Borbe oko Khan Sheikhouna

SAA sirija

Sirijska arapska vojska (SAA) ove je sedmice postigla veliki napredak na jugu provincije Idlib, nakon što je probila linije terorista u blizini ključnog grada  Khan Sheikhouna.

„Tigrove snage su se 13. avgusta suočile sa izazovom. U jednoj noći morali su da pređu polovinu rastojanja između gradova Hobeit i Khan Sheikhoun“, navodi ANNA News.

“Kada su poslednji sunčevi zraci zašli preko horizonta, Snage Tigrova su pokrenule svoju mašineriju . Ipak, njihovi pokreti nisu prošli nezapaženo. Odredi terorista su se sukobili sa  Tigrovima sa svim raspoloživim oružjem”, prenosi ANNA News.

„Posebno nas je pogodio broj artiljerijskih granata koje su militanti ispalili na nas. Nakon zauzimanja strateške visine Tel Ays, strateški grad Khan Sheikhoun je bio jasno vidljiv. Svi su očekivali da će trupe krenuti ravno na grad, ali umesto toga, trupe su skrenule na sjever “.

Otkako je objavljen ovaj video snimak, sirijska arapska vojska vodi tešku borbu kako bi oslobodila Kan Sheikhoun od militantnih snaga u južnom Idlibu.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Zvrk
Gost
Zvrk

Stovani komentatori, ovo je posljedica višemjesečnih bombanja sa zemlje i zraka kao i dojava iznutra. Ovo sto gledamo je kruna citave operacije. Pobjeda je jasna poput ljetnog dana.

Hamid
Gost
Hamid

Ce da bide opstå bezanija.

Saddam
Gost
Saddam

Eh, kako je Turska “briljantno” odigrala svoju ulogu – prvo su postavili gomilu nekakvih osmatračnica pa su jučer jurili prema sjeveru Hame, SyAF ih je dva puta bombardirao, Tigrovi su osvojili dio autoceste M5 pa su doteglili inženjeriju i čekali (valjda burek ili čaj) turski F-16 je zujao par sati u nadi da će ga netko pokušati skinuti, ali baš ništa od svega…. HTS se preko noći povukao iz 3 grada i par sela. Kakva vruća šamarčina svim “prijateljima Sirije”.

burt
Gost
burt

podjela Idliba kako je već i odlučeno na višem nivou, umjesto dijela Idliba Erdo će dobit dio kurdskog teritorija na sjeveru Sirije, ali Assad nema izbora jer ako stane u Hami pristao je na podjelu Idliba i završetak svoje vladavine

Ratoborna gljiva
Gost
Ratoborna gljiva

Haman se i ti na sabahu napusio marihune trece klase pa neznas gdje udaras🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 e moj brute geo politika ti je slabija karika u zivotu…. al ono drag si mi razlog, znas i sam sto pises da je prazna slama a uporan si, nedas se ono ma znam al haj neko ce se ufatiti…

Saddam
Gost
Saddam

To govore godinama, kad je SAA ušla u istočni dio Idlibistana tada su svi govorili da je to prema dogovoru iz Astane ali eto, nema više sjeverne Hame u roku 6 mjeseci od prve ofenzive SAA u rukama HTS-a i NLF-a. Erdo je dobio svoj S400, ali po cijenu da se ne petlja u borbu protiv HTS-a koji se ne može pomoći i mora s vremena na vrijeme opaliti po ruskoj bazi, a to Rusi naplaćuju – s kamatama. Isprva nije trebalo biti niti Assada, a pogledaj trenutnu situaciju.

Siniša
Gost
Siniša

“Два руска авиона Су-35 пресрела су турске ратне авионе и присилила их да напусте ваздушни простор Сирије.

Како преносе локални медији, Турска је послала своје авионе у провинцији Идлиб, пошто је Сиријска арапска војска (САА) покренула офанзиву на упориште џихадиста Кан Шејкун.

“Према још непотврђеним извештајима, турски пилоти су били натерани да напусте ваздушни простор Сирије, пошто су били око 40 километара унутар ове земље. Ово указује да су турски авиони прво добили упозорење, а потом су натерани да се врате”, рекао је један извор и наставио:

“Руски авиони Су-35 су били уз сиријске ваздушне снаге током акције на Кан Шејкуна, пошто су добили претње из Турске да ће бити напада”. “

Ante
Gost
Ante

Ako malo bolje pogledati slične video snimke možete primijetiti da su Rusi konačno sirijsku vojsku opskrbili sa noćnom optikom ( nišanima ) za puške.

Siniša
Gost
Siniša

Eno ih u Idlibu mitinguju, traže od Erdoan da im pomogne.

oxi
Gost
oxi

Oslobođeni su, idemo redom:
KHAN SHEIKHOUN, TAMENAH, KAFR ZITA, MOREK, LATEMEEN, LAHAYA, MARAKBA…

Helvetia
Gost
Helvetia

Nisu jos

Siniša
Gost
Siniša

U ovo doba članak?
Svaka čast!!!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Samo pratiti trag ruskog bombardovanja iz vazduha i odmah se vidi kuda će ići operacije na zemlji. Ovaj dio sjeverno od grada i komunikacije prema Idlibu su danonoćno građane a sada se na tom dijelu zatvara obruč oko čitavog džepa,već viđeno u Abu Duhuru, Homsu i prema Dzoru.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Napred SAA!
Do oslobođenja kao što smo i našu voljenu Jugoslaviju oslobađali od 1941 pa sve do 1945!
Al Nusra i Al Zinki su kao npr. ustaše i četnici u talu!

Domagoj
Gost
Domagoj

Dolazim iz čiste ustaške familije, a čvrsto i svim srcem podržavam Bashara i heroje SAA! I šta ćemo sad??!!
Mani se nebuloza i žala sa propalom državom, treba ovu trenutnu graditi po mjeri naše djece.

Marshal
Gost
Marshal

Cega se pametan stidi tim se budala ponosi.

Max
Gost
Max

Tigrovi sredili hijene.

Max
Gost
Max

Sirijska Arapska Vojska je na pragu pobjede i nikakvi “bacači” soli ne mogu to spriječiti.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik