Bivši producent CNN-a pod istragom nakon optužbi za pedofiliju

Jake Tapper
11 komentara

Protiv bivšeg producenta CNN-a je navodno otvorena krivična istraga „koja uključuje potencijalne maloljetne žrtve“.

Bivši producent CNN Jake Tapper navodno je pod istragom zbog “ozbiljnih navoda” o seksualnom zlostavljanju djece, izvijestio je Fox News, pozivajući se na policiju. On je drugi zaposleni CNN-a koji se ovog mjeseca suočio sa sličnim optužbama.

Izjava policije okruga Ferfax u Virginiji, koju je citirao Fox News, izgleda da potvrđuje da je pokrenuta istraga protiv Rick Saleebyja, koji je radio kao producent na filmu ”The Lead with Jake Tapper”. Odjeljenje za eksploataciju djece Biroa za velike zločine” vodi istragu.

„Iako ćemo na kraju biti transparentni u vezi sa našim nalazima, zaštita lične privatnosti i bezbjednosti žrtava i svjedoka, kao i očuvanje integriteta naše krivične istrage su od najveće važnosti“, dodaje odjeljenje.

Optužbe su prvi put iznijete u izvještaju konzervativne organizacije Project Veritas ranije ovog mjeseca, u kojoj se navode snimci, tekstovi i fotografije koje je dala „bivša seksualna radnica“ koja tvrdi da je imala „stalnu vezu“ sa Saleebyjem više od 10 godina.

Iako je izdanje navelo da nema dokaza da je počinjeno bilo kakvo zlostavljanje, osnivač Project Veritasa James O’Kiff je rekao da su informacije koje je dala seksualna radnica, identifikovana kao Janine Bonanni, bile dovoljno zabrinjavajuće da je osjećao „dužnost da preduzme mjere da zaštiti djecu koja su uključena.” Nakon što je kontaktirao policiju, Veritas je izvijestio da su Saleebyjevi uređaji i hard diskovi zapljenjeni u okviru istrage, dok je Fox kasnije dodao da su policajci uzeli „brojne predmete iz kuće u Virginiji“.

Portparol CNN rekao je za Fox da „dotična osoba više ne radi za CNN” i da je dala ostavku ranije ovog mjeseca, ali nije dao detalje. Nejasno je da li je ostavka uslijedila prije ili poslije prvobitnog izvještaja Project Veritasa od 15. decembra.

Dok je Veritas citirao sadržaj seksualno eksplicitnih poruka i snimaka, nije poznato kako je potvrdio da ih je Saleeby poslao. Štaviše, mnoge grafičke poruke uključene u izvještaj ne pominju maloljetnike, već se navodno odnose na maloljetnu kćerku Saleebyjeve bivše vjerenice.

Navodna istraga uslijedila je nakon što je FBI ranije ovog mjeseca uhapsio drugog radnika CNN-a, veterana producenta John Griffina, po tri tačke optužnice za pokušaj da „namami maloljetnike da se upuste u nezakonitu seksualnu aktivnost“. Ministarstvo pravde tvrdi da je Griffin koristio aplikacije za razmjenu poruka kako bi ubijedio roditelje maloljetnih djevojčica da mu „dozvole da trenira njihove kćerke da budu seksualno pokorne“. Prijeti mu minimalna kazna od 10 godina zatvora za svaku optužbu ako bude proglašen krivim.

CNNJake TapperPedofilija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starina
2 godine prije

Pedofilija, trgovanje ljudima, prvenstveno djecom i maloljetnicima je stvarna pandemija. Zašto se ne posveti pažnja tom problemu u kojem milijuni djece nestaju godišnje?! Pa eto zašto, zato oni koji “drmaju” medijima, oni koji vladaju Holywood-om, oni koji vladaju državama, bankari, političari, tajkuni su ti koji su glavni organizatori, kupci i korisnici. Ako je to elita ljudskog društva, onda možemo zamisliti u koji je stadij zapalo ljudsko društvo.
Čuvajte, branite hrabro i svoju i tuđu djecu od zlih predatora izopačenih umova, želja i navika.

Pravednik
2 godine prije

Pedofilija,….novo normalno ,a što očekivati od “psihopata”.

Onogošt
2 godine prije

CNN je od nastanka do danas Sodoma i Gomora. Kako moralno tako i duhovno. Od vlasnika i urednika do novinara. Lažljive moralne nakaze sa krvavim rukama

tihobl
2 godine prije

…„bivša seksualna radnica“ koja tvrdi da je imala „stalnu vezu“ sa Saleebyjem više od 10 godina…

Ne znam zasto ali ovo mi sve vise lici na 60 kad su lovili komuniste po SAD.

Kefir
2 godine prije

Koji đoni,pljuc….

Metabaron
2 godine prije

Nakon ” slucaja ” Jimmy Saville nista vise nije nevjerojatno …

Max
2 godine prije

Tip je dno dna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI