Bitcoin u novom porastu vrijednosti dosegao vrijednost iznad 52.000 USD!

Bitcoin
67 komentara

Najvrjednija kriptovaluta na svijetu, Bitcoin, nastavila je sa svojim rastom i u srijedu, popevši se iznad granice od 51.000 dolara. U utorak je prvi put u povijesti Bitcoin vrijedio 50.000 američkih dolara, a danas ide preko 52.000 dolara.

Kripto kovanica dosegla je novu rekordnu cijenu od 51.715 dolara oko 9:50 GMT, pokazuju podaci CoinMetrics. Trenutno se trguje na više od pet posto više nego u utorak. “$ 50 000 # Bitcoin novo je normalno”, rekao je u srijedu OCD Blockstream Samson Mow.

Oglasio ga je popularni Twitter račun Documenting Bitcoin, koji je rekao da “ako mislite da je 50.000 USD vrijednosti Bitcoina puno, pričekajte dok ubrzo ne čujete da će vlada uskoro ispisati 1.900.000.000.000 USD.”

Pristalice Bitcoina njegov rast pripisuju povećanoj potražnji institucionalnih ulagača, kao i korporacijskoj kupnji digitalne valute od tvrtki poput Tesle, Squarea i MicroStrategyja. Međutim, kripto-skeptici, poput ljubitelja plemenitih metala kao što je Peter Schiff, ističu da je Bitcoin možda najveći balon, napuhan na financijskim tržištima. Stratezi JP Morgana rekli su u utorak da, ako se volatilnost Bitcoina ne počne smanjivati, njegova trenutna cijena “bit će neodrživa.”

Ipak da malo pričekamo godišnja izvješća o poslovanju poduzeća, koja se koriste kao okidač za pad i za rast svih vrijednosti na burzi, a što će zasigurno utjecati i na vrijednost Bitcoina koji, u prinicipu, nema svoje unutarnje vrijednosti.

BitcoinKriptovalute
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Venom
3 godine prije

Največi ” Porez na debile ” u istoriji čovječanstva, koje je fantastično izmislijo neki Amerikanac ( koji je bijo 15 godina u zatvoru zbog promovisanja nove američke valute u 90-tih godinah ) i nizozemskog hakera, koji se predstavlja svijetu kao Japanac.

Kad ovo pukne, a puknut če, biti če puno suza i jada

nepoželjni
3 godine prije

Ni ovo nije za robove već za špekulante koji će onda taj špekulativni novac koji zarade prodajom ničega, pretvoriti u papirnati i njime kupiti neku nekretninu…

Ne bojim se potpunog ukidanja novca dokle god u politici bude korupcije i lopovluka a na ulici mafije koja radi u sprezi sa politikom. Ukidanjem gotovog novca te dvije kategorije ne bi više mogle funkcionirati a nelogično je misliti da bi one radile na tome da same sebi ukinu izvor prihoda.
…kako bi mafija prodavala drogu i oružje i plaćala zaštitu od progona, kako bi političari uzimali tu vrstu mita i razne provizije, ili kako bi mafiji plaćali naručena ubistva ili neke druge akcije da nema gotovine? Sav taj promet novca ne bi bio moguć bez gotovine jer bi istovremeno bio otkriven.

Mislim da je svjet bez gotovine ista utopija kao i ideja komunizma…

3 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
xyzq
3 godine prije

Znamo svi vec da ce otici preko 100k i onda u jednom trenutku pasti naglo.

Smrdi na neku navlakusu.

Simon
3 godine prije

Rast Bitcoina govori više o USD i ostalim valutama koje se proizvode u enormnim količinama nego o samom Bitcoinu. Kako se može kreirati rast Bitcoina tako se može kreirati i pad . Market cap Bitcoina je trenutno par tisuća miljardi dolara što je sitnica u odnosu koliko se USD i ostalih valuta proizvodi i oni koji proizvode novac taj novac i usmjeravaju. Kad se i o Tesli i Musku radi, dionice Tesle nisu narasle zbog velike proizvodnje i prodaje automobila nego zbog rasta potražnje dionica koji se događa zbog pumpanja USD koji se proizvode. Lako je Musku, ako Tesli i krene loše pomoći će mu vlada SAD kao što je pomogla i posrnule banke 2008 godine i to upravo banke koje su svojim lošim poslovanjem krizu i izazvale kako bi poslije bile spašavane od novca poreznih obveznika s kojim su uprave banaka sebi d8jelile miljunske bonuse kao da su te… Čitaj više »

Osion
3 godine prije

Meni nisu jasni ljudi koji podržavaju bitcoin , a u isto vrijeme su protivnici nvo i velikog reseta. Pa šta je bitcoin nego preteča zajedničke digitalne valute koju oni žele usvojiti

Mahatma
3 godine prije

Bitcoin je bio balon na 1$, 10$, 100$, 1000$ i umro je već stotinjak puta. Poruka nocoinerima u komentarima: samo vi štekajte svoje eure u bankama. Bitcoin je jedinstvena šansa za stvoriti međugereracijsko bogatstvo i svi imaju jednaku priliku sudjelovati. Usto je i IQ test koji većina ”zapadnih balkanaca” ne prolazi.

Max
3 godine prije

Prskupo za mene.

qwrtfghnxdfghhhjjjjj
3 godine prije

72TW el.energije potrebno je svakih 10 minuta da se izračuna 1 BTC….ludost.Sjeća li se itko propasti najveće SLO crypto burze prije nekoliko godina? popala maca.šteta oko 200mil$

Alxx
3 godine prije

Najtvrđi novac ikad…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI