Biden prijeti vetom na prijedlog zakona o pomoći Izraelu

Biden
4 komentara

Republikanski zastupnici predložili su usvajanje samostalnog paketa pomoći za Izrael, koji nije vezan za sigurnost granice ili Ukrajinu

Američki predsjednik Joe Biden obećao je stavljanje veta na samostalni paket pomoći Izraelu, kojeg su predložili republikanci, u slučaju prolaza prijedloga kroz Kongres. Zamisao o donošenju “čistog” paketa pomoći, koji nije vezan za sigurnost granica ili Ukrajinu, iznio je prošlog tjedna predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa Mike Johnson. Brojni zakonodavci GOP-a protive se paketu nacionalne sigurnosti vrijednom 118 milijardi dolara, koji uključuje 60 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, 14 milijardi dolara za Izrael i otprilike 20 milijardi dolara za financiranje promjena američke granične politike. O paketu će se glasovati u Senatu ovaj tjedan. U priopćenju koje je Ured za upravljanje i proračun objavio u ponedjeljak, Bijela kuća pozvala je oba doma Kongresa neka odbace Johnsonov prijedlog samo za Izrael, nazvavši ga “još jednim ciničnim političkim manevrom”, nakon što je Bidenova administracija provela “mjesece radeći s dvostranačkom skupinom senatora ne bi li postignuli sporazum o nacionalnoj sigurnosti koji osigurava granicu i pruža potporu građanima Ukrajine i Izraela”. Dvostranački paket također uključuje 10 milijardi dolara humanitarne pomoći za civile u Gazi, na Zapadnoj obali i Ukrajini.

“Sigurnost Izraela trebala bi biti svetinja, a ne politička igra”, stoji u priopćenju. Još u studenom, koordinator Vijeća za nacionalnu sigurnost za strateške komunikacije John Kirby naznačio je da će Biden “staviti veto” na samostalni prijedlog zakona o pomoći Izraelu. Johnson je ovog tjedna odgovorio na Bidenovu prijetnju vetom nazvavši to “izdajom našeg velikog saveznika i prijatelja Izraela u vrijeme njihove očajničke potrebe”.

”Zamisao i mogućnost, koju je Joe Biden predložio, a koja se odnosi na to da nećemo poslati čistu mjeru financiranja kako bi im se pomoglo je jednostavno nečuveno”, rekao je predsjednik Zastupničkog doma za CNN, upozoravajući da će senatski granični paket biti ”mrtav odmah nakon što stigne u Kongres”.  Prethodno je također kritizirao nacrt zakona Senata, rekavši da se neće “niti približiti okončanju granične katastrofe koju je stvorio predsjednik Biden”.

 

Govornik je pozvao Senat neka se pozabavi samostalnim prijedlogom zakona o pomoći Izraelu, tražeći od senatora neka odustanu od nastojanja da izraelsku pomoć drže povezanom s drugim pitanjima. Dok su američki zakonodavci mjesecima bili upleteni u pregovore o novom sigurnosnom dodatku, čelnici EU-a prošli su tjedan potpisali paket potpore Kijevu vrijedan 50 milijardi eura (54 milijarde dolara) “unutar proračuna EU-a”. Mađarski premijer Viktor Orban, koji je prvobitno stavio veto na prijedlog, tvrdeći da Bruxelles nema pojma kako će se novac potrošiti, navodno je bio “ucijenjen” te je prihvatio sporazum.

BidenIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Pročitajte podnaslov. Jbt, političarima u SAD je bitniji Izrael na drugom kraju planeta, nego vlastiti ogromni problemi sa milijunima ilegalnih useljenika. I to predlažu Trumpovi oporbeni Republikanci, dok bi vladajući Bidenovi Demokrati uz to financirali još i Ukrajinu, isto na njima suprotnom kraju planeta. Zive za rat, žive od rata, žive od tuđe krvi i razaranja – bitno da je daleko od njih. A sada su našli i korisne budale koji ginu za njihove kolonijalističke i ekspanzionističke ciljeve da ne moraju oni – Ukri, a moguće i Kinezi na Tajvanu. Koga god izuzetni napadnu ili stave pod kontrolu da njihov narod gine za njih, ostaje samo ogroman broj mrtvih, obogaljenih, ozračenih, razorena infrastruktura, drastično osiromašenje. A onda podviju rep i pobjegnu. Izuzetni mrtvo-hladno glasaju u njihovom parlamentu o svojoj vojnoj pomoći državama za koje znaju da će im njihova pružena vojna pomoć samo produžiti ratnu agoniju, i koji ne žele… Čitaj više »

Bruno
2 mjeseci prije

Pohlepa i glupost su beskonačni. Pa šta misli opljačkati još dolara od američkog naroda i njima podmititi boga da ga prime u raj. Pa nije valjda i bog podmitljiv. Ako jeste pakao će biti prenapučen. Ipak je nepodmitljiv i svejedno je hoćeš li biti sahranjen na tabutu s dva metra zemlje ili će tviju lešinu strpati u nike i mauzolej. U povijesti ćeš ostati zapamćen kao predsjednik ubojica koji nezna ni kuda ide ni kuda je krenuo, po penjenju u avion i hrpi izgovorenih gluposti.

Max
2 mjeseci prije

Ne zna on ništa.

Pero
2 mjeseci prije

A što to Biden odlučuje kad sve odlučuje židovska deep state.On je tu samo senilni lutak čiji je zadatak da “glumi” predsjednika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI