Biden hvali sastanak sa Xijem kao konstruktivan, produktivan

Sastanak-Biden-Xi-SAD-Kina
21 komentar

Američki predsjednik Joe Biden pohvalio je sastanak sa kineskim predsjednikom Xi Jinpingom kao konstruktivan i produktivan, ocijenivši da su strane uspjele postići važan napredak.

“Upravo sam završio dan sastanaka s predsjednikom Xijem i vjerujem da su to bile neke od najkonstruktivnijih i najproduktivnijih diskusija koje smo imali”, napisao je na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter. „Izgradili smo temelje postavljene u proteklih nekoliko mjeseci diplomatije između naših zemalja i napravili važan napredak.”

Kasnije u toku dana, Biden je najavio da njegova zemlja nastavlja direktne vojne kontakte sa Pekingom.

“Vratili smo se direktnoj, otvorenoj, jasnoj, direktnoj komunikaciji”, najavio je Biden na konferenciji za novinare nakon sastanka. “Vitalne pogrešne procjene na bilo kojoj strani mogu uzrokovati stvarne, stvarne probleme sa zemljom poput Kine ili bilo koje druge velike zemlje.”

Također, Kina i Sjedinjene Države su se složile da sarađuju u borbi protiv droge.

“Ponovo pokrećemo saradnju između Sjedinjenih Država i NR Kine (Narodne Republike Kine) u borbi protiv narkotika”, rekao je Bajden. “Poduzimamo mjere da značajno smanjimo protok iz Kine u zapadnu hemisferu. To će spasiti živote.”

Prema izvještaju novinske agencije Xinhua , Sjedinjene Države i Kina će osnovati radnu grupu za saradnju u borbi protiv ilegalne trgovine drogom.

Dvojica lidera će nastaviti intenzivne diplomatske kontakte, uključujući direktne telefonske pozive, rekao je Bajden novinarima.

Prema riječima američkog predsjednika, razmijenjena su mišljenja o nizu regionalnih i globalnih pitanja, uključujući sukob u Ukrajini i situaciju na Bliskom istoku i Južnom kineskom moru.

Sastanak je održan u Filoli Historic House, osamljenom imanju u oblasti zaliva San Franciska. Biden i Xi sastali su se na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) koji je trenutno u San Francisku.

Bio je to sedmi susret predsjednika Kine i Sjedinjenih Država otkako je Bajden preuzeo dužnost u januaru 2021. godine i njihov drugi razgovor licem u lice. Dva predsjednika su se prvi put lično sastala u novembru 2022. u indonezijskom odmaralištu Baliju.

BidenkinaSADXi Jingping
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bato
5 mjeseci prije

Opijumski ratovi 5.0 !!! Sve se vraca sve se placa !!! Kada je tada Britansko carstvo unistilo konkurenciju u svjetskoj dominaciji : Kinu (opijumski ratovi) i Indiju (satrali im ekonomiju koja je tada bila jaca od Britanske). Napravili su od Kineza narkomane ovisne o opijumu i kocki , unazadivši ih za 300 godina, gdje su ih tako oslabljene cak nakratko i osvojili ! Sada je situacija obrnuta zapadna populacija je hrpetina narkomančina, ovisnika i kockara !! A takve zemlje nemaju nikakvu buducnost !! Od narkomana nema izumitelja , znanstvenika , inzinjera ,doktora… Kad pitas malog Kineza sta zelis biti : Astronaut , kad pitas ove na zapadu ! -Youtuber,streamer,instragramuše influenceri !!!! govori samo za sebe. Ove danasnje nesposobne degeneracije narkomana ,klošara i imbecila nisu niti nemogu biti ni kvalificirana radna snaga kao i Kinez, debili na zapadu nisu u stanju slozit lego kockice za djecu od 3 godine a kamoli… Čitaj više »

Nekoime
5 mjeseci prije

Proizvodnja droge u Afganistanu opala je za 96% nakon što su Amerikanci od tamo pobjegli.

tihobl
5 mjeseci prije

Bajden: zar sam ja bio na sastanku?

onaj najglu...Dalton
5 mjeseci prije

Biden je poslije konstruktivnog i produktivnog sastanka, izjavio da je Xi diktator.
Eno Blinkena, čupa kosu jer se Joe zajebao…
Umjesto šalabahtera za četvrtak, uzeo je šalabahter za utorak.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Što Kinez veli ?

Max
5 mjeseci prije

Nakon toga ga je nazvao diktatorom.

tihobl
5 mjeseci prije

Od svega uspjeli su se dogovoriti da ce saradjivati u borbi protiv narkomanije. I nista vise.
Pa vise uspijevaju da se dogovore sa rusima sa kojima ne pregovaraju dvije godine.

Nekoime
5 mjeseci prije

Misli Biden da je sjedio s Mao Zedongom…

Lupo
5 mjeseci prije

Amerika diktira svojim vazalima, USA je Diktator Nijemcima….

Ivan HR
5 mjeseci prije

To samo dokazuje da su Ameri pokvareni i glupi ko k…c.

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Koliko je bio konstruktivan i produkativan dijalog Xia i Bidena u SAD najbolje pokazuje naslov mainstream medija Index:
“Kina bi mogla vratiti pande u SAD” 🤣

Steve
5 mjeseci prije

i čim je Kinez okrenuo leđa, dobio je etiketu diktatora. E tako to radi časna država…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI