Biden obećava da će štititi američku demokraciju od ‘nacističkog’ Trumpa

Trump i Biden, Americki izbori
21 komentar

Bivši predsjednik je zauzvrat optužio Bidena za “patetično strahopoštovanje”

Američki predsjednik Joe Biden optužio je svog republikanskog rivala Donalda Trumpa da želi preuzeti vlast “političkim nasiljem”, uspoređujući retoriku bivšeg čelnika s onom koju je koristila “nacistička Njemačka” dok ga je smatrao prijetnjom samoj američkoj demokraciji.

Biden je u petak navečer u predizbornom govoru u Pennsylvaniji iznio veliku oštricu protiv Trumpa, navodeći nerede 6. siječnja 2021. na američkom Kapitolu kao glavni dio naslijeđa posljednjeg predsjednika.

“Kampanja Donalda Trumpa govori o njemu, a ne o Americi. Ne ti. Kampanja Donalda Trumpa opsjednuta je prošlošću, a ne budućnošću. Spreman je žrtvovati našu demokraciju, staviti se na vlast”, rekao je Biden, napadajući Trumpa kao “bolesnog” i “gubitnika”.

Podsjetivši na nemire nakon posljednjih predsjedničkih izbora, Biden je rekao da Trump i njegovi pristaše još uvijek prihvaćaju “političko nasilje”, dodavši da “Trumpov napad na demokraciju nije samo dio njegove prošlosti. To je ono što on obećava za budućnost.”

Usporedio je i republikanskog kandidata s Trećim Reichom. “One koji mu se protive naziva gamadima. On govori o trovanju krvi Amerikanaca, ponavljajući potpuno isti jezik koji se koristio u nacističkoj Njemačkoj”, nastavio je predsjednik, postavljajući se kao branitelj američkih institucija.

Trump je uzvratio tijekom vlastite izjave u petak navečer, nazvavši Bidenov govor “patetičnim predizbornim događajem koji izaziva strah” dok je čelnika oštro osudio zbog “neprekinutog niza slabosti, nesposobnosti, korupcije i neuspjeha”.

“Biden, ako pogledate što radi na granici ili inflaciji, ili našoj vojsci, tog užasnog dana u Afganistanu, pogledate što je učinio s energijom – u cijelom svijetu, mi smo sramota kao zemlja . Postali smo sramota kao zemlja”, dodao je Trump.

Trumpov glasnogovornik Steven Cheung kasnije je opisao Bidena kao “stvarnu prijetnju demokraciji”, optužujući ga da je “naoružao vladu da napadne njegovog glavnog političkog protivnika i upliće se u izbore 2024.”

Predvodnik GOP-a održao je svoj govor na prvom od nekoliko zakazanih događaja u Iowi, koji će započeti predsjedničke izbore 15. siječnja. Država je obično među prvima koja izlazi na izbore uz New Hampshire i smatra se ključnim testom za kandidate.

Kako se približava izborna utrka 2024., Biden se suočava sa zaostajanjem u ocjenama odobravanja, zaključivši prošlu godinu na samo 39%, što je najniža ocjena za bilo kojeg od posljednjih sedam predsjednika na kraju njihovog prvog mandata, prema Gallupu. Usporedbe radi, Trump je završio svoj jedinstveni mandat s 45% podrške, dok je bivši predsjednik Barack Obama zabilježio nešto nižih 43%.

Trump je, u međuvremenu, sada uključen u pravne bitke u Maineu i Coloradu nakon što su ga obje države diskvalificirale da se ne pojavi na svojim glasačkim listićima, te je upleten u četiri odvojena kaznena slučaja, koje je bivši čelnik kritizirao kao politički “lov na vještice” protiv njega.

američki izboriBidenTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
3 mjeseci prije

štititi američku demokraciju?da li je to demokracija za svijet?
zašto bi bila?
USA su uvijek filmski predvodnici u svemu, spašavanju svijeta od vanzemaljaca..i još koje čega..da ne nabrajam.Uvijek..jedini sposobni, pametni..ostali svijet su budale, neobrazovani itd?

nastran
3 mjeseci prije

demokracija je fikcija..u biti se radi o moći

Logicar
3 mjeseci prije

Trump za svoga mandata nije pokrenuo niti jedan rat iako smatram da je totalni ludjak,ali tu su americki gradjani da ga ponovno biraju ili ne.Nasuprot tom ludjaku je mumija za cijeg mandata je pokrenuo vise ratova i po njegovom naredjenju je pobijeno barem milion ljudi,a i za njegov reizbor ce biti odgovorni americki gradjani.Nadam se da nece birati ni jednog ni drugog.

eks
3 mjeseci prije

Bajden obećao de će silom “obezbediti” mir na planeti , ukoliko bude ponovo izabran za predsednika USA . Vladari USA, pohlepne psihopate, imaju mnogo “Bajdena” na meniju i postaviće svoju marionetu pod bilo kojim drugim imenom za predsednika USA. Izbori u USA su farsa .

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

You can’t do 💩

abc
3 mjeseci prije

USA ima demokratiju samo u z.f. filmovima. U stvarnosti je to plutokratsko-tehnokratska mafijaška vukojebina, koju svojataju bogati židovski sionisti.

Max
3 mjeseci prije

Prazna lupetanja senilne budale.

Dante
3 mjeseci prije

Cionistički Holywood

Darko
3 mjeseci prije

Ameriku treba štiti od luđaka Bidena i njegove mafije..

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Ljude moji, šta je sve dementni senilac radio i izvodio od rukovanja sa zrakom na dalje, više puta… Nitko nikad nije tražio IMPEACHMENT !!

Dawor
3 mjeseci prije

….američka pizdokracija ….. ili možda kurcokracija

Darko
3 mjeseci prije

Ameri zašto još niste ubili to govno, pa barem vi znadete kako se to radi?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI