Biden: ”SAD moraju štititi svijet od neliberalnih zemalja poput Rusije”

bideb
54 komentara

”Predsjednik Donald Trump drži saveznike Washingtona na pristojnoj udaljenosti, ali se prema autokratu Vladimiru Putinu odnosi s divljenjem”, napisao je u članku za The New York Times bivši američki potpredsjednik Joe Biden. Istovremeno bi, po njegovom mišljenju, bez Amerike, koja djeluje kao ”brana svjetske demokracije”, Moskva poduzela agresivnije korake u ukidanju međunarodnog poretka.

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden je u članku za The New York Times naveo ”kako je u više od 45 godina iskustva u području međunarodnih odnosa spoznao jednu jednostavnu istinu – američku sposobnost da vodi svijet, koja ne ovisi samo o njezinoj snazi, nego o snazi njezina primjera”.

Prema njegovim riječima, ”američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca imaju jednaka prava na slobodu i dostojanstvo”.

“Iako Sjedinjene Američke Države još uvijek nisu idealne, nikada nismo odustali od borbe da se približimo idealima navedenim u našim temeljnim dokumentima”, piše Biden.

”Amerika stalno pokušava živjeti u skladu s njezinim vrijednostima, što je njezina velika moć, koja je generacijama privlačila sanjare i time smo obogatili stanovništvo zemlje”, napisao je Biden.

“Druge zemlje svijeta slijede naš primjer, jer znaju da Amerika ne samo da štiti vlastite interese, nego i nastoji promicati težnje svih ljudi”, rekao je Biden.

”To je donedavno bila osnova američke vanjske politike. Međutim, sada svijet promatra promjene. Predsjednik Trump ne odaje dužno poštovanje prema dugogodišnjim američkim saveznicima, primjerice Njemačkoj, dok izražava divljenje prema autokratima poput Vladimira Putina, koji pokušava oslabiti demokratske institucije. Umjesto izgradnje vanjske politike na temelju slobode i demokracije, što nadahnjuje zemlje da se okupljaju oko nas, sadašnja Bijela kuća međunarodne odnose gleda kao natjecanje”, naglašava bivši potpredsjednik.

Po njegovu mišljenju, ”demokratske vrijednosti u svijetu ugrožavaju populisti koji potkopavaju povjerenje u demokratske institucije, kao i one svjetske vođe koji pokušavaju jačati njihovu vlast pokretanjem napada na civilno društvo i ograničavanjem prava običnih građana”.

”Danas si svijet ne može priuštiti da Ameriku pusti da padne natrag u netoleranciju i antiliberalizam”, napisao je Joe Biden.

Vraćanje američkih demokratskih vrijednosti u središte naše vanjske politike uopće ne znači da moramo nametati naša načela inozemstvu ili odbiti razgovarati sa zemljama čija se politika protivi tim načelima. Uvijek će postojati situacije kada ćemo zbog američke sigurnosti morati raditi s onima koje smatramo neugodnim ljudima. No, čak i kad budemo prisiljeni napraviti ovaj teški izbor, nikada ne bismo smjeli zaboraviti tko smo i kakvoj budućnosti težimo”, piše bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

”Obnova američkih vrijednosti – uključivosti, tolerancije, slobode govora, slobode medija i poštovanja vladavine prava – mora se početi braniti unutar zemlje. Ako su to demokratska načela koja želimo vidjeti u svijetu, onda Amerika treba biti primjer”, rekao je Biden.

”Vanjska politika koja se temelji na američkim vrijednostima trebala bi biti usmjerena protiv inozemnih vlasti koje su zadovoljne očitim američkim  povlačenjem s liderskog položaja i koje to vide kao priliku da povećaju svoj utjecaj”, nastavlja Biden.

”Bez Sjedinjenih Američkih Država, koje djeluju kao brana svjetske demokracije, neliberalne zemlje poput Rusije, poduzimat će sve agresivnije korake kako bi omele međunarodni poredak, zastrašivat će svoje susjede i vratiti nas u sve podjeljeniji svijet”, rekao je bivši potpredsjednik.

Prema njegovim riječima, ”međunarodna zajednica još uvijek treba demokratsku Ameriku da djeluje kao lider”.

“Nemoguće je prepoznati Amerikance po njihovom izgledu ili njihovom podrijetlu. Može ih se definirati samo po našim demokratskim vrijednostima. A ako izgubimo iz vida naše ponašanju kod kuće ili u inozemstvu, mi ćemo ugroziti poštovanje koje su Sjedinjene Američke Države imale kao najveća zemlja na svijetu”, sažima u članku za The New York Times, bivši američki potpredsjednik Joe Biden.

joe bidenNATOUNvanjska politika
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pikaču
6 godine prije

Bljuv

pikaču
6 godine prije

mentalni zapletaj crijeva i vraćanje sadržaja kroz usnu šupljinu

rodoljub
6 godine prije

“Amerika-brana svjetske demokracije” . Povraca mi se .

Jurica
6 godine prije

Mislio sam samo preletiti preko teksta, ali kad sam počeo, nisam mogao ne pročitati ga do kraja. Ovo je manifest američkog idiotizma kojeg bi trebalo djeci u školama pokazivati kao primjer kako normalna osoba ne bi smjela razmišljati.

Anarho
6 godine prije

Tako izgleda trolovanje na najvisem nivou … troll par excellence.

Mate
6 godine prije

Budala.

Sovoranola
6 godine prije

Tro dida lan da mu prodje dan.

nekoime
6 godine prije

Srećom, postoji Putin koji štiti svijet od liberalnih fašista.

A lerik
6 godine prije

Amerika dakako nije najveća zemlja na svijetu, kako govori Biden. Najveća je Rusija (površinom), ali niti ona zapravo. Najveća je Kina. Dok mnogoljudna Indija zbog same mnogoljudnosti ne predstavlja svjetski problem, Kina već jest problem broj 1 u ovom svijetu. Ali ni blizu onakav kakvim će tek postati u budućnosti.
Postoje tisuće razloga da današnji SAD kritiziramo, da budemo protiv njegove hegemonije, možemo ga s pravom optuživati za trapavost u izvedbi poslova samoproglašenog svjetskog policajca. Koliko sutra, žalit ćemo za ovim dobom. Stvari mogu postati gore. Puno gore. I hoće, čim se Kina do kraja pozicionira u EU, u Rusiji, U Africi. Kina će svojim pipcima zgrabiti cijeli planet, poput čudovišne hobotnice.

igi
6 godine prije

Bolest zvana izuzetnost….

NSU
6 godine prije

Stanje mu se pogoršalo! kaže konzilij.

zorule
6 godine prije

“američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca imaju jednaka prava na slobodu i dostojanstvo”
Recite to crncima koje policija istrebljuje, ljudima OWS projekta koji je ekspresno demontiran i zvizdacima koji su se usudili javno progovoriti.

Antonio
6 godine prije

Zbog ovakvih kakav je Biden, SAD i propadaju nezaustavljivo.
Arogantan, a prazan. Glup, a pun sebe. Umisljen, a ne zna da ceo svet o njemu misli sve najgore…
I na sve to, kad dodate da ga Putin neverojatno frustrira, jer Biden iako je glup shvata da je Putin lider kakav SAD nema vec dugo vremena…
SAD imaju sanse da budu lideri, samo ako se promene i prestanu da pudu svetsko policajci bez kontrole. I da takve kao BIden otsrani od politicke scene. Neka trosi milione koje je ukrao i neka suti.

Georgij Žukov
6 godine prije

citajte izmedju redova , pesnik je u stavri ovo hteo da kaze 🙂

“američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca koji se drznu posumnjati u
nase demokratske vrijednosti , odnosno nase vidjenje demokracije i svijeta koji nas okruzuje ima da dobiju nekoliko tomahavka po glavi stanovnika , sve dok ne shvate da smo ipak mi u pravu “

Garibaldi
6 godine prije

naravno da je poduzeo… naoružavao Saudijski režim 🙂

Laki Topalović
6 godine prije

Ovo je mainfest ameičkog rasiszma. Odabrani narod, obrana demokracije, civiliziranog svijeta, novog poretka, Koliko se razlikuje ovo od Hitlerovih govora? Ništa, osim po formi. Po sadržaju ništa.

Ana
6 godine prije

Bidene Bidene, jos nisi crknuo, ha? Sto cekas?

Bizantijski jezuita
6 godine prije

Ovaj Jenki Satanin je sin…

kokoko
6 godine prije

tocno tako mafia djeluje, najprije vas pitaju imate li kakvih problema, ako imate onda vam nametnu pomoc koju morate placati, a ako nemate onda vam lijepo razbiju izlog kamenom i kazu: e sad imate, a mi cemo vas stititi. Ali to naravno kosta…Tko to na ovoj planeti zove kauboje u pomoc ili trazi zastitu???

Falseflag
6 godine prije

Fala na liberalizmu tipa 9/11…

Roko
6 godine prije

Biden, imao si priliku u Siriji. Što nisi pokazao Rusima gdje im je mjesto, govno fašističko. Svojim glupim Amerima prodavaj priče da ste izuzetni, dok istovremeno sinu osigravaš plinski biznis u Ukrajini. Vi Amerikanci ste degenerirana rasa, etički i moralno srozana na dno dna ljestvice svih civilizacija u povijesti čovječanstva. Mediji i stanovnici ispraznih mozgova koji ne znaju na karti gdje su im granice saveznih država Bidenu i sličnim propalicama pružaju iluziju da su netko i nešta, ma da oni dobro znaju da su zadnji PIECE OF SHIT!!! To im je vjerojatno jedina terapija, ukoliko nisu upali među nasumično odabrane kandidate za testiranje djelotvornosti novih neispitanih lijekova…

Travis
6 godine prije

Amerika, baš zato što je slobodna zemlja, nakon svake krize postane još jača i slobodnija. Nakon što je ruska korisna budala DT maknuta u stranu i nakon što je agenda korisne budale potpuno propala, Amerika opet ide u smjeru koji slobodni svijet očekuje, a od kojeg satrapije poput Rusije strepe.

stefan
6 godine prije

Koliki kreten moraš biti da ovako nešto izvališ, dali taj čovjek može sebe prilikom brijanja pogledati u oči, zar ne postoji crta ljudskog ponosa koju nećeš prijeći, zar takvi idioti sebe smatraju američkom vrijednosti . pokraj ovakvog šljama rusija i kina svakoj državi može biti samo poželjan partner

Abaska
6 godine prije

Kaže američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca imaju jednaka prava na slobodu i dostojanstvo. Ako mogu platit, ja bih dodao. Imaš pravo da se snađeš kako znaš.

Петар Велики
6 godine prije

D E B I L. USRA kreten.

Podravec
6 godine prije

Bljuv, bljuv, bljuv, pljuc!

Pikaso
6 godine prije

Pedofilčina smrdljiva sotonska

zoran
6 godine prije

to vam je pravi primer bubasvabe ili ti gnjide sa mozgom kokoske.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI