Biden kaže da neće posjetiti grad u Ohaju pogođen otrovnim izlivom

Joe Biden
24 komentara

Predsjednik Joe Biden rekao je da ne planira posjetiti istočnu Palestinu u Ohaju – gdje je nedavno iskakanje voza iz šina rezultiralo masivnim izlivanjem otrovne hemikalije – insistirajući da nije bilo ” zahtjeva” da otputuje tamo.

Obraćajući se novinarima u Bijeloj kući u petak, Bajden je upitan da li će posjetiti grad pogođen katastrofom, rekavši  : “U ovom trenutku nisam”. Iako nije ponudio nikakvo objašnjenje za odbijanje da se sastane sa stanovnicima istočne Palestine, predsjednik je nastavio braniti odgovor svoje administracije na izlijevanje, usred glasnih kritika republikanaca.

„Znate, bili smo tamo dva sata nakon što se voz srušio – dva sata… tako da ideja da nismo posvećeni jednostavno nema osnova“, rekao je. “I u početku, nije bilo zahtjeva da izađem čak ni prije nego što sam krenuo u Kijev, tako da to vrlo pažljivo pratim. Činimo sve što možemo.”

Zastupnici GOP-a u Komitetu za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma pokrenuli su istragu o odgovoru ministra saobraćaja Petea Buttigiega na izlivanje hemikalije, tvrdeći da je visoki zvaničnik “ignorirao katastrofu više od nedelju dana”.

“Ovaj incident je vanredna situacija za okoliš i javno zdravlje koja sada prijeti Amerikancima preko državnih granica”, napisali su republikanci u pismu Buttigiegu. „Američki narod zaslužuje odgovore o tome šta je izazvalo iskakanje iz šina, a [Ministarstvo saobraćaja] treba da pruži objašnjenje za apatiju svog rukovodstva pred ovim vanrednim stanjem.”

Željeznica koja je upravljala vozom koji je iskočio iz šina u istočnoj Palestini, Norfolk Southern, priznala je da se nesreća dogodila nakon što je ispao ležaj kotača na vozilu, rekavši da senzori u vozu koji su trebali otkriti kvar ne rade kako treba. Intenzivno trenje u ležaju izazvalo je temperaturu do 215 stepeni Farenhajta i zapalilo auto sa kutijom, a vatra se zatim proširila na 11 drugih automobila koji su sadržavali opasne hemikalije, uključujući vinil hlorid.

Zvaničnici su kasnije odlučili da izvrše kontrolirano spaljivanje na licu mjesta kako bi spriječili eksploziju, nakon što je temperatura u jednom od spremnika vinil hlorida nastavila rasti do opasnih nivoa. Međutim, ovaj potez izazvao je strah od velike kontaminacije okoliša među stanovnicima istočne Palestine i susjednih gradova, koji su vršili pritisak na lokalne zvaničnike da im daju uvjeravanja da su njihove zajednice sigurne.

BidenIzlivanjeOhioSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Bitno da je svinja posjetila Kijex. Pa vide li Amerikanci koje im je smece na vlasti?

gogo
1 godina prije

ovim govnom upralja još veće govno obama a obojicom proizvođači oružja

eks
1 godina prije

Bio je “hrabar” (Rusi su dali garancije za bezbednost) kada je otišao u Kijev , ali nema “hrabrosti” da obidje narod koji je stradao u hemijskoj katastrofi u Ohaju . Kaže, nisu ga “pozvali” . Kakav cinizam i licimerje .

dzabaludin77
1 godina prije

Hoće Greta posjetiti Ohio ili će snimati samo unaprijed režirane priloge na sigurnim lokacijama ?

cool
1 godina prije

Strah za svoju guzicu, onda se zna kakva je kontaminacija, gora nego što se predstavlja s dugim posljedicama

Henrik8
1 godina prije

VCM ili vinil klorid monomer je vrlo otrovan, a i kancerogen, pa se s tim u vezi u suvremenim tvornicama provode posebne zaštitne mjere. Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije, prosječna koncentracija vinil-klorida u zraku u zapadnoeuropskim zemljama iznosi 0,1 do 0,5 μg/m³, u blizini proizvodnih pogona i više od 100 μg/m³, na udaljenosti 1 km od pogona manje od 10 μg/m³, a smatra se da vjerojatnost obolijevanja od raka pri dugogodišnjoj izloženosti vinil-kloridu u koncentraciji od 1 μg/m3 iznosi 1 : 106.

tihobl
1 godina prije

Dvije velike americke pobjede ove godine su obaranje balona i posjeta samohodnog bajdena nacistickom leglu. Na svim poljima trpe poraze. Eno poslali su Blinkena da prijeti po svijetu pa su ga kinezi izribali, a turci ga umalo nisu istukli.

Nekoime
1 godina prije

Biden sigurno dobiva iduće izbore. Ukrajinske.

crodaemon1
1 godina prije

Auto s kutijom? Jel može netko malo prepraviti ovo?

duki
1 godina prije

Ajde pampers-Rambo junače ! Da ti vidimo muda , skini pelenu !! A,aaa kako si …Dupe žvače gaće ,Isto k’o što si neki dan ìsao kod narkomana u kijev pa si molio Putina da te ne bi gađao!! Ahaaaahaa !!! FUJ !

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. hmm? 0d početka od kada sam vidio ovu vijest u medijima, nikako ne mogu izbiti iz glave film Bliski Susreti III Vrste (inače u kategorizaciji ih ima 5!), i onu scenu kada su vlasti inscenirale kemijski incident u nekom kraju, a sve kako bi potjerali ljude za koje su mislili da će početi pristizati iz cijele zemlje…… Jeste li primijetili da sam umjesto slova O stavio nulu u riječ?……………………….. 🎃

Markony
1 godina prije

Toliko lud ipak nije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI