Biden se suočava sa opozivom zbog suspenzije oružja Izraelu

Biden, Izrael i Palestina
5 komentara

Republikanski kongresmen podnio je članke o opozivu američkog predsjednika Joea Bidena zbog uskraćivanja isporuka oružja Izraelu, naglašavajući korištenje potpuno iste fraze koju su demokrate koristile za opoziv predsjednika Donalda Trumpa.

Ranije ove sedmice, Biden je rekao za CNN da “nećemo isporučivati ​​oružje i artiljerijske granate” Izraelu ako nastavi s planovima da napadne Rafah City u južnoj Gazi. Republikanci su brzo istakli da su demokrate optužile Trumpa za “zloupotrebu moći” jer je navodno uskratio vojnu pomoć odobrenu od Kongresa 2019.

“Joe Biden vrši pritisak na Izrael, našeg najvećeg saveznika na Bliskom istoku, pauzirajući njihovo finansiranje koje je već odobreno u Predstavničkom domu, ako ne zaustave sve operacije s Hamasom”, rekao je predstavnik Cory Mills s Floride u četvrtak za Fox News , dodajući da je to prilično jasan slučaj “quid pro quo” i da je namjeravao da opozove Bidena zbog toga.

Mills je u petak ispunio svoju prijetnju, formalno pokrenuvši proceduru u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

“Kršeći svoju zakletvu da će vjerno obavljati funkciju predsjednika i pridržavati se Ustava, predsjednik Bajden je zloupotrijebio ovlasti svoje funkcije tražeći ‘quid pro quo’ s Izraelom dok je koristio vitalnu vojnu pomoć za promjene politike”, navodi se. Mills.

On je također objavio fotografiju na X (bivši Twitter), na kojoj se vidi potpuno isti jezik kojim je prije pet godina išao za Trumpom poslanik Jerry Nadler, demokrata iz New Yorka.

Demokrate, koji su u to vrijeme kontrolirali Predstavnički dom, opozovili su Trumpa na stranačkom glasanju nakon što su ga optužili za zloupotrebu ovlasti. Tvrdili su da je Trump prijetio da će odgoditi isporuku oružja Ukrajini osim ako Kijev ne istraži otpuštanje tužioca koji je istraživao kompaniju koja je unajmila Bajdenovog sina Huntera. Bajden se javno hvalio otpuštanjem tužioca, ali kako je bio u utrci za predsjedničku nominaciju demokrata 2020., stranka je tvrdila da je to predstavljalo traženje “miješanja u izbore”.

Opterećenje nije prošlo jer je Senat sa republikanskom većinom odbio da osudi Trumpa u februaru 2020.

Republikanci trenutno imaju neznatnu većinu u Predstavničkom domu, što je uglavnom bilo neefikasno u suprotstavljanju prioritetima demokrata. Čak i ako Mills uspije natjerati Predstavnički dom da opoziv Bajdena, velika je vjerovatnoća da će on biti oslobođen u Senatu pod kontrolom demokrata.

BidenIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
2 mjeseci prije

Kad ce Amerikanci izvaditi smrdljive zidove iz svog dupeta?

Adriana
2 mjeseci prije

@Josip Kad će Amerikanci, njihova “elita” preciznije, izaći iz židovskog dupeta?

Max
2 mjeseci prije

Nema Biden pojma.

Realno
2 mjeseci prije

Um ove psihotične pedofilčine je ko jebeni chrome web browser. Otvoreno mu 19 tabova, 18 ih je zamrznuto, a on nema pojma odakle muzika svira.

demon jahve
2 mjeseci prije

on je moj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI