Belgijski sud naredio uhićenje bivše izraelske ministrice zbog ratnih zločina

Tzipi Livni
15 komentara

Kako prenosi Middle East Monitor, sud u Belgiji je naredio uhićenje bivšeg izraelske ministrice vanjskih poslova Tzipi Livni, koju se optužuje za ratne zločine Izraela nad Palestincima u Pojasu Gaze u operaciji “Lijevano olovo”, koja je trajala od 27. prosinca 2008. do 18. siječnja 2009. Tada je ubijeno skoro 1 500 Palestinaca, uglavnom civila, dok je na izraelskoj strani bilo 13 mrtvih, 10 vojnika i 3 civila.

Belgijski sud je odluku donio uoči planiranog posjeta Tzipi Livni Bruxellesu, gdje je trebala doputovati 23. siječnja.

Savezno tužiteljstvo Belgije je izvijestilo da će Livni, ako bude u zrakoplovu kada stigne u službeni posjet u Bruxelles, biti uhićena.

Nakon toga će biti ispitana na temelju tužbe koja je podnesena protiv nje. Naime, u lipnju 2010. godine je skupina žrtava izraelske agresije na Pojas Gaze Saveznom tužitelju Belgije podnijela tužbu protiv Tzipi Livni i drugih vojnih dužnosnika židovske države.

Livni i njezine kolege su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene u Pojasu Gaze od 27. prosinca 2008. do 18. siječnja 2009. godine, kada je ona obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova izraelskog režima.

Prema izvorima belgijskog tužiteljstva, očekuje se da će Tzipi Livni stići u Bruxelles, kako bi sudjelovala na konferenciji u Europskom parlamentu.

Livni je bila ministrica vanjskih poslova u vladi Ehuda Olmerta između 2006. i 2009. godine, razdoblje u kojem je pokrenuta izraelska operaciju “Lijevano olovo” protiv Pojasa Gaze.

Hoće li se bivša izraelska ministrica oglušiti na upozorenja Saveznog tužitelja Belgije i ipak doputovati u Bruxelles, saznat ćemo sutra.

optužbaratni zločiniTzipi Livni
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Helena
7 godine prije

Moje je dosadasnje uverenje da zakon nije isti za sve, da zivimo zapravo u kastinskom sistemu, koje je danas samo formalno demokratsko, jednako, pravdoljubivo, istinoljubivo, i kojekakvo -ivo. Izrael je vrhunski brahman.

Delon
7 godine prije

Pocme s Iraelom…pa se prosiri na Siriju, Rusiju, Kinu…a tko ce suditi natovcima kao sto su Hollande, Stoltenberg, Merkel..itd?

subaru
7 godine prije

Ovo je hrabar čin sudstva no jewropom vladaju braća i sestre od Livni tako da od ovog ništa. Inače dotična se hvalila kako je stupala i u sexualne odnose da bi neke oponente njenoj državi špijunirala. Otac i mati su joj bili u Irgunu.

Enver
7 godine prije

Kakva pravda kakva sudjenja. Pa glavne vodje cetnickog pokreta su svi na slobodi i vladaju regijom. Cak krecu ponovo u akciju velike Srbije. Za to sluzi i izjednacivanje zlocinca i zrtve, rado propagirano i na ovom portalu.

PanSlaven
7 godine prije

sreća da su je upozorili

Borac2
7 godine prije

Izvinjavam se sto cu biti malo vulgaran: Doticna zionistka je voljela arapsku kitu. Zautvrat je Qatar postao cista marioneta.

Jupiter
7 godine prije

Jevreji su izabrani narod od Boga!Kada čine dobro i njima je dobro.Kada se osile i čine zlo, Bog ih surovo kazni. Više puta potvrđeno kroz istoriju.

Franc
7 godine prije

Nema pravde to mora svima bit jasno sve se okrece ko da vise taj je u pravo zato treba podupred stroge desnice u svjetu jer samo one se bore za svoj narod
Franc

Ivica
7 godine prije

Sve bivše i sadašnje vlade Izraela treba na sud da je pravde!

Sarajevo
7 godine prije

jedna lasta ne cini proljece

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI