fbpx

Biden: ”SAD moraju štititi svijet od neliberalnih zemalja poput Rusije”

bideb

”Predsjednik Donald Trump drži saveznike Washingtona na pristojnoj udaljenosti, ali se prema autokratu Vladimiru Putinu odnosi s divljenjem”, napisao je u članku za The New York Times bivši američki potpredsjednik Joe Biden. Istovremeno bi, po njegovom mišljenju, bez Amerike, koja djeluje kao ”brana svjetske demokracije”, Moskva poduzela agresivnije korake u ukidanju međunarodnog poretka.

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden je u članku za The New York Times naveo ”kako je u više od 45 godina iskustva u području međunarodnih odnosa spoznao jednu jednostavnu istinu – američku sposobnost da vodi svijet, koja ne ovisi samo o njezinoj snazi, nego o snazi njezina primjera”.

Prema njegovim riječima, ”američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca imaju jednaka prava na slobodu i dostojanstvo”.

“Iako Sjedinjene Američke Države još uvijek nisu idealne, nikada nismo odustali od borbe da se približimo idealima navedenim u našim temeljnim dokumentima”, piše Biden.

”Amerika stalno pokušava živjeti u skladu s njezinim vrijednostima, što je njezina velika moć, koja je generacijama privlačila sanjare i time smo obogatili stanovništvo zemlje”, napisao je Biden.

“Druge zemlje svijeta slijede naš primjer, jer znaju da Amerika ne samo da štiti vlastite interese, nego i nastoji promicati težnje svih ljudi”, rekao je Biden.

”To je donedavno bila osnova američke vanjske politike. Međutim, sada svijet promatra promjene. Predsjednik Trump ne odaje dužno poštovanje prema dugogodišnjim američkim saveznicima, primjerice Njemačkoj, dok izražava divljenje prema autokratima poput Vladimira Putina, koji pokušava oslabiti demokratske institucije. Umjesto izgradnje vanjske politike na temelju slobode i demokracije, što nadahnjuje zemlje da se okupljaju oko nas, sadašnja Bijela kuća međunarodne odnose gleda kao natjecanje”, naglašava bivši potpredsjednik.

Po njegovu mišljenju, ”demokratske vrijednosti u svijetu ugrožavaju populisti koji potkopavaju povjerenje u demokratske institucije, kao i one svjetske vođe koji pokušavaju jačati njihovu vlast pokretanjem napada na civilno društvo i ograničavanjem prava običnih građana”.

”Danas si svijet ne može priuštiti da Ameriku pusti da padne natrag u netoleranciju i antiliberalizam”, napisao je Joe Biden.

Vraćanje američkih demokratskih vrijednosti u središte naše vanjske politike uopće ne znači da moramo nametati naša načela inozemstvu ili odbiti razgovarati sa zemljama čija se politika protivi tim načelima. Uvijek će postojati situacije kada ćemo zbog američke sigurnosti morati raditi s onima koje smatramo neugodnim ljudima. No, čak i kad budemo prisiljeni napraviti ovaj teški izbor, nikada ne bismo smjeli zaboraviti tko smo i kakvoj budućnosti težimo”, piše bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

”Obnova američkih vrijednosti – uključivosti, tolerancije, slobode govora, slobode medija i poštovanja vladavine prava – mora se početi braniti unutar zemlje. Ako su to demokratska načela koja želimo vidjeti u svijetu, onda Amerika treba biti primjer”, rekao je Biden.

”Vanjska politika koja se temelji na američkim vrijednostima trebala bi biti usmjerena protiv inozemnih vlasti koje su zadovoljne očitim američkim  povlačenjem s liderskog položaja i koje to vide kao priliku da povećaju svoj utjecaj”, nastavlja Biden.

”Bez Sjedinjenih Američkih Država, koje djeluju kao brana svjetske demokracije, neliberalne zemlje poput Rusije, poduzimat će sve agresivnije korake kako bi omele međunarodni poredak, zastrašivat će svoje susjede i vratiti nas u sve podjeljeniji svijet”, rekao je bivši potpredsjednik.

Prema njegovim riječima, ”međunarodna zajednica još uvijek treba demokratsku Ameriku da djeluje kao lider”.

“Nemoguće je prepoznati Amerikance po njihovom izgledu ili njihovom podrijetlu. Može ih se definirati samo po našim demokratskim vrijednostima. A ako izgubimo iz vida naše ponašanju kod kuće ili u inozemstvu, mi ćemo ugroziti poštovanje koje su Sjedinjene Američke Države imale kao najveća zemlja na svijetu”, sažima u članku za The New York Times, bivši američki potpredsjednik Joe Biden.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
55 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
pikaču
Gost
pikaču
3 godine prije

Bljuv

pikaču
Gost
pikaču
3 godine prije

mentalni zapletaj crijeva i vraćanje sadržaja kroz usnu šupljinu

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

“Amerika-brana svjetske demokracije” . Povraca mi se .

Jurica
Gost
Jurica
3 godine prije

Mislio sam samo preletiti preko teksta, ali kad sam počeo, nisam mogao ne pročitati ga do kraja. Ovo je manifest američkog idiotizma kojeg bi trebalo djeci u školama pokazivati kao primjer kako normalna osoba ne bi smjela razmišljati.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Jurica

Ovo je mainfest ameičkog rasiszma. Mi odabrani narod, brana demokracije, civiliziranog svijeta, ovog poretka, Koliko se razlikuje ovo od Hitlerovih govora? Ništa, osim po formi. Po sadržaju ništa.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije

Tako izgleda trolovanje na najvisem nivou … troll par excellence.

Mate
Gost
Mate
3 godine prije

Budala.

Garibaldi
Gost
Garibaldi
3 godine prije
Reply to  Mate

Očajnik… shvatio je sav apsurd i pogubnost politike svoje zemlje…..kuda ih je ta politika dovela… sada pokušava floskulama i spinovima izaći iz bunara…. bojim se da je sada za sve kasno

Sovoranola
Gost
Sovoranola
3 godine prije

Tro dida lan da mu prodje dan.

nekoime
Gost
nekoime
3 godine prije

Srećom, postoji Putin koji štiti svijet od liberalnih fašista.

A lerik
Gost
A lerik
3 godine prije

Amerika dakako nije najveća zemlja na svijetu, kako govori Biden. Najveća je Rusija (površinom), ali niti ona zapravo. Najveća je Kina. Dok mnogoljudna Indija zbog same mnogoljudnosti ne predstavlja svjetski problem, Kina već jest problem broj 1 u ovom svijetu. Ali ni blizu onakav kakvim će tek postati u budućnosti.
Postoje tisuće razloga da današnji SAD kritiziramo, da budemo protiv njegove hegemonije, možemo ga s pravom optuživati za trapavost u izvedbi poslova samoproglašenog svjetskog policajca. Koliko sutra, žalit ćemo za ovim dobom. Stvari mogu postati gore. Puno gore. I hoće, čim se Kina do kraja pozicionira u EU, u Rusiji, U Africi. Kina će svojim pipcima zgrabiti cijeli planet, poput čudovišne hobotnice.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  A lerik

Znaci Kina ce biti kriva za sve sto sadasnji truli rezim SADa radi svjetom sireci svoju nakaradnu ideologiju? Kina ce biti razlog zbog cega cemo zaliti za ovim dobom? Hebena neka kugla il cim god se koristis u svojim prorocanstvima … daj i meni malo ili elaborisi svoja predvidjanja.

A lerik
Gost
A lerik
3 godine prije
Reply to  Anarho

Primjećujem izuzetan talenat za čitanje onoga što nisam napisao. A svakako nisam napisao da će Kina biti kriva za ono što netko drugi radi.Jedini zaključak koji bi se mogao izvući jest da je zlo koje poznajemo manje strašno od nepoznatog zla.
Koliko i kakvih kugli treba ikomu da bi vidio koliko Kina ima stanovnika, koliki BDP, koliko se već infiltrirala u Afrku, EU (Volvo je kineski, primjerice) i što će sutra iz toga proizaći. Ali ne treba ići daleko, Kina gradi autocestu u Crnoj Gori, natječe se za izgradnju Pelješkog mosta, za dokapitalizaciju zadarske luke i ubrzano kreditira svoj Put svile.
Opaske tipa ‘na čemu si ti’ izgovaraju uglavnom ovisnici. Zasad sam na vodi i tako će i ostati:) an ačemu su drugi, njihov je problem.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  A lerik

@ A lerik
A što ti mrziš Kineze? Ti si neki rasista? Osim svoje mržnje nisi napisao ništa lošega što rade Kinezi.

Hash
Gost
Hash
3 godine prije
Reply to  A lerik

Na osnovu čega zaključuješ da nešto nepoznato može biti zlo i to veće od ovog USrAnog? Ako si vidovit svaka čast, ali poznajući istoriju u kineskim genima nije zlo. Ne znam koga su okupirali i koga tlače. Pomozi mi i nauči me prijatelju…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  A lerik

Možeš pisati do sutra – Ostale zemlje ne izvoze svoje ”vrijednosti” drugima. Točka, Kraj priče. Pogotovo ne oružjem i masakrima. Jel Gazprom pobijedio na natječaju u RH prekjučer? Jeste. Ugovor 10 godina. Koliko ruskog vidiš oko sebe?

mesožder
Gost
mesožder
3 godine prije
Reply to  A lerik

Volvo je kineski zahvaljujući liberalnoj politici SAD-ea koju nameće mačem i ognjem cijelom svijetu, a put svile je odgovor na to koji će omogućiti zemljama na euroazijskom kontinentu da se povežeju, trguju i razvijaju svoje ekonomije i zemlje, kako njihovi stanovnici žele, a ne da ih pljačka atlantistička elita kao što pljačka Hrvatsku uz punu suradnju lijevo-desnih izdajnika samozvanih domoljuba

mesožder
Gost
mesožder
3 godine prije
Reply to  mesožder

A kaj se tiče kineske dominacije to se može izbječi jačanjem veza među slavenskim zemljama i čvrstim povezivanjem s našom slavenskom braćom Rusima, a kaj se tiče zapada ko ih jebe

Stjepan
Gost
Stjepan
3 godine prije
Reply to  A lerik

Je, Kina se trudi preživjeti kao nacija, a njihovi političari, koji nemaju sluganjski mentalitet, znaju da će preživljavanje ići lakše kad budu svjetski br1. Da ih se toliko ne pritiŝće od USA pametnjakovića vjerovatno nebi toliko “grizli” da postanu najjači svjetski “igrač”. Svaka akcija dobije svoju reakciju! To je sva mudrost svijeta !

Imenjak
Gost
Imenjak
3 godine prije
Reply to  A lerik

kad god upres prstom u Kinu, sjeti se da im je tehnologiju da Kissinger

A lerik
Gost
A lerik
3 godine prije
Reply to  Imenjak

Kina u ex YU:
BiH – Termoelektrana Stanari, ukupne snage 300 megavata,350 milijuna eura;Blok 7 Termoelektrane u Tuzli, ukupne snage 450 megavata, vrijednost 722 milijuna eura;ermoleketrana u Banovićima, snage 350 megavata, vrijednost 200 milijuna eura.
SRBIJA:Izgradnja trećeg bloka Termoelektrane Kostolac B, vrijednost između 715 i 970 milijuna eura;Novi blok Termoelektrane Nikola Tesla B3,vrijednost oko 2 milijarde eura;izgradnja mosta Zemun – Borča, 260 milijuna eura;modernizacija željezničke pruge Budimpešta – Beograd – Bar,800 milijuna eura;gradnja dionice autoceste na Koridoru 11,333 milijuna eura.
CRNA GORA:autocesta Bar – Boljare,809 milijuna eura.
MAKEDONIJA: Kinezi će na rijeci Vardar graditi 12 mini hidrocentrala ukupne snage 325 megavata. Kineska razvojna banka financira 85 posto projekta koji u konačnici košta 1,5 milijardi eura.EXIM banka iz Kine dala je kredit Makedoniji za izgradnju 110 kilometara autoceste od Kičeva do Štipa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 580 milijuna eura.

Jesu li Kinezi dali kredite ili nepovratna sredstva? Ako su krediti (a jesu), jesu li s kamatama? Oni koji daju kredite, koriste li podređeni položaj kreditoprimaca kako bi iznudili njihov pristanak na ono na što inače ne bi pristali, kad ne bi bili dužni?
U čemu je razlika između kineskih bankara i onih s Wall Streeta? Imaju li bankari nacionalnost?
Biti dužan Kinezu ili biti dužan Amerikancu? Razlike?

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije
Reply to  A lerik

Zaboravio si na termoelektranu u Ugljeviku koju ce takodje praviti kinezi. Na tebi je da argumentiras zasto njihove investicije predstavljaju vece zlo od americkog koji uvjek u zamjenu za investiciju trazi predaju dijela suvereniteta drzave a ne na meni. I dalje to nisi ucinio tako da i dalje ostaje pitanje “na cemu si ti”.

A lerik
Gost
A lerik
3 godine prije
Reply to  Anarho

Lista kineskih investicija ne govori samo o financijskoj snazi Kine (do koje nikad ne bi došlo da ‘zli’ Amerikanci i Europljani nisu investirali ogroman novac u Kinu, da je do Kineza samih i njihovih inovacija, još bi mlatili tenkovima studente po Tienanmenu), već govori i o nesposobnosti zemalja u koje investiraju, neznanju i potkupljivosti njihovih elita. Do razvoja Kine došlo je zahvaljujući liberalizmu Zapada. Taj isti liberalizam i zakone koje je Zapad donio, Kina danas koristi kao svoje oružje u (zasad infrastrukturnom i gospodarskom) osvajanju najprije slabijih zemalja Afrike i Istočne Europe, ali i Zapada . Pritom se služi istim sredstvima kao što to čini i Zapad.Kineske kamate nisu manje i uvjeti za dobivanje kredita ništa manji, ali zauzvrat Kinezi u ugovorima obavezuju na kupnju kineske opreme i materijala za projekte koje financiraju (dakle, investicijama ne pridonose razvoju lokalnog gospodarstva i zapošljavanju). Kinezi sebi mogu dopustiti tobožnje nepetljanje u unutarnje i vanjske politike zemalja koje gospodarski osvajaju, ali samo dotad dok ne preuzmu ključne industrije (srpska Vlada se obavezala da neće sudjelovati u inicijativama koje kritiziraju Kinu na međunarodnim forumima, što je dakako već politička ucjena). Tad će se pjevati drugačije pjesme.
SAD ima svoje geostrateške planove. Bogme ih ima i Kina. Za razliku od nekadašnjih komunističkih petoljetki, Kinezi danas rade strategije za 300 godina. Slatko im je natjecati se jeftinom robom i jeftinom radnom snagom na liberalnom Zapadu, ali iste takve uvjete ne dopuštaju Zapadu na svom teritoriju.
Radovati se najezdi Kineza samo zato kako bi se riješili SAD-a je glupo. Nama će biti jednako loše (u budućnosti i lošije) tko god nas ucjenjivao i gazio. Nama za domaći cement, domaće radnike, domaće željezo treba strana valuta,kredit da bismo gradili ceste i mostove. Jer smo glupi. Svaki kreditor će nam se smijati i svaki će kreditom s kojim zaduži nas razvijati svoju ekonomiju. A sad se slobodno veselite Kinezima;)

Mali
Gost
Mali
3 godine prije
Reply to  A lerik

Dobro i u čemu ti vidiš problem, sam sebi u usta uskačeš…novac je novac, kamata je kamata ali tebi smeta kineski novac!…jel razumiješ ti šta od ovoga šta ti ljudi pišu u komentarima i zašto toliko minusa imaš!?…ma vjerovatno Kinezi ovo čitaju i lupaju ti minuse, nedaj se ti!

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  A lerik

@A lerik- Eto, ja dijelim tvoje mišljenje da Kina, dugoročno gledajući, nije ništa manje zlo od SAD-a. Nisu ni amerikanci svoj utjecaj po svijetu počeli širiti svojim ustavom ili demokracijom već dolarom i oružjem. Ne vidim zašto to i Kina nebi učinila (već i čini ali još uvijek skromno) svojim Juanom i sve jačom mornaricom. A to da nam Kina može biti ikakav primjer po pitanju ljudskih prava (o vjerskim slobodama neću trošiti riječi) ne može biti ni govora. Svaki se imperijalizam ponaša isto od antike do danas. Mržnja (sasvim opravdana) prema američkom imperijalizmu ne bi trebala rezultirati glorifikacijom potencijalnog novog imperija, tim prije jer ne možemo znati što od njega očekivati. Ozbiljno sumnjam da Kina svoj utjecaj (ekonomski i politički) širi da bi npr nama na brdovitom Balkanu bilo bolje.

Stjepan
Gost
Stjepan
3 godine prije
Reply to  A lerik

Trebala je amerika u pravo vrijeme vući prave i poštene poteze pa Kina i ni jedna druga zemlja nebi mogla postati problem!
Kada su najmočniji problem br. 1, onda je tesko govoriti o budučnost jer je za mnoge najveći problem kak’ preživjeti danas!
Tko sve i svakoga ucjenjuje i reketari mora znati da će se većina, kak tad, okrenuti protiv njega! Nisu sve nacije svijeta spremne biti vječni vazali kao naša i neke susjedne ….

igi
Gost
igi
3 godine prije

Bolest zvana izuzetnost….

NSU
Gost
NSU
3 godine prije

Stanje mu se pogoršalo! kaže konzilij.

zorule
Gost
zorule
3 godine prije

“američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca imaju jednaka prava na slobodu i dostojanstvo”
Recite to crncima koje policija istrebljuje, ljudima OWS projekta koji je ekspresno demontiran i zvizdacima koji su se usudili javno progovoriti.

Antonio
Gost
Antonio
3 godine prije

Zbog ovakvih kakav je Biden, SAD i propadaju nezaustavljivo.
Arogantan, a prazan. Glup, a pun sebe. Umisljen, a ne zna da ceo svet o njemu misli sve najgore…
I na sve to, kad dodate da ga Putin neverojatno frustrira, jer Biden iako je glup shvata da je Putin lider kakav SAD nema vec dugo vremena…
SAD imaju sanse da budu lideri, samo ako se promene i prestanu da pudu svetsko policajci bez kontrole. I da takve kao BIden otsrani od politicke scene. Neka trosi milione koje je ukrao i neka suti.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

citajte izmedju redova , pesnik je u stavri ovo hteo da kaze 🙂

“američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca koji se drznu posumnjati u
nase demokratske vrijednosti , odnosno nase vidjenje demokracije i svijeta koji nas okruzuje ima da dobiju nekoliko tomahavka po glavi stanovnika , sve dok ne shvate da smo ipak mi u pravu “

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

A i oni siromasi crnci sto ih ubijaju po ulicama su sa istim pravima i vjeruju u USrAnu demokraciju

Garibaldi
Gost
Garibaldi
3 godine prije

naravno da je poduzeo… naoružavao Saudijski režim 🙂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Ovo je mainfest ameičkog rasiszma. Odabrani narod, obrana demokracije, civiliziranog svijeta, novog poretka, Koliko se razlikuje ovo od Hitlerovih govora? Ništa, osim po formi. Po sadržaju ništa.

Anarho
Famed Member
Anarho
3 godine prije

Da, bolesno.

“Uvijek će postojati situacije kada ćemo zbog američke sigurnosti morati raditi s onima koje smatramo neugodnim ljudima. No, čak i kad budemo prisiljeni napraviti ovaj teški izbor, nikada ne bismo smjeli zaboraviti tko smo i kakvoj budućnosti težimo”

Samo sto nije napisao “neljudima” i da teze buducnosti “jedne rase” koja je superiorna u odnosu na ostale “neljude”, koji ce pre ili kasnije, milom il silom morati da prihvate njihovu izuzetnost i neupitno liderstvo “svih jednakih”. Ovo stvarno sili na povracanje. Fuj!

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  Anarho

Diktatori/oligarsi/elite tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?
Kraljevi/carevi tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?
Kapitalisti tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?
Marksisti/socijalisti/komunisti tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?
Liberali tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?
Nacionalisti tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?
Demokrati tumače svoj način vladanja superiornim. Koliko traje njihova vladavina?

Čovjek tumači svoj način vladanja (svojim životom) superiornim. Koliko traje njegova vladavina?

Religije tumače Božji način vladanja superiornim. Koliko traje Njegova vladavina? Vječno.

Očito je da nisu svi jednaki u svakom smislu, postoji superiornost i neupitno liderstvo, samo ga treba prepoznati. Uostalom, ljudi to podsvjesno znaju i zato teže idealima i postizanju stanja superiornosti u raznim aspektima vlastitih života. Problem je ako put ka superiornosti traže u očiglednoj materijalnoj inferiornosti.

Ana
Gost
Ana
3 godine prije

Bidene Bidene, jos nisi crknuo, ha? Sto cekas?

Bizantijski jezuita
Gost
Bizantijski jezuita
3 godine prije

Ovaj Jenki Satanin je sin…

kokoko
Gost
kokoko
3 godine prije

tocno tako mafia djeluje, najprije vas pitaju imate li kakvih problema, ako imate onda vam nametnu pomoc koju morate placati, a ako nemate onda vam lijepo razbiju izlog kamenom i kazu: e sad imate, a mi cemo vas stititi. Ali to naravno kosta…Tko to na ovoj planeti zove kauboje u pomoc ili trazi zastitu???

Falseflag
Gost
Falseflag
3 godine prije

Fala na liberalizmu tipa 9/11…

Roko
Gost
Roko
3 godine prije

Biden, imao si priliku u Siriji. Što nisi pokazao Rusima gdje im je mjesto, govno fašističko. Svojim glupim Amerima prodavaj priče da ste izuzetni, dok istovremeno sinu osigravaš plinski biznis u Ukrajini. Vi Amerikanci ste degenerirana rasa, etički i moralno srozana na dno dna ljestvice svih civilizacija u povijesti čovječanstva. Mediji i stanovnici ispraznih mozgova koji ne znaju na karti gdje su im granice saveznih država Bidenu i sličnim propalicama pružaju iluziju da su netko i nešta, ma da oni dobro znaju da su zadnji PIECE OF SHIT!!! To im je vjerojatno jedina terapija, ukoliko nisu upali među nasumično odabrane kandidate za testiranje djelotvornosti novih neispitanih lijekova…

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Amerika, baš zato što je slobodna zemlja, nakon svake krize postane još jača i slobodnija. Nakon što je ruska korisna budala DT maknuta u stranu i nakon što je agenda korisne budale potpuno propala, Amerika opet ide u smjeru koji slobodni svijet očekuje, a od kojeg satrapije poput Rusije strepe.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
3 godine prije
Reply to  Travis

Da bi jenkistan bio jo jači i slobodni treba porobiti čitav svijet i ako je moguće stanovništvo bl.istoka zbrisati sa lica zemlje.Je li tako Travise??Satrapija??Znaš li uopšte o čemu pišeš?Neznas,jer da znaš tu riječ nebi gurao pored Rusije a jenkistan izostavio.A našto liči * tvoj* Izrael i njegova S.Arabija nećeš odgovoriti kao ni ovaj fašista čija nedjela mnogi slavite.

Travis
Gost
Travis
3 godine prije

Ja vidim da se ubijanjem po svijetu i utjerivanjem pravde po svijetu bavi isključivo Rusija. Neki dan je ovdje pisalo da je Rusija isprobala 600 novih vrsta oružja. Vjerojatno su ubijali glinene golubove. Tko zna koliko tisuća djece, žena i staraca je poginulo o ruske pravde. Rasijski samoljoti šire smrt. I to je jedina istina.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije

Palma, pogledaj dobro sta pise ovaj covek i shvatices da je u pitanju sizofrenik.

“Shizofrenija je duševna bolest koja oboleloj osobi onemogućava razlikovanje stvarnih (realnih) od nestvarnih (nerealnih) doživljaja ili iskustava, ometa logičko razmišIjanje, normalne osećajne doživIjaje prema drugim osobama, te narušava njeno društveno funkcionisanje. Kod shizofrenih poremećaja dolazi do promene određenih funkcija mozga. Posledica toga su promene mišljenja, zapažanja i afektiviteta, u globalu, promene psihe.”

Travis
Gost
Travis
3 godine prije
Reply to  Helena

Ovaj ruski propagandni portal ima problem a taj je da više u Hrvatskoj nitko ne nasjeda ruskim pokušajima izazivanja pomutnje plasiranjem gluposti o liberalnoj opasnosti a iza se čega se, u stvari krije ordinarna ruska imperijalna propaganda. Dokaz tome je i to da jadni morate angažirati srpske pisce članaka i komentatore jer u Hrvatskoj nemate NIKOGA. 🙂

Nena
Gost
Nena
3 godine prije
Reply to  Travis

O čemu ti lupetas sinko

Mali
Gost
Mali
3 godine prije
Reply to  Travis

Neka si ti svima nama rekao koliko vrijediš!

stefan
Gost
stefan
3 godine prije

Koliki kreten moraš biti da ovako nešto izvališ, dali taj čovjek može sebe prilikom brijanja pogledati u oči, zar ne postoji crta ljudskog ponosa koju nećeš prijeći, zar takvi idioti sebe smatraju američkom vrijednosti . pokraj ovakvog šljama rusija i kina svakoj državi može biti samo poželjan partner

Abaska
Gost
Abaska
3 godine prije

Kaže američka demokracija se temelji na uvjerenju da svi muškarci, žene i djeca imaju jednaka prava na slobodu i dostojanstvo. Ako mogu platit, ja bih dodao. Imaš pravo da se snađeš kako znaš.

Петар Велики
Gost
Петар Велики
3 godine prije

D E B I L. USRA kreten.

logo
Gost
logo
3 godine prije

a uz to i pedofil pogledajte snimke gdje cak na sluzbenim snimkama ne moze suspregnuti pohotu prema djevojcicama da je anarho jos uvijek cenzor on bi obrisao gornji clanak

Podravec
Gost
Podravec
3 godine prije

Bljuv, bljuv, bljuv, pljuc!

Pikaso
Gost
Pikaso
3 godine prije

Pedofilčina smrdljiva sotonska

zoran
Gost
zoran
3 godine prije

to vam je pravi primer bubasvabe ili ti gnjide sa mozgom kokoske.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik