Biden upozorava Izrael da ne napada Izrael

Joe Biden
12 komentara

Američki predsjednik Joe Biden rekao je intervjueru da je upozorio izraelsku vladu da ne napada samu sebe, što je, kako se čini, posljednji gaf ostarjelog lidera, koji je ponovo izazvao zabrinutost zbog njegovog mentalnog stanja.

U razgovoru sa Reshadom Hudsonom iz Nexstar Media u intervjuu objavljenom u srijedu, 81-godišnji predsjednik je detaljno iznio svoje planove da ponovo pridobije propalestinske birače, uprkos njegovoj stalnoj podršci Izraelu u njegovom sukobu s Hamasom.

Biden je tvrdio da je, osim što se sastao s propalestinskim aktivistima, također “jasno stavio do znanja Izraelcima: ne pomjerajte se na Haifu”,  poznati lučki grad na sjeveru Izraela.

Činilo se da je predsednik tada izgubio tok misli, pre nego što je nastavio da govori o iranskom napadu tokom vikenda.

Umjesto da upozori Izrael da ne napada vlastiti grad, američki predsjednik je očito mislio na Rafah, palestinski grad u južnoj Gazi, koji je postao posljednje utočište za raseljene civile u opkoljenoj enklavi.

Posljednjih sedmica, Izraelske odbrambene snage (IDF) su navodno rasporedile dodatnu artiljeriju i oklopna vozila u blizini grada Gazana, u pripremi za kopnenu ofanzivu velikih razmjera.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu također je obećao da “nijedna sila na svijetu” neće moći spriječiti IDF da napreduje u Rafah, koji ima više od milion Palestinaca i za koji zapadni Jerusalem kaže da je operativna baza za militante Hamasa. Najnoviji Bidenov gaf naišao je na široko rasprostranjeno ruganje na internetu, a mnogi su ga nazvali “ozbiljno sramotnim”. Bivši američki ambasador u Izraelu David Friedman u šali je sugerirao da bi “Izrael trebao udovoljiti Biden zahtjevu da ne napada Haifu”, dok je bivši poslanik države New York Dov Hikind tvrdio da “postoji velika vjerovatnoća da će se Izrael suzdržati od napada na Haifu”.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova napisala je na Telegramu da bi američki predsjednik također trebao sebi zabraniti učešće na izborima 2024. godine.

“Bilo bi smiješno da ovaj čovjek nije usmjeravao milijarde dolara i kolosalne količine oružja u ratove širom svijeta”, napisala je Zakharova.

Anketa ABC News/Ipsos provedena u februaru otkrila je da čak 86 posto američkih glasača vjeruje da je Biden prestar da bi bio predsjednik zemlje, te su izrazili zabrinutost zbog njegovog kognitivnog stanja. Nešto više od 60% glasača također je dijelilo slične zabrinutosti zbog Bidenovog glavnog rivala, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Njih dvojica će se suočiti na predsjedničkim izborima 5. novembra.

BidenIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
12 dana prije

Nije uputio najoštrije upozorenje Rusima da ne napadaju Moskvu?

Tupko Glupko
12 dana prije

Dementni pogubljeni oronuli starac sa ogromnim kognitivnim problemima umjesto da bude u staračkom domu ili uživa u posljednjim godinama sa svojom obitelji koja brine za njega je na čelu SAD, ujedno i kandidat za novi mandat predsjednika je rječit dokaz da on uopće ne vlada, a Vladari iz Sjene se time izruguju prvenstveno Amerima, a onda i plaše čitav svijet pokazujući da mogu što god hoće.

DZuro DZak_ovic
12 dana prije

6lakinela stara

Sloboda uma
12 dana prije

Amerikanci su možda dobili neke ratove, ali biologiju još niko nije pobijedio… Tužno je sve ovo… i zabrinjavajuće… Nije moguće da u Americi nema obrazovanih pedesetogodišnjaka, intelektualno i kognitivno kompetentnih.

Max
12 dana prije

opet.

dupla kamilica
12 dana prije

Ok na javnoj liniji a šta prenosi na tajnoj?

nessy
12 dana prije

Bolje mu je da upozori ukrajince da prestanu rusiti Kijev, i infrastrukturu u blizini.

nessy
12 dana prije

Pa Trump je jednom upozorio balticke drzave, da zaborave ratove iz ’90., i smanje nacionalne napetosti. A Bogati, Baltik, Balkan, Burundi, pa tko to sve moze popamtiti. A svi su blizu, ni cetiri prsta na karti svijeta.

Lucija, prva
12 dana prije

Ima još o Bidenu i njegovim ujaku kojeg su pojeli ljudožderi.
Stavila kod Morgan Chase

Roccos
12 dana prije

Na tiktoku se pojavio video u kojem se tvrdi da Bidena zamjenjuje komičar Jim Carey,tvrde da Carey namjerno pravi te gafove koji zapravo suptilno razotkrivaju o kome je riječ,recimo ona scena kad Biden posrće pri ulazu u avion je identična sceni Jimovog posrtanja u filmu “Svemogući Bruce” itd. Malo vjerojatno,ali tko bi ga znao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI