branko
Gost
Branko
3 godine prije

“Gospodine predsjedniče, povijest i židovski narod će se uvijek sjećati vaše hrabre odluke na ovaj dan. Hvala vam” Pa to i jeste Trumpov cilj da se uvuče sto vise u su*ak zidovima. Donald Trump predstavlja zidovski bankarski lobiji(Fed,MMF…) Njima je bilo ne bitno hoce li u bijelu kuću ući on… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  Branko

Bernie Sanders je židov i odrastao u kibucu i nijedan izraelski lobi u SAD-u ga nije podržao na izborima jer je kritizirao izraelsku politiku

Branko
Gost
Branko
3 godine prije
Reply to  davor

Ne toliko sto je kritizirao izraelsku politiku koliko zbog toga sto je se suprostavio bankama. Bernie Sanders je se zalagao za razbijanje bankarskog sistema i uvođenje velikih poreza za bogate. Sanders je po uvjerenju socijalist,dakle zalagao se za promjenu sistema u Americi. To sto je židov sigurno mu je pomoglo… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
3 godine prije
Reply to  davor

Postoji nepisano pravilo da Židov ne može biti US President u zamjenu da im se ne petljaju u financije. Tu i tamo netko iskoči da se zadovolji forma a Sanders bi isto prošao i da nije kritizirao izraelsku politiku. Valjda je i on antisemit.

Belay
Gost
Belay
3 godine prije

Jadni su ovi Palestinci kad se mora jedna Bolivija boriti za njihova prava dok njihova braca arapi stiscu repove izmedju nogu …

Đuro
Gost
Đuro
3 godine prije
Reply to  Belay

Da im nema perzijanaca,sekularnih arapa nebi ni postojalo više.

Đuro
Gost
Đuro
3 godine prije

Kad će se amerikanci iselit iz sjeverne amerike i vratit indijancima njihovu otetu zemlju?

igi
Gost
igi
3 godine prije

…sramota;….izrazito cijenim doprinos židovskog naroda čovječanstvu u kulturi i nauci ali po svemu sudeći polako klize prema scenariju vlastite golgote jer nijedna vlast niti moć nije trajala vječno pa tako ni sadašnja američka a kada se to ostvari u konačnici posljedice pada berlinskog zida biti će kamilica prema amargedonu koji… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  igi

Židovski narod i židovska država nemaju veze jedno s drugim, tako da zbog luđaka Netanyahua i ekipe ne treba manje cijeniti židovski narod

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  igi

U Williamsburgu živi 70000 Židova i nitijedan ne priznaje Izrael kao židovsku državu a kamoli kao osobnu pripadnost

SULE
Gost
SULE
3 godine prije

Sad će arapi u dan gnjeva kamenje i praćke baš i urlik at preko megafona dan i noć. Izrael je gospodar bliskog istoka .Ajde erdogane pošalji oružje Palestincima ako smijes/nisu oni Sirija

Đuka Fićuka
Gost
Đuka Fićuka
3 godine prije
Reply to  SULE

Pa i nije bas. Iran i Hezbollah im kuca na vrata i drži ruku na kvaki.Slaba je to utjeha, priznanje Izraela za propast projekta velikog Izraela, kojem su presudili Rusija i Iran uz pomoć lokalnih snaga.

Đuka Fićuka
Gost
Đuka Fićuka
3 godine prije
Reply to  Đuka Fićuka

Pardon, priznanje Jeruzalema

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

Valjda će poslije ovog jednostranog perverznog ratnohuškačkog poteza amerikanaca i cionista, arapi i muslimani gdje god ih ima na svijetu, shvatiti da im USA koja vječito titra jaja Izraelu nije prijatelj ni pod razno te da će u budućnosti pomno paziti kome i koliko nafte prodaju. Samo da palestinci ostanu… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
3 godine prije

Upravo tako. Netanyahu obožava intifade.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije

Vecuna se cudom cudi i odbija prihvatiti realnost razloga postojanja ,prava i buducih poteza izraela a evo fino vam je rekao… To sto granici ili ne granici s razumom nije bitno.. “Ovo je povijesni dan. Jeruzalem bio naš glavni grad 3000 godina. Tu su bili naši preci. Ovdje je stajao… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
3 godine prije
Reply to  Alen

Eto, kako se dvoje ljudi lako dogovore o necemu sto pripada trecemu!

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Prije ce biti naredba nego dogovor.. Zna se ko je gazda…

samo ćaća
Gost
samo ćaća
3 godine prije
Reply to  Alen

ti si moj alane, naravno, pristran,,,ali evo ti prilike i objasni što to ovdje graniči s razumom i tako nam pomozi u neznanju.

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  samo ćaća

Pristran ? Ne razumijem…Pojasni malo ? Bilo to razumno ili ne tako je kako je .. Sta sad palamuditi oko toga… Nisi razumio sustinu komentara.. Sustina je u tome da se izrael od svog modernog “postanka” slijepo drzi prorocanstva i a i sam ” postanak” je u vezi s istim… Pročitaj više »

davor
Gost
davor
3 godine prije
Reply to  Alen

Kažu da se ovog Božića vraća Herod na vlast u Izraelu da napravi pokolj dječice

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

Svakako da od Jevreja treba puno učiti.

Mihail Nehemjevič Talj
Gost
Mihail Nehemjevič Talj
3 godine prije
Reply to  Weteran

Ti si isto znao biti normalan, što bi weteranu?

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

globalističke igre. posrijedi je trumpov cilj da što više smanji utjecaj po bliskom istoku. naprimjer baze po iraku, kataru i uae. ako baze opstanu, onda te zemlje gube obraz pred čitavim islamskim svijetom. dugoročno ovo može izraelu naštetiti. reakcije američkih neokona su zbunjujuće jer je njima dosadašnje stanje pasalo.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
3 godine prije
Reply to  Zvrk

Jao onima koji dobiju US-ambasadu!

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Zvrk

Kako zbunjujuce ,opisi to malo…
Inace tramp ako izgubi BI ,izgubio je glavnu polugu svoje moci petro$ stoga sumnjam da je to plan..

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Alen

lako za trampa, teško za ratobornu neokonsku elitu!

Alen
Gost
Alen
3 godine prije
Reply to  Zvrk

He ,to si u pravu…

ZЪVЪNIMIRЪ
Gost
ZЪVЪNIMIRЪ
3 godine prije

a ovih arapa a nisu se bunili kad je rusija prva priznala jeruzalem za glavni grad

davor
Gost
davor
3 godine prije

Kao što se kvart u New Yorku naziva Little Italy tako je od jučer službeno i sadašnji vašingtonski kvart di je Bijela kuća Little Israel..

ŠULE
Gost
ŠULE
3 godine prije

Ti arapi su toliko mutavi da nisu ustanju pogodit ni Izraelski teritorij kao što su večeras ispalili 2 rakete koje su pale gdje mutavci urlaju cijeli dan….Najnovija vijest je da su 2 šlepera puna kamenja prešla Egipatsku granicu..sutra je gađanje i urlikanje u Gazi,ali gumeni me.ci su spremni

Ivo Lola nije sam
Gost
Ivo Lola nije sam
3 godine prije

SAD nemaju dovoljno vojnotehničkih sredstava ni provjerenog i iskusnog ljudstva kao što sada ima Sirija, Libanon i Iran, zajedno sa RF, kako bi pomogle zioniste, a nitko drugi iz NATO također neće, sudeći po prvim izjavama zvaničnika iz EU i svijeta, dopusti da ih uvuku u ovu privatnu ratnu avanturu… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
3 godine prije

Netyanyahu laže jer jako dobro zna da nemaju vezu sa biblijskim Izraelom osim što su tamo u Kazariji na Kavkazu preuzeli religiju pa usput ukrali i povijest naroda koji više ne postoji jer je asimiliran prvenstveno u današnje kršćanske narode. Trump im je dao i rođenu kćer vjerovatno u sklopu… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

“Belay Jadni su ovi Palestinci kad se mora jedna Bolivija boriti za njihova prava dok njihova braca arapi stiscu repove izmedju nogu ” ——————– pa to je zato, što su “braća Arapi” (mislim na vlade arapskih država)– sve bijedni plaćenici i sluge cio-hazara iz Izraela i SAD-a. pogledaj na ovu… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

zadnji nezavisni arapski državnik ( osim Asada), koji je prkosio cio-hazarima, bio je egipatski predsjednik Naser, 60-ih godina, onaj koji je bio suosnivač pokreta nesrvrstanih. Ali nakon Nasera, vlast u Egiptu preuzimaju Washington, Izreal i cio-hazari, preko egipatske vojske, koja je od tada pa do danas, američki igrač. Iz egipatske… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  alan ford

Mursi, je li to onaj gospodin koji je javno govorio da će poslati koliko god treba mučenika da očisti siriju od kafira? Ili možda onaj gospodin koji je poticao na paljenje kršćanskih bogomolja? Eh, dobar ti je taj gospodin.

Guest
Gost
Guest
3 godine prije

Ja sam predsjednik ameba, sve je bilo najprije nase….

POVEZANE VIJESTI

Izbornik