Bivši službenik CIA-e tvrdi da su zapadnjački plaćenici popunjavali praznine u ukrajinskim vojnim kadrovima

Larry C. Johnson o ratu u Ukrajini
137 komentara

Francuski borci, koji su ubijeni u Ukrajini, mogli su biti stručnjaci za tajno oružje, rekao je Larry Johnson

Ukrajini vjerojatno nedostaje vojnika koji su sposobni za upravljanje složenim zapadnim oružanim sustavima, rekao je bivši analitičar CIA-e Larry Johnson za RT. Rusko izvješće ovoga tjedna o napadu na “francuske plaćenike” u Harkovu moglo bi biti upozorenje potencijalnim tajnim tehničarima za oružje koje Pariz planira opskrbiti, vjeruje on. Kao odgovor na izjavu ruskog ministarstva obrane, Francuska je zanijekala postojanje njezinih plaćenika u Ukrajini ili bilo kojem drugom dijelu svijeta. Moskva je tvrdila da je oko 60 stranih boraca, uglavnom Francuza, ubijeno u dalekometnom napadu.

U međuvremenu, predsjednik Emmanuel Macron najavio je planove za isporuku dodatnih krstarećih projektila SCALP, koji se lansiraju iz zraka, kako bi pomogli Kijevu u borbi. ”Jako sumnjam da su mnogi od tih francuskih ‘plaćenika’, a ne bi me iznenadilo kada bi i Britanci i Amerikanci bili ondje, dovedeni kako bi pomogli u upravljanju sustavima na kojima su prethodno obučavani tijekom svoje vojne karijere”, rekao je Johnson. Nazvao je američki protuzračni projektil dugog dometa Patriot i Storm Shadow, britanski pandan SCALP-u, kao primjere doniranog oružja za čije raspoređivanje može biti potrebno stručno strano osoblje.

Francuska sama sebe čini metom tako što otvoreno naoružava Kijev, rekao je Johnson televizijskoj kući, uspoređujući trenutne događaje s načinom na koji su SAD djelovale u prošlosti, kada su nastojale potkopati SSSR.

“Kada su SAD vodile tajne operacije preko CIA-e kako bi financirale mudžahedine u Afganistanu protiv Sovjeta, to je učinjeno uz određenu mjeru tajnosti i barem uz pretvaranje da nismo izravno u sukobu”, istaknuo je. “Mislim da je Rusija poslala vrlo jasnu poruku ubijanjem tih plaćenika: ako ih namjeravate poslati ovamo, ako namjeravate poslati te resurse, mi ćemo ih eliminirati”, dodao je analitičar.

Johnson vjeruje da je Moskva mogla djelovati daleko hrabrije u pogledu napada na inozemne donatora Ukrajine i da rusko oklijevanje u pogledu oštrijeg odgovora Zapad percipira kao pokazatelj slabosti.

“Ne radi se o tome, ali Zapad ima iskustvo pogrešnog tumačenja Rusije u mnogim točkama”, komentirao je.

francuskarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
137 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
3 mjeseci prije

Pa to je u osnovi karaktera svih boodala i nasilnika, da nečiju suzdržanost i razum tumače kao slabost.

A ima i ono specifično, što je rekao Kissinger, da Ameri ne razumiju Ruse.

Гавран
3 mjeseci prije

Sa onim ko misli da je viša rasa, Jevreji, kolonijalosti i njihovi potomci, nacisti i njihovi potomci, evropski Muslimani vođeni Amerikom, dugoročno nema saživota i tu se ne može, ni sa sa najboljom voljom, ništa uraditi.
.
Rusi su na kraju podvukli crtu, zaključili što se moralo zaključiti i sprovode u delo.
.
Okreću leđa za navek zapadu.
.
Duhovno, kulturno, ekonomski i na sve druge načine prekidaju svoje veze sa zapadom.
.
Ujedinjenje industrije, vojske, nauke sa Kinezima
Prave sa Kinezima ogromnu industrisku zonu u Sibiru.
Sele administrativne centre u Sibir.
Itd.
.
Evropa nastupu trans ludila i bez resursa ima jasnu perspektivu.

Željko
3 mjeseci prije

“Kolumbo” otkrio Ameriku! Što se “pacifista” Micron uzbudio ovih dana i zagorava rat? Ah, da sjetih se 66 Francuza, “nedužnih i sasvim slučajno prisutnih turista” u Harkovu odletjelo u nebo!

Mrčikola
3 mjeseci prije

“Krajnji proizvod” geopolitike, politike, tehnologije i psihotronike je oružje u rukama zemaljske sirotinje koja se međusobno ubija i sakati.
“Detaljčići”, poput ovoga koji ovaj iznosi, kao i mnoštvo drugih detalja, su samo nebitne, servirane nam, tkz. dnevne teme u službi žalosnog “krajnjeg prozvoda”…sve to, naravno, s ciljem akumulacije još više moći onima (onome..?) na vrhu piramide…a sad, koji će im (mu) kuhrac sva ta moć…vrag bi ga znao😁…ha.., yebaji ga…što bi rekli Bosanci.

Dux
3 mjeseci prije

Putin je svjestan da bi se NATO u jednom treutku mogao direktno uključiti u sukob, a u zadnje vrijeme to potenciraju i određene zemlje EU-a, sigurno se priprema za taj dan na svim razinama, u Ukraini mu ide dobro, a svako malo pogodi se kakvo zapovjedništvo gdje pogine pristojan broj NATO časnika ili tzv. plaćenika, ili nekakav NATO sustav za ovo ili ono…. Definitivno Ukraina nema nikakve šanse bez direktnog miješanja NATO snaga u svim segmentima rata. Putin to zna i mudro čeka, a kad dođu, i ako dođu, sa velikom sigurnošću tvrdim da ih čeka kaos iz kojeg se neće izvući bilo u Ukraini ili u EU. Previše je toga Rusija strateški rasporedila po (skoro) cijelom svijetu i iznenađenja više nema.
Kako će ovo završiti ne ovisi o Rusima….,a druga strana (NATO i kolektivni zapad) ili se prave ludi ili stvarno ne razumiju….

gigi pinna
3 mjeseci prije

Eto, plaćenika nema sa ruske strane, među “braćom” pogotovo.
Nego, navodno je ruska protuzračna obrana “najbolja na svetu”, a ukrajinski VBR-ovi i dronovi dosta uspješno pogađaju ruski teritorij. Rat je i u samoj Rusiji, a ovaj “rat iscrpljivanja” može trajati još tko zna koliko godina. Zapad, ako i jeste trenutačno u manjku sa naoružanjem i municijom, ovakvim tempom i ruskim prenemaganjem naoružat će se ponovno.
Već su Rusi napravili grešku jednom, čekajući 8 godina…
U Kremlju navijaju za Trumpa, koji u prvom mandatu nije napravio ništa da se sprovede Minski sporazum, nego je još upropastio i onaj relativno uspješni Obmanin sa Iranom. A on bi rado zaratio i sa Kinom.

Zatim
3 mjeseci prije

Amerikanci su gospoda 😎

Mrčikola
3 mjeseci prije

Nebitno, a aktualno😁; sinoć sam pogledao “vremenske prognoze” i, kako sam i pretpostavio, bile su više nego zabavne…notorni vakula bakula, naročito…izbuljenih, krvavih očiju, lako moguće pod utjecajem opijata, “zabrinut”, gnjevan i ljut govori kako se ljudi ne osvrću dovoljno na “meteo alarme” i da treba, pod hitno, nešto poduzet u vezi s tim.
Kad vidiš i čuješ sve te blentavce i blentavice s kakvom revnošću, ma, euforijom čak, “papagiraju”…baš se treba blago zamislit😁…opaki su majstori…baš opaki…y.m.s.

tatamata
3 mjeseci prije

To putko , udri bandu , oni nemaju sta traziti tamo

tihobl
3 mjeseci prije

Francuzi su u Harkovu, poljaci u okupianom dijelu LNR, britanci od Odese do Ocakova, a ameri svuda.

Perun
3 mjeseci prije

Larry Johnson je Bivši službenik CIA-e!!!! …..to je upitno i za mene laika ….analitika uvijek ima drugaciji stav po pitanju penzionera iz analitičnih servisa ( čitaj službe informiranja )…iskaz ovog lika izgleda ima sasvim drugu namjenu…..u tom analitičnom poslu nema svetaca a i slučiajnosti su gotovo pa nemuguće ..on nije rashodovan a izgleda kao da i nije pušten sa lanca samo malo su olabavili lanac i skinuli ,,brnjicu” pa kao komentira nedavne bliske susrete francuskih drmoguza sa Russkim raketnim sistemima negdje u Usrajini …SFSN…

Max
3 mjeseci prije

To odavno znamo.

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

(Prvi dio) Stručnjak upozorava: Na KiM bačeno najmanje 10 tona osiromašenog uranijuma Prof. dr Manfred Mor, međunarodni pravni ekspret i kopresedavajući Internacionalne koalicije za zabranu uranijumske municije (ICBUW), ocenjuje da građani Kosova treba da budu zabrinuti jer je ova teritorija 1999. godine bombardovana sa najmanje deset tona municije sa osiromašenim uranijumom. Mor kaže za Kosovo onlajn da je to donja procena koliko je ove municije tada upotrebljeno, a da se gornja kreće i do 15 tona. “To je visoko otrovna hemijska supstanca koja se nalazi u zemlji na Kosovu i u poljoprivrendim delovima. Građani treba da znaju da postoji opasnost, i da ne treba u te reone da ulaze bez zaštitne opreme, ali i da taj otrov mogu da unesu i preko vode”, ističe dr Mor. Ističe da procene govore da je najmanje 100 lokacija na Kosovu gde je upotrebljena municija sa osiromašenim uranijumom, a da je njegova organizacija usko… Čitaj više »

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

(Drugi dio) “Naša organizacija je analizirala pogođena područja na Balkanu, i imamo izveštaj iz 2011. godine. On ima za cilj da se preuzme odgovornost, a tu mislimo i na Nato. Treba da se objave podaci gde je bacana takva municija. Građani Kosova trebalo bi da budu upozoreni na takva područja, a nadam se da su obeležena. Teško je da neko sam utvrdi gde se nalazi uranijumska municija. Zbog toga to naoružanje mora biti zabranjeno jer je protivno međunarodnom pravu”, naglašava profesor Mor. On kaže da se pitanje korišćenja osiromašenog uranijuma aktuelizovala sa ratom u Ukrajini i nakon najava SAD da bi mogla ovoj zemlji da dostavi tenkove Abrams koji koriste takvu municiju. “Američki mediji su se time bavili. Postoji proces bavljenja tom temom. Pre dvadeset godina kada je naša koalicija osnovana nije bilo tako. U međuvremenu postoji diskusija na tu temu u svetu, postoji spoznaja da su rat i životna… Čitaj više »

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

(Treći dio)

Ovaj stručnjak naglašava da je u vojnoj literaturi kako u SAD tako i u Nemačkoj jasno naznačena opasnost od uranijumskog oružja i da se precizira da vojnici ne prilaze tim skladištima. Međutim, navodi Mor, u javnosti se pravi slika da to oružje nije štetno.

“Ako se sada vraćamo uranijumskoj municiji u nameri da se pomogne žrtvi agresije, očigledno se nije ništa naučilo. Ukrajinci time sopstvenu teritoriju zaražavaju. Uranijumska municija pomaže u ratnom okršaju, ali posle postoji velika šteta po zivotnu sredinu.

Čak i kao žrtva agresije ne bi trebalo koristiti to oružje, ako se želi zastsititi sopstveno stanovništvo i vojska. Očigledno vojnici nisu ništa naučili pošto se vraćaju toj municiji u ratu u Ukraini, iako znaju za opasnost. Potrebno ih je podsećati na razne načine, preko medija, ali i preko tužbi”, izričit je Mor.

(kosovo onlajn)

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Nadbiskup Viganò optužuje papu Franju da podržava ‘elite iz Davosa’ i ‘Novi svjetski poredak’.Nadbiskup Carlo Maria Viganò reagirao je nakon što je papa Franjo pohvalio globalistički Svjetski ekonomski forum u obraćanju na njegovoj konferenciji 2024. u Davosu u Švicarskoj. Viganò je zaključio izjavom da će “Rim izgubiti vjeru i postati sjedište Antikrista.”

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Ujedinjeno Kraljevstvo je po prvi put uspješno ispalilo lasersko oružje velike snage brzinom svjetlosti na zračnu metu. U tajnim ispitivanjima DragonFire sustav lasersko usmjerenog energetskog oružja (LDEW) pokazao se toliko preciznim da je mogao pogoditi novčić od 1 £ na pola milje. Laser velike snage ispaljen je iz postaje Ministarstva obrane na Hebridima. Njegov raspon, kao i većina tehnologije koja stoji iza njega, ostaje tajna. No njegov intenzivni snop može prorezati mete, poput dronova, u njegovu vidnom polju. Također je jeftin. Svaki ‘pucanj’ košta oko £10, prema obrambenim izvorima. Kopnena vojska i Kraljevska mornarica razmatraju korištenje tog oružja kao dio budućih misija protuzračne obrane. Sustav oružja rezultat je 100 milijuna funti vrijedne suradnje između vladinog Laboratorija za obrambenu znanost i tehnologiju (Dstl) i industrijskih partnera kao što su Leonardo i Qinetiq. Nije poznato kada bi DragonFire mogao ući u službu. Grant Shapp, ministar obrane, rekao je: ‘Ova vrsta vrhunskog oružja… Čitaj više »

Гавран
3 mjeseci prije

Pričamo o Ukrajini a evo što se sprema na Balkanu. Bajden: „Ako sada okrenemo leđa i odemo, a Rusija nastavi napad i pobedi Ukrajinu, šta mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama? Šta mislite da će se dogoditi u zemljama od Poljske do Mađarske“, izjavio je Bajden. , Aleksandar Pavić govori da je kriza o kojoj Bajden priča ista ona koju Amerikanci već uveliko spremaju kod nas, godinama unazad. To, kaže, rade tako što otvoreno naoružavaju secesioniste u Prištini bivše, sadašnje i buduće teroriste, tako što dozvoljavaju i čak podstiču tiho etničko čišćenje Srba, guraju članstvo lažne države Kosovo u sve međunarodne institucije, tako što preko Evropske Unije pritiskaju Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, što bi, kaže Pavić, destabilizovalo čitavu vlast i političku scenu u Srbiji. . Isto tako pojačavaju pritisak preko takozvanog Ustavnog suda i lažnog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini na predsednika Republike Srpske i na… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI